Dag ett, och alla gör precis samma saker som innan valet!

Jag ser kommentarerna efter att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen! Jag ser hur aktörerna agerar!! Nu ska det demonstreras. Men inte mot Moderaterna, Folkpartiet, idioterna på Expressen eller arbetarrörelsen… Inte mot Expo, Kristdemokraterna… Inte mot arbetarrörelsen och Socialdemokraterna som legitimierade Sd genom att kalla dem ett högerparti och genom antydningar att Sd var ”lika hemskt eller hemskare än Alliansen”. Nej, det ska demonstreras mot Sverigedemokraterna… igen!

Jag tar mig för pannan. Är detta land är ett land som bebos av av helt inkompetenta politiska debattörer?

Härmed dömer jag ut Expo. Expo har inte lärt sig ett skvatt utan gör samma saker mot Sverigedemokraterna som innan valet. Det var ju lyckat, eller hur!?

Härmed dömer jag ut Socialdemokratin och arbetarrörelsen som inte förstått att det de gör just nu är samma saker som gjorde att Sd kom in i riksdagen! Det var ju lyckat, eller hur!?

Härmed dömer jag ut vänsterns vuvuzelatutande idioter som gör samma sak nu som gjorde att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Det var ju lyckat, eller hur!?

Härmed dömer jag ut riksdagspartierna och politikeretablissemanget, som fortsätter att agera som innan valet. Det var ju lyckat, eller hur!?

Om det snart börjar synas spår av tankeaktivitet och självkritik hos er förutsäger jag att Sverigedemokraterna får 15% nästa val. (Läs gärna min eftervalsanalys: J’Accuse!)

Varför jag började blogga

I juni sökte jag efter argument mot Sverigedemokraterna. Jag hade hamnat i privata diskussioner på Facebook. Gamla vänner och en nära släkting berättade att de hyste sympati för Sd. Dessutom sa en arbetskamrat att hon skulle rösta på Sd.

Då började jag leta efter argument på nätet. Jag ville veta mer om Sd:s politik och hur folk bemöter Sd och främlingsfientligheten, jag ville veta hur man kan bemöta fördomar om muslimer och invandrare, men jag hittade nästan ingenting.

Det som skrämde mig mest var att jag gick in på Expos hemsida och trodde jag skulle hitta massor av argument och matnyttigt. Men där fanns INGET. Där fanns bara alla kopplingar till nazipartier och andra rasister. Och det visste jag att det var ett argument som inte räckte. Det behövdes fler och djupare argument. Men dessa hittade jag inte hos Expo och de böcker jag köpte där till en början innehöll inte mycket jag kunde använda (senare fick jag veta att Alex Bengtsson författat två utmärkta böcker om att Sd har fel, men som sagt å nätet fanns NADA, NOLL, inget).

Sen tittade jag vad riksdagspartierna hade och hittade noll, INGET! Även om jag nu i efterhand borde sett att det lilla jag hittade hos sossarna faktiskt antydde att sosseretoriken skulle bli att säga att Sd är ett ”högerparti” som stöder Alliansen.

Så skedde det ironiska att denna blogg föddes genom att jag blev livrädd efter att jag läst Expos hemsidor. Om motståndet mot Sverigedemokraterna var så uselt skulle Sverigedemokraterna komma in i riksdagen sa jag!

Demonstrationer

Det var fel att tro att nyckelskrammel och vuvuzelor skulle stoppa Sd.

Det var fel att tro att man med censur skulle bekämpa Sd.

Det var fel att tro att man bäst bekämpar främlingsfientliga idéer genom att inte ta debatten mot främlingsfientliga idéer.

Det var fel att ge Sd problemformuleringsmonopolet i integrationsfrågorna, som partierna gjorde. Nu fick Sd stå oemotsagda hela valet (utom då Fp burkaflirtade lite).

Och nu ska man demonstrera mot Sd på Mynttorget. Jaha… Det är ju de som släppte in Sd i riksdagen som man borde demonstrera mot. men nej, dessa kommer väl att tala vid demonstrationen.

Nu måste alla som insett att något var väldigt fel i hur man hanterade Sd vara de som sätter dagordningen för hur man bekämpar Sd framöver. Det värsta som kan hända är om samma personer gör samma sak efter valet som före valet. Då får Sd 15% 2014!

KAMPEN GÅR VIDARE, med eller utan Expo, arbetarrörelsen och partierna!

PS

Och för att inte Alliansen ska tro att de är bättre. Varför i helvete satte de likhetstecken mellan kommunisterna och Sverigedemokraterna? Ja, sossarna satte likhetstecken mellan Sd och Alliansen, men Alliansen mellan Sd och V. Båda sakerna gav legitimitet till Sd.

Nytt: GP, Expressen, AB, GP, Svd, Expressen, DN, Expressen, Dagen, SVD, PP, Storstad, Högberg, Jinge

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de också.

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

16 tankar om “Dag ett, och alla gör precis samma saker som innan valet!

 1. Du har många bra poänger, men just att demonstrera mot SD är väl inte fel? Felet är väl att många människor drivs mera av ångestdämpning än av riktig kampvilja. Att demonstrera lite (eller manifestera) fungerar som någon slags antidepressiv… medicin, en kick. Gruppterapi. Efter att ha demonstrerat lite tar man lunch…

  Vad det handlar om, tror jag, är att få demonstranterna att gå ett steg till. Peppa till att börja blogga t ex, eööer konfrontera SD-anhängare man mot man i verkliga livet.

 2. Så här slutade det i Ronneby för SD och deras 5 mandat 🙂

  Sverigedemokraterna i Ronneby kunde inte glädja sig speciellt länge, några timmar in på Måndagen sedan var dessa avväpnade och det var klart att de fått lång näsa. Nu väntar 4 år till utav utanförskap och ingen chans att påverka politiken i Ronneby. Ronnebyalliansen valde NIT framför Sverigedemokraterna

  Från Bengtbloggen :

  ”Redan nu på förmiddagen har Ronnebyalliansen – Moderaterna, Centerpartiet, Ronnebypartiet – genomfört ett första sammanträde efter nattens valresultat.

  Mötet resulterade i att Roger Fredriksson, moderaternas kommunalrådskandidat, fick mandat att bjuda in Miljöpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna till en första överläggning. Ett sammanträde som man hoppas ska leda fram till en bred och övertygande majoritet. Samtliga partier har accepterat inbjudan och ställer upp till förhandling. Sammanträdet ska ske redan nu på torsdag.

  Det är inte bara en ny politisk ledning som väntar i Ronneby utan också en ny offensiv politik där Sverigedemokrater kommer att ha noll chans till påverkan. Den gamla Ronnebyandan är på väg, men nu i en ny skepnad.

  Blekingenytt gör nu på eftermiddagen en egen långtgående tolkning av det som du just har läst. De uppger att det redan är klart att de borgerliga plus Miljöpartiet och Ronnebypartiet har sagt ja till att samregera. Så är dock inte fallet:

  – Inget är klart. Klart är att vi har bjudit in partierna till överläggningar. Naturligtvis hoppas vi på en uppgörelse redan på torsdag, säger Roger Fredriksson.”

  Nuvarande kommunalrådet, socialdemokraten JanAnders Palmqvist är beredd att gå i opposition.

 3. som sagt. Att demonstrera sida vid sida med de politiker som genom inkompetens förde sd till makten är kontraproduktivt.

 4. Jerlerup, du gör ju i princip samma sak själv som du anklagar alla andra för. Du är (med rätta) upprörd på hur klumpigt de etablerade partierna har agerat gentemot SD. Men hela utgångspunkten är att ”på det här viset går det inte att bekämpa SD”, och ”det är deras fel att SD nu kommer in i riksdagen” och ”vi måste hitta de rätta argumenten för att avväpna dem”, dvs hela resonemanget bygger på grundtanken att SD är helt av ondo. Men varför? Vad är det som gör dem så hemska? Du säger ju nästan lika lite om sakfrågorna som alla andra.

  Har du någonsin stannat upp och funderat igenom ditt grundantagande att SD är onda? Det lilla jag har sett dig kommentera om sakfrågor så verkar du ganska överens med SD om ganska mycket, till exempel i deras profilfråga om den havererade invandringspolitiken. Det är bara små detaljer du angriper, som att de säger ”muslimer” istället för ”vissa muslimer”, eller uttrycker sig som om det var islam generellt snarare än islamistiska extremister som var problemet, plus att du har problem med vissa enskilda företrädare för SD.

  För övrigt så blir du ganska oläsbar när du går över i ”manic mode” så här, och pumpar ut mastodontinlägg efter mastodontinlägg med jättecitat och upprepningar av vad du redan sagt. Vill du väcka opinion så motverkar du ditt eget syfte. Synd, för innan de senaste veckornas frenesi var du riktigt läsvärd.

 5. Jerlerup beter sig nu, efterhållsamt uttryckt, som en dålig förlorare.

  Det finns dock en annan sida av den Jerlerupska eftervals analysen, nämligen de som gav SD för stor uppmärksamhet.

  I sagda mening är Jerlerup en vinnare…

 6. Finland har inget invandringskritiskt parti, kan det bero på att de för en invandringspolitik som fungerar tillräckligt väl för det finska folket?

 7. Till Johnny, Finland har visst ett invandrarkritiskt parti i riksdagen.
  Sannfinländarna heter de, de har mandat i både riksdagen och eu-parlamentet.

  Men inte får man höra några klagomål från finländarna, bara ifrån de indoktrinerade svenskarna.

 8. Största problemet ligger i en socialdemokratisk samhällssyn som bygger på bidrag och bristtänkande, och en totalhavererad invandringspolitik som går ut på att knarka ner flyktingar i bidragsträsket genom att tvinga dem att sitta i flyktingförläggningar i flera år.

  Det är så jävla dumt, så det förvånar mig inte alls att nynazisterna kom in i riksdagen till slut. De har ju formuleringsmonopolet, och äger frågan, eftersom gammelpolitikerna har stoppat upp sina huvuden i sina egna rövhål, och ser inte vilken skit de själva skapar.

  Det hade ju varit önskvärt om man hade liberaliserat migrationspolitiken, och givit fan i att låsa in folk på förläggningar. Låt dem komma hit, men ge dem inga bidrag, utan låt dem istället börja jobba från dag 1. Stöd i början skulle de kunna få från sina landsmän, inte från socialen.

  Det hade gått om det hade funnits några liberaler i regeringen, men det gör det ju inte.

 9. Erik, tack för informationen. Kände ej till att Sannfinländarna betraktades som invandringskritiskt parti. De beskrivs som mot EU, nationellt, kristet, ej specifikt invandringskritiskt. Bra i så fall, även om invandringen är betydligt lägre än till Sverige.

  Carl Johan, ”Låt dem komma hit, men ge dem inga bidrag, utan låt dem istället börja jobba från dag 1. Stöd i början skulle de kunna få från sina landsmän, inte från socialen.”

  Det hade säkert fungerat bättre än dagens bidragsfinansierade invandring. Sverige skulle attrahera få arbetskraftsinvandrare eftersom det finns så få jobb i Sverige, sedan är det få som behärskar språket. Vi har ju faktiskt 500.000 arbetslösa, 500.000 förtidspensionerade och 500.000 övertaliga byråkrater plus att det finns över 50 miljoner arbetslösa i EU. Sverige har stort överskott på arbetskraft och underskott på jobb. Det är i Asien jobben finns och det är dit migranterna skall åka för att få jobb. Vi har säkert över 100.000 svenska ungdomar som arbetar utomlands. Upprätta flyktingläger utomlands och anvisa alla flyktingar dit och ta bara in den lilla mängd arbetskraft av specialister som inte finns bland våra arbetslösa svenskar och européer.

  Sverige behöver skapa fler företag för att fler arbeten skall kunna skapas och det klarar inte politiker av, utan det behöver vi entreprenörer, kompetent arbetskraft och kapital. Lägre skatter på arbete, kapital och produktion är vägen att stimulera det. (S) borde tala om hur de tänker skapa mer resurser och inte bara att man vill omfördela dem.

 10. Johnny – det finns inte för få jobb. Det är för höga skatter och för mycket krångel, och därmed för svårt att anställa folk.

  Problemet med invandringspolitiken är inte egentligen invandringen, utan det att vi har ett bidragssystem i Sverige, som inte alls är anpassat för den nya världen, med all migration och snabba folkrörelser. Så när folk kommer hit kan vi inte hantera det, utan låser in alla nykomlingar i läger (som vi dessutom tvingar kommunerna att inrätta!). Sen gör vi dem till vingklippta bidragsknarkare, och hur blir det då?

  Jag tror på mer liberalism. Man kan inte tvinga folk att vara empatiska, och man kan inte förbjuda folk att jobba.

  Varje ny person är en tillgång. Det sägs att det inte finns jobb till alla nya invandrare, men det är ju rent skitsnack. Låt dem starta nya företag, låt dem jobba med vad helst de vill jobba med som kan ge en slant.

  För varje tusental nya människor i vårt land så har vi också tusen till som vill köpa mat, kläder, skor, hus, bil, tandläkarvård, kursverksamhet, möbler, telefoner – kort sagt allt det där som vi brukar konsumera.

  Varje ny person som kommer till Sverige är en vinst.

  Eller i alla fall en möjlighet till vinst – om vi inte sumpar chansen…

 11. Johan, i sådana fall måste vi acceptera en rejäl lönepress nedåt inom okvalificerade yrkeskategorier (enkelt utbud och efterfrågan). Detta kommer givetvis att drabba precis den sortens svenskar med låg utbildningsnivå och svag förankring på arbetsmarknaden som lämnar S för SD. Ghettobildningen i vissa förorter och de problem som uppstår därur (bilbränder, upplopp, kriminalitet) kommer bara att bli än värre.

  Sverige är inte USA, det är bara att acceptera det. Det finns ingen enkel ‘liberal’ lösning på integrationsfrågan.

 12. Nu har det i och för sig blivit lättare att skaffa jobb. Det är inte som det var för 10-20 år sen då asylsökande satt utan jobb i 2-4 år.

  Jag rekommenderar http://www.munkhammar.org/ Munkhammar för den som vill se hur man kan lösa problemen i förorterna genom skapanmdet av ekonomiska frizoner. EN strålande idé.

  Ska skriva om den här i bloggen snart.

 13. Visst har det blivit lättare att skaffa jobb. Men arbetslösheten i invandrartäta förorter och för nyanlända asylinvandrare är fortfarande extremt hög. Om jag minns rätt så rapporterades det om att fortfarande 5 efter PUT så var mer än 50% arbetslösa. Om man sedan drar bort de som endast delvis kan försörja sig på sina arbeten (dvs egentligen är bidragsförsörjda) och de som har olika typer av arbetspolitiska åtgärder så är siffran sannolikt ännu högre.

 14. Självklart finns det inga enkla lösningar.

  Men vi måste börja någonstans. Och mina förslag är en början.
  Fri invandring, men inga bidrag.
  Slopa tvångsutplacering av flyktingförläggningar.
  Våra förfäder som flyttade till USA för 100-150 år sedan hade inga bidrag, men inte heller någon som stoppade dem från att söka lyckan. Och de flyttade ofta till samma orter som andra svenskar, för att på så sätt ha det sociala stödet av att ha sina landsmän omkring sig.

  Varför inte göra likadant här?

 15. Johan, majoriteten av svenskarna vill inte att Sverige ska bli ett land med låga skatter, inget skyddsnät, stora förmögenhetsskillnader, stor lönespridning, lägre lägstalöner och fri invandring. Jag vill i alla fall inte ha det. Vill inte heller ha ett Schweiz eller Saudi där invandrare är andra klassens medborgare. Då återstår bara integration, vilket förutsätter en låg invandringsnivå (annars klarar man inte av att integrera).

 16. Vem är den där Johan du diskuterar med? Jag ser en Johnny högre upp, men det är allt jag kan se som påminner om det.

  Och varför drar du in Saudiarabien i den här diskussionen? Värre skitland får man leta efter, på alla möjliga sätt och vis. Religiös intolerans, diktatur, förtryck, våld, straff.

  När jag refererade till Schweiz menade jag just deras demokratiska system, som definitivt gör att medborgarna är mycket mer engagerade politiskt. Men det kanske du inte gillar? Du kanske föredrar ett elitistiskt ombudsmannasystem, med folkvalda representanter som kan förvalta ansvaret de har fått från dig och oss andra lite hur som helst, gärna i total konflikt med folkviljan.

  Vad majoriteten av svenskarna vill är kanske inte realistiskt på lång sikt.
  Att arbeta politiskt innebär ju bland annat att vända en opinion, att ändra på politiken, och att byta ut dem som sitter vid makten om de missköter sig.

  Med andra ord – vad du säger att du inte vill ha nu, kanske med åren ändras.
  Du vill inte ha din mentala bild av det jag har målat upp.
  Men din mentala bild är förmodligen inte alls densamma som min mentala bild.

  Fundera på den du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s