Det behövs ett nytt politiskt parti!

Det behövs ett nytt politiskt parti i Sverige.

Ett parti som gör det jobb Piratpartiet borde ha gjort. Ett som sätter främsta fokus på att säga att de ska kontrollera kontrollörerna, myndigheterna och byråkraterna. Ett som ska garantera människors frihet, från ALLT myndighetsförtryck och ”privatiserat” förtryck och avslöja vad myndigheterna gör. Ett sorts politikens DO, JO och Wikileaks.

Ett parti som kan förena vänsterns medkänsla med de svagare grupperna, med högerns och libertarianernas vilja att garantera människors frihet.

Ett som vågar säga de saker som är otänkbara i dagens politik. Ett som kallar spadar för spadar, rasister för rasister och hycklare för hycklare.

Ett parti som vågar ta debatten mot Sverigedemokraterna och mot den framväxande extremvänstern. Ett som vågar ta tag i de svåra frågorna, tex integrationspolitikens kollaps.

Ett parti som står för medmänsklighet och globalt tänkande, ett som ser världen som en enhet!

Ett parti som aktivt letar och debatterar FRAMTIDSVISIONER!

/Torbjörn Jerlerup

17 tankar om “Det behövs ett nytt politiskt parti!

 1. Vi får se om det går att få rätsida på Pp efter valet. Som sagt. Jag är mycket intresserad om Pp:s aktiva kommer att förstå varför Pp får så lågt resultat som de får!

  😉

 2. Du envisas det, och du kan ha rätt.

  Jag tror faktiskt på riktigt att jag är beredd på allt, och oavsett resultat kommer det att finnas STORT behov av eftersnack.

  Fat Lady begins singing in less than 24 hours…

 3. Jag har skrivit ett litet utkast på artikel som ska komma ut efter valet. Titel: Piratpartiets misstag!

  ——————-

  Varför gick det så dåligt för Piratpartiet i valet?

  Jo, för att de flesta Piratpartister missförstått varför partiet fick stöd 2009. Filedningen och upphovsrätten debatterades mycket och kom i fokus, men de var SYMBOFRÅGOR, inte den egentliga orsaken till stödet.

  Hur funkar symbolfrågor? Se på Balternas självständighetskamp runt 1990. Deras symbolfråga var rätten att hissa sin egen flagga. Runt den frågan enades alla Ester, tex. Betyder detta att frågan om flaggan var den viktiga? Nej, bakom striden om flaggan kunde man se en vilja att bryta loss från det Sovjetiska oket, att esterna önskade frihet och självständighet.

  Så var det 2009 också. Fildelning och upphovsrätt i all ära, men det som gav röster var att folk såg ett parti som verkade vilja arbeta för mot myndighetsmissbruk, mot myndighetsförtryck och ”storebrors-samhället”.

  — Tråkigt valmaterial

  Inför valet 2010 borde Piratpartiet ha förstått vad som borde ha varit fokus. men det gjorde de inte. Piratpartiets valmaterial innehåller en oändlig massa detaljer om IPRED, FRA, upphovsrätt och fri sampling och annat. Medan det som väljarna egentligen kan fångas av och attraheras av maximalt avhandlades på några få rader i början av dokumenten.

  Det är viktigt att jobba med IPRED; FRA, upphovsrätten, fildelningen, ja till och med den fria samplingen :), men Pp trodde att man skulle kunna vinna väljare på dessa detaljfrågor, det var fel.

  Därför blev valmaterialet urtråkigt. Partiets valmaterial riktar sig mot maximalt 1-2% av Sveriges befolkning. De andra somnar av leda när de läser materialet. Även de många detaljediskussionerna om IPRED, fildelningen och upphovsrätten i många av Piratpartiets bloggar, utstrålar detta.

  (Det ska sägas att undantagen finns. Calle Rehbinder, Beelzebjörn, Sagor från Livbåten, 2022.nu och Rick Falkvinge har tex producerat några av de bästa texter som jag överhuvudtaget sett i politiken! Tyvärr för lite, för sent!)

  FORTSÄTTNING FÖLJER i artikeln som kommer ut efter valet

  /T

 4. Läst och begrundat, och vad gäller särskilt det tryckta valmaterialet var det sinnessjukt tråkigt… Och också väldigt dyrt.

  En av kampanjsuccéerna var en liten påse med FRA’s logo och några gram mjöl som en av våra aktivister kom på – överallt där vi delat ut den har den tagit slut närapå omedelbart, och lett till intressanta diskussioner.

  Men du har rätt generellt sett ang underhållningsvärdet i materialet.

  Du ska ha tack för berömmet – värt väldigt mycket, särskilt härifrån.

  Angående valanalys är jag fegare än du, och väntar till EFTER valet 😉

  To be continued indeed.

 5. På min skola, där jag undervisar, blev pp tredje största parti med 13,3% (Moderaterna – 30,2%
  Socialdemokraterna – 19,6%)

  sd fick 3,9%

  Det finns hopp för framtiden.

 6. Så vad du säger i sammanfattning är att det behövs ett nytt parti som uttrycker precis exakt dina egna åsikter! 🙂 Jag känner igen det där, man blir frustrerad över hur stora kompromisser man måste tvinga sig till för att kunna rösta på något befintligt parti. Jag har till och med börjat skriva mitt eget partiprogram. Du får väl göra detsamma, kunde nog bli intressant läsning!

 7. Hur många av Piratpartiets röster i EU-valet 2009 var proteströster? Det var nog en av den största orsaken till framgången då.

 8. Jag känner igen frustrationen, att finna ett parti som är bra för folket.

  Dels så medför demokratin i sig själv att majoritetsgrupper exploaterar minoritetsgrupper, ex att rika förföljs och deras tillgångar konfiskeras och sedan fördelas till de fattiga, detta var och är ju socialdemokraterna själva affärsidé, laglig stöld där majoriteten stiftar lagarna.

  Sedan har vi media som kontrolleras av politiker antingen via staligt eller privat ägande som propagerar för politiken. Vi har ju alla sett hur SD och Nya Partiet (ian Wachtmeister 1998) har antingen tigits ihjäl eller svartmålats totalt.

  Hur vi än vänder oss är det alltid en elit som har makt (politiker, media och rika) och de vill fortsätta med det.

  Att finna formerna för en riktig ”fair-play” demokrati är inte enkelt. USA som har en konstitution och maktdelning (verkställande, lagstiftande och dömande) där har också folkets vilja tagits över av särintressen som äger banker, industrier, media.

  Tidigare hade vi kung, adel, präster, borgare, bönder ett hierarkiskt system, där konungen värnade om landet och bestämnde över undersåtarna.

  Både inom monarkin, demokratin och kommunism så har det alltid funnits en oligarki (elit) som bestämmer och tar hand om majoriteten av resurserna. Det handlar slutligen alltid om makt, pengar (resurser) och överlevnad.

  Inte lätt att finna ett rättvist system. Dock är debatten om detta hyper intressant.

  PP har ju en super viktig fråga, att folket skall kontrollera, övervaka, avlyssna, etc makten?

 9. Sant, jag själv röstade på pp i EU-valet (och även idag), dels som protest men jag håller även med dom. Men det finns även vissa t ex mp:are som håller med Pp.

 10. Pingback: Frihet « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s