Bloggens framtid…

Det har varit tre intensiva månader. Men det kostar på i tid och energi att ha en blogg som är en av Sveriges ledande politiska bloggar. Vill man ha 800-1200 unika besökare per dag krävs det tid och energi. Jag har jobb, flickvän, vänner och hobbies att sköta. Så jag drar ner på bloggandet. Nu blir det bloggande när jag har lust, inte flera gånger varje dag nödvändigtvis.

Valet är redan över. Jag länkar här nedan till några av de artiklar jag anser vara viktigast för eftervalsdebatten. Efter valet kommer jag med en retlig ”vad var det jag sa”-artikel. Sen kommer jag att delta i eftervalsdebatten, men på ett annat sätt än nu. Främst genom att kräva ansvar av arbetarrörelsen, som hade huvudansvaret att stoppa Sd men som misslyckades, men även genom att visa hur Piratpartiet kan komma över 1% (eller kanske över 0,5%?) igen till valet 2014 och överleva EU-valet.

Fokus för bloggen kommer att ligga på framtidsvisioner: att vara en blogg för de som vill veta var framtidsvisionerna finns (speciellt i integrationspolitiken).

Oroa er inte, jag kommer att fortsätta vara en finne i röven för Sverigedemokraterna, men även för de som valde att inte ta debatten mot Sverigedemokraterna och därför bidrog till att se till så Sd kom in i riksdagen! Läsarna av denna blogg vet att jag inte brukar hänga ut personer här, men dessa kommer att hängas ut med rumpan bar här!

/Torbjörn

PS

Och tack för alla trevliga kommentarer i gästboken och i mail som jag fått efter detta blogginlägg.


Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

*****

En vecka före valet börjar partier och media säga

att ”vi måste göra allt vi kan

för att hålla Sverigedemokraterna från riksdagen,

vi måste avslöja alla nazister i deras led

och motarbeta deras idéer”.

-Typiskt för svensk politik är… att vakna för sent!

*****

Lägg till mig på twitter: klicka här!

———————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

14 tankar om “Bloggens framtid…

 1. Ett stort tack Torbjörn. Jag är glad för att jag hittade hit i tid. Dina inlägg kommer att användas under lång tid framöver.

 2. Tack för den här tiden. Själv tänker jag lägga ner efter att SD kommit in i riksdagen och börjar röra om i grytan. Det har varit alldeles för homogen och ensidig invandringspolitik som bara lett till elände. Ny luft i en möglig miljö kan bara vara till gagn för folket.

  Det har varit intressant att läsa en blogg som inte är helt hjärntvättad politisk korrekthet. Om resten av hycklarsverige hade haft samma approach som du så skulle debattklimatet ha varit lite mer mogen. Inte perfekt på något sätt, men du har i alla fall förstått att allt inte är svart eller vitt. Att det finns flera sidor än en.

  Men å andra sidan: lägre än den vänsterdominerade av känslor styrda åsiktsmiljön som finns i Sverige kan man ju inte komma, så alla fall blir framåt 😉

 3. Torbjörn:

  nu gör du ett utspel som jag inte uppskattar. Du vet ju att din ansökan om bloggpaus inte är behandlad hos mig än, så detta gills ännu inte.

  Skämt åtsido – du har gjort ett enormt jobb som fordrar arbetstidsersättning. Om något så har vi, som tycker som du men som varit för upptagna med annat, svikit i att backa upp dig. Tack för det du har gjort och jag hoppas att detta bara innebär att du drar ner tempot till oss andra och inte upphör blogga helt och hållet.

 4. Ingen fara jag ska inte sluta blogga. Just nu väntar jag bara på att skriva mitt ”vad var det jag sa” inlägg dagen efter valet.

  🙂

  Sen blir det dags att börjar arbetet för att ta bort Sd ur riksdagen!

  Men det är lite unfair att Sd haft Mona Sahlin som sin främsta kampanjarbetare tycker jag! 😉

  /T

 5. Ja du Jerlerup, tänk om allt vänds upp och ner mot vad vi tror, oavsett vad vi tror, den 19 september. Kanske att Svea rike eller rättare sagt makthavarna behöver rulla runt i tumlarn ett tag innan vi öppnar luckan.
  Hur som helst så har det varit trevlig och underhållande att besöka din blogg och det är nyttigt att lära av varandra hur vi alla tänker och reflekterar på livet å sånt…

  Ha det gott i den kommande valnatten!
  / Imagine

 6. Tack för ett enastående jobb! Jag trodde att jag var produktiv men erkänner mig villkorslöst besegrad! *S* Det har varit ett privilegium att få lära känna dig och jag är övertygad om att vi kommer att ses på liberala barrikader redan under hösten. Det behövs, som vi pratat om ett nytt fräscht socialliberalt parti och planer finns. Men först stökar vi undan det här valet. Eftervalsanalysen med tillhörande diskussion kommer också att kunna bli riktigt avslöjande för en del.

  Ha det bra o vila ut nu!/Micke

 7. Det har varit uppfriskande att se din grundläggande hederlighet manifestera sig, även om det varit mot en fond av SD-hat.

  Men du, välj dina liknelser bättre: finnar är inget stort problem. Dem klämmer man.

 8. @ Bo Andersson, Inte bara Jerlerup utan Sverige som nation kommer att må dåligt om det blir så. Räntorna kommer att gå upp redan imorgon i det läget och den goda utveckling vi ser i ekonomin just nu, kommer att brytas. Låt oss därför hoppas att du har fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s