”Låt oss utgå från att Sverigedemokraterna har rätt…”

Gårdagens inlägg av Bengtssons Frestelser är nog bland de bästa inläggen i debatten kring Sd:s islamofobi jag sett. Den utgår från nyheten att Sverigedemokraterna regionalt i Strömsund vill förbjuda muslimer (!) i kommunen.

Läs Bengtssons Frestelser här!

Det är snart två år sedan jag gav ut argumentationsguiden Sverigedemokraterna har fel. Boken används fortfarande och känns än mer aktuell idag än när den väl släpptes. En vanlig kritik som boken har fått, förrutom rörande den rosa layouten, är titeln vi valde. Givetvis stör sig sverigedemokrater men en och annan flummare har också hört av sig och hävdat att det är fel av mig att säga att SD har fel.

– Det finns inga rätt eller fel. Det är upp till var och en att bedöma.

Så kan man självklart resonera. Då är jorden inte helt säkert rund. Förintelsen har kanske inte ägt rum och Halmstads Bollklubb spelar inte i fotbollsallsvenskan.

Som den yttrandefrihetsfundamentalist som jag är så hävdar jag att det är min förbannade demokratiska rättighet att även i bokform få uttrycka att Jimmie Åkesson och hans polare har fel så det visslar om det.

Fast samtidigt ska man ta SD och deras politik på allvar. Oavsett hur illa man än tycker om partiet så är de ändå politiker. Och politiker ska man ifrågasätta. Och när politiker kommer med diverse påståenden och argument så borde man alltid ställa frågan hur de hade tänkt att lösa det aktuella problemet. Det gäller alla partier. Oavsett om det är sossar, moderater, sverigedemokrater eller Europeiska Arbetarpartiet (EAP).

Mikropartiet EAP hävdar till exempel att de vill kolonisera Mars. En följdfråga till dem borde ju rimligtvis vara: Hur ska det gå till? Och tro mig. EAP har svar. Men det svaret hade blivit en roman. Och till stora delar obegriplig.

Sverigedemokraterna har ju som de flesta partier ett valmanifest med en massa krav och lösningar. Men på många sätt känns det som om Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet från förra året där han hävdade att ”muslimerna är vårt största utländska hot” utgör partiets manifest. Senast idag slog toppkanidaten i jämtländska Strömsund, Mikael Säbom, fast att han vill förbjuda islam i kommunen. Det är uppenbarligen kampen mot den påstådda ”islamiseringen” som SD ser som sitt trumfkort i valrörelsen. Debatten om partiets reklamfilm passade partiet som handen i handsken. Det kunde Expo avslöja när man publicerade ett internt brev som Jimmie hade skickat ut i partiet. För Åkesson med vänner är kampen mot muslimerna uppenbarligen det centrala.

Och det kan man givetvis bemöta på en massa olika sätt. Jag tänkte utgå en stund från att Åkesson faktiskt hade rätt. Tänk om det faktiskt var så att ”muslimerna är vårt största utländska hot”. Eller än värre. Tänk om det var så som SD-syntharen Richard Jomshof skrev i sin blogg förra året:

”Tidningen rapporterar om en mörk framtid där den Europeiska kontinenten hyser en allt större andel muslimer, vilket – om ingenting görs – oundvikligen kommer att leda till en omfattande islamisering och en framtid där det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin – långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism”.

Jomshof hänvisade till en artikel i tidningen The Daily Telegraph där de hävdade att år 2050 skulle 20 procent av EU:s befolkning vara muslimsk. Slutsatsen om att utvecklingen var det värsta hotet någonsin ”långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism” drog Jomshof uppenbarligen själv.

Men åter till pudelns kärna. Om Jimmie och Richard hade rätt? Hur hade de då tänkt att lösa det hela?

Stoppa invandringen från muslimska länder? Ja, så kan man ju tycka. Men frågan kvarstår likt förbannat. Vad ska SD då göra med de cirka 500 000 (vanligt påstående från extremhögern) muslimer som idag bor i Sverige?

Partiet har ju sina lösningar. Det självklara svaret är partiets paradgren. ”De ska assimileras”. Muslimerna som redan är här ska enligt SD ”bli svenskar”. Ta seden dit man kommer och den grejen. Men när är man svensk?

I SD:s partiprogram går det att läsa följande: ”svensk är den som av sig själv och som av andra uppfattas som svensk”. Det är med andra ord inte busenkelt att bli svensk enligt SD. Du måste inte bara lämna din kultur bakom dig. Kroppspråket ska också bort (Zlatan är ju inte svensk enligt partiets ideolog Matte Karlsson för han har inget svenskt kroppspråk). Och muslim är heller ingen bra förutsättning för att bli lika svensk som Jimmie och gänget. Lägg där till att du måste uppfattas svensk av andra svenskar. Det kan i praktiken bli jävligt knepigt.

Låt oss säga att en tjej sitter på bussen i Säffle i Värmland. Hon är född i Sverige. Har endast svenskt medborgarskap. Har gått i skolan här och talar flytande svenska (läs: svårbegriplig värmländska). Hennes pappa är invandrare från Libanon. Hennes mamma är invandrare från Ghana. Enligt SD:s sätt att se det måste således samtliga av tjejens medresenärer på bussen i Säffle svara ”ja” på frågan om hon är svensk eller inte om de nu skulle få den ställd till sig. Med andra ord: Det är inte så jävla lätt. Det är som SD själva konstaterar i sitt partiprogram: ”Att uppgå i en nation kan ta generationer”.

Och om man nu dessutom är muslim och är ”vårt största utländska hot”? Kommer man tillåta sig att assimileras? Kommer man gå med på den ”försvenskning” som Åkesson saluför. Troligen inte. Är man dessutom ett hot ”långt värre än nazism och kommunism” då kan vi nog räkna med ett våldsamt motsånd också.

Frågan blir följdaktligen slående: Vad hade SD tänkt att göra med alla de människor som inte låter sig assimileras? De som inte blir svenskar på det sätt som Åkesson och gänget vill?

Självklart har Sverigedemokraterna en lösning även på det. Svaret heter ”återvandring”. Den svenska staten ska således meddela de som inte blir svenskar, de som fortfarande är vårt största utländska hot, att det är dags att lämna landet. Grejen är ju bara den att det uppstår en massa problem med en sådan lösning.

För det första är ju många av de som inte assimilerats på det sätt som Åkesson vill, på pappret och enligt Svea rikes lag, exakt lika mycket svenskar som Alex Bengtsson och Jimmie Åkesson. De är födda här. Har svenskt medborgarskap. Och många som inte är födda här har svenskt medborgarskap. Demokratin, som SD säger sig värna, sätts ur spel om inte alla medborgare är lika inför lagen. Och Sverige skulle hamna i ett rejält internationellt trubbel om vi alldeles plötsligt skickade ut människor ur landet som är svenska medborgare. Vart ska de ta vägen?

För det andra så råder det demokrati i Sverige. Och demokrati det innebär exempelvis religionsfrihet. Och hur illa än Micke Säbom i Strömsund, Richard Jomshof i Karlskrona och Jimmie Åkesson tycker om islam så är det människors demokratiska rättighet att vara muslimer. Och hur illa än föreningen Humanisterna tycker om alla religioner så är det allas frihet i det här landet att praktisera vilken religion de vill. Så länge du inte bryter mot lagen. Vare sig kristna eller islamistiska fundamentalister slipper undan lagboken. Inte heller scientologer eller andra religioner heller för den delen.

För det tredje så är en återvandring av nära på en halv miljon människor en kostsam affär. SD förespråkar ju ett så kallat återvandringsbidrag och pengarna hade rullat iväg ganska snabbt ur statskassan om en halv miljon människor alldeles plötsligt skulle lämna landet och dessutom få pröjs för det.

Det finns ju ett betydligt mer konstnadseffektivt sätt att gå till väga på. Strategin som genom historien har praktiserats när politiker pekat ur etniska eller för den delen religiösa minoriteter som ”gigantiska hot” mot nationen. Lösningen stavas: Folkmord och etniska resningar.

Och man behöver inte slå upp historieböckerna och åka tillbaka till Adolf Hitlers skräckvälde för att minnas. Det räcker att åka tillbaka tjugo år i tiden när bosnienmuslimerna beskrevs som ett hot i forna Jugoslavien och se vad resultatet blev.

Med detta menar inte jag att Jimmie Åkesson sitter i sin villa nere i Sölvesborg och planerar ett folkmord. Jag menar heller inte att de som funderar på att rösta på partiet eller de som redan bestämt sig för att göra det förespråkar etniska rensningar.

Det jag menar är att utpekandets yttersta konsekvens ofta är densamma: Att vi har ihjäl varandra.

Och med den bakgrunden kan det finnas anledningar till att ibland utgå från att Sverigedemokraterna har rätt.

Länkar!

Ur gårdagens debattflöde hittar vi:

Svensk Myndighetskontroll: Finns svenska värderingar?

Johan Norberg i Metro

Jacob Lundgren: Sverigedemokraterna har inga lösningar

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de kampanj mot Sd och länka till dem.

———————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

Nytt: PI, GP, Jnytt, Svd, Svd, DN, DN, SDS

En tanke på “”Låt oss utgå från att Sverigedemokraterna har rätt…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s