Sverigedemokraternas valfilm är rasistisk!

Nåt annat än rasism kan man inte kalla Sverigedemokraternas valfilm. Sverigedemokraterna visar mer och mer sitt rätta jag!

Varför är den rasistisk? Jo… Antisemiterna på 20-talet och 30-talet hade inte reklam TV men hade det funnits hade de gjort exakt samma sorts film MOT JUDARNA (läs mer här!). På 20-talet gjorde flera partier, inklusive nazisterna, partipropaganda där man kontrasterade kostnaden för att  ta hand om funktionshindrade, och pengar som man påstod att judarna ”stal”, med hur många äldre ”arier” man skulle kunna ta hand om.

Att ställa grupp mot grupp har vi sett förr! Sd:s reklamfilm ska behandlas på samma sätt som vi idag, sett i perspektiv, skulle behandlat en nazistisk film om ”judarnas makt” eller ”resurskrävande onödiga ätare” (dvs funktionshindrade).

Ta striden mot Sverigedemokraterna…

Varför partierna måste ta debatten mot SD nu!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de

Läs också Bengtssons Frestelser idag om att ”Sd vanhedrar min mormor”.

Expo om SD:s valfilm

———————–

Nyheter: Expressen, UNT, Resume, BLT, Pi

Läs även andra bloggares åsikter om ,

52 tankar om “Sverigedemokraternas valfilm är rasistisk!

 1. Lägg ner, allt som kritiserar invandringen är ju rasistiskt. Den här hemsidan är ju ett skämt, läs er egen rubrik, Lika rättigheter och lika skyldigheter för alla i Sverige, som svenskar och världsmedborgare! Antigen vill ni vara ironiska eller så har ni inte mer vett att ni förstår vad ni håller på med. Ett stort skämt är bara förnamnet!

 2. Alla arabiska kvinnor har inte burkor. Alla invandrare som är muslimer bär inte burkor! Att jämställa muslimer med burkabärare är demonisering och generalisering och DET är rasistiskt!

 3. haha..jag tyckte filmen var stor humor. Jag tycker den illustrerar på ett humoristiskt sätt vad Sverigedemokraterna menar med sitt valmanifest. De driver lite med sig själva genom att göra precis en sådan valfilm som du och politiskt korrekta ”visste” att de skulle göra. De provocerar helt enkelt genom att göra en film baserad på fördomarna om dem.

  Inte ens Sverigedemokraterna tror att alla muslimer bär burkor, om inte annat så har de nog någon gång sett åtminstone en muslim utan bruka i TV.
  Jag vet inte om du tittar mycket på film, men oftast så finns det en underliggande mening med filmen som inte skrivs på näsan på publiken.

 4. Jo, varg. Och folk skrattade säkert jättemycket åt nazzarnas ”skojjiga” filmer där de sa EXAKT SAMMA SAK OM JUDAR OCH FUNKTIONSHINDRADE!

  Jag skrattar inte!

  Varför är den rasistisk? Jo… Antisemiterna på 20-talet och 30-talet hade inte reklam TV men hade det funnits hade de gjort exakt samma sorts film MOT JUDARNA (läs mer här!). På 20-talet gjorde flera partier, inklusive nazisterna, partipropaganda där man kontrasterade kostnaden för att ta hand om funktionshindrade, och pengar som man påstod att judarna ”stal”, med hur många äldre ”arier” man skulle kunna ta hand om. Att ställa grupp mot grupp har vi sett förr! Sd:s reklamfilm ska behandlas på samma sätt som vi idag, sett i perspektiv, skulle behandlat en nazistisk film om ”judarnas makt” eller ”resurskrävande onödiga ätare” (dvs funktionshindrade).

 5. Du har säkert läst mycket nazistisk 30-talspropaganda, hur menar du att nazzarna menade att judarna stal på samma sätt som SD anser att svensk invandringspolitik stjäl det allmännas pengar?
  Men låt oss leka med tanken att Jimmie är barnbarn till Hitler. Vad är det för framtidsscenario du ser om SD blir vågmästare? Vilken makt tror du att de får att bygga nya gaskamrar?

 6. Pingback: Anonym

 7. Massinvandring (oavsett form muslimer/burka/asiater/vita/röda/blåa osv osv) kontra Välfärd. Det är budskapet med reklamfilmen. Att pensionerna valts ut är förmodligen eftersom pensionsåldern kommer höjas till 69år i första steget kommande mandatperiod och säkert vara en bit över 75år inom något årtionde. Detta eftersom systemet håller på att klappa samman. Vid nästa finanskris lär det definitivt falla isär.

 8. SD-filmen är genial och alla där nu får hjärnsläpp framstår som nyfrälsta moralkoftar.
  Aldrig i mina dagar jag sett ett så kraftfullt budskap framfört på så kort tid och att meddianollan Jan scherman stoppar SDs valfilm är 100 gångar mer reklam än om filmen visats.

 9. Det är dagens invandringspolitik som skapar rasism. Invandringspolitiken tar stora resurser från välfärden och pensionärerna drabbas.

  I stället för att göra hela Sverige till en öppen flyktingförläggning så är det bättre att upprätta flyktingläger i konfliktens närområde då slipper vi alla problem med att integrera flyktingar till livlång massarbetslöshet, massbidragsberoende, masskriminalitet, hat och rasism.

  Sverige bör enbart ägna sig åt arbetskraftsinvandring, främst av specialister som ej går att finna bland dagens 500.000 arbetslösa.

  Det finns enkla, tydliga, rationella, effektiva, ekonomiska och humanitära lösningar på dagens problem. Varför skall vi ruinera oss själva och skapa konflikter och inbördeskrig?

 10. Varg! Man ställer inte grupp mot grupp som de gör, och dessutom generaliserar så om en religion. Det finns bara en sak att jämföra med, och jag har nämnt vilket redan i kommentarerna!

  Vad som sker när ett parti som generaliserar negativt om folk som Sd tar makten är olika saker. Historien har visat att allt från folkmord till ekonomisk kollaps och misslyckade kan ske.

 11. Ännu en rasismanklagelse? Bara patetiskt, det betyder inget längre när det kommer från dig..
  Du har totalt lyckas urvattna hela begreppet. Grattis.

 12. @VX, rdet ”rasism” är det mest våldtagna ordet sen WW2 och har genom missbruk av människor som jerlerup fullständigt förlorad sin innebörd,han kunna lika bara säga ”knäckebröd” då ingen normalt funtad idag tar PK-rasistsläggan på allvar.
  Att de inte ser det själv säger en hel del om nivån.

 13. Det där med att ”ställa grupp mot grupp” är ett lika uttjatat som hycklande argument. Politiker gör ingenting annat än ställer grupp mot grupp när de fördelar pengar. Skillnaden mellan oss som är kritiska till invandringspolitiken och politikerna är att politikerna väljer att prioritera invandringen före de som redan bor här medan vi föredrar tvärtom.

  Hur länge menar du att det dröjer innan det blir folkmord och ekonomisk kollaps? Finland, Norge, Danmark och ett otal andra västländer har ju länge haft ett mer realistiskt förhållningsätt till invandringspolitiken. Danmark och Norge har Nazistiska och rasistiska partier (enligt den politiska korrektheten då) så du menar att där är det på väg mot folkmord eller ekonomisk kollaps för att selektiva delar av historien visar det? Varför tror du att Nazismen och folkmord är enda vägen att gå om man vill ändra invandringspolitiken?

 14. @Peerpede
  Precis..
  Och jag måste erkänna att jag börjar ifrågsätta just nivån.. undrar om den inte är ännu lägre än jag trodde. Jag kan faktiskt inte påminna mig om att han egentligen bemött någoting någon lagt fram här, bara ändrat fokus och testat en ny attackvinkel.

  Är Jerlerup ens intresserad av den debatt han säger sig vara intresserad av? Jag tror iaf inte längre det. Inget tyder på det. För man tycker ju att han isf, iaf en enda gång, skulle kunna bemöta vad som läggs fram sakligt, faktuellt och logiskt..

 15. Det är såklart en rasistisk film.. varför då, undrar Ni?

  Jo det kan Torbjörn förtydliga med eftertryck.. det är nämligen så att för 80-90 år sedan i ett annat land, långt innan alla dessa SD politiker ens var födda så fanns det en grym människa som hette Adolf och han var rasist.

  Sveriges totala skattereserver få inte prioriteras, jo förresten men bara mellan Svenska grupper..då kan vi ställa grupper mot varandra.. såsom tex.. de som jobbar mot de som inte jobbar.. barnfamiljer mot de som inte har barn.. homosexuella mot hereosexuella… lågutbildade mot högutbildade… rika mot fattiga.. men också barnomsorg mot försvar eller Polis mot skolan.. etc etc..

  Finns det ngn annan ”grupp” eller rättare sagt politiskt område såsom invandringspolitik som inte får ställas och jämföras och prioriteras..

  Varför är det så Torbjörn?

 16. Pingback: Recension: Nyamko Sabunis bok ”Det nya Sverige” « Sverige är inte världens navel!

 17. Jag går med på att filmen är tillspetsad och konfrontativ på ett sätt som känns lite magstarkt, ja, olustigt. Men när SVT/TV4 försöker gömma undan SD genom att inte ge dem rimligt debattutrymme (10 min mot en gapig Schyman som snor lejonparten av tiden är inte mycket) så tvingas SD göra något som skapar uppmärksamhet. Kanske går de lite för långt.

  Men rasism? Islam är inte en ras. Det är en ideologi (och religion) som folk väljer att bekänna sig till, precis som folk kan ha en politisk övertygelse som gör att de kallar sig sverigedemokrater. Om ”sverigedemokratin” (eller kommunismen eller nazismen) också vore en religion, skulle du sluta att kritisera den då?

  Sverigedemokrater, som grupp, har porträtterats värre än hur muslimer gestaltas i denna korta valfilm. I medier med mycket större genomslag, år efter år. Ingen har skrikit om någon ”-ism” för det.

 18. @VX, Om jerlerup är intresserad av debatt? Det tror jag inte, jerlerup är agitator och propagandist i en sak han vikter mer än till exempel agiterar för Piratpartiet.
  Nu har jag hängt här någon tid och observerad jerlerup bli avklädd av olika kommentatorer och ibland fått känslan att han på något sätt har kopplat och kommit vidare i sitt argument, men icke sa nicke, 10 minuter efter finns en ny inlaga på samma nivå och det är 100% anti-SD 24/7 och då ringer jo varningsklockan hos envar någotsånär allmänbildad person.
  Det finns inte många förklaringsalternativ faktisk, ett är att bloggen här drivs av någon mani, en sort besatthet av ett fenomen, SD där måste vara förskräckligt hotfullt för att någon skal ägna så mycket energi på detta.

  Ett annat scenario kanske är att detta ingår i en större sammanhang och en krets personer genom till exempel att skriva på Ligator, Sverigedemokraterne-de, SD-bluffen och ett par andra SD-hatbloggar, kör agitation 24/7 och vill genom närvaron eller spridningen få det till att det finns bredare täckning för agendan är det egentligen finns, jag gissar på en handfull personer högst och då vill jag tro det rör sig om människor med IT-vana över medel dåsättet man genom sökmotoroptimering av sidan Sverigedemokraterne-de, sökoptimerades genom Nikke Lindqvists försorg.
  Dessutom är det tydligt att man inte är intresserade i debatt, bara man får exponerad sitt budskap, något kommentar-funktionen är med att driva genom visningar, egentligen borde man inte delta alls då medieskugga är det värsta en agitator vet

 19. Lika rättigheter och lika skyldigheter för alla i Sverige, som svenskar och världsmedborgare!
  Gå ut på gatorna och propagera detta snälla,
  Det är just detta som är felet med Sverige idag,
  Det har blivit ett land där den som kan skrika och armbåga sig fram får mest utan att något i gengäld krävs.

 20. Upprinnelsen till att det finns folk som motsätter sig en för stor invandring – i förhållande till vår egen befolkning – är, att vi inte klarar denna storlek på inflödet. Vill vi verkligen ha det så här? Något måste till, så här kan vi inte fortsätta, med dessa getton som växer sig allt snabbare. Utanförskap är vad vi medverkar till. Enda sättet är alltså att begränsa inflödet och strama upp det hela. Vi ska nu givetvis hjälpa de som redan finns här att intrigera sig bättre och att de måste inordna sig i vårt samhälle. Undantag från svensk lag är en styggelse.
  En begränsning måste nu till och att vissa – många – inte ser detta och vill göra något åt det, är förvånande.
  Vi måste börja se ”pudels kärna”.
  När vaknar svenska folket!

 21. Ang den nu aktuella filmen – reklamsnutten – har jag mina betänkligheter och tycker att den skjuter över målet. Den är dock skickligt gjord. 🙂

 22. Med samma argument är precis allting rasistiskt. Socialister hetsar mot höginkomsttagare, liberaler mot arbetslösa och miljömuppar mot bilister. Den missgynnade gruppen kan alltid jämföras med 30-talets judar. Kanske är det lika bra att förbjuda all politik?

 23. Pingback: Dagboken 28/8: Reflektioner från ett soligt Uppsala « Sverige är inte världens navel!

 24. Vx och Ceasar vet att jag gärna tar debatt om invandringen. Om kostnader, brottslighet, problem och olika lösngar (inklusive att minska invandringen) och det mesta. Det är legitima frågor även om jag har min såikt klar att vi ska ha en STOR invandring.

  Men jag drar alltid en KNIVSKARP gräns vid rasism och främlingsfientlighet och GENERALISERINGAR om andra folk, kulturer och religioner.

  Nej, denna film finns det inget att debattera om. Den antyder att muslimer är ett gäng fanatiska, resursslösande och burkabärande galningar!

  Om man kombinerar detta med idén inom Sd att islam är som nazismen, eller värre, ser man vilken galenskap partiet står för. Och denna galenskap kan bli farlig för Sverige.

  Min fråga till Sverigedemokraterna är: om islam är som nazismen, vad ska ni göra med de personer som sprider idén att islam är bra om ni kommer till makten? De sprider ju faktiskt en idé som är lika farlig som den som utrotade miljoner människor för 70 år sen. Vad ska ni göra?

 25. Pingback: Fråga till Sverigedemokraterna: Om islam är som nazismen, vad gör ni med muslimerna då? « Sverige är inte världens navel!

 26. Ja vad göra vid Islam? Man får väl inse att Islam och demokrati är ungefär som olja och vatten, två oförenliga storlekar och det faktum att det inte finns ett enda Islamdominerad område i världen med demokrati värd namnet.
  Sen ger resten väl sig själv, Islam är inget man främjar inom en demokratisk stats ramar om man inte vill avskaffa demokratin på sikt.
  Vad sammanlikningen med nazism angår är det nog för mig att konstatera Islam är fundamental, auktoritär och människor styrs av religiösa ledare genom Sharia där står över sekulär lag.
  Jag har inte avsikt att debattera eventuell sekulär islam då jag anser den inte finns och därför anser en sådan debatt meningslös.

 27. Vad jag retar mig på är alla dessa självgoda och maktfullkomliga makthavare som sitter och talar om för svenska folket vad dom bör se och höra. Det är precis som om dom tror att svenskarna är oförmögna att tänka själva. Denna ”von oben” attityd är en kvarleva från det gamla förmyndarsamhället där folket behandlades som barnungar av makteliten. Den här inställningen hör inte hemma i dagens samhälle.
  Och på tal om nazister och muslimer eller ”muselmaner” som muslimer kallades för tidigare så fanns det tre muslimska SS-divisioner som slogs på tyskarnas sida under andra världskriget.
  När Rommel närmade sig Kairo så väntade hela muslimska befolkningen på sin befriare; detta för att kunna slänga sig över judarna i Egypten och Palestina.

 28. Kerlerup: ”Varför är den rasistisk? Jo… Antisemiterna på 20-talet och 30-talet hade inte reklam TV men hade det funnits hade de gjort exakt samma sorts film MOT JUDARNA (läs mer här!).”

  Wikipedia: ”Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur.”

  Utan ras blir det ingen rasism. Antisemiterna hetsade mot judar, men hetsar man, som du menar att SD gör, mot muslimer så är man möjligen islamofob eller liknande.

  Noterar för övrigt att du aldrig svarade på frågan om du är nöjd med att Sverige tar emot 117 gånger så många flyktingar och anhöriga i förhållande till befolkningens storlek som USA. Ska vi inte stolt ropa detta från hustaken? Märklig tystnad ; )

 29. Jerlerup, ”vet vi”? Jag kan inte prata för Caesar men som jag sa innan.. det är inte intrycket jag fått.

  @ Perpeede
  Kunde inte sagt det bättre.. tycker mig se precis samma sak.

 30. Olle. Vilket högstående argument mot alla muslimer idag. betyder detta att alla finnar, rumäner, bulgarer, ungrare, italienare och kroater också ska fördömas? De samarbetade ju också med nazzarna, eller hur?!
  Jag vet inte om det precis är några högstående argument men däremot är det fakta: Haj Amin Al-Hussein som var stormufti (ung.ärkebiskop) av Jerusalem flydde till Tyskland och välkomnades av Hitler. Där satte han upp muslimska SS-förband med en sammanlagd styrka om ung. 30 000 man.
  Du undrar om finnarna skall fördömas för sitt samarbete med tyskarna under andra världskriget. Det samarbetet var ett militärt samarbete aldrig ett politiskt. Mannerheim var mycket noga med att klargöra detta för tyskarna. Finland ville helt enkelt ta tillbaka de områden man förlorat i vinterkriget 1939-40. Rumänien, Bulgarien och Ungern hade stora facistiska rörelser som samarbetade intimt med tyskarna. Den jugoslaviska Ustasja-rörelsen överträffade t.om tyskarna i brutalitet mot judarna. Visst skall det fördömas. Italien visade aldrig någon större entusiasm för Hitlers judepolitik
  Länkar: You Tube, Amin Al Husseini välkomnas av Hitler.

 31. Om FI visat en kapplöpning mellan män och kvinnor till ett styrelserum för att få fram sin poäng om könskvotering till styrelser. Hade filmen då fällts som köndiskriminerande? Hade den stoppats?

  Om kapplöpningen om statsbugeten istället varit mellan militär och vårdpersonal. Hade filmen då stoppats?

  Att diskutera prioriteringar i stadsbudgeten är en av politikens främsta uppgifter. Vård, skola, barnomsorg, militär… var vill vi lägga pengarna?! Men av någon anledning går det inte att diskutera vad flyktingmottagning och assimilation får kosta.

  Var går gränsen för hur “lite” av stadsbudgeten som kan läggas på flyktingmottagning innan det är “rasism”?

  Att dessutom bemöta SD´s alla argument som ”rasism” är lika omoget som att bemöta VP´s alla argument som ”stalinims”! Det gör ett desperat intryck av att inte våga bemöta det verkliga politiska budskapet. Det tabu som råder i debatten om invandringspolitiken visar hur osund demokratin, åsikts- och yttrandefriheten är.

  Jag röstar på SD för att jag vill att mina skattepengar skall gå till skola, sjukvård, barn- och äldreomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem. Precis vad SD´s reklamfilm förmedlar!

  Jag säger som Shakespear; ”A man convinced against his will, is at the same opinion still”.

  //Fredrik

 32. Saken är ganska enkel:

  Om man reagerat negativt på dagens invandringspolitik finns bara ett parti att rösta på:

  Sverigedemokraterna!

 33. Det verkar vara stor schizofreni i media just nu. Å ena sidan är man glad över att sverigedemokraterna ”visar sitt rätta jag”, å andra sidan vill man förbjuda dem att visa sitt rätta jag… Kom ann…

 34. Uppenbarligen sysslar Olle med klassisk historierevisionism i tjänst för sin perverterade syn på muslimer och araber. Det ligger mycket i tanken att historia skrivs av den som har segrat, men denna form av falsk och ohederlig revisionism inför ögonen på kunskap är bara genomvidrigt.

  Det som Olle vill göra att skuldbelägga de av honom hatade grupperna med strikt moraliskt ställningstagande samtidigt som han friar dom han vill fria utifrån strikt militärtaktiska och realpolitiska argument. För den som inte kan så mycket om det skandinaviska nazismengagemanget gör gott i att läsa en introduktion i ämnet – nämligen Bosse Schöns bok ”Hitlers svenska soldater”. Vi får man inblick i hur skandinaver, svenskar – norrmän – finländare – danskar, gav allt de hade i den nazistiska ideologins tjänst. Man får läsa om hur politiken formades efter sympatier med det germanska folket och man får tips på litteratur som påvisar essensen av samarbetet. Att utifrån det vi vet idag bortförklara det med realpolitiska argument är endast patetiskt.

  Det är känt att det fanns europeiska muslimer i Hitlers militär, precis som människor från många andra nationer, folkslag och religiösa enheter såsom hinduer och judar. Samtidigt är det känt att soldater från över 20 nationer deltog i fransmännens armé mot nazisterna, både i Europa och på andra platser, däri hundratusentals frivilliga muslimer. Liknande uppgifter kan hittas om den brittiska armén med folk från sina kolonier. Dessutom är det känt att civila muslimer deltog i skyddandet och hjälpandet av bland annat judar i Albanien, Bosnien, Frankrike, Nordafrika, Turkiet samt arabländerna. Detta är ett ämne som till stor del ännu är outforskad.

  Realpolitiken var ett faktum i dåtidens värld som det är i den vi lever i. Den kolonialistiska ockupationen var hatad såsom tyskarnas ockupation hatades av de nationer som drabbades av det. Det fanns ett politiskt intresse bland vissa fraktioner att göra det som behövdes för att bli av med kolonialismen och detta inkluderade att bli vän med ens fiendes fiende. Ett omvänt exempel är Libyen, som var en italiensk koloni, vars gerillasoldater arbetade inifrån mot italienarna och deras allierade. Olles mål med sin demonisering är att ta bort avgörande faktorer med ockupation och kolonialism, att förbise historiska fakta om muslimers relation till det judiska folket och att göra om en del av ämnet till den dominerande verkligheten om arabisk/muslimsk judehat och antisemitism.

  Att man inte kommer längre från sanningen är Olle medveten om, en det är kanske just det han vill. Jag å andra sidan tycker att det är genomvidrigt att honom att kränka och bespotta minnet av all de araber och muslimer som gav sitt blod och sina liv mot nazisternas frammarsch. Det är bortom sans hur han besudlar deras kamp, allt ifrån skyddandet av ett litet barn till stupandet via tyska kulor, på grund av ett hat som är produkten av nutida rasism. Om det tar emot att berömma muslimer för medmänskliga insatser, om det tar emot att acceptera att de inte passade in i ens hatiska bild om dem så är väl det minska man kan göra att låta bli att spotta på deras kamp och blod?

 35. The Banana… Vill man bara se ont i sin medmänniska, då ser man bara ont, hur nyanserad eller kanske till och med god medmänniskan än må vara. Därför ser de inte muslimer som räddade judar eller slogs MOT HItler under andra världskriget. De finns inte, de kan inte finnas, för om det vore så måste de tänka om sin svartvita världsbild.

  /T

  Det här med muslimer som samarbetat med Hitler ska egentligen Sverigedemokraterna hålla tyst om. Schweizaren och nazzen Genoud var det som redan runt 1935 började arbeta för att nazister skulle samarbeta med muslimer. Han kom senare att finansiera islamska fundamentalistiska terrorgrunpper. 1950 möttes han och Per Engdahl i försöket att återskapa en nazistisk international, MALMÖINTERNATIONALEN.

  Samme Per Engdahl, och kretsen runt honom, spelade direkt och indirekt en stor roll i uppbygget av flera högerextrema rörelser på 80-talet. Sd.s partiledare Anders Klarström beundrade honom och mötte honom 1993 eller 1994, och kanske även innan dess.

  Så Sd har nog mer gemensamt med de arabiska nazzarna än de flesta av världens muslimer har!

 36. Är rasism och nazism de enda argument SD´s motståndare har? Dessa ord är snart de mest urvattnade ord som finns och kan snart ersättas med ”blaha”.

  Utan att nämna namn föreslår jag att ni kollar upp vilken etnicitet ledarna i Sveriges tyngsta kriminella gäng idag har; Original Gangsters, Naserligan, Jugoslaviskst nätverk, Asir, Black Cobras, Black Scorpions, Werewolf Legion, Joksos arvtagare, Tigrana mfl.

  Jag vet inte vad nettokostnaden för flyktingmottagning, SFI kurser och assimilation är. Men jag vet att jag inte är beredd att betala med det lidande dessa gäng har orsakat.

  Det är tragiskt och osunt för åsiktsfriheten om vi inte kan diskutera detta utan att invandringspolitikens kritiker kallas ”nazister” och ”rasister”!

  En sak är solklar: Om man vill att skattepengar skall gå till vård, skola, äldre- och barnomsorg. INTE flyktingmottagning och SFI-kurser för människor från andra delar av världen finns bara ett val:

  Sverigedemokraterna!

  //Fredrik

 37. Stopp och belägg! Nu har ni rört till det riktigt ordentligt.Först, om det skandinaviska nazistengagemanget: Visst det fanns skandinavier som slogs på tyskarnas sida; men till skillnad mot dom andra skandinaviska länderna var det i Sverige förbjudet att enrollera sig i främmande krigsmakter. De svenskar som tog värvning i den tyska krigsmakten var dels ideologiskt motiverade individer och dels rena äventyrare.
  Men dessa var knappast representativa för befolkningen i stort. De som rymde från den svenska värnplikten och anslöt sig till tyskarna var en mycket liten minoritet. Det fanns även svenskar som slogs för de allierade. Att dom danska och Norska lydregeringarna lät tyskarna värva soldater kan väl knappast förvåna någon.
  Men som den tyske generalen Kurt von Tippelskirch konstaterade om de tyska värvningsförsöken: En liten kontignent fransmän, som bar tysk uniform, och ett begränsat antal frivilliga från andra länder, som av inre övertygelse bekände sig till den nazistiska världsåskådningen och inträdde i SS, var det magra resultatet av en aktion som saknade alla politiska förutsättningar för ett bättre resultat.
  Om Finland skriver Tippelskirch: Något politiskt förbund med Tyskland hade Finland icke gått med på, trots upprepade tyska påstötningar. Finland betraktade Tyskland enbart som en vapenbroder i kampen mot en gemensam motståndare.
  Ingenstans i världen säljs Hitlers Mein Kampf så bra som i arabländerna. Det finns knappast en arab att uppbringa som tror på förintelsen. De ser det enbart som zionistisk propaganda.
  Hur kan ni påstå att SD har något gemensamt med arabiska nazister? SD är ju israelvänligt.
  Avslutningsvis lämnar jag ordet till egyptiern Sayyd Qutb som hävdade att: den nya materiella civilisationen, med sin ryggrad i den moderna tekniken och vetenskapen, inte längre kunde förenas med västerländska värderingar och att det nu var islams religösa, etiska och politiska idéer som kunde ge världen hopp.

 38. Jag gav det exemplet för att babblet om islam som nazistiskt ska upphöra.

  Ja, muslimer gick med nazisterna och rättfärdigade detta med citat ur koranen. Men andra muslimer rädadde istället judar och rättfärdigade det också med koranen.

  http://svarten.blogspot.com/2010/08/muslimer-gomde-judar-undan-nazisterna.html
  http://svarten.blogspot.com/2010/08/muslimer-gomde-judar-undan-nazisterna-2.html

  Och för övrigt liknar Sd:s metoder idag väldigt mycket antisemiternas generaliseringar mot alla judar.

  /T

 39. Pingback: Naken Jimmie Åkesson på film… « Olssons Blogg

 40. Olle drar ner byxorna på sig själv på ett ordentligt groteskt sätt:

  Samtidigt som han skriker sig hes över delar av den realpolitik som rådde i Skandinavien och förnekar andra länkar som påvisade nazisympatier och politik på höga poster så har han ändå tid med övrig floskel. Gällande Skandinaviens engagemang i nazismen så rekommenderar jag åter den upptagna boken som systematiskt går genom saker och ting med tips om andra böcker. En annan bok som också är bra introduktion är ”Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga” av Tobias Berglund och Niclas Sennerteg. Sanningen är för uppenbar för att förnekas med kommentarer för inlägg.

  Därav blir det intressant hur den Olle undviker kärnan i hans tidigare inlägg och följer upp det med skrivelser som ska är meningen att uppfattas som truismer. Muslimernas kollektiva skuld och nazisympatier blev plötsligt arabers – som nationer och som stater/länder. ”Araber – muslimer, muslimer – araber – det är väl ändå samma sak? Inte för att det spelar någon roll att ca 15% av den muslimska befolkningen bedöms utgöras av araber.” Detta är en synonymisering som är lika mycket en produkt av okunskap och ovilja att begripa det som det är av medvetenhet. Ju mer man anser sig kunna homogenisera dom som man hatar och föraktar, ju mer man vill svärta ner dem, desto enklare blir det så. Detta är givetvis hjälpt av dagens geopolitiska realitet samt de främlingsfientliga stormarna som sveper över kontinenten.

  Som styrkning av detta kommer guilt-by-association fram: eftersom Mein Kampf säljs så innebär det att befolkningen, alltså inte bara läsarna, är anhängare av nazisternas utrotningspolitik. Ett bevis på det är faktumet att Olle tagit sig tid att diskutera frågan med världens ca 380 miljoner araber, en och en, och kommit fram till att det var ”knappt” en person bland dessa som trodde att förintelsen hade ägt rum. Absurditeten av dessa påståenden träffar sådana höjder att det inte går att utmärka dess energi som något annat än irrationalitet. Hat är det som skapar sådana former av irrationalitet. Med sådant brinnande hat så är det inte så underligt att muslimer och araber trampas på med sådana stövlar. Dessa stövlar, ständigt dessa marscherande stövlar.

 41. 380 miljoner… Inte illa. Det har Olle gjort bra. men tomten är snabbare och han hinner dela ut paket till 6,8 miljoner människor också på en enda dag! Olle har ändå haft några år på sig att prata med alla muslimer på jorden!

  😉

  Nej, nu ska vi inte vara såna. (Ursäkta mitt lilla skämt Olle)

  Men The banana har faktiskt en poäng här. Eftersom den största delen av Mein kampf som sålts har sålts på tyska, betyder detta att det knappt finns en tysk som tror på förintelsen idag, och betyder det att det är rätt att säga att TYSK kultur är nazistisk IDAG? (Jag menar… Nazzar finns det ju i Tyskland också!)

 42. Alle kan rope ”HEKS”, diskuter de politiske sakene isteden fremfor fordummende pjatt som dette.

  Hvis bloggforfatter har så stor interesse å sammenlikne grupperinger med nazister, (barneskole retorik) HVOR VAR NI NÅR JUDAR I MALMØ BLE JAGET VEKK FRA BYEN PGA ANTISEMITSM???

  Bloggforfatter du er med på å fordumme hele debatten, ned til det nivået der det står to idioter på vær sin side og kaster tårta på hverandre, liberale og SD. Ikke la dem stjele debatten med barne skole retorik og tomprat.

  Lykke til Sverige.

 43. Pingback: Fråga till Sverigedemokraterna! « Sverige är inte världens navel!

 44. Det är ju sant att invandring kostar extrema pengar och har förstört Sverige nåt enormt. Skiter i om vi har Zlatan och pizza, vem bryr sig om sådana jävla skitpetitesser när invandrare muckar på stan, går på bidrag,gruppvåldtar tjejer och beter sig allmänt respektlöst och otrevligt. Invandrare saknar RESPEKT. Min pappa är lärare och han säger att det är skit jobbigt nu för tiden eftersom att många är så otroligt jobbiga, saknar respekt och ska bråka jämt och ständigt. Vilka är det? Jo invandrare från mellanöstern så klart. Främst Syrianer. Men att säga invandrare som grupp är ju såklart fel, eftersom det inte är tyskar, asiater och norrmän som håller på utan MENA invandrare. Spottar på deras skitländer. Våld, misär och förtyck. Inget jag vill ha i mitt Sverige. Och för den skull betyder det inte att jag hatar alla, men att säga invandrare är en generalisering, eftersom det just handlar om invandrade personer. Man ska inte alltid behöva ursäkta sig. För den som inte är helt jävla dum i huvudet, inser att det även finns bra invandrare. Synd för dom att deras landsmän pissar ner deras rykte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s