Om Sverigedemokraterna ville tala sanning…

Ett inlägg från en läsare av min blogg, bland diskussionerna efter ett inlägg, som jag vill att fler ska kunna läsa: OM SD VILLE TALA SANNING…så skulle det låta så här (av signaturen Gunnel Gomér):

Få invandrarmän, födda utomlands, har (veterligen) våldtagit en kvinna i Sverige. 99,8 % av de utrikes födda männen har aldrig misstänkts för sexbrott. Men det är faktiskt så att – av de våldtäkter som anmäls och senare döms – är utrikes födda män överrepresenterade. Till exempel var det 12 irakier som förra året som dömdes för våldtäkt av de 6000 anmälda brotten. 0,2% var irakier, det vet vi säkert. Men de allra flesta som utpekas för våldtäkt är etniska svenskar.

Egentligen vet vi inte så mycket om hur många våldtäkter som begås i Sverige. De flesta anmäls inte alls. Vi vet inte heller vad det är för nationalitet på de våldförande män som inte anmäls. Bilden är dimmig.

Ett ytterligare bekymmer, när vi i SD vill ta krafttag för kvinnors trygghet, är att av alla män som utpekas och anmäls för våldtäkt så är det väldigt få som blir dömda. 5-9% av alla anmälningarna leder till dom och straff. Mer än 90% av utpekade gärningsmän går fria. För det mesta beror det på att utredningarna läggs ned i brist på bevis, som kunde hålla i en rättegång. När ord står mot ord är kvinnans ord mindre värt.

Rent allmänt vet vi att det begås fler våldtäkter bland människor som har låg utbildning, låga inkomster, sociala problem och missbruk. Det gäller både för de kvinnor som våldtas och gärningsmännen. Rent allmänt vet vi att flyktingar och arbetskraftsinvandrare inte sällan har låga inkomster och sociala svårigheter i det nya landet.

Eftersom 99% av alla män, antingen de är födda i Sverige eller i en annan världsdel, inte våldtagit någon – såvitt vi vet – så är stopp för flyktingar ingen effektiv lösning för att få ned brottsligheten. Flyktingar är ju bara en mindre del av utlänningarna i Sverige. De flesta utlänningar är här för att arbeta eller studera.

MEN…

Vi inom SD skiter fullständigt i vad som är sanning och fakta. Vi upprörs in i själen av att några jävla blattar skulle röra våra egna svenska kvinnor. Blotta tanken får oss att se brun-svart och blågult. Därför vill vi göra oss av med utlänningarna, särskilt dom som inte är äkta européer. Dom ska hålla sig borta där dom hör hemma!

Och dom jävla feministerna som jobbat i flera decennier mot kvinnovåld skiter vi i. Dom bara ljuger om oss svenska, rejäla män.

V.S.B.

Dessutom är Tommy Hjalmarssons kommentar bra!

1,6% av de kvinnliga amerikanska astronauterna sitter i fängelse. Den övervägande delen för försök till mord. Siffran har långsamt minskat sedan 2007. Inga manlig amerikanska astronauter sitter i fängelse för försök till mord.

Jo statistik är fantastiskt. Det värsta är att det kommer funka, folk läser statistik exakt så som SD presenterar sin rapport.

*****

Här kan ni läsa Jerzy Sarneckis artikel ur Svd idag.

*****

Läs även min samling argument MOT Sd

och argumenten varför partierna måste ta debatten NU

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de

———————–

Nyheter: PISds,  DN, SMP

Läs även andra bloggares åsikter om ,

33 tankar om “Om Sverigedemokraterna ville tala sanning…

 1. Pingback: Ibland händer det kul saker i kommentarsfälten! « Full Mental Straightjacket

 2. Din ståndpunkt är väldigt intressant, men irrationell! Låt mig förklara.

  Du har 100 spänn, du skall köpa en lotterilott och det finns två lotterier du kan välja mellan. Priset och vinsten är detsamma på båda två. Är du med så här långt??? Den enda skillnaden är risken att torska (inte vinna). Av alla lotter i det första lotteriet är 3% utan vinst, i det andra är endast 1% av alla lotter utan vinst. I vilken av dessa två lotterier skulle en rationellt tänkande människa köpa en lott???

  Det du och alla andra sk antirasister håller på med är att ni vill förneka rätten för andra människor att fatta rationella beslut. Ditt tankesätt går ut på följande. Om jag satsar på ett lotteri där det finns endast 1% lotter utan vinst kommer jag att göra ägaren till lotteriet med 3% dåliga lotter ledsen. Eftersom ägaren till det sistnämnda lotteriet (det med 3% dåliga lotter)kommer att må dåligt av mitt beslut köper jag hans lotter istället. Dessutom är killen invandrare och jag är vit, jag vill inte göra honom ledsen, Gud bevare, han kanske kommer tycka att jag är rasist!!! Rationellt???? Nej. Idiotiskt??? Ja.

  Men jag är helt övertygad om att när det gäller pengar försöker du fatta rationella beslut och du skulla också satsa på lotteriet med minsta möjliga andel dåliga lotter. När det gäller politik förespråkar du däremot irationella beslut. Märkligt? Kanske, eller kanske inte.

  Det märkliga är att de flesta kommunistledare i fd östeuropa har med framgång sadlat om till giriga kapitalister efter Berlinmurens fall. Märkligt? Kanske, eller kanske inte. För att i slutändan handlar det om makt och pengar. För att få makt är alla medel tillåtna, det är alltid vinnaren som skriver historieböckerna.

  Jag kallar det för hyckleri, för att det är det du håller på med.

 3. @Kristendhimmi

  Om du inte har råd så skall du inte köpa lotter överhuvudtaget.

  Har du någon idé om varför en överväldigande majoritet av alla våldtäkter begås av Svenska medborgare ?

  Om man skall söka lite i sverigedemokraternas sätt att resonera så finns det en tro att om man kommer från en viss plats på jorden så är man våldtäksman.

  Så borde det vara någonting kulturellt som gör att en överväldigande majoritet av alla våldtäktsmän är svenska medborgare. Kan det vara traditionerna ? Språket ? kulturen ? Beteendet hos Svenskar som gör att en majoritet av våldtäkterna begås av Svenska Medborgare.

  Man kanske måste vara försiktig när man träffar på en som ser riktigt svensk ut, trots allt kan de vara en av de personerna som är våldtäksman. Du får vara försiktig när du tittar dig i spegeln och se till att bilden inte försöker sätta på dig.

 4. Det är ty7piskt att dessa sk krimiologer som Sarnecki alltid ska förinnga dessa allvaliga
  övergrepp som våldtäkter.
  Vi får en låt gå politik för sessa fruktansvärda kränkningar av kvinnor.
  Vad som behövs är hårdare straff ocfh kemisk
  kastrering vid överfallsvåldtäkter och pedofili vilka som än gör kränkningen.

 5. ”Men de allra flesta som utpekas för våldtäkt är etniska svenskar.”

  Hur vet du det? Det har knappast gjorts undersökningar som studerat gärningsmannens etnicitet.

  BRÅ har tidigare gjort en undersökning där man redovisat om andelen gärningsmän med invandrarbakgrund (ej etnicitet, endas om gärningsmännen eller deras föräldrar invandrat och varifrån de invandrat). Om samma överrepresentation gäller idag, med den större andel invandrare vi har, som när den undersökningen gjordes torde *majoriteten* av alla misstänkta våldtäktsmän vara invandrare eller ha invandrarbakgrund och alltså ej vara ”etniska svenskar”.

 6. Den lägsta siffran där första och andra generationers invandrare undersökts, samt där en invandrare räknas som invandrare oavsett vilket medborgarskap denne har lägger siffran vid 60% av alla våldtäkter begås av invandrare. Den högsta vid 85%.

  Källa: BRÅ.

  Ni borde läsa på istället för sprida massa lögner. Att hävda att en lögn är sann och att alla som inte inser denna ”sanning” är idioter visar bara på vad man själv är.

  Majoriteten av alla våldtäkter begås ej av etniska svenskar. En del rapporter visar att det inte ens begås av svenska medborgare (som för den delen inte är ett bevis för att man är etnisk svensk).

 7. Pingback: Om Sverigedemokraterna ville tala sanning… (via Sverige är inte världens navel!) « Aktiv Demokrati's blogg

 8. Nu ska man kanske inte se sig blind på ett inlägg i valdebatten. Denna om våldtäcktena. Jag tror inte själv heller att alla invandrare är våldtaäcksmän. Knappast någon sensationell uppfattning.
  Tror bestämt att alla partier har mer i bagaget än att kommentera ett inlägg !

 9. @Bengt: vad menar du med ”så kallad”? Kolla du gärna upp Sarnecki i LADOK om du tvivlar på hans utbildning.

  Bli inte förvånad om du hittar ett antal fler poäng än du själv har…

 10. @Essbeck

  Hmm… ditt alias tydligt avslöjar syftet med dina inlägg. ”essbeck” betyder en tjänsteman inom den polska hemliga säkerhetstjänsten. Jag ser att du har inte gett upp och fortsätter att sprida desinformation på nätet trots att din arbetsgivare gick i moral och personlig konkurs 1989:)Vem betalar dig nu?

  Du köper inte den enkla logiken som kräver IQ på ca 85 (16 årings nivå) och du fortsätter att blunda för fakta, ok det köper jag. Men det jag inte förstår är din syn på människan. Du utgår ifrån att vi alla är lika oavsett vårt bakgrund. Intressant! Om vi bortser från invandrare och koncentrerar oss på etniska svenskar, för att vara PK.

  Om alla vore lika, varför finns det olika partier i riksdgen, är det ett tecken på att folk har olika åsikter inom ramen av samma etnicitet? Motsäger inte det enkla faktumet att det faktiskt finns så många olika åsikter inom vårt samhälle att det finns uppenbara skillnader mellan oss människor som kommer från olika kulturer?

  De sista som påstod att vi alla är lika var kommunisterna… Du kanske sörjer deras kollaps, men det är ett bevis på att din synsätt fungerar inte i det verkliga livet.

  Kommunisterna lyckades under några decennier hålla ihop multi- etniska/religiösa samhällen, men efter deras kollaps blossade gamla konflikter upp igen t ex Jugoslvien/Sovjet.

  Men det är nog omöjligt att övertyga en gammaldags ”apparatczik” i propaganda ministeriet, ni är immuna mot rationella argument, eftersom ni är djup troende.

  P.S. Lycka till med spegeln, du kanske får lite erotik i ditt liv, trots allt:)

 11. Bagdad Bob alias ”Sarnecki” är en mycket kunnig desinformatör som får betalt för att dölja sanningen. Han är duktigt på att maniupulera med statistiken i politiska syften. Jag tror att ni borde kolla hans ladok på LOMONOSOV UNIVERSITETET I MOSKVA:)

 12. @Kristendhimmi

  Om du är paranoid så är du paranoid. Om du stirrar dig blind på chatnamnet/blognamnet och gör det väldigt intensivt så kan du alltid dribbla bort själva frågan. Säger nog mer om dig hur du tolkar in det namn som jag bloggar under och ser saker som inte finns där.

  Vad jag fokuserar på företeelsen att andra skall tydligen bära skuld för saker som andra gjort. Det innebär att du skall bära skuld för ett brott som en annan svensk har begått bara för att du också är svensk.

  Gruppen behöver inte vara en speciell nationalitet, det kan också vara etnicitet, religion, sexuell läggning eller andra grupper av människor som har en gemensam nämnare.

  Kan se lite hur du tänker och tycker. Du tittar på mitt bloggnamn. Sedan klistrar du på att jag är någon polsk hemlig tjänsteman från tiden då Polen styrdes av Kommunisterna som en satellitstat till Sovjet och Moskva. Sedan är det bara att rulla på med det och måla fan på väggen.

  Inte nog med det så pekar du på mig och säger att jag inte förstår någonting som uppenbarligen en 16 åring med 85 i IQ skulle förstå och sedan påstår du att du håller dig till fakta.

  Jag utgår från enkla saker som att alla människor har samma rätt att bestämma över sitt liv, och de har också skyldigheten att bära den skuld som de själva orsakar.

  Du är inte ansvar för någon annans brott som du inte har haft något med att göra. Samma gäller alla andra människor något som tydligen inte funkar så bra som resonemang bland personer som snickrar sin egen statistik om brott och straff och knuter an det till teorier att om man kommer från en viss plats så tenderar man att vara mer kriminell än andra.

  Du kan inte komma ifrån att en överväldigande majoritet av våldtäkterna i Sverige begås av svenska medborgare.

  Din reaktion blir at skjuta budbäraren och blanda bort korten och kasta så mycket skit du kan.

  Varför svarar du på hans blogginlägg om du inte är intresserad av att prata om sakfrågorna ?

  Du får väl fortsätta att fantisera om mig, du tolkar mycket ur mig bloggnamn så du nästan är halvvägs till att bli en sagoberättare. När du beter dig som en pajas kan du också förvänta dig att bli behandlad som en pajas.

  Nå. Är du intresserad av sakfrågorna eller skall du spela Allan ?

  Du kanske lever någonstans på 80-talet och egentligen inte fattat att järnridån har fallit eftersom du verkar se öststatskommunister överrallt.

 13. Det bör påminnas att brottsligheten var hög bland svenskar som emigrerade till USA och bodde i städerna. Den var högre än bland infödda amerikaner. Berodde detta på svenskarnas kultur?

 14. @Pelle

  Jag tycker det är ok att vara en pajas för dig speciellt när man pekar på hur orimligt det är att straffa en hel grupp för någon individs brott.

  Att vända på det och sätta svensken som exempel och fråga om det känns rimligt för till exempel dig Pelle att få skaka galler för att någon annan Svensk begått ett brott.

  Ser man på andra och säger att den gruppen skall bli straffad för något som andra gjort så kan det vara nyttigt att vända tillbaka resonemanget till den personen som pekar med hela handen på gruppen och säger att den skall straffas.

  Det blir en dehumanisering och männsikor får ta kollektiv bestraffning. I detta resonemanget verkar det finnas en övertygelse bland anhängarna att det är någonting med ursprunget hos individer från vissa platser som gör att de blir kriminella.

  Man tar makten från individen och säger att de inte längre har friheten att bestämma över sitt eget liv.

  Jag kan fråga dig Pelle om du tycker det är ok att bli misstänkt att vara en våldtäktsman att en annan personer som är våldtäktsmän också är Svenskar.

  Vad händer när man är klar med invandrarna, vilken blir nästa grupp att skuldbelägga ?

 15. Jag diskuterar just sakfrågan som i det här fallet är synen på människan. Det är just det som är sakfrågan. Skall vi se människor som de är eller skall vi se en idealiserad bild av en grupp som inte stämmer med verkligheten?

  Misstaget du gör är att du ser det du vill se och försöker anpassa verkligheten till din ideologi och vägrar se det självklara. Du är en troende utopist som talar med klyschor.

  Jag är inte nostalgisk och jag lever i nuet, du däremot lever i en låtsasvärld som får inte störas med fakta som inte överensstämmer med din utopiska världsåskådning.

  Jag tror att detta citat ganska väl sammanfattar din åskådning:

  ”In this world it is called Tolerance, but in hell it is called indifference, the sin that believes in nothing, cares for nothing, seeks to know nothing, interferes with nothing, enjoys nothing, hates nothing, finds purpose in nothing, lives for nothing, and remains alive because there is nothing for which it will die.”

  Dorothy Sayers pointed out about “Tolerance”

  Det tråkiga är bara det att du kämpar för tolleransen för intolleranta. De du kämpar för idag kommer att vara dina bödlar imorgon. De kommer aldrig att uppskatta din kamp, det kan du vara säker på.

  Men du är en sådan ignorant ”svenne” som har missat alltför många historielektioner…

 16. @Kristendhimmi

  Din tredje mening.

  ”Skall vi se människor som de är eller skall vi se en idealiserad bild av en grupp som inte stämmer med verkligheten?”

  Du borde inte se männskorna som en grupp överhuvudtaget.

  Vad är det för verklighet som gruppen inte stämmer överens med ? Din förväntning om hur folk ur en viss grupp skall bete sig ?

  Du skall se människan som de är en och en och inte skyla skuld över till någon annan som inte bär ansvar för någon annans brott.

  Anser du att grupper bär ansvar och har skuld så öppnar du för att andra skall se dig på samma sätt. Du buntas ihop med andra som har likheter med dig och du blir misstänkliggjord för saker du inte gjort för att individer i gruppen som andra associerar dig med gör dåliga saker.

  Detta bör du fundera över.

  ”Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt. En människas hudfärg, ras, språk och födelseort har ju ingenting med mänskliga kvaliteter att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde. Men den är skamligt enkel att ta till för den som känner sig underlägsen – på arbetsplatsen, i sällskapslivet, i konkurrensen om flickan eller pojken.”

  Utdrag från ett av Palmes tal.

 17. Nu kommer vi till det mest intressanta:

  ”Du borde inte se männskorna som en grupp överhuvudtaget.” All social forskning delar up människor i grupper. Det kanske bästa exemplet är marknadsföring: 70-talister, 80-talister, generation 68, ensamstående mammor, studenter, män, kvinnor m fl. Sedan försöker man generalisera dessa grupper och seskillnader i deras beteende, livsmönster, m fl. Är detta grupptänkande legitimt? Javisst!!! Annars går det inte att bedriva en sådan forskning.

  Nu tar vi ett annat exempel från Södertälje: Syrianer. uppenbarligen har de valt att bosätta sig på samma ställe och de trivs med detta, finns det något som förenar dem? Javisst, deras kultur, religion och gemensamma historia. Är de annorlunda? Visst är dem det? Vill de vara som dig? Nej, dem har andra värderingar och traditioner. Är detta en grupp? Javisst? Är dem stolta över sitt ursprung? Javisst! Vill de kalla sig för Syrianer/Assyrier? Javisst!!! Vad kännetecknar syrianer? Det finns många saker som skiljer de från mig och dig.

  Kunskapen om syrianer som en grupp människor är en fördom? Nej, det är en lärdom (!) som alla kan ha nytta av. Olof Palme var en socialist, socialismen/kommunismen delade människor i olika klasser beroende på deras sysselsättning: bönder,arbetare, inteligentia och borgare. Den klassiska KLASSKAMPEN.

  Vad Palme och andra socialister strövde efter var att sudda ut alla klasser, den kampen förde man med fredliga medel genom att beskatta de som hade det bättre. Man försökte beröva folket dess traditioner som t ex religion och historia. Man ville skapa en ny människa, en ren och jämlik varelse utan ”fördomar”, en riktigt socialist. Genom åren har man aktivt bekämpat den kristna tron i sverige, dessutom har man skurit ner på historieundervisningen, historia är ju lika farligt som religion. Alla lärdomar är ju FÖRDOMAR.

  Jag måste göra dig besviken, men nästan ingen invandrare som kommer till sverige delar din människosyn! Tvärtom de flesta älskar sin religion, hemlandet och traditioner. Vad du egentligen gör är att du begår ett kulturellt och fysisk självmord på dig själv och din egen kultur. Invandrarna kommer att ta över, de vill bevara sin egen kultur och egna traditioner. Jag, personligen, hade inte brytt mig så mycket om detta om det inte vore för islam som delar världen på två grupper av människor: trogna och otrogna. De trogna delas upp beroende på deras ras: araberna står överst och sedan kommer alla andra, sist kommer svarta afrikaner. Rasism? Jaavist!!!! Nu återanknyter jag till kristna syrianer/assyrier/kaldeér, de flydde till bl a sverige för att det pågick ett folkmord i Mellanöstern på alla icke muslimer.

  Men tack vore alla tolleranta ignoranter som tror på utopier och svävar bland PK molnen och drömmer om en värld utan religion och historia där alla är individer kommer Islam hit, en våldsam gemenskap som strövar efter att vara den enda sanna religionen. Islam innebär sharia och sharia är just det du inte vill ha: RASISM.

  Tillbaks till våldtäkter. Våldtäkt är ofta förknippad med en krigshandling:

  Klicka för att komma åt Cecilia%20Widerberg%20-%20uppsats.pdf

  ”Våldtäkt som militär strategi uppmärksammades första gången efter de gruppvåldtäkter som
  utfördes i Bangladesh 1971 där omkring 200 000 kvinnor drabbades. Syftet med våldtäkterna
  var att förstöra den nationella bengaliska identiteten och att skapa en ny ras (Seifert 1994).
  Men metoden har som sagt tillämpats i hundratals konflikter med i princip samma syfte varje
  gång: att hota, skrämma och förnedra De andra genom sexuellt våld, tvång och tortyr.”

  ”I forna Jugoslavien, slutligen, där uppskattningsvis över 80 000 kvinnor våldtagits, finns flera
  centrala motiv för “krigsvåldtäkter” representerade: våldtäkt som uttryck för kvinnoförakt;
  våldtäkt som kulturförstörare; våldtäkt som terrormetod; våldtäkt som belöning och våldtäkt
  som bekräftande av ett militärt nederlag (Oxfam International).”

  ”Det kanske rent av är så att framtida krig helt kommer att handla om att terrorisera
  civilbefolkningen och inte alls så mycket om territoriella vinster (Doctare 1994:1).”

  DÄRFÖR är våldtäkter viktiga i samhällsdebatten!

  Oavsätt om du vill det eller inte är vi mitt inne i ett religionskrig och dina enda kompisar är sk högerekstrema partier som t ex SD som
  du försöker bekämpa. SD, PVV, Danske Folkeparti ser problemen och hoten mot våra liberala samhällen. Dessa människor är inga rasister, snarare realister som vill ta strid mot sharia och för demokrati.

  Vad du och andra s k ”nyttig idioter” gör är att ni i toleransens namn släpper in en armé av fotsoldater som på sikt skall etablera ett kalifat. De föraktat dig och dina liberala ideér. Tänk på det, fråga syrianer i Södertälje de vet vad som kommer hända om vi inte sätter stopp för detta galna invandringscirkus.

 18. @Kristendhimmi

  Jag kan göra dig besviken också. Det är väldigt få svenskar som går och bär på dina fördomar. När du säger saker utav subjektivitet och behandlar det som någon form av sanning eller fakta får det dig att framstå som någon korkad idiot.

  För dig skall tydligen en grupp bli tvungen att ta ansvar för en eller några individers illdåd i den gruppen.

  Du pratar om Syrianer. Plötsligt flyttar du över fokus till en rapport om våldtäkter i krig i Bangladesh från 1971, och efter det gör du ett nedslag i forna jugoslavien om krigföring där.

  Så länge du ser på andra grupper och håller de ansvariga för våldtäkter kollektiv så är du ansvarig för varje våldtäkt som andra gör som du känner grupptillhörighet med.

  Detta är ditt resonemang. Så länge du klistrar ansvar på andra som grupp är dörren öppen för andra att hålla dig ansvar för saker som du inte gjort personligen men som kan identifieras som ett brott begånget av någon som ser ut som du , lever som du och beter sig som du.

  Du urholkar människors personliga ansvar.

  Du heter väl inte möjligtvis Rikard ? Jag ser att du stavar fel på ”högerekstrema” googlar man så hittar man en person som skriver ungefär som du gör. Om jag var som du och buntade ihop folk på enkla grunder då skulle jag säga att du heter Rikard.

  Eller så som du stavar ”tolleranta” då hittar jag en person i flashback som frågar efter kandidater i riksdagsvalet 2010 som vill legalisera cannabis. Eller en annan kille som skriver om ”smutsiga serber” som också stavar ”tolleranta”. Eller i en annan tråd där ”tolleranta” också används där personen skriver att de anser att HIV och Aids ökar i Sverige på grund av invandringen.

  Naturligtvis skall jag inte slå ner på dig för att du inte kan stava vissa ord, jag är ganska slarvig själv när det gäller sådant. Men jag använde dina felstavningar för att knuta dig samman med personer som inte har någonting med dig att göra. Ta deras åsikter och fråga dig om du står för dessa saker.

  Det är ju faktist så som du vill skuldbelägga andra.

 19. Pingback: Anonym

 20. @essbeck

  I brist på argument kan man alltid använda sig av felstavningar:) Du vägrar att förstå min påäng. Vad jag försöker förklara för dig är följande:

  Vi människor, precis som djur har en inlärningsförmåga som fungerar på följande sätt: ett litet lamm träffar på en varg och upptäcker att den är farlig, men överlever mötet. Nästa gång lammet ser en varg så springer den så fort som möjligt. När lammet får barn berättar det för sina barn att alla vargar är farliga. Den naturliga självbevarelsedriften.

  Ditt lamm är en ”upplyst” individ som inte skuldbelägger alla vargar och betraktar alla djur i skogen som individer och varje gång det träffar en varg hälsar hon glatt på denne. Hur längre överlever ditt lamm i skogen? Hmm… sådana lamm finns inte i verkligheten, eftersom sådana ”dumma” lamm blir uppätna. Darwins revolutionsteori d v s enkel logik.

  Jag är helt övertygad om att vår självbevarelse drift är starkare än de ”upplysta” icke-logiken du förespråkar och vi är i bra början av en folkrörelse som kommer att sätta stopp för denna idiotiska självmordspolitik som bedrivs idag i västvärlden. Om du tittar på ungdomarnas partisympatier så ser man tydligt att SD är det största partiet. Tack och lov är den nya generationen smartare än din generation!

  Jag heter inte Rickard och jag är inte svensk (första generationens invndrare född utomlands), jag umgås med människor från alla världsdelar och jag har ganska bra koll på vad som skiljer t ex latinamrikaner från afganer, irakier eller iranier. Öppna dina sinnen och frigör dig från din egen PK-naivitet!!!

  Det finns många invandrare bland SD-väljare. Varför? För att vi vill bevara det Sverige vi har en gång i tiden valt att flytta till, väldigt få av oss vill ha det nya sverige som håller på att växa fram från en agressiv religiös fanatism! Det värsta av allt? De folkvalda vill att vi skall stå för hela kalaset:) Jag säger: NEJ!

 21. @Kristendhimmi

  Argumentet i sig är inte felstavningarna i sig utan själva argumentet att man kan länka samman främmande människor med gemensamma nämnare. Jag är rätt duktig på att stava fel själv något jag också påpekar och något som du väljer bort när du svarar.

  Visst kan du har åsikter men kalla dem inte för fakta. Använd inte fördomarna för att beskriva hur någon är. Om du konstant ligger och målar på människor egenskaper som du tror att de har så har det ingenting att göra med vad dessa människor tror och tänker. Bara för att du tror att vissa människor lever sitt liv på vissa moraliska, etiska grunder utifrån hur du ser att de ser ut har ingenting att göra med att du går runt och vet vad dessa personer står för.

  Med tanke på ditt första svar till mig där du gjorde en hel utläggning bara på mitt bloggnamn så flyttar du dig själv till att vara en mycket fördomsfull person.

  Hur kan du veta vilken som är min generation, det är liksom nödvändigt för att kunna mäta. Också stirra dig inte blind på mätningar för det är knappast fakta.

  Men jag antar att du är ung och känner dig smart. Det är så det skall vara i den åldern. Man skall ha bra självförtroende men det ersätter inte fakta. Tro är inte detsamma som fakta. Fördomar är inte fakta. Du tar ett exempel att du umgås med folk från många olika världsdelar och du ser individer och tolkar in att alla är som dessa individer.

  Du känner väl dig själv. Vet inte exakt vilken bakrund du har men du kan göra ett experiment. När du träffar folk med samma bakrund som dig själv är de precis som du ? Traditioner, värderingar, moraliska/etiska aspekter, osv osv.

  Det är fullkomligt ointressant hur mycket du tror på dina idéer, det blir inte mer fakta utav det ändå hur mycket du än vänder och vrider på det.

  Om du är född utomlands som du säger och vill begränsa invandringen då sitter du på grenen som du försöker såga av. Om du tycker att det kommer för många invandare hit kanske det är dags för dig att packa väskan och flytta ”hem”.

  Liksom att leva som du predikar.

 22. Fördomar=Lärdomar. Googla gärna på inlärningsprocess. Du förnekar att man i vardagslivet och inom alla vetenskaper håller på något som kallas för deduktion eller induktion. Jag tror att exemplet med lammet är ganska bra och vem som helst borde kunna förstå detta och få sig en tankeställare.

  Det mest intressanta är den sista meningen i ditt svar:

  ”Om du är född utomlands som du säger och vill begränsa invandringen då sitter du på grenen som du försöker såga av. Om du tycker att det kommer för många invandare hit kanske det är dags för dig att packa väskan och flytta “hem”.”

  Du pratar med en kluven tunga: din ”människoälskande” natur vill helst skicka hem mig, eftersom mina åsikter är ”HARAM” för dig. Detta är så typiskt vänster: skicka oliktänkande till GULAG på omprogrammering! Det finns faktiskt några länder du skulle kunna flytta till: Nordkorea, Kina, Cuba eller varför inte Iran??? Jag tror att du skulle trivas där bättre än du gör i Sverige, tro mig.

  Jag tror att i vår korta diskussion är det jag som kommer med lite fakta, det enda du gör är att du försöker misskreditera mig. Detta är också typiskt vänstern, alla oliktänkande kallas för: rasister eller ”fober” av olika slag.

  Jag har många gånger tidigare försökt övertyga vänsternissar om deras ideologiska fel och jag har alltid misslyckats. Senast diskuterade jag med hårdföra kommunister på 80-talet, men de lyssnade inte. Berlinmuren föll, deras arbetsgivare gjorde en storslagen konkurs och vad hände? Ingenting, dessa människor vägrar inse att kejsaren är faktiskt naken.

  Jag har lärt mig en sak: vänsterideologi är en religion. Det är likadant när man diskuterar med islamister av olika slag. Ni har mycket gemensamt: ni dödar oliktänkande i frihetens namn, för att frihet för er är en värld med människor som är LIKADANA. I en värld med LIKADANA människor, med samma bakgrund och en enda religion finns det inga grupper längre, eftersom alla är just det: LIKADANA. Den världen finns bara i dina drömmar. Vänster accepterar inte OLIKHETER, eftersom OLIKHETER betyder SKILLNADER. Ett ”rättvisst” samhälle är ett samhälle utan skillnader, därför acceterar ni inte det enkla faktumet att det finns skillnader mellan oss människor som t ex kön, bakgrund, åsikter, religioner. Nej, vänstern vill ha monopol på allting: ett folk, ett land, en religion, en ideologi d v s ett av varje:) Mångfald? Nej tack!!!

 23. @Kristendhimmi

  Nu målar du fan på väggen igen. När jag skriver att du sitter på den gren som du själv sågar av så är det ganska enkelt.

  SD tittar på statistiken som visar kriminalitet bland första generationens invandrare och där finns du med. Sedan om den gruppen utmärker sig i statistiken börjar de ringa i alarmklockorna och vill göra någonting åt det.

  Då blir det du som bidrar till att skicka ut dig själv ur landet för att du råkar tillhöra gruppen första generationens invandrare.

  Detta verkar driva dig till fantasier som ligger någonstans på 80 talet när Kalla kriget fortfarande fanns.

  Du kan inte jämföra öststatskommunism med demokratin i Sverige. Du kanske inte förstår demokratibegreppet eftersom du tydligen kommit hit från något diktaturstyrd kommuniststat och inte växt upp med demokratin runt omkring dig. Och sedan skall du tydligen starta religionskrig genom att säga att den kristna tron är bekämpad i Sverige.

  För det första så måste du respektera de som inte har samma politisk åskådning som du. Du behöver inte tycka om det som de väljer politiskt men du måste respektera att alla får välja själv. Förstår du att vi har religionsfrihet i detta landet ? På dig låter det som att du vill knuta den politiska makten till kristendomen. Det var inte så många år sedan som Sverige just separerade staten från Svenska kyrkan.

  Och det verkar som att du ser kommunister överallt. Alla som inte står på din sida politiskt blir kommunister från gamla östblocket. Jag tror att det är ganska tveksamt att det finns så många människor i Sverige som just är gamla kommunister från öst.

  Du är alltså invandrare. Du kommer till Sverige och tycker att ett parti som vill begränsa invandring känns bra för dig. Du ser kommunister överallt och alla som du pratar med som du inte håller med blir ganska snabbt kommunister.

  Ditt första svar till mig klistrade på mig att vara någon typ av Polsk tjänsteman i gamla kommunist Polen. Jag vet inte, den språkliga nidbilden du målade på mig på grund av mitt bloggnamn får mig att tro att du är en Polsk invandrare, inte för att det har så mycket med sakfrågan att göra men det skulle förklara din nitiska inställning till Polska kommunister från 80 ifall du också flyttade därifrån ganska tidigt.

  Vilket land du än invandrat från. Tänk dig att ett Sd liknande parti hade haft makten då hade de stoppat dig och din famlij vid gränsen.

  Vi lever i en demokrati som heter Sverige. Förstår du vad det innebär ?

 24. @essbeck
  Demokrati? Hmm…ett intressant påstående. Jag tycker det är lustigt att du som förspråkar fri invandring vill kasta ut mig:) det verkar som om västern accepterar endast invandrare som delar deras ideologi. Din tolerans är nog selektiv.

  Det är dock omöjligt att diskutera med en person som dyrkar egna övertygelser som en religion. Du verkar tro och vägrar att acceptera hård data m a o fakta! Inskränkt.

  Ha ett bra liv!

 25. @Kristendhimmi

  Du kan ju inte ens läsa vad jag skriver. Kan ta det igen.

  ”SD tittar på statistiken som visar kriminalitet bland första generationens invandrare och där finns du med. Sedan om den gruppen utmärker sig i statistiken börjar de ringa i alarmklockorna och vill göra någonting åt det.

  Då blir det du som bidrar till att skicka ut dig själv ur landet för att du råkar tillhöra gruppen första generationens invandrare”

  Det är ju du som vill starta ett religionskrig i Sverige för du tycker att kristendomen blivit åsidosatt i Sverige. Vi har religionsfrihet i detta land och skulle vi liera makten med en religion så riskerar vi att bli en stat som ser ut som Iran, Nordkorea, Sovjet eller gamla Polen före kommunismens fall.

  Det är inte mitt problem att du kastar bort din röst på Sd. Speciellt när du själv är en invandrare. Det är som att sitta på en gren och såga av grenen som jag sa innan.

  Du förstår inte demokratin verkar det som. Vad jag förstår så är du uppväxt i ett land som var i diktatur och alla som du ser som ligger politiskt på andra sidan sett från ditt håll blir kommunister i dina ögon.

  Din subjektivitet är inte fakta. Du kan inte ha en åsikt om andra och sedan kalla det för fakta. Det är inte alls omöjligt att prata med en person som dyrkar sina egna övertygelser. Jag pratar ju med dig.

  Nu tog det alltså 3 dagar för dig att svara. Få se hur lång tid det tar nu.

  Du verkar inte kunna eller förstå demokratins grunder, du ser kommunister överallt vilket är remarkabelt för det finns ungefär 5 % av befolkningen som röstar på dem. Jag tycker det är bra att staten är separerad från kyrkan , du verkar tycka att det är fel.

  Jag är för religions och åsiktsfrihet. Är du det ?

 26. ”Det är ju du som vill starta ett religionskrig i Sverige för du tycker att kristendomen blivit åsidosatt i Sverige. ”

  Jag vill ha fred, precis som de flesta människor på jorden. Tyvärr är det så att vi är mitt inne i ett krig varken vi vill det eller inte. Tyvärr är det ett religions och civilisationskrig. Jag hoppas att du är bekant med begreppet jihad. Det finns inget utrymme här för att upplysa dig om vad jihad går ut på, men det finns en viktigt sak som alla frihetsälskande människor borde ha klart för sig. Islam är ingen religion, det är en ideologi som bygger på ett enkelt tanke att det finns bara en gud och Muhammed är den enda sanna profeten, folk som inte är muslimer (alla andra dvs ateister, buddister, kristna) är Guds fiender. Detta står i Koranen och uttrycks i sharia. Sharia är muslimsk lagstiftning som är rasistiskt och strider mot alla våra grundläggande värderingar. Alla troende muslimer skall leva efter sharia och kämpa för sharians införande i de länder de lever i. Detta är fakta, och detta är ingen Islamism, detta är Islam. Islam accepterar inte en sekulär stat och därmed är oförenlig med demokratin. Islam förespråkar teknokrati, precis som i Iran.

  Varje dag dör människor i detta religionskrig som har startats av Muhammed och judarna blev hans första offer i staden. Idag utövas detta krig på flera fronter av Mujahedin i länder som Afganistan, Iran, Pakistan, Indien, Algeriet, Marocko, Tjetjenien, Fillipinerna, Sudan, Nigeria, Palestiona, m fl. Om vi hade bortsett från alla dessa konflikter hade vi haft fred på jorden.

  I väst är det det muslimska brödrarskapet som utövar propagandakrig som går ut på att smyginföra sharialagar. Detta är ingen konspirationsteori detta är fakta. Deras strategi leder till just det du motsätter dig, nämligen:

  ”Vi har religionsfrihet i detta land och skulle vi liera makten med en religion så riskerar vi att bli en stat som ser ut som Iran, Nordkorea, Sovjet eller gamla Polen före kommunismens fall.”

  Om du gör din läxa och läser i Koranen och lyssnar noga vad de flesta imamer i väst säger så förstår du bättre. De talar klarspråk, precis som Hitler gjorde med judarna. Men de flesta i väst avfärdar deras prat som ren retorik, precis som man gjorde med Hitler. Om politikerna i väst hade läst”Mein Kampf” när det utgavs hade vi undvikit kriget som bröt ut 1939. Nu håller vi på att begå samma misstag igen.

  Jag tror att denna ignorans har sina rötter i det egocentriska tankesättet som du företräder: vi, människor är lika och har samma värderingar. Tyvärr, sanningen är den att så inte är fallet. VI ÄR OLIKA OCH TÄNKER OLIKA.

  Israel. Konflikten i Israel återspeglar jihads filosofi ganska väl och om du läser Hamas stadgar så förstår du vad dessa människor vill. Hamas stadgar återspeglar bara Koranen.

  Vad vi håller på med nu i väst och i synnerhet Sverige är att vi skapar på sikt samma situation som i Bosnien och Kosovo, där en betydande muslimsk minoritet gör uppror mot de otrogna. Tyvärr, men Islam kan inte samexistera med andra religioner, eftersom Islam är mer än en religion, det är en kamp för en världsomspännande Umma.

  Det finns ingen rasism i detta, detta är den obekväma sanningen… Som många människor vägrar att inse. Vill se vad som händer i framtiden om vi inte säger stopp nu, kan du läsa vad som hände i Bosnien och Kosovo och vilka metoder använde Mujahedin där (oftast halalslakt av människor). Finns det fler exempel? Hmm.. 11 september, Beslan, m fl. Beslan är särskild intressant att studera. Hur många oskyldiga människor skall sätta livet innan du vaknar?

  Det var samma sak med utrotningslägren och gaskamrarna, ingen i väst trodde att detta var sant tills det var för sent… Varför?

  Vad SD, PVV i Holland och många andra partier kämpar för är frihet och demokrati, detta är en folkrörelse som ser en verklighet som de etablerade partierna vägrar att se. Utvecklingen sker underifrån och kommer inte att stoppas och jag hoppas att det är ännu inte för sent.

  Under andra världskriget blundade sverige för Hitlers brott, precis som man gör idag och blundar för Islam. Islam betyder UNDERKASTELSE, inte fred.

  Problemet är att de första muslimer som flydde till väst var sufister, en riktning inom Islam som omdefinierar Islam till en fredlig religion och motsätter sig jihad. Då fick vi i väst en bild av Islam som freden religion. Sufister ses dock som kättare bland de flesta muslimer och därför förtrycks de i alla muslimska länder.Idag är de flesta muslimer slafister d v s jihadförespråkare som vill ha ett samhälle likt den som Talibanerna försökte bygga upp i Afganistan. Det är nog det som din tolerans leder till och jag vill inte att mina barn skall leva i ett sådant samhälle. Jag vill ha ett samhälle som bygger på: FRIHET.

  ”Du förstår inte demokratin verkar det som. Vad jag förstår så är du uppväxt i ett land som var i diktatur och alla som du ser som ligger politiskt på andra sidan sett från ditt håll blir kommunister i dina ögon.”

  I Sverige idag har vi ingen demokrati. Se bara hur man hanterar SD i media, man stoppar deras reklam både i radio och TV, killen som har gjort deras reklamsnutt får sparken från SR. SD förespråkare kastas ut från fackföreningar, trakasseras, mobbas och utestängs från media. Är detta demokrati? Nej, knappast, detta är en diktatur likt den sovjetiska. Sådan hände i Sovjet och DDR. Både Danska och Norska politiker reagerar på tillståndet i Sverige. Detta är oacceptabelt.

  I en demokrati bemöter man oliktänkande med diskussion och man accepterar andras åsikter, även om de strider mot ens egna. Detta är en demokrati.

 27. @Kristendhimmi

  Om du kallar det som vi har i Sverige för krig då vet du inte vad krig är för något.

  Iran är en diktatur där en elit styr landet med järnhand. De påstår sig vara religiösa men de styr efter egna tolkningar av Koranen dvs, de gör som de vill och sedan påstår de att de har stöd för detta i den religiösa boken. De skiljer sig inte från Burmas militärjunta, Nordkoreas, Zimbabwes, de har lika stor vilja att hålla sig kvar vid makten och de kan går över lik för att göra det.

  Om du skall ha en religionsbeskriving som kommer hela vägen tillbaka till 600 talet så finns det mycket att hämta just i detta ämne i Svensk historia , till exempel under tiden då Sverige bröt sig ur Kalmarunionen där danskarna kom upp till stockholm och avrättade hela den politiska makten i Stockholms blodbad. Där handlade det om att alliera sig med biskopar som stödde ena eller andra sidan.

  Vi hade Gustav II Adolf som skulle slåss för den rätta läran den Luteranska läran mot de förhatliga katolikerna medans hans dotter Kristina abdikerade till Katolisismen vilket ansågs vara en stor seger.

  I Sverige har vi visst en fungerande demokrati. När Tv4 bestämmer att de inte vill sända Sds reklam i deras tv kanal så får du väl klaga på dem om detta. De är trots allt ett privat företag och de har ingen skyldighet att sända saker som andra bestämmer.

  Jag vet inte hur mycket inflytande du anser att ett parti som inte ens finns i riksdagen, hur mycket tid de skall få i SVT och SR.

  Du måste medge att Sds partiledare får vara med att debattera ibland. Du måste fråga dig själv hur mycket ett parti som inte ens är med i riksdagen skall få synas.

  Argumentet för att Sdare i ett fåtal fall har sparkats ut ur facket handlar om värdegrunden. Att Sd inte ser människor med lika värde och det är inte något som facket vill associera sig med. Men det är ytterst sällsynt. Jag tror det har förekommit när personer aktivt visat vilket politiskt parti de stödjer på sin arbetsplats.

  Det finns någon form av snedvridet ego i Sd. Först blir de förvånade att folk inte vill associera sig med dem och då blir det att de börjar leka offer , rullar ihop sig till en liten boll och peka på trakasserier , mobbning och allt vad det kan vara. Å andra sidan har samma personer inga problem att ta person med utlänsk bakrund som begått ett brott, peka på personen och säga att alla som tro som han gör eller kommer från samma plats som han gör är kriminella.

  Ni låter inte människor få ha sitt eget öde i sina egna händer.

  Demokrati handlar absolut inte om att acceptera någon annans åsikter, det handlar om att respektera att de få ha det åsikterna men man behöver inte tycka om det eller för den delen välja att lyssna på de åsikterna.

  Demokrati handlar om att respektera att folk är som folk är men man behöver inte hålla med så som de lever deras liv. Man behöver inte tycka om det heller. Så länge människor respekterar lagar och förordningar så får de göra precis vad de vill. Om de begår brott så skall de naturligtvis straffas för det, men varken mer eller mindre än någon annan.

  Hur stor respekt har du för dina kompisar som du beskriver som att de har fel och du många gånger har försökt att få dem på rätta vägen, att tycka som du ? Du har noll respekt för dem och deras rätt att få välja själv vad de anser är rätt och fel.

  Vad du har är teorier på fickan, inga fakta, din sanning ja , men inga fakta. Jag kan säga som så att om en person skulle komma fram till mig på gatan och tala sig varm för sin religion, sin politiska övertygelse eller för en produkt de vill sälja då skulle jag gå därifrån.

  För mig är det en person som inte respekterar att jag skall få välja själv. Och jag tycker att de undergräver sin egen rätt att få ha de åsikter de har för att de just är beredda att pusha på sin egen övertygelse.

  Man måste får välja själv. Det är grunden i en demokrati.

  Det är skillnad om man frivilligt söker sig till en organisation, religion eller väljer en produkt. Det är ganska förolämpande att du jämför dagens Sverige som lika fritt som Sovjetunionen. Det är rent jävla vansinne. Vi har inte ett land där makten är monopoliserad till en politisk ideologi. Folk väljer själv. Vi har sju partier i riksdagen och inget av partierna har ensam makt. Så var aldrig Sovjetunionen uppbyggt.

  Sedan får Danska och Norska politiker klaga hur mycket de vill på TV4 som själv bestämmer vad de skall sända. De är ett privat företag och de kan välja på sitt eget sätt.

  Du kan inte klampa in på ett enda privat företag i hela världen och kräva att du skall ha demokratiska rättigheter. Det fungerar inte så.

  Det måste vara jobbigt för dig att gå runt och tänka att det förekommer krig i Sverige. Då måste du se dig misstänktsamt omkring hela tiden och fundera på vilka som du ser på gatan som är dessa religiösa krigare som du påstår eller kommunister.

 28. Du är hopplös! Fakta biter inte på dig:)

  Igår såg jag reportaget om Beslam Massakern sett med barnens ögon gjort av BBC. Givetvis har BBC inte tagit upp de religiösa aspekterna men, detta massaker är ett bra exempel på hur det fungerar.

  Efter SU fall frigjorde sig många länder från den kommunistiska ockupationen, samma tendenser som i Baltikum kunde man se i Tjetjenien, men efter att landet utropade sin självständighet började ledarna införa sharialagar och efterleva Koranen. Etnisk och religiös rensning förekom i stor skala och regeringen i Moskva var tvungen att reagera, första Tjetjenien kriget bröt ut. Västärländsk media och den politiska eliten ställde sig på tjetjenernas sida och man målade upp dessa mujahedin finansierade av rika arabländer som frihetskämpar. Sedan kom Beslan och Teatern i Moskva och då blev det uppenbart vilka det var som kämpade för ett KALIFAT i Kaukasus, nämligen, religiösa fanatiker utan skrupler. Sedan dess har Ryssland fått fria händer i Kaukazus:) Det blev tyst i medierna om de tjetjenska ”frihetskämparna”…Ingen kritik, eller :vi kanske ställde oss på fel sida.

  Det finns två sätt att hantera verkligheten: blunda för fakta eller se den som den är. Du väljer att blunda och ser världen som du vill att den skall se ut, inte som den är. Jag väljer fakta och jag pratar med människor och lyssnar på vad de säger.

  Gällande demokrati, så behöver du inte lära mig begreppen, eftersom jag vet exakt hur demokratin fungerar. Jag har även kämpat för det i många år, jag föddes inte till demokratin som du gjorde. Problemet är att Sverige och Europa har lämnat demokratin för något som brukar kallas för politiskt korrekthet och som påminner väldigt mycket om en diktatur.
  En av mer intressanta teorier om varför det har blivit så är den infiltration som bedrevs av bl a KGB på västerländska universitet och kampus under många årtionden. Jag tvivlar inte på att KGB var särskild aktiva i Sverige.

  Du har inte fått nöjet att leva i en diktatur som alltid gav folket sken av en demokrati. Alla kommunistiska länder hade en riksdag och vart fjärde eller femte år fick folket välja riksdagsledamöter, det fanns även olika partier (undantaget Sovjet och DDR) som man fick rösta på. Kommunistiska partiet hade ett antal garanterade platser i riksdagen som utgjorde en majoritet, vanligtvis ca 75%. Riksdagen valde regeringen, statsöverhuvudet var alltid kommunistiska partiets överhuvud som valdes av politbyrån och det politbyrån som styrde i praktiken. Alla oliktänkande och kontroversiella som inte delade politbyråns linje hängdes ut i pressen och frystes ut, bl a genom att bli av med jobbet eller uteslöts från partiet. De flesta vars åsikter skilde sig fick äntligen emigrera eller stanna och leva i social assimilation och arbetslöshet.

  Mediaklimatet påminde om den svenska statsfinansierade tidningsstödet. Det var fritt fram att starta en tidskrift, föll inte tidskriften partiet i smaken var det kört. Om vissa saker fick man inte skriva om och alla lärde sig den svåra konsten av självcensur. När man skrev så visste man vart gränserna gick och vissa saker fick man absolut inte skriva om. Skrev du ”fel” artikel, eller intervjuade du fel personer blev du utfryst från alla redaktioner runt om i landet.

  Den svsnska medias inställning till invandrarfrågor påminner väldigt mycket om den kommunistiska pressen: ingen kritik får förekomma. Vuxna män blir barn, förövare blir offer och mörkhyade män blir vita. Man vill ge läsaren en bild av att allting är OK. Men tittar man ut genom fönstret eller i plånboken ser världen annorlunda ut. Det är nog det som många har insett.

  Journalister i kommunistländerna fick alltid framföra s k ”konstruktiv” kritik d v s kritisera företeelser eller människor som var obekväma för Partiet. All annan kritik belönades med sparken från jobbet.

  SD möter samma klimat som regimkritiker i öststaterna mötte på 80-talet. Tystnad, demonisering och utfrysning.

  Varje gång man nämner SD måste journalisten nämna ordet främlingsfientligt, populistiskt eller placera paritet till höger om höger d v s yttersta högern.

  Du behöver inte ge mig demokratilektioner, jag har varit på andra sidan och jag vet hur den ser ut. Jag tror att det är snarare du som borde sätta dig i skolbänken.

  Du använder hela tiden argumentet att SD sitter inte med i riksdag, därför skall de inte heller få mediautrymme. Detta är odemokratiskt!!! I de flesta länder får alla som ställer upp i riksdagsvalet, oavsett deras åsikter gratis utrymme i medierna, för att främja demokratin!!!

  I de flesta fd diktaturer på andra sida östersjön är media fri och i alla kiosker kan du hitta tidskrifter som ges ut av kommunister, nationalister och du har en hel skala från yttersta vänster till yttersta höger. Distributörerna är enligt lagen skyldiga att sälja alla tidskrifter oavsett åsikter. I Sverige vägrar fackföreningar att distribuera t ex ND. I Sverige placerar sig alla tidningar i mitten, oavsett vilken tidning du läser får du samma nyheter och åsikter, skillnaden finns i detaljerna. Jurnalister som är ej PK får inget jobb helt enkelt och de verkar som om alla nyheter som publiceras i Sverige kommer från en enda källa d v s TT, jag tror att i Sovjet använde sig alla tidningar av en nyhetsbyrå som hette INTERTASS.

  Därför anser jag att mediaklimatet i Sverige påminner mycket om det som rådde bakom järnridån. Din syn på demokrati skiljer sig markant från min och det verkar som om du blandar ihop demokrati med demokratur, som är en karikatyr av demokratin.

  Jag är orolig för framtiden och du borde vara det också.

 29. Finns ingen politisk korrekthet när det gäller val i sverige det är en myt som du tror på.

  Vi har fria hemliga val, vilket innebär att ingen jävel har rätt att se på när man pillar i sina röstsedlar i kuvertet och därmed kan man väljar precis som man vill utan yttre påtryckningar.

  Sedan var som händer i krigszoner och andra delar av världen är något som händer där och inte här. Du blandar friskt ihop dessa delar som de hör ihop. Springer du runt på stan och har hjälm på dig för att du skall kunna huka dig för granatattacker ?

  Din bild och ditt synsätt, dina åsikter och dina slutsatser är tillsammans din subjektivitet. Det är inte fakta utan din bild av hur du ser världen. Du stöter på människor som inte delar din bild, ditt synsätt och dina slutsatser och det verkar som att du blir förvånad och tänker, ”men jag har rätt, dom har fel”.

  I en diktatur är det inget parti som får ställa upp som inte är godkänt av makten. Titta på Iran. Till slut var Ahmedinejad tvungen att fuska till sig segern, plocka folk från gatan, tortera dem , anklaga dem för samröre med väst, avrätta vissa, tortera vissa till döds, våldta folk av båda könen för i en del av torturen och även skjuta folk från taken.

  Titta på Burma, där började munkarna marchera. Var gör diktaturen. De tar dessa munkar och de försvinner spårlöst från jordens yta.

  Titta på Chile under Pinochet, där försvinner folk dagligen. En ”favoritsport” från förtryckarna är att plocka upp en människa med helikopter flyga ut över havet och dumpa dem rakt ner i vattnet mot en säker död.

  Det är så det går till i diktaturer.

  Sd syns så och då i debatter. Tydligen är det för lite för dig. Jämför med piratpartiet. De sitter inte med lika mycket i debatter som Sd gör. Och Pp har iallafall 2 platser i europaparlamentet ett val där Sd bara fick fjuttiga 100.000 personer att rösta på dem i vårat avlånga land.

  Hade detta varit öststaterna under kommunisttiden så hade diktaturerna reagerat med att se till att politiska förgreningar oförenliga med diktaturens mål skulle på ett eller annat sätt försvinna.

  Du kan inte tvinga ett privat företag som TV4 att sända något som de inte vill sända. Tycker du inte om deras policy så får du ta det med dem.

  Du kan inte hitta ett enda företag i hela världen som du som utomstående kan tvinga att bli kund hos om de inte vill ha dig. Sd fick åka till Danmark för att spela in den reklam videon. Ingen reklambyrå i Sverige ville ta i det.

  Diskussionen med invandringen är att du säger att det ligger till visst sätt, så säger andra att de inte delar din uppfatting, sedan säger du samma sak igen som om folk inte har rätt att ha sin egen uppfatting , så säger de igen att de inte delar din uppfatting , så frågar du igen, och det får ännu en gång säga att de inte delar uppfattingen. Så håller det på så.

  Är du inte klok nog att ta ett nekande svar och lämna det där hän.

  Du bor inte i Beslam heller ?

  Du blandar ihop din egen subjektivitet och tror att det är fakta.

  Låt säga att Sd kommer in i riksdagen, jag tror inte att de gör detta men låt säga att de gör det. Vad skall ni göra med era 4% när 96% inte ens vill ta i Sd med tång?

  Hur mycket makt tycker du att ett 4% parti skall ha ?

  Har ni inga politiska allierade bland de andra partierna så är ni rökta.

  Hade Sverige varit en diktatur så hade Sd förbjudits att verka som parti. Inte ens du kan neka till att Sd får verka som parti.

 30. Diktatur, som sagt, jag har erfarenheter av diktatur och mord används ytterst sällan i diktaturer. Jag förnekar inte att sådan förekommer, men man behöver inte mörda så många för att få tyst på en majoritet. Maffian dödar inte heller i onödan, det räcker oftast med att folk blir medvetna om riskerna. Sedan finns det ju alltid sådana som Stalin, Hitler, Mao, men dessa diktaktörer hade ett syfte med morden och deras mord var välgenomtänkta och välplanerade. Syftet med deras massmord var ju att bygga ett nytt samhälle på ruiner av set gamla: ”ett chockterapi” helt enkelt. Bort med det gamla in med det nya… Ryska och Kinesiska härskare har aldrig brytt sig så mycket om människoliv

  De kommunistiska diktaturer i öststaterna hade inte så mycket blod på sina händer, oliktänkande fick emigrera istället:) Detta är sanningen.

  Du skriver:

  ”Du kan inte tvinga ett privat företag som TV4 att sända något som de inte vill sända. Tycker du inte om deras policy så får du ta det med dem.”

  Faktiskt TV4 har monopol på marksänd reklamfinansierad kanal, de har också skyldigheter. Det är inget privatföretag, snarare en privatägd statsmonopol, likt östtyska tv-kanaler som visade coca cola reklam på 80-talet:)Därför är de ett slags public service företag.

  Jag lever i nuet, man jag drar paralleller till historien för att bildligt beskriva vår framtid om inget görs. Det är svårt att beskriva framtiden med bilder från…framtiden. Jag har ingen magisk kula. Men du verkar tro att historien aldrig upprepar sig, jag vill påstå att historien upprepar sig varje gång en ny generation tar över rodret. De tycks alltid glömma förfädernas misstag. I Sverige har bl a Palme startat en ”avhistorisering” och ”avnationalisering” av samhället. Han försökte likt Stalin skapa en ny människa: homo sovjeticus. En människa utan egen historia, religion, moral och värdegrund, en ”tabula rasa”, helt enkelt. Kortet kunde då fyllas med regimens lögner i Sovjet misslyckade man, men i sverige har man lyckats ganska bra. En skola utan krav och utan historia…

  Du lever i en matrix, helt enkelt och du vill inte ut:)

  Multi Kulti är precis samma trend, men problemet är att man försöker förena många naiva Homo Sovjeticus med folk som har egen kultur, värderingar, historia och nationalitet. Det blir konflikter, helt enkelt… Stalin och Tito har misslyckats och jag är helt övertygad om att EU misslyckas också.

  Gällande SD kan jag slå vad om att de kommer in i riksdagen och sedan får mellan 20-30% i nästa riksdagsvalet. 4% är inte mycket, men sitter man där kan man lätt få reda på vad invandringskalaset kostar.

  Jag har alltid varit en demokrat, jag anpassar mig till majoritetens vilja. Jag är emot att förbjuda några som helst åsikter. Vill jag påverka använder jag demokratiska metoder. Du, däremot verkar gilla förbud:)

 31. Det är fortfarande ett privatägt företag som sänder under vissa premisser. Tydligen är det så sista svängen att den cencurerade versionen av Sds valfilm skall sändas.

  När du säger att du lever i nuet. Vem försöker du övertyga ?

  När jag skriver sådana är saker och tar debatten är det för att andra skall se det. Så får de bedöma själv vilken verklighet de anser att du lever i, och mig med för den delen.

  I princip så idiotförklarar du alla som inte ser världen på ditt sätt. Det vinner du ingenting på. Jag ser att du är optimist och säger 20-30 % för Sd. Det finns många extremister därute som tror att de sitter på någon förtryckt sanning, men folk är faktist ganska bra på att tänka själva.

  Du menar att du som invandrare får veta hur mycket du har kostat ?

  Demokrati handlar om att se att alla människor har lika mycket värde. Den punkten klarar inte du av.

  På tal om förbud så har Sd satt munkavle på en av sina egna. Hur var det med demokratin i partiet ?

  Du fortsätter i kommunistspåret. Vi har ungefär 4-5 % som är vänsterpartister i Sverige det närmaste man kan komma kommunisterna. Du jämför Sverige med samhällen som forna jugoslavien och Sovjet.

  Jag tror inte denna diskussionen om någon läser den lockar över folk till Sds sida. Jag tror inte folk vill stå på samma sida som dig politiskt sätt.

  Nu leker du spågumma också. Förra valet 2006. Trodde du då att Sd skulle komma in i riksdagen ? I europaparlamentsvalet trodde du att Sd skulle få några platser ?

  Jag ställer inte dessa frågor för att du skall svara på dem utan för att du själv skall checka av vad du trodde då och kanske konstatera hur fel du hade då.

  100.000 pers hade Sd i europaparlamentsvalet. Sd måste fyrdubbla sig för att komma in i riksdagen. Jag kan inte se att det kommer att lyckas.

  Med högt valdeltagande så kommer inte Sd in i vilket fall. Det är ingen vild gissing att Pp blir större än Sd, eller Fi. Sd klarade sig dåligt i debatten mot Fi.

  Prata hur mycket du vill om att du lever i nuet. Det är andra som bedömer vart du lever någonstans. Du lever tydligen i en krigszon i gamla östblocket för 20 år sedan och du ser kommunister och diktatur överallt.

  Du kör din subjetivitet och kallar den för fakta vilket är ganska felaktigt. Sedan leker du spågubbe. Sverige har varit i fred i över 200 år och det är inte tack vare tomtar som dig som springer runt och tror att de lever i en krigszon.

  Har du något mer och komma med eller skall du burka upp gammal skåpmat som du redan serverat i denna tråd ?

  Det är du som står för den politiska tron här och en dos med fanatism när du börjar svamla om 20 till 30 % stöd för Sd. Du får försöka missionera lite bredare och jag hoppas många få ta del av ditt tokbudskap för det skrämmer bort folk.

 32. Pingback: Om Sverigedemokraterna ville tala sanning… (via Sverige är inte världens navel!) | Direkta Reflektioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s