Recension: Sverigedemokraterna har fel!

Jag har fått Expos böcker ”Sverigedemokraterna har fel” och ”Sverigedemokraterna har fel igen”… Jag vill rekommendera dem varmt till alla som vill veta mer om Sd och veta hur man tar debatten mot dem. Författare är Alexander Bengtsson. (Han har för övrigt gjort en film med samma titel som böckerna. Den kan ses på hans hemsida.)

Böckerna kan köpas hos Expo.

Sverigedemokraterna har fel!

Sverigedemokraterna har fel igen!

Min enda kritik är att Expo har valt att gömma undan argumenten MOT Sd på det sätt de gör. Böckerna visar att de KAN och VILL bemöta Sverigedemokraternas idéer. Varför gör de inte på samma sätt på sin hemsida? Varför gör de inte ARGUMENTEN tillgängliga på nätet?

På hemsidan är det bara artiklar om alla läskiga kopplingar Sverigedemokraterna har till nazister och fascister. Ok, det måste man också skriva om. Det är VIKTIGT! Men vill man stoppa Sd räcker inte detta. Folk attraheras av idéer, även om de är fördomsfulla, och med idéer och motargument kan man stoppa Sd och minska fördomarna.

Expo skulle vinna mycket på att hjälpa folk som besöker deras hemsidor hitta argument mot Sd.

Sen i övrigt… Jag är förbluffad över att det är så svårt för politiker att medge att problem finns. Man kan faktisk både vara antirasist och vilja ha en stor invandring, samtidigt som man medger att integrationsproblem finns. Det är skönt att böckerna faktiskt vågar medge att det finns problem. Det är en styrka.

Kort sagt. Köp böckerna!

Och till Expo säger jag. Lägg ut böckerna på nätet i PDF-format snabbt som tusan, och sprid länkarna överallt. Böckerna är värdefulla vapen mot fördomar och intolerans och mot Sd!  Sprid dem på webben, så Sd inte kommer in i riksdagen!

PS

Jag har nu fått veta att Expo sålt ganska många av böckerna då de gjort sina föreläsningar mot Sd runt om i landet (och det betyder pengar in i kassan). Ok, that makes sense. Men då är det ju fritt fram för Expo att släppa materialet fritt nu. Efter valet lär böckerna vara helt utdaterade om Sd kommer in i riksdagen.

———————————

Nyheter om Sd: Expo, PI, Sds, Smp

Nyheter: Expressen, Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

10 tankar om “Recension: Sverigedemokraterna har fel!

 1. EXPO där delvis finansieras med offentliga medel för partipolitik, men säger sig vara politisk obundna, samtidigt som man för 25000 kronor skal hålla föredrag mot SD i Socialdemokratisk regi.
  Hoppas någon stryper det offentliga penningflöte.

 2. De flesta böcker som skrivs om SD är totalt intesägande och bara fyllda med tyckande och felaktiga uppgifter (givetvis inte min bok om mina år i SD som kommer strax efter valet). Dessa två är dock bland det lägsta jag har sett, det är riktigt pinsamt tom från att komma från antidemokratiska Expo.

 3. Inte för att jag stödjer SD, men Expo är vänstervridna utav bara helvete och ser nazister under varenda gatusten. Skulle aldrig få för mig att köpa något som de står bakom.

  Och slutligen: Ta det lungt, bara för att SD får 4,3 % så går världen inte under. De kommer inte att få någon makt i riksdagen och kommer att sitta 4 år i opposition. Nästa val kommer det att gå åt skogen för dom, då de inte fått igenom något. Den hets som förs mot SD är i sig ganska odemokratisk(SD-medlemmar har hotats med uteslutning, sparken från jobb osv…).

 4. Expo där grundades med hjälp av den ökända rasisten Thomas Hübinette är idag antikrasismens bannerförer och med tanke på vad som kommer från det hållet, får man förmoda att det krävs endera ett genuint hat mot Sverige eller kanske släktband med Von Krankenstein.
  Att hela den politisk korrekta och överlag odemokratiska vänster sugar dadde hos EXPO är inte förvånande med tanke på att det från det hållet inte precis verkar staplas Mensa-kandidater och man därför är i behöv av en rejäl skördetröska där kan producera råmaterial till alla ”halmgubbar” det kastas ut i parti och min ut.

  Vi arbetare och hantverkare där bygger landet har bara hån att betala med, alltså förutom de pengar vi rånas på genom skatt och vår fackavgift där går till denna fascistoida åsiktsmaskin.

 5. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-26 FM

 6. Äh, där dog datorn just när jag hade ett långt inlägg att lägga in här. jag får återkomma i ämnet.

  En kort sak bara. Då du, Peerpeede, pratar om Thomas Hubinette gör du samma sak som det du ogillar hos Expo, du pekar ut aktivisters och grundares förflutna. Var det inte du som sa att det är orättvist att Expo hela tiden drar upp Anders Klarström och inte bedömer Sd för vad det är?

  Jag anser att Expo liksom Sd ska bedömas för sina idéer!

  För övrigt gör inte Expo negativa generaliseringar om folk, kulturer och religioner, det gör Sd.

 7. Tjänare! Skaffar du argumenten hos EXPO så vet du nog inte vad du talar om, kommunistiskt dravel av värsta sort

 8. Jag skaffar mina egna argument och tycker Expo är ganska lamt och mesigt som inte offentligt tar striden mot Sd:s idéer i större utsträckning. De koncentrerar sig på att upplysa om konnakterna med övriga extremhögern och Sd:s nazistiska bakgrund. Det är bra och nödvändigt, men alldeles för lite.

  Undantaget är, vad jag hittills sett, Alex Bengtsson på Expo. Hans hemsida är bra! hans böcker om argumenten mot Sd är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s