Kapade identiteter, HD, Facebook, samt UncleBob och andra Bobbar…

Det pågår en debatt på en hemsida som drivs av Varg i veum som jag måste bemöta. I debatten, som kan läsas här, framgår det att signaturen Bobbenswe (samma som Bobben som ofta debatterar här på min sida och UncleBob känd Sd aktivist från Malmö) ligger bakom kapandet av en HD-journalists identitet i juli på Facebook.

Personen, som utgav sig vara journalist på HD, kontaktade mig och ville ha artiklar och jag svarade med mail där jag gav förslag på artiklar sen kontaktade jag Helsingborgs Dagblad för att kolla att identiteten var den rätta och fick besked att de precis avslöjat att det var en bluff.

Nu påstår Bobbenswe, mannen som tydligen kapade identiteten, att det är den avhoppade Sverigedemokraten Staffan Gising som skrivit det brev jag skrev, och har pusslat ihop det med ett brev som tydligen Gising skrivit till den falska profilen. Jag blir alltså använd i nån sorts smutskastningsförsök mot Gising.

Men om man tittar på inlägget augusti 22, 2010 kl 10:18 ser man att det är ett försök till förfalskning. Det syns klart att han klistrat in ett mail från mig.

Först skrev Bobben ett mail där han erkänner att HAN låg bakom (eller deltog i) kidnappningen av HD-journalistens identitet på facebook.

bobbenswe säger:
augusti 22, 2010 kl 09:56

Okej Staffan, då vet vi alla att jag tagit dumpar på dina mail där du erbjuder dig att förfalska din ”dagbok” och krydda den med falska påståenden om SD-företrädare.

Du är fan ta mej inte riktigt frisk Gising! Tror du verkligen att du kan ha ett uns av trovärdighet, nu när du erkänt att du fejkar?
Lustigt också att de ”avslöjande” bilder du skickat till mig var helt vanliga festbilder. Vad trodde du de skulle ”bevisa”?

Sen citerar han ett ganska allmänt hållet brev av Staffan Gising och DIREKT efteråt kopplar han det till ett brev jag skrivit till den som påstod sig vara journalist på HD, men som Bobben på ett mycket klumpigt och genomskinligt sätt påstår att Staffan skrivit.

Mailet från Gising där han erfkänner sig vara en badragare:

Torbjörn Jerlerup till mig
visa information 7 aug

Det gör jag gärna. Du vill ha en slags dagbok så det sätter jag igång med. Just nu är det bra att börja eftersom jag funderar mycket kring vad andra partier gör. För att göra det lite mer attraktivt ska jag skicka några brev till några politiker och lägga in det jag skriver.

Men hur tänker du dig det? Att jag ska skriva varje dag (du pratar om en serie)? Vilken längd ska det vara på det jag skriver?

Jag skulle kunna tänka mig detta upplägg att inleda med en längre artikel med funderingar jag har och utdrag ur fiktiv ”dagbok” och sen kortare artiklar dagarna som följer.”

/Slut citat

AVSLÖJAD GISLING!!!!!! KOMMENTAR???????

Breven som Staffan skrivit — avsändare Torbjörn Jerlerup.

Fy, Bobben, fy! Fult knep! Jag har meddelat HD så får de bedöma vilka eventuella rättsliga åtgärder de vidtar mot den som kapade identiteten.

16 tankar om “Kapade identiteter, HD, Facebook, samt UncleBob och andra Bobbar…

 1. Mja, jag har inte blockat dig Jerlerup vad jag vet, jag kan inte hitta några kommentarer från dig som fastnat i spamfiltret.. Jag har testat lite med att lägga in ord som oftast kommer från rabiata individer så att jag kan moderera. Men det funkar inte bra så jag ska ta bort det (så fort jag hittat var jag ställde in det 🙂

  Jag uppskattar dina kommentarer, du försöker i alla fall att tänka efter, även om jag anser att du tänker fel 😀

 2. Oj, ber om ursäkt. Nu hittade jag dig i spamfiltret. Dvs du hade åkt direkt i sopkorgen utan att hamna i karantän!? Vet inte varför du hamnat där. Vet du nån inställning hos wordpress som styr detta?

 3. *asg* Då anser Akismet att länken jag gav till inlägget från Bobben på din sida är ”farlig” och potentiellt spam. Ironiskt den sida Akismet ska skydda är farlig, enligt Akismet.

  Akismet är bra men lite lustigt ibland.

 4. Den där Bob verkar inte göra nåt annat än att spama runt på internet och sprida dynga. Hans retorik är alltid den typiska foliehattens, stora konspirationer, alla som inte gillar Sd är en del av samma övergripande vänsterkomplott som samverkar med alla världens muslimer. Samma dynga som sprids av Ted Ekeroth som inte går att ta allvarligt på.

  Personligen oroar jag mig mkt för Sveriges förda integrationspolitk, men att hoppa över till Sd med galningar som Ekeroths och Bob är ett par steg för långt.

  Läste förresten denna blogg först nu och den verkar faktiskt bra.

 5. Oh herregud vad jag och övriga inblandade skrattar nu när du gick i fällan Tobbe-ponken!

  Jo jag erkänner: jag ”trollar” med dig och dina kompisar för att avslöja er och få dig att avslöja dina egna metoder: BINGO!

  Du erkänner ju i din övertygelse om din egen förträfflighet som skribent att du kan tänka dig att skriva en ”fiktiv dagbok” för att smutskasta ett demokratiskt parti. Bra Jobbat!

  Vi noterar givetvis eder desperata smutskastningsteknik. Arkiveras.

  Ett liknande brev HAR faktiskt Gising svarat med. Snacka om foliehattAR….

 6. ”Personligen oroar jag mig mkt för Sveriges förda integrationspolitk, men att hoppa över till Sd med galningar som Ekeroths och Bob är ett par steg för långt.”

  Det är helt ok. Det farliga är den typen av generaliseringar som Sd håller på med.

 7. Hej BadgadBob, Klistra in hela meddelandet nu om det jag skrev om den fiktiva dagboken. JAG MENAR HELA! Bobben!

  Om man skriver en dagbok över saker som skett bakåt i tiden är det ingen genuin dagbok, tex om jag skulle skriva en artikel IDAG där jag i dagboksform skriver om vad som hände för ett par dagar sen.

  *asg*

 8. BagdadBob… Du erkände just nu att du inte bara var personen bakom den förfalskade identititen. Du erkände också att du MEDVETET kopplade ihop Staffans citat med mitt citat för att det ska verka som om STAFFAN sagt det ja sa.

  Fortsätt att skriva här.

  Genom dina foton PI går det att ta reda på vem UncleBob är så jag tror att den RIKTIGA HD-journalisten är MYCKET intresserade av det du har att skriva.

 9. Vad snackar du om egentligenn Bob? Vem har gått i fällan?

  Du verkar ju inte ens ha hjärna till att fejka en fb-profil utan att direkt bli upptäckt. Jag skulle ha kunnat rösta på Sd om ni inte verkade bestå av såna orevliga skitstövlar som dig och Ekerothsbrosorna som tydligen tycker det är ok att kapa identiteter. Vad är tanken med detta egentligen? Tror du att människor med normala förväntningar på hyfs och saklighet ska bli sugna på att rösta på er efter erat foliehattande? Om jag satt i Sd:s ledning skulle jag ha kickat ut er från partiet för länge sen.

  Sd gör ungefär samma intryck på mig nu som scientologerna. Snyftar om hur dumma alla andra är mot er, men vägrar ta ansvar för eget handlande.

 10. Lite tunnt med information för att dra någon direkt slutsats, va?

  Vad är det för ”fiktiv dagbok” som diskuteras?
  Vad skulle innehållet i denna vara?
  Vem skulle hävdas ha författat den?

 11. Jerlerup.. Jag såg sidan, det är egentligen inte mer info än här: Mina frågor besvaras inte och jag ser inga faktiska dumpar.

  Och jag frågar både dig och Bob här..

 12. Pingback: Tweets that mention Kapade identiteter, HD, Facebook, samt UncleBob och andra Bobbar… « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 13. Pingback: Det finns en annan känd rasist på Sverigedemokraternas lista i Landskrona. « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s