Sverigedemokraterna har rumpan bar!

Sverigedemokraterna säger ofta att de inte alls menar att alla muslimer är onda. De utmålar ju sig gudbevars som icke rasister. När de pratar om att islam är som nazismen, eller nästan som nazismen, så vill de gudbevars inte peka ut alla muslimer som det… menar de. Men idag bevisade de åter att detta är en lögn!

Det har varit demonstrationer i Malmö mot moskébygget och Sverigedemokraterna ledde demonstrationen.

Aha… Så mycket för bluffen att Sd inte är mot alla muslimer. Ett förbud mot moskébyggen drabbar ALLA muslimer, sekulerade, vanliga troende lika väl som fundamentalisterna. = ALLA MUSLIMER!

Läs mer här: Från min argumentsamling: ”om påståendet att Sd inte är mot alla muslimer”

——————

Nyheter: Sds, Skånskan. GP, Sds plus Andreas Johansson

52 tankar om “Sverigedemokraterna har rumpan bar!

 1. Vill du själv ha en gigantisk moske´ med plats för 1500 muslimer på din gata?
  Men det är ju lätt att sitta i Gnesta som du gör och tala vitt och brett om hur bra mångkultur är.
  Hycklare.
  Varför flyttar du inte till Rosengård eller Tensta om det nu är så bra?
  Konstigt att alla mångkultursförespråkare verkar på väääääldigt långt från alla MENA-invandrare!

 2. Jag jobbar i Norsborg och har bott i invandrarområden, så lägg av! Och jag gillar Botkryka, skulle gärna flytta dit i framtiden.

  Protesterar du mot kristna kyrkor också?

 3. Och vänstern är såklart på plats för att sabotera och trakassera som vanligt.

  Jerlerup.. du har ju tidigare sagt att du inte är för alla moskébyggen.. har du ändrat åsikt?
  Jag har inte tittat på vilka kopplingar detta moskebygge har.. än. Men räcker det inte att i praktiken inga som bor där vill ha den? Man får visst överklaga vanliga byggen ad-infinitum men inte moskéer..

 4. Kan ju definitivt inte påstå att jag tycker att islam o muslimerna är en ”lugn” religion/folkgrupp.
  Vart de än kommer, blir det oreda, bråk, krav mm ställda på det nya samhället.
  Alltifrån om olika badtider för män o kvinnor, inställande av skolavslutningar i kyrkan, halalslakt, krav om sharialgara, att klädespolicy i företag ska ändras till deras villkor, mm, mm. Listan kan göras lång.
  Se på andra folkgrupper som kommer hit, anpassar sig och lever ett liv i lugn och ro? Men icke muslimerna. Ta och gör som jag, läs Koranen och få en bild av islam.
  Bara en sådan sak som följande: behandla din kvinna som din åker och beträd henne när du vill! Som man kan läsa i Koranen. Tycker väl att det ger en bra bild av hur de ser på kvinnor. För att inte tala om oss icke muslimer.
  Ska de fly sina länder, låt dem fly till sina närområden med samma kultur, religion och seder.
  Lika barn leker bäst.

 5. ”Protesterar du mot kristna kyrkor också?”
  Du vet väl om att du nog inte har ”diskuterat” Islam en enda gång här utan att istället för att bemöta kritik mot Islam.. bara klagat på kristendomen?
  Hur länge tror du det kan fungera..

 6. Nedj jag har sagt att jag anser att moskébyggen ska bedömas på samma sätt som byggen av kristna kyrkor och moskéer. Muslimer ska ha samma rätt som alla andra.

  Självklart har muslimerna rätt till moskéer! MÅNGA Moskéer!

  Exakt var är en fråga för stadsbyggnadskontoret och muslimerna, som för kyrkor!

 7. PG: är du emot de olika påbuden bland en del muslimska lärda historiskt sett att en man har plikten att tillfredställa sin kvinna också? Inte? Hur kan det komma sig?

  För övrigt finns galna citat i bibeln.

 8. Jag har bemöt kritik mot islam många gånger VX. men min poäng är att om vi ska prata islam ska vi prata och varna för ISLAMSKA FUNDAMENTALISTERS tolkningar, som är galna. Men det är inte samma som islam.

 9. Nu är knappast byggande av bönelokaler en grundläggande mänsklig rättighet som står över demokratiska beslut. Jag skulle ha full förståelse om muslimer protesterade mot planer på byggandet av en katedral i Mecka och de skulle ha all rätt att i god demokratisk ordning stoppa ett sådant bygge. Däremot har de ingen rätt att förbjuda utövandet av någon religion eller att hindra att människor av denna religion samlas för att be.

  Nu har just islam inget som helst positivt att erbjuda i dagens Sverige, däremot finns det muslimer som mycket väl kan ha det TROTS sin religiösa övertygelse. Att ta avstånd från islam och försöka förhindra dess utbredning behöver därför inte betyda att man är ”emot” muslimer som människor, bara att man är emot deras religiösa övertygelse.

 10. Nej, det har du inte.
  Du har upprepat att Islam är bra, gång på gång, och när vi kommer med citat från koranen, haditherna, påtalar vad Islam predikar och gör.. då svarar du med att kristendomen är dålig.
  Varje gång.

  Det är ingen som fört fram någon fundamentalistisk ”tolkning” utan vad det faktiskt STÅR i Koranen, i haditherna, vad som är SKRIVET, helt UTAN tolkning. Läran är helt enkelt extrem av sin natur..

 11. Jerlerup/
  ”Jag jobbar i Norsborg och har bott i invandrarområden, så lägg av! Och jag gillar Botkryka, skulle gärna flytta dit i framtiden.

  Protesterar du mot kristna kyrkor också?”

  Bla,bla,bla.
  Faktum kvarstår att i ditt bostadsområde bor det knappt några invandrare alls.
  Hyckleri är vad du sysslar med.
  Pinsamt.

  Och ja, jag hade varit emot att man byggt en kyrka för 1500 personer i ett villaområde.
  personligen tycker jag all religion är patetisk smörja.
  Därav problem med moskeer vars anhängare tenderar till att vara mer hängivna/fanatiska till den smörja som predikas än vad nötterna i en kyrka är.

  http://sverigenu.blogg.se/

 12. Nu har jerlerup gått helt i spagat; demo mot en megamoské i Malmö, så what… ingen vill ha den förutom en hopen Islamofiler.

 13. Vi har bostadsbrist i Malmö men ändå säljer man ut mark för ett gigantiskt religiöst bygge. Det skall bli bönesal i två plan för som alla nog nu vet så idkar man könsapartheid i religionens namn.
  Marken fick de billigt 3,3 milj.
  Det muslimska ”kulturcentrat” skall användas för familjer från Rosengård. Ett led i integration??
  Vid fredagsbön så är det ett ”parkeringshelvete” vid mosken i närheten. Men det vet inte Malmöpolitiker om för de lever med skygglappar och förnekelse.
  Jag vill inte ha moské eller islamskt kulturcenter eller vad de väljer att kalla det på min gata.
  Vill också nämna att det är skönt när kyrkor avvecklas som tex, Caroli kyrkan i förra veckan. Hoppas att det är en trend som håller i sig.

 14. Jag håller med Jerlerup
  Jag tycker de kan bygga 15 – 20 moskeer där Jerlerup bor
  Börja med namn insamling imorgon för Moskeerna där du bor Jerlerup .. 😮

 15. En idé är ju att de bygger den där Anders Rubin (s) bor. Han uttalde sig i Sydsvenskan om de boendes protester att de starkt överdrev. Eller ordförande i tekniska nämden Emmanuel Morfiadakis (s) gata. Skulle inte tro det.
  Det är så lätt att vara för ….så länge man inte blir direkt drabbad.

 16. [citat]Jag har bemöt kritik mot islam många gånger VX. men min poäng är att om vi ska prata islam ska vi prata och varna för ISLAMSKA FUNDAMENTALISTERS tolkningar, som är galna. Men det är inte samma som islam.[citat]

  Nä, där har du fel, fundamentalisterna har stöd för det mesta de påstår i Koranen/Islam, särskilt de blodiga delarna. Det är att förenkla och göra det enkelt för sig att förneka att islamisterna inte skulle följa religionen islam. Ungefär som att säga att ”God hates fags”-rörelsen, eller annan valfri vanart av kristendomen inte skulle vara kristna. Att det inte skulle vara kristendom.
  Vem bestämmer vem som är renlärig eller ”orenlärig”? Är det de som du kallar ”de flesta” som inte hörs i debatten?

  Det är egentligen ganska meningslöst att göra propaganda för det ”riktiga islam” för oss islamofober (vi är ju målet för den) vår uppfattning är att islam är problemet, då de som ställer till problem hänvisar till den – och framförallt tillåts göra det. Egentligen kan man att det största problemet är eftergivenheten mot fundamentalisterna, det är egentligen det som hela islamdebatten handlar om. Om denna gelerygggade vurmande för islamisterna (genom att klumpa ihop dem med ALLA muslimer, som du gör) inte fanns så skulle inte ”islamofobi” finnas. ”islamofobi” är ett väldigt sent påfund (uppfunnet av en islamist f.ö.) Jag anser att islamister ska få tro vad de vill – men det ska inte på något sätt påtvingas den absoluta majoriteten av jordens befolkning.
  Istället borde kraften satsas på att läara islamisterna den ”rätta” islam. Det torde ju göra mer mot islamofobin än propaganda för såna som inte vill ha med islam att göra.

 17. Gnesta ska väl få en flyktingförläggning efter vad jag har hört.
  Så det måste kännas härligt !
  Förövrigt spenderar jag somrarna i Stjärnhov,där man allt som oftast ser den numer fd sossen Leif GW och möjligen blivande SD väljare!

 18. Jag som trodde det stod i SD:s partiprogram att de var mot religiös diskriminering?

  Argumenten ”ta emot en flykting du då”, ”agera för att bygga en moské vid dig då” och liknande argument är så barnsliga så det är ju inte ens värt att bemöta. Då skulle man ju inte kunna skänka pengar till hemlösa i Sverige utan att behöva ta med ett gäng hemlösa hem. Det finns samhälleliga rättigheter och medmänskligt beteende som går alldeles utmärkt att propsa på utan att behöva göra det ni föreslår.

 19. Problemet är att ingen hänsyn tas till den stora majoritet av svenska medborgare som ser religionsfrihet som frihet FRÅN religion. Vi vill inte att offentliga platser skall förorenas med religösa byggnader som symboliserar förtryck av människor och kvinnor och homosexuella i synnerhet, samtidigt som muslimska ledare säger att islam de skall errövra västvärlden.
  En moské är lika provocerande för mig som ett gigantiskt nazistiskt harkors på samma plats.

  Det vore naturligt att denna fråga avgjordes i en folkomröstning där naturligtvis enbart svenska medborgare skall ha rösträtt, nu har våra myndigheter delat ut medborgarskap till en många utländska medborgare utan krav på att de arbetat och betalt skatt i Svergie i 10 år eller längre, utan krav på godkännt betyg från 9-årig grundskola, villket vi kräver att våra egna ungdomar skall omfattas av genom skolplikten. Sedan skall inte utländska medborgare ha rösträtt i svenska kommunalval eller andra demokratiska val lika lite som vi får rösta i andra länders val.

  Om det är som du säger, att 82% av alla muslimer är sekulära så är de ju inte troende muslimer längre eftersom de inte vill leva enligt Guds lag (Shaira-lagarna) så har de ju ingen användning för någon moské eftersom de inte är religösa.

  Du säger att muslimer skall ha samma rättigheter som kristna i Sverige, i så fall skall väl vi svenskar ha samma rätt att bygga statsfinansierade kyrkor i Saud Arabien.

  Det är väldigt ensidig hänsyn som skall tas till muslimer i Sverige, muslimer skall inte behöva ta hänsyn till att de lever i ett land med kristenkulturhistoria och till den stora majoritet som inte vill se någon expansion av religion i det offentliga rummet, speciellt inte islam som är en helt kulturfrämmande religion i Sverige.

  Islam är en religös ideologi med fascistiska shaira lagar och skall inte tillåtas att etablera sig i Sverige. Koranens alla hata, döda, förtrycka texter skall förbjudas precis på samma sätt som Shintobuddismen i Japan reformerades av USA efter WW2.
  Shintonbuddismen var en krigsreligion innan WW2 precis som islam och koranen är idag.

  Varför skall muslimer tas emot av Sverige, varför kan inte något muslimsk land ta hand om dem, ex Saud Arabien, så tar vi i Europa hand om kristna flyktingar som förföljs i muslimska länder?

  Som jag har sagt tidigare så skall alla flyktingar anvisas till flyktingläger i konfliktens närområde då slipper vi alla problem med integration, islam, moskeér, arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet och rasism i vårt land. Sverige skall enbart ha arbetskraftsinvandring, främst av specialister som ej går att finna bland våra 500.000 arbetslösa, enligt mig. Vad mycket enklare, billigare, säkrare allting skulle bli, men dagens politiker är fast beslutna att fortsätta samma misslyckade invandringspolitik och skiter fullständigt i konsekvenserna så länge de inte själva drabbas, inte undra på att folk blir förbannade.

 20. Varför daltar politikerna med muslimerna??? Om man är satanist och har det som sin egen religion, får man då bygga sig ett eget satanisttempel eller nåt? Våga vägra halalslaktat kött!

 21. Varg i Veum. Även nazister sökte stöd i bibeln, Livets ord hittar stöd där och domedagssekten (Aum) i Japan älskade kärleksbudskapet i kristna bibeln. Det därär ett totalt värdelöst argument.

  Johnny. Muslimer är en tro, Sverige och Saudi är länder. Det är en skillnad. men, ja, jag håller med om att KRISTNA borde ha lika rätt som muslimer i Saudi Arabien.

  Ulrika. Stjärnhov skulle behöva lite fler invandrare. Det stället lider av adelsgods och inavel!

 22. För övrigt, Varg. När lägger du ut svaren på det Bbben skrev som jag postade på din blogg. Bobben har ju avslöjats som den som kidnappade HD-journalistens identitet.

 23. Jag förstår liksom inte logiken i argumentet att vi ska göra inskränkningar i vårt lands friheter och rättigheter bara för att andra länder gör det i sina.

  Vilken nivå är man på då i sin argumentation?

 24. Jonny, du gör din egen tolkning av religionsfrihetsrättigheten. Det resonemang du för har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas. Människans friheter som står i grundlagen är det sista vi ska ge upp om vi vill ha ett vettigt land att bo i.

  Det går inte att ha religionsfrihet och samtidigt kräva folkomröstningar när det gäller vissa religioner. Det fungerar inte så i en demokrati där dessa grundlagsskyddade rättigheter är inskrivna. Det är utpekande och diskriminerande. Men jag misstänker att SD gärna skulle göra ändringar och inskränkningar i denna grundlag om de fick möjligheten. Oavsett att de har petat in en rad om det i sina styrdokument. Kan inte tänka mig en annan tolkning utifrån hur de agerar vid planerade moskébyggen.

  ….skrämmande.

 25. Jerlerup skrev:
  Ok. Men var ska de ha sin moské då? Tro mig, integrationsproblemen blir inte mindre om man förvägrar dem moskéer!

  Du Jerlerup,det finns redan en moské i Malmö(stor som fan),och det är en för mycket…Är det svårt att förstå eller..??

 26. Jerlerup.
  Självklart har jag inget emot det som är positivt både för mannen och kvinnan. Sen att kedja henne med en massa andra negativa ”påbud” enligt Koranen och ibland ge henne ett skott i muffen då och då. Är som att misshandla sin kvinna och därfeter säga att man gjorde det av kärlek.
  Sen att även bibeln har sitt skit, är en annan femma. Därför att vi lärda vet att bibeln är förlegad och lever knappast efter den.
  Medan muslimerna offrar sitt liv för Koranen och att leva efter den.
  Och sen drar med skitet in i vårt upplysta samhälle och försöker dra oss tillbaks 200 år i tiden.
  Nä, låt de fly till sina närområden.
  Det mår vi alla bästa av.

 27. Du Rax du har alldeles rätt. Det finns redan en moské med tillhörande friskola där barnen bussas dit. Integration eller kan man kanske få lov att kalla det segregation?
  För skatteverket är denna nämda moské ett ”sorgebarn” med bristfällig bokföring. Det är skattepengar de fifflar med.
  De boende som protesterar vill inte ha den bland annat för risken att det blir en hotbild i området.
  De som skall nyttja moskén är de som startade upplopp på Rosengård när källarmoskén stängdes.

 28. *hu!* Inlägen här är ganska vidriga men jag låter dem stå kvar, så att alla kan se hur Sverigedemokraternas svans beter sig!

  Eva-Maria. Är bussning av elever fel? Hoppas att bussning av ”svenska” elever är lika fel också då?

  Sen behövs så många moskéer som det finns behov av! Eller vill ni förbjuda moskéer? DÅ blir det upplopp i Malmö verkligen!

 29. Hej Jerlerup.
  Du behöver inte tilltala mig med ni, det går bra med du.
  Någon svans har jag aldrig varit utan jag har alltid kunnat tänka själv.
  Det som pågår i Malmö med segregering, rasism, skjutningar på öppen gata och försäljning av mark till religiösa kvinnoförtryckande församlingar är inte ok.
  Öppna dina ögon alt. ta av dina skygglappar.

 30. Jerlerup. Kan det bero på att inläggen baseras på uppfattningar som baseras på livserfarenhet?
  Självklart kommer inte människor med påståenden tagna ur luften utan att det finns någon substans bakom dem? Läs tidningarna, rapporterna från Brå, titta på Efterlyst, gå ut en kväll i Malmö osv.
  Själv har vi och har haft under en lång tid väldiga problem med gäng fr mellanöstern som gör livet surt för människorna i deras omgivning.
  Är man ute en kväll på puben, står de i närheten, är oförskämda, hotar folk mm. Polisen kommer de sticker. Polisen sticker, de kommer tillbaks. Om och om igen. Och Jerlerup, tro inte att det här är nått nytt och ovanligt!
  Det gäller bara att öppna upp ögonen, ta till sig det som sker och kunna säga: nej, jag är varken främlingsfientlig, rasist eller tillhör Sverigedemokraternas svans för att jag inser och påpekar verkligheten!
  Hur ska man kunna komma till rätta med problematiken om man förnekar den till absurdum?
  Istället blundar du/ni för den sanning som svider och bara försätter Sverige i allt större problem!

  Gängbråk, skottlossningar, äldrerån, gruppvåldtäkter, hedersmord och tusan vet vad! Vill du så är du varmt välkommen att utmana mig och ta del av de siffror som finns att tillgå från polisväsendet och Brå? Utöver den dagliga erfarenhet man har och som ständigt rapporteras i media!
  Men man är så livrädd för att se sanningen som den är och man vill vara politiskt korrekt inför omvärlden, på bekostnad av sitt eget folks existens och trygghet.

  Om man tex kallar mig för rasist när jag säger (med bevis från Brå) att afrikaner och personer från mellanöstern är kraftigt överrepresenterade gällande väldtäkter i Sverige?
  Är jag då svenskfientlig när jag säger att östasiater är lägre representerade gällande våldtäkter än svenskarna är (enl Brå).
  Nä du Jerlerup, börja med att se den osminkade sanningen som den är innan vi går vidare och försöker komma åt och lösa problematiken på ett allra bästa sätt.
  Sen att du tycker att sanningen är ”hu”, så borde du definitivt inte, läsa statistiken från Brå eller läsa polisrapporter. Och definitivt inte titta på Efterlyst! Då hade du nog gjort i brallan.
  Ha en fortsatt fin vecka.

 31. @ D
  ”Jag som trodde det stod i SD:s partiprogram att de var mot religiös diskriminering?”
  Du börjar inte bli lite väl löjlig nu?

  Religiös diskriminering är att tex neka någon jobb pga hans religion, eller tvinga alla att följa en religion. (såsom tex Islam kräver) Att inte få uppföra byggnader exakt hur som helst och var som helst är en helt annan sak.

 32. Du undrade om jag tycker att bussning av elever är fel.
  Malmö är ingen glesbygd. Här finns skolor på gångavstånd för alla. Men vissa föräldrar väljer att sätta barn på muslimsk friskola istället för att blandas med ”svenska” barn.
  Invandrare som har ambitioner väljer skola där det fortfarande finns svensktalande elever.
  Rasism är hemskt. Hur roligt på en skala tycker du det är när ens barn kommer hem från skolan och berättar att de blivit kallade för jävla svenne?
  Invandrare som bott i Sverige sedan 70, 80-talet har fått nog och undrar vad politikerna sysslar med som inte vill se vad som händer i vår stad. De tycker också att det är djupt orättvist och galet att de som kommer nu får så mycket serverat och får de inte tillräckligt så överklagas det för man är ”kränkt”.

 33. ”Varg i Veum. Även nazister sökte stöd i bibeln, Livets ord hittar stöd där och domedagssekten (Aum) i Japan älskade kärleksbudskapet i kristna bibeln. Det därär ett totalt värdelöst argument.”

  Tack för att du ännu en gång bevisar vad jag sa.. du kan inte bemöta vad som faktiskt står i Koranen utan duckar genom att klaga på kristendomen.. Varje gång. Jag vet att du äger bloggen men det bör väl inte hindra dig från att hålla dig till ämnet?

 34. Att få uppföra byggnader för att kunna utöva religion är en rättighet. Sedan får den inte ”störa allmän ordning” (Lokala föreskrifter). Att inte få göra det (om den uppfyller ordningskrav, stadsplaneringskrav osv.) är visst en form av diskriminering.

  Att ropa på folkomröstningar mot enskild religion/byggande (som dessutom bygger på generaliseringar och fördomar) är troligen diskriminering på alla plan.

  Sedan kan man ju titta på FN-rätt:

  Artikel 7
  Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering.

  Artikel 18
  Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion och trosuppfattning och att, ensam eller i gemenskap med andra, offentligen eller enskilt, utöva sin religion eller trosuppfattning genom undervisning, andaktsutövning, gudstjänst och religiösa sedvänjor.

  Inte var väl SD mot FN i sitt principprogram? Nej…just det.

 35. Vad bra, du har orkat läsa i FN’s deklaration om mänskliga rättigheter.. 😀 Förra gången gnällde du ju om att Sverigedemokraterna var fruktansvärda som sa att kärnfamiljen var naturlig osv trots att detsamma stod i deklarationen. Man tycker du borde inse när du gjort bort dig?

  Och var vänlig och argumentera emot vad jag säger istället för halmgubbar.
  ”Att inte få uppföra byggnader exakt hur som helst och var som helst är en helt annan sak.” sa jag. Inte ”man får inte uppföra några religiösa byggnader”. Malmö har redan en moské, så många orter i Sverige, således går det att bygga dessa byggnader i Sverige. Så inte ens där har du något att komma med.

  Går det att bygga några religösa byggnader förutom moskéer i Saudiarabien dock? Nej.. men det gnäller du mindre om.. dvs inte alls.

  Hitta nu ett stycke i deklarationen där det står att man får uppföra religiösa byggnader varsomhelst och hursomhelst och kom tillbaka sen. Tills dess har du inget argument.

 36. Jerlerup, jerlerup vad har du då gång i efterhand?
  Ditt bloggande blir jo mer och mer desperat för varje dag det går.
  Vad är det med demokrati du inte tål?

 37. @D. Du citerar ”Artikel 7
  Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering”.

  Och tyvärr är denna artikel islams främsta vapen i de demokratiska länderna. Du kan väl titta tillbaka på islams historia och se i de länder där islam har lagt dem under sina fötter, hur mycket denna artikel tillämpas?

  Naturligtvis ska det vara så som det står i artikel 7. Men, tror du att man beaktade islams utbredning i världen och Europa när man skrev den? Och beaktade muslimernas kraftiga nativitet?
  Studera gärna de offentliga siffror som finns ang islams utbredning i världen och Europa och kom gärna tillbaks sen. Vet du om att i Holland och Belgien är var annat barn som föds idag muslim? Att i Malmö är det vanligaste dopnamn Muhamed? Är du verkligen så naiv eller blind att du inte ser någon alls förändring i befolkningsstrukturen i Sverige/Europa och följderna av detta.
  Likt regnbågens vackra färger, vill jag ha kvar länder med sina olika kulturer och seder, bevarade med samma vackra nyansskillnad som regnbågen består av. Istället för en enda sammanblandad sörja.

 38. *suck* (varför bemöter jag sarkastiska inlägg?)

  Att andra länder beter sig galet är INTE ett argument för att vi ska göra det. Det blir bara barnsligt.

  Jag vet att SD har skrivit in FN-rätten och jag vet också att de skriver att mamma, pappa barn är den naturliga familjen (gå tillbaka och titta på fler inlägg de förra gången vi diskuterade). Hela SD:s principprogram är fullt av motsägelser vilka den ena kan lyftas då man får kritik för den andra.

  Då blir det till att bedöma SD:s handlingar. Därom råder det ju inget tvivel om vad SD står i den här frågan och tolkningen blir tämligen enkel.

  Men uppenbarligen är vi ju överens då du och jag tycker att de lokala föreskrifterna ska följas. Sedan är det väl inte upp till oss att bedöma om religionsutövare behöver en till lokal.

 39. @D
  Sarkastiska inlägg? Lustigt.. Men du är fri att inte skriva något, tro inget annat 🙂
  ”Att andra länder beter sig galet är INTE ett argument för att vi ska göra det. Det blir bara barnsligt.”

  Nej och mitt inlägg var inte ett sådant argument heller. Jag pekar på hur extremt selektiv du är i din kritik..

  Jag vet också att du fortsätter hävda motsägelser och what-not men aldrig lyckas argumentera för att det skulle vara så.. Att du bara forsätter påstå att dom finns övertygar nog inte ens de redan pk-frälsta. Och hur man bedömmer handlingar beror på vilken världssyn/ideologi man utgår ifrån..

  Nej precis, det är inte upp till oss.. Det borde vara upp till dom som bor där bygget genomförs såsom brukar vara standard vid byggnation! Och de som bor där vill inte ha moskéen.. uppenbarligen spelar deras vilja ingen större roll för dig. Som flera av dom själva sa: ”SD är de enda som lyssnar på oss”..

 40. Min fråga till er som tycker att man borde sluta bygga mosker här är följande, tycker ni samma sak med kyrkor då eller bara mosker , i såna fall varför just mosker?

 41. Svar till Timo

  Bygg mera bibliotek. Där kan alla mötas och läsa antingen faktaböcker eller fortsätta med sagoböcker.

  Kyrkor och andra religiösa byggnader kan byggas om till bostäder eller kanske till sportsarena för barn av båda könen att mötas i. Koncertlokal för den goda akustiken eller varför inte konsthall. Det är bara att använda fantasin och skapa något trevligt.

 42. Svar till Timo

  Bygg mera bibliotek. Där kan alla mötas och läsa antingen faktaböcker eller fortsätta med sagoböcker.

 43. Fler bibliotek behövs. Mycket bra idé! Stöder det helt! De kan göras till fina samlingsplatser över kulturgränserna om man kombinerar med ett bra fik och lekplats för barn!

 44. @ Timo
  Det är mest upp till de boende men om du frågar mig.. Personligen är jag emot att religösa byggnader poppar upp som svampar överallt.. även kyrkor.. ingen som inte blundar för fakta kan dock förneka att VAD som lärs ut också är viktigt. Ni verkar hela tiden utgå från att alla ideologier alltid är lika bra och bör tolereras lika mycket.. och det är ju minst sagt tveksamt.

  Jag tycker personligen att ALLA borde lägga ner hela dravlet om ”religionsfrihet” överallt, det är så extremt övertolkat… det säger inte att du får göra vad du vill i religionens namn eller bygga vad du vill var som helst.

  Folk får tro vad du vill men jag tycker inte samhället bör uppmuntra detta på något sätt och ingen skall behöva respektera det mer än en sekulär tro eller ideologi, behöva anpassa sig därefter eller något liknande.

  Jag anser istället att religioner bör behandlas precis som ideologier: Betraktas, behandlas och tom tillåtas/föbjudas efter faktiskt budskap.. För religion är bara ideologi med övernaturliga inslag och jag kan inte se hur någon ideologi skulle bli bättre och mer acceptabel för att man refererar till dessa. Snarare tvärtom.

  Tyvärr verkar väldigt många dock tycka den blir bättre som ideolgi bara för att man referar till diverse hokuspokus.. Jag skäms dock inte för att säga att jag inte begriper hur ni/dom tänker.. OM ni nu gör det dvs. (som sagt dock.. detta är personliga reflektioner)

  Hursomhelst – vad man skall bygga: Tycker mer som Eva-Marie istället.. Bygg fler bibliotek tex.
  Det gör en faktiskt samhällsnytta genom att gynna allmänbildning och studier. Flum har vi nog av och är inget som behöver påtvingas det offentliga rummet än mer.. Vill dock INTE att alla kyrkor byggs om till bostäder, sportarenor eller konserterhallar, mer än många andra gamla byggnader.. Många har ett påtagligt kulturellt och historiskt värde och bör bevaras som de är, även om de inte används.

 45. Jorå men vem har sagt att det inte finns bibliotek i moske, sen så är ju mosken öppet för alla du måste inte vara muslim för att komma in till ett mosken. Så helt enkelt kan man träffas där kom in till dras bibliotek och många andra saken, det är just det här som är det stora problemet många vet inte om det dom flesta tror dock att det är enbart för muslimer eller nått liknande, nej utan det är för allihop svart, vita, kristna, muslimer alla sorters människor helt enkelt.

 46. @ Timo
  Först.. jo, det måste du, iaf delvis: Du får inte klampa in hur som helst i en moské, precis som i en kyrka, synagoga eller ett tempel. (se där.. en likhet)

  Och du menar att man skall behöva gå till en moské för att läsa, träffas osv?? Dessa saker måste överlämnas till en så oneutral part som religion? Tänk lite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s