Joe Mc Carthy igår, Sverige idag?

Jag ser ett program på Svt2 just nu, som kan ses på Svt Play, Tomi Ungerer mot USA ,och ser paralleller med dagens polariserade invandrardebatt, och hur man hanterar Sverigedemokraterna. Det handlar om en politisk konstnär och hetsjakten mot kommunister i USA på 50-talet som senator Joe McCarthy drev.

Det påminner mig faktiskt till viss del om hur debatten mot främlingsfientligheten och Sverigedemokraterna förs.

Och man kunde faktiskt anse att Mc Carthy var en odemokratisk djäkel och anse att kommunismen var ett hot, samtidigt som man faktiskt erkände att kommunister hade en poäng i vad de sa om USA. Eller hur? Lika självklart anser jag det är att man kan anse att Sverigedemokraterna är ett hot men ändå tycka att Sahlin, Reinfelt och co är odemokratiska djäklar och jag ser en del poänger i vad som skrivs om integrationsproblemen i Sverige.

Även om jag är man, kan jag faktiskt ha mer än en tanke i huvudet samtidigt!

———————

Mer läsning. Här (om den odemokratiska cybermobben), här, här och här! Samt Carina och Stefans blogg här och Ragfors här. Och Wikipedia om Mccarthyism. (Och ja, hade jag levt i USA 1950 hade jag citerat kommunister också!)

Samt min artikel om liberalers åsiktsförbud.

Läs gärna DN:s serie om liberalismen. Denna artikel om liberalism och imperiepolitik tex, samt  DNDN,DNDNDNABHDExpressen. Plus Högbergs tankarSvd. Plus denna artikel på Newsmill. Dessutom Henrik Emilsson som nyligen attackerats av förbudsliberalerna.

Läs även andra bloggares åsikter om 

3 tankar om “Joe Mc Carthy igår, Sverige idag?

  1. Paulus som förföljde de kristna blev omvänd på sin väg till Damaskus. Ett starkt ljussken gjorde honom blind i tre dagar, men han fick sin syn tillbaka. Undrar om det inte håller på att hända något också med dig, Jerlerup. Bara en varning i all välmening – bege dig inte till Damaskus för enligt profeten Jesaja ska Damaskus falla och bli en stenhög, vilket har med Mellanösternkonflikten att göra.

    MVH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s