Wikileaks och Assange

Vad finns det att säga om Wikileaks härvan? Det enda som är säkert om den soppan är att jag nu är mer än nyfiken på vad som finns i de 15.000 dokument de ska publicera.

Jag lär få anleding att återkomma till detta eftersom Julian Assange befinner sig i Sverige ännu. Han ska tydligen överlämna sig till polisen, säger hans talesperson.

Läs gärna denna artikel om hur underrättelsetjänsterna, och CIA, använt ses som vapen förr: http://www.harpers.org/archive/2007/04/sb-sex-and-the-cia

Och denna bra analys på Flashback om vad det kan innebära att killen fått nån slags stjärnstatus: https://www.flashback.org/sp24982147

Hur som helst är han oskyldig tills det bevisats att han är skyldig och jag hoppas det fins nån polis som tänker lite kallt och strategiskt i det här läget. USA:s myndigheter, och ett stort antal andra länders myndigheter, lär vara som tusen hungriga vargar och lär vilja slita Assange i stycken. Framför allt lär de vilja komma åt hans datorer.

SENASTE NYTT!

Anhållan av Assange hävd

http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Anhallen-i-sin-franvaro/

—————————————

Nyheter: Svt, Expressen, Svd, AB, DN, SVD, Svd, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 tankar om “Wikileaks och Assange

  1. Vilken soppa, man kan nästen tro det vilar någon förbannelse över Piratpartiet i och med detta händer i samband med PPs övertagande av Wikileaks servar.
    Det är jo inte första gång PP hamnar i eller nära fokus i frågor där platsar under naveln och vad det beror på ska inte jag säga , inte är det bra publicity i varje fall, varken för assange, Wikileaks eller Piratpartiet.

  2. Så vad blir effekten nu när anhållan är hävd, vilka har stärkts och vilka har försvagats? Rentvådd är inte samma sak som obefläckad och sanna hjältar måste väl vara det senare. Gör inte det faktum att misstanken trots allt funnits det lättare för oss att i fortsättningen undermedvetet ersätta kopplingen ”kriget i afghanistan=våldtäkt” med ”wikileaks=våldtäkt”?

  3. Jisses, detta får jag inte ihop alls, åtalet hävd, utredning pågår?

    En sak får man säga; är man ”kändis” av någon sort, kan det vara oklokt att ensak åka hiss med en ensam kvinna eller vara på hotellrum ensam med ett fruntimmer, det verkar finnas överhängande risk att få någon anmälan på sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s