Debatt mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson i morgonkväll.

I morgon kväll ska Gudrun Schyman debattera mot Jimme Åkesson på TV-programmet Agenda på Svt kl 21.15. I Expo kommenterar Schyman debatten så här:

Hur förhåller du dig till Sverigedemokraterna?

Jag ska debattera med Jimmie Åkesson i Agenda, och det är ett reslutat av att att frågan har diskuterats. Jag menar att de som tjänar mest på att Sverigedemokraterna inte får komma fram med hela sin politik, det är Sverigedemokraterna själva.

Men det är inte alldeles självklart att debattera med dem, en del vill inte dela podium med dem?

Jag tycker det förhållningssättet gynnar dem, då får de extra glans på sin martygloria. Dessutom för det förhållningssättet med sig att man inte ska debattera med några partier utanför riksdagen. Då får man inte med det ideologiska motståndet.

I Feministiskt initivativs valmanifest står att ”vi lovar att vara Sverigedemokraternas kraftfullaste motståndare såväl i valrörelsen som i riksdag, kommuner och landsting.” Hur uppfyller ni det löftet?

Genom att debattera frågorna och ta debatten med dem. Vi har som utgångspunkt jämställdhet och antidiskriminering och universella mänskliga rättigheter så på det viset är vi Sverigedemokraternas ideologiska motpol. Det är en utgångspunkt som riksdagspartierna saknar idag och det gör dem oförmögna att ta i de här frågorna.

Jag håller med Schyman. Frågan är bara om hon KAN bemöta Åkessons argument. Det ska bli intressant att se.

Nyheter PI,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 tankar om “Debatt mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson i morgonkväll.

 1. Schyman har en fördel. Hon behöver inte försvara någon politik som förts, och behöver därför inte säga att integrationsproblemen inte finns eller är små.

 2. Men SD behöver ju ännu mindre försvara dagens samhälle, Schyman har ju ändå varit stödparti i över ett decennium.

  Om bara Jimmie är lugn och ser till att inte Schyman får avbryta hela tiden (som hon alltid gör, och programledare låter henne göra) tror jag att han kör över henne precis som med Mona och Maud.

 3. Jimmie behöver bara flirta lite med Gudrun, han är jo sinnebilden på den ultimata svärmorsdrömmen och då kan nog inte den lätthettade Gudrun stå emot 🙂

 4. Jag ska självklart se den här debatten. SD och feminism i en och samma debatt… jag drägglar likt Homer Simpson när bacon kommer på tal…

  Schyman är en riktigt bra debattör. Hon säger saker och får dom att låta självklara trots att dom i allra högsta grad inte är det.

  Åkesson är också en bra debattör. Han låter vettig oavsett vad han säger. Och han får alltid debatten dit han vill.

  Jag förutspår en debatt där ingen av debattörerna lyssnar på den andre och följer utan där Schyman berättar det hon vill och Åkesson det han vill.

 5. Pingback: Tweets that mention Debatt mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson ikväll. « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s