Varför är så många liberaler så snara att ropa på censur och förbud?

En kort kommentar till dagens olika mail och samtal angående Sverigedemokraterna ,och angående Folkpartiet och islamofobin. Jag har nämligen sen många år tillbaka märkt något mycket egendomligt hos många liberaler.

Många liberaler är extremt snabba att vilja förbjuda saker, alltid i den individuella frihetens namn.  Till exempel vill en massa liberaler se till att Sverigedemokraterna censureras och särbehandlas just nu. Givetvis görs detta i yttrandefrihetens namn. Ja, det är värre än så: de tror de skyddar demokratin på det sättet!

I debatten om islamofobin har jag pratat med en hel del Folkpartister på sistone som vill driva kampanjer mot islam, och kanske till och med mot alla religioner. De vill göra det svårare för religioner att vara verksamma i Sverige. Detta görs givetvis i åsiktsfrihetens namn.

Dessutom erinrar jag mig alla kampanjer för att censurera bort abortmotståndares och homofobers åsikter, i frihetens namn också.

Tro mig jag är ingen vän av varken Sd, religiös fundamentalism eller homofober. Men anser att man faktiskt på sikt inte kan bekämpa det avvikande, eller fördomar, genom censur. FRIHETEN vinner knappast på censur!

När liberaler anser att något är ett hot mot friheten vill de ofta inskränka friheten. Detta gillar jag inte alls!

Vad anser ni, läsare av min blogg?

Läs gärna DN:s serie om liberalismen. Denna artikel om liberalism och imperiepolitik tex, samt  DN, DN, DN, DN, DN, AB, HD, Expressen. Plus Högbergs tankar, Svd. Plus denna artikel på Newsmill. Dessutom Henrik Emilsson som nyligen attackerats av förbudsliberalerna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 tankar om “Varför är så många liberaler så snara att ropa på censur och förbud?

 1. Att propagera för att något är fel är väl inte att censurera bort åsikter?

  Bara för att några anser att religon ska vara en stor del av vårt samhälle, betyder inte att FP måste foga sig efter dessa åsikter och spendera pengar på att se till att det blir så. Om FP tycker annorlunda och är demokratiskt tillsatt så kan de mycket väl kämpa för att samhället byggs upp mot deras vision som inte inkluderar vad dom anser vara oönskade beteende. Dvs jobba för lagar, regler och åtgärder som främjar deras vision.

  Religösa fundamentalister får förhoppningsvis vänta tills de får demokratisk majoritet innan de får genomslagskraft i att försöka förändra samhället i den riktningen som de vill att det ska se ut.

 2. Problemet är så enkelt som att många av de som säger att de är liberaler faktiskt inte är liberaler i någon djupare mening.

 3. Kanske dags att börja titta inåt, Jerlerup!

  http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/20/larare-och-piratpartist-drog-tillbaka-kandidatur-till-riksdagen-efter-avslojanden-om-hans-syn-pa-pedofili/
  __________________________________________________________________________________________________________

  ”Kom igen!
  Visst ska bara piratpartiet hålla på med vissa frågor. Men knip för guds skull hellre käft än att skicka ut sådana här bedrövliga pressreleaser. Göm denna release illa kvickt. Om fler får syn på den kommer Piratpartiet att förlora röster!

  När folk MÖRDAS pratar man inte om rätt till information!

  *suck!*

  /Torbjörn Jerlerup
  _____________________________________________________________________________________________________________

  På tal om censur Jerlerup – om du inte vill godkänna kommentaren så ger det mig i alla fall ett uppslag till ett eget inlägg.

  MVH

  / Imagine

 4. Jag protesterade mot att PP skrev en torr kommentar om informationsfrihet när alla tänkte på det som skedde kring Ship-to-Gaza. Jag var arg på att de gav ut sånt skit!

 5. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-20 EM

 6. Pingback: Joe Mc Carthy igår, Sverige idag? « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s