Ljög Sverigedemokraterna om våldtäkterna?

Jimmie Åkesson hävdade att 75% av de som dömts för våldtäkt i Gävle tingsrätt varit från mellanöstern. Svensk myndighetskontroll rapporterar att den riktiga siffran är 60% och att underlaget för statistiken var fem (!) domar!

Först sanningen om våldtäktsdömda i Gävle. Av de fem dömda så kommer två från mellanöstern, en från Libyen och två från Sverige. Hur man än räknar på detta så blir det max 60% men Åkesson tyckte tydligen att det var för lite.

Som jämförelse skulle man kunna ta de fem domar om sexuella övergrepp mot barn som hittills i år meddelats av Gävle tingsrätt och då konstatera att 100% av de dömda är svenskar. Att överhuvudtaget hålla på med procent hit eller dit, kräver ett betydligt större underlag för att låta sig göras på ett seriöst sätt, det handlar då om mellan 1000 och 1200 domar för att få ett statistiskt något så när säkert utfall.

Läs artikeln här!

Källan till artikeln är bland annat Gävle Dagblad som kan läsas här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

———————————–

Reklam!

Köp en toppluva med anti-SD budskap här!

(Mer info här!)

———————————–

86 tankar om “Ljög Sverigedemokraterna om våldtäkterna?

 1. Ok. Vad har du nu för någon statistik. Kan vi få källorna? Nån länk kanske?

  6 dömda har jag sett, har du statistik på anmälda ocks?

  Som jag sa på annat ställe. FLER utländskt födda begår våldtäkter än svenskt föda. BRÅ:s statistik från 2005 är tydlig på den punkten och detta har en POLITIK ANLEDNING och beror på ekonomi, utanförskap och en usel integrationspolitik. (I USA är det tvärtom, färre utländskt födda än födda i Amerika begår våldtäkter)

 2. Så genom tolkning av en person hit eller dit sjunker statistiken till 60% från Mellanöstern, om än med ett löjligt statistiskt urval.

  Kommer Ni inte ihåg hur artikeln såg ut förra gången gd skrev?
  Man sa att nämndeman motsatte sig uppgiften, trots att han sa att han inte visste, och la till att Svenskarna var i majoritet.

  Om dessa siffror stämmer för landet i övrigt så kommer vi att prata om statistiskt säkerställda uppgifter.

  Dessa blir då enormt graverande för politiker och journalister och inte minst BRÅ.. Nu kommer deras smeknamn bli riktigt känd: Brottsförnekande Rådet

  mvh Ceasar

 3. Börjar bli lite väl desperat jerlerup, du vet jo vad det rör sig om så varför inte vara ärlig och säga; våldtäkt är priset värd för mitt idealasamhälle och de där protesterar (har döttrar)är rasister!
  (du har inga döttrar?)

 4. Jag har bara tre döttrar, de två har haft ”erfarenhet” av muslimsk heder och inga av mina fem barnbarn har ännu berikats med dessa mångfaldens välsignelse.
  Till exempel kan jag berätta att min äldsta, nu 40 år gammal, flyttade från det exklusiva Frederiksberg i København med sin man och tre barn på grund av det inkvoterades muslimer från Nørrebro på skolorna och den yngsta började prata ”pidgin-danska” hemma.
  Vad kan du jerlerup, vad vet du, vad har du upplevd in på kroppen?
  Tror du detta är en film eller bok och du kan redigera efter tycke?
  Verkligheten slår det mesta man kan läsa sig till och du verkar leva i en skyddad verkstad.

 5. Jag tänker inte lägga mig i denna känsliga fråga. Dock: när jag var ung läste jag om en våldtäkt vart sjätte år. Och var gång sydde polisen in Olle Möller. Men det var anno dazumal. Nu lever vi mångkulturellt.

 6. Jag ser fram emot att se den riktiga statistiken… Nån gång… Och då inte en statistik baserat på fem personer i Gävle!

  Läste för övrigt ett domstolsprotokoll från Luggude häradsrätt nyss (jag är släktforskare) om att de ansåg att fd snapphanar var överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. (1693) Nåt för gamle Calle Herslow i Skånepartiet att bita i kanske!

  🙂

 7. Ja…snapphanar vet man ju hur de var….ville ta över landet, skapa oreda, göra uppror och bara drog med sig en massa våld. Fy fan…

 8. De som den svenska krigsledningen under skånska kriget kallade för snapphanar, men som senare historieskrivning velat visa vara mer komplex, kan sägas ha utgjorts av åtskilliga olika kategorier. En kategori var reguljära specialförband som arbetade mycket bakom fiendelinjerna med att inhämta underrättelser och få ut personer därifrån, men också med att förhindra svensk skatteindrivning i Skåne. Dessa specialförband samarbetade nästan alltid med danske kungens friskyttekår som i svenska ögon utgjorde ytterligare en kategori snapphanar. Friskyttekompanierna bestod till största delen av skåningar men också av danskar och ett fåtal tyskar, polacker och till och med svenskar. Dessa kompanier var ridande förband på 100-200 friskyttar som opererade över stora områden och främst angrep den svenska arméns försörjningslinjer.

  En tredje kategori var helt vanliga bondeuppbåd, där den lokala befolkningen tog till vapen mot annalkande svenska styrkor, denna kategori var vanligast i inledningsskedet av kriget. En annan grupp snapphanar var de danska fogdar som övervakade dansk skatteindrivning och furagering och som ofta kom ihop sig med svenska trupper med samma mål. Ofta nog samarbetade dessa fyra grupper och bidrog med manskap till olika danska krigsoperationer och oftast var de styrda från Köpenhamn. En sista kategori var de egentliga snapphanarna, det vill säga stråtrövare som strök omkring i skogstrakterna och som absolut inte hade något med krigsledningen att göra. Deras plundringar riktade sig inte bara mot den svenska armén utan även (och i en större utsträckning) mot civilbefolkningen. Riktigt vilken omfattning stråtröveriet hade under skånska kriget är oklart, men källorna visar att det förekom missdådare på båda sidor som utnyttjade lokalbefolkningen på skamligt vis.

 9. I Danmark används uttrycket i vardaglig tal för de som inte viker sig mot etablissemangets fastlagda agenda och har hos gemene man i Danmark föga med den historiska beskrivning som wikipedia ger ovan.

 10. Ja Jerlerup att jämföra brottsstatistik på gerilla soldater under ett KRIG för 400 år sen måste verkligen vara en dina bästa idéer hitintills. /facepalm

 11. Det där med snapphanarna var givetvis ett skämt! Men ett skämt grundat på verkligheten. (På att man bland skånska män ansåg att de svenska soldaterna som utplacerades i Skåne var brottsliga våldtäktsmän och på att svenskarna även 15 år efter kriget ansåg samma om fd snapphanar!)

  Och på 1700-talet så var givetvis danskar som kom till Sverige och jobbade mer brottsliga, ansågs det, än svenskarna (då var Skåne en del av Sverige).

  Som argument duger det inte. men historien är full av liknande exempel på fördomar och på riktiga problem som man blåser upp stort och påstår att det är en folkgrupps beteende.

 12. Jerlerup du klampar in i ett område i egen agenda, på ett högst olämpligt sätt.
  Jag tillhör en dansk ”snapphanesläkt” och är född i ett gammalt livegen hus under samma tak som djuren där då tillhörde Gjorslev Gods var Svend Gønge under en tid hade kvarter, jag bor nu i den svenska Göingebygd och är full medveten om alla hemska sakar det försiggick då och fortfarande kan inte vi i Skåne få läsa vår historia där censureras av di storsvenska genom selektivt urval av ämnen i den biten i skolundervisningen.
  Och du vill fylla landet med muslimer! Vet du egentligen något om livet?

 13. Eventuella våldtäkter i krigstid är inte att jämföra med våldtäkter i fredstid, då våldtäkter i krigstid är en medveten strategi av krigsförande parter, därför ganska osmakligt att blanda i detta av bloggaren

  Hur som haver det här är rätt intressant http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=621642
  Jag antar att bloggarens finska inte är så bra. Det står ungefär som så att en stackars kvinna utsatts för ett gäng importerade afrikaner som roade sig med att slå ner och gängvåldta finska kvinnor för att sedan lemlästa dom. Bland annat klippte man upp väggen mellan slidan och anus med en sax.

  En översättning till dålig engelska med google translate http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fi&tl=en&u=http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm%3Fj%3D621642

  Allvarligt talat! Du och andra liberaler som vill ha fri invandringen, ni måste vara helt sjuka i huvudet!

 14. @Zingo du får ha i minne att en stor del av de där förespråkar fri invandring, är människor där på något sätt är involverade i ”invandringsindustrin” eller förväntar sig en bit av kakan på något tidspunkt.
  Det kan vara personer där har sin födkrok som tolkar, mångfaldskonsulenter, integrationssamordnare och gud vet allt och synonymt för denna kadar av åsiktsmaskiner är att man helt kallt anser det vara en naturlag att Sven & Svea Svensson med barn och barnbarn skal pröjsa för eländet, plus det frivilligt skal lägga till ”råvaran”, dvs barn och ungdomar att mobbar, våldta och råna, in i det multi-kulturella experimentet där gör att de kan smörja kråset och i sina små degenföretag, själv sätta timlönen för deras insats.
  Du vill inte veta vad jag anser om sådana personer.

 15. Zingo. 1693 var det inte krig.

  Peerpede. Jag vet det där. Och försvenskningen av Skåne är något kusligt. Det finns mycket att prata om detta och jag har läst mycket om ämnet. Har just nu Alf Åbergs gamla bok om indelningsverket i Skåne hemma som jag läser t.ex. Jag jagar Eskil Poulsens anor i gamla luntor från före 1658 också t.ex…

  I detta fallet la jag fram detta som ett skämt och svar till Mopsen. Och det var fördomarna jag ville komma åt. För fördomarna jag skrev om hade kunnat beskrivas på annat sätt. Jag hade kunnat skriva om östgöter och Upplänningar också. Eller finnar och svenskar.

 16. Det är OK jerlerup, jag har anor på snart sagt alla sidor i den historian och anser inte Göingesidan vara helgonlik, men ser gärna objektiv historia och anser det urbota viktigt att mina barn och barnbarn får någon ofiltrerat version vad det lider.
  Blod är tjockare än vatten sägs det och däri finns nog en sanning, att börjar genom ren teori promera ett annat samhällskick på vinst och förlust (mångfald) är ett otroligt stort ansvar att ta och det finns inget förlåtande att luta sig mot i efterhand, bara evig skam och oändlig ångar när man inser sammanhangskraften står över cden diffrensierande multilultur!
  (sorry för vissa danska uttryck)

 17. Jag har en artikel på G om kontrollsystemet svenskarna införde i Skåne efter 1680. Men det kommer på min släktforskningsblogg. Jag lovar att lägga in en länk dit även här när det blir dags!

 18. @jerlerup, kontrollsystemet var väl att man tvångsplacerade tyska knektar i svensk tjänst på gårdar för på det sätt omintetgöra arv och tradition, dessa fick jo feodala rättigheter och kunna efter behag sprida sin säd bland lokalbefolkningen som ett effektivt sätt att utrota ursprungsbefolkningen.
  Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon ”Achmed” och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det.

 19. Tänk på en sak jerlerup, här i Göinge är vi stora släkter, vår är på +200 bara inom närområdet och i DK-Göinge (Stevns) kring 100 och merparten har jaktlicens och massor av vapen, många är militärer, hemvärn och friskyttar, det är tradition med militär träning av någon art för de flesta och knappast någon kommer acceptera din utopiska framtid och vi brukar inte anlita polisen faktisk.
  Kalla det en ”klan” och försök inte flytta på oss jerlerup, vi är inte påverkbara alls oavsett vad du hur du anser Sverige skal se ut.
  Sen vet jag att vi inte är de enda av den sorten och att tro det nya Sverige formas i Riksdagen eller här, är nog lite naivt, sådana som vi klarar oss i alla väder, frågan är om alla i invandringsindustrin gör det.

 20. Sällan har jag läst något så fånigt som det där sista inlägget. Internet tough guy-varning på hög nivå…

 21. Jaja Gusse, sånt lärde du inget om i skolan ser jag, det kallas ”sammanhåll” och är äldre än ordet ”mångfald”.
  Vi har årliga sammankomster i båda DK och Sverige och du är inte bjuden.

 22. Ja, jag har stött på representanter av din klan, eller nåt som liknar den. Svenska och danska flaggor, vapen, ordning och reda och nationalistisk litteratur i massor. Det blev en rättegång om den klanen jag tänker på eftersom en ledare bankade ner fel person (En klassiker… Man trodde att en jugge hade våldtagit nån, men det var en vanlig sketen djävla svenne… En i klanen!). Den finns ännu.

  De var muskelbyggare hela gänget och såååå macho.

  Tjejerna sa nej till machograbbarna eftersom de ville bli behandlade med respekt, så de föredrog muslimska män eller juggarna. De hade dessutom jobb och var ostraffade, så det smällde ju högre!

  Kort sagt:

  Ser du inte hur förbannat fånigt ditt inlägg var herr P!

 23. Jag får väl lugna Gusse med att vi inte är en hopen rednecks, men representerar ett brett snitt av befolkningen, dock är vi flest hantverkare och fiskare, men också många inom förvaltning, flera cand.merc, cand polit och liknande och maskinmäster, plus ett antal liberala eller självständiga böndar och grovsmidar, ingen politiker gusse, de platsar inte i vår pluralistiska gemenskap.

 24. 1693 var det inte krig, läs på historian bättre, så ska du se att det i stort sett rått krigstillstånd konstant mellan Sverige och Danmark åtminstone mellan åren 1200 till omkring år 1718.

  du utgör bilden av en desperat tomte och inget annat

 25. Ha ha jerlerup den var bra, det finns inga flaggor eller annat, men en del familjefoton och såklart vår släktforskning vi uppdaterar efterhand det ökas på, vi har inte heller uniformtvång eller sånt, bara man har rena och hela klär funkar det, dessutom finns det en hel del tillkomna av annan kultur i vår stora gemenskap, sista är en dam från Mauritius (katolsk gott nog jerlerup, minus på henne)annars är det nog rätt mainstream.
  Musklebygge är inte inne bland de där jobbar jerlerup, vi där kan och vet har sett hur ”waterboys” stånkar klockan 11 på förmiddag når mjölksyret bromsar syresättningen, ingen av de jönsar flyttar 10 ton på fyra timmer, men de ser bra ut på bild :).
  Herregud jerlerup, har du nånsin jobbat fysisk? Det har jag gjort sen jag kunna bära en spann vann och det var då jag var fyra år gammal.
  Du lever i en annan värld än jag jerlerup och kanske du ska vara glad för det då jag inte tror du har det som behövs ute i verkligheten.

 26. Zingo, fast just 1693 var de två länderna allierade (trots änkedrottningens manipulationer), tack vara Lindenschölds och Gyllenstiernas arbete.

  Men Karl XI:s svaga sida var hans vurmande för Olof Rudbecks och Samuel Pufendorfs historiefilosofi om Sverige som världens navel! Med Pufendorf och Rudbeck som rikshistroiker är det inte konstigt att det blev som det blev i Skåne.

  För övrigt rekommenderar jag norrmannen Einar Masengs arbeten om hur sjömakterna vid den här tiden försökte kontrollera Norden genom att se till att Sverige och Danmark hela tiden var i krig mot varandra.

  Hälsningar

  /T
  Legitimerad tomte

 27. Peerpede. Så klart jag inte jobbar fysiskt. Jag är skåning ju, och alla vet att skåningar är lata, feta och pratar mycket! Edvard Persson i kubik och kvadrat… En skåning får inte jobba fysikt ju!

  Eller hur är det man generaliserar om oss skåningar?

 28. Jag bara nämner ”Peder Wessel”, den dansk/norska sjöhjälte där verkligen ställde till det för svensken och faktisk inom den danska admiraliteten på grund av sin förmåga uti sjästrid och den efterföljande kometkarriär.
  Spännande läsning faktisk jerlerup, Einar Maseng har jag inte läst, men han är på listan nu 🙂

 29. Hur som helst kan man ju fråga sig vad dansk propaganda från sextonhundratalet har med våldtäkter i det moderna Gävle att göra? Kanske bloggaren kan förklara? Troligtvis är den enda kopplingen den att bloggaren i brist på argument tyckte det var ett bra argument.

  Hur som helst är det visst alltid så med statistiken att den alltid visar att utlänningar alltid är överrepresenterade i allt som är dåligt och negativt, och det är visst alltid så att när statistiken tyder på det, då är det fel på statistiken pågrund av urvalet varit för lågt.

  Frågan man kan ställe sig är faktiskt den är det verkligen så att bara 5 personer eller vad du nu skriver har dömts för våldtäkt i Gävle, troligtvis är det mycket fler än så, ska du framstå seriös kan du ju åtminstone nämna ilket tidspann det rör sig om, vill man vara mer seriös kan man titta på all våldtäktsdomar i Gävle från låt säga 1975 eller så, jag kan redan nu säga att det man kommer se är att svenskar blir dömda för våldtäkt i hemmet och utlänningar kommer vara kraftigt överrepresenterade i överfallsvåldtäktssammanhang (naturligtvis våldtar utlänningar i sin hem med, men deras sed säga att kvinna var som ett hål i madrassen och därmed anmäls inga våldtäkter)

  Det har förövrigt gjorts statistik även från statligt håll som visar på att utlännigar våldtar mer http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html, dock passa inte resultaten in i de liberalas värld så man gör att allt för att inte låtsas om det hela

 30. Ha ha jerlerup, fet skåning… du är gott nog lit rund i nyllet, för möt pärgröt?
  Ska inte säga nåt efter att ha tuggat stuvad ärt och guleröttar i flöde me kokt rökt fläsk.
  Vågen darrar på 82….

 31. Zingo Ja. ”9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt.” Jag vet om detta. (I USa är det färre invandrare som våldtar än folk födda i amerika, dvs tvärtom jämfört med här).

  Men Sd gjorde verkligen bort sig i Gävle! Lite får de tänka efter innan de presenterar statistiken.

  Peerpede. Men vi skåningar är som Edvard i en av hans filmer där han reser till Sovjet för att befria en skånsk matros som hamnat i knipa. Han kan inte ett ord ryska men sjunger sig fram i Sovjet och räddar matrosen!

 32. Oh jerlerup, älskar Edvard Persson och håller på att samla hans filmer att ge gammalgubben i Danmark (måste texta dem innan)
  Sen har jag motsatt uppdrag överför mina svenska svärförälder där bara måste ha alla Dirch Passer och alla Morten Korch jag med får texta för dessa obildade spån, men det gör jag gärna, multikultur på ett bra sätt.

 33. Tordenskjold ja.

  Men Niels Juel och Tromp är jag mindre imponerade av. De vann slaget vid Ölands södra udde bara pga svenskarnas klantighet. Innan slaget ens började lyckades ju svenskarnas amiral (som aldrig varit till sjöss och som var rädd för vatten) spränga sitt eget skepp, Kronan, amiralskeppet med 128 kanoner, världens största skepp, i luften!

 34. Nice med det dokumentet, har sparat det för genomläsning.
  Har inget problem med den tidens norsk, Nynorsk kan vara lite knivigt i båda text och tala.

 35. Edvard kan jag mycket om. Har nog sett det mesta han gjort.

  Klockorna i Gamla Stan

  Som Edvard Persson sjöng den..

  Hör ikvällens strid hur klockorna ringa
  från en svunnen tid en hälsning
  dem bringar.
  Än lever gamla grändens poesi
  dess harmoni dess melodi.
  En sång dej hälsar när du kommer
  till världen
  dess klang dej följer på den sista
  färden.

  Underbara silverklara klockor
  som gav mitt liv sin melodi.

  Klockor ni som ringt oss samman
  till strider.
  Klockor som ringt till lyckliga tider.
  En klang av vår historia ni bär
  den klang är oss alla kär.
  Den é för kungar och för tiggare lika
  när jag bärs bort en gång ska ni ej
  svika.

  Underbara, silverklara klockor
  som gav mitt liv, sin melodi.

 36. Men för fan nio våldtäktsmän är mycket, mycket mer än två våldtäktsmän,(4,5 gånger mer för att vara exakt) och för de personerna som aldrig hade blivit brottsoffer om vi inte tagit hit packet är det en milsvidd skillnad, men som jag redan skrev i min första kommentar, liberaler är helt enklet sjuka ihuvudet och tycker antagligen att det är bra med våldtäkter, jag för min del önskar inget annat än att dina närmaste anhöriga råkar ut för dessa bestar, och när de väl har gjort det så ska skratta dig i ansiktet och säga ”9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt.”

 37. Jag bjuder på en äkta Norges historia.
  Det begav sig i de dagar då jag var byggmästare på renovering av ett fridlyst gammalt norsk hus i den väna staden Holmsbu i det herrens år nittonhundraannudazumal och min handgagna golvman Sten påpekade vår uppdragsgivares stora nöd.
  Det var så att på den tiden av året i landet Norge hade det gröna gräset för vana att växa och vår uppdragsgivar Ole Normann hade vissa uppenbara problem att få till effektiv gräsklippning med den förra året inhandlade Briggs & Stratton motorklippare.
  Den glada norsk hojtade mot oss och jag där var närmast stegen på ställningen gick från bygget och erbjöd min tjänst av ren hövlighet, jag drog ihållande i det därtill menade startsnöre utan något hände och efter en stund erkände min oförmåga att få igång fanskapet.
  Då så jag med mitt endaste seende öga att det fattades ett tändstift och efter genomsökning av min vän Ole Normanns källare fick iskruvat denna manick och sålunda efter ganska få drag i det efterhand ganska slitna dragsnöre, fick startad denna av djävulen uppfunna mekaniska helvetes-maskin, lugn som en filbunk ocj med två bajer i näven besteg jag åter vår ställning för att i lugn och ro betrakta min vän Ola Normanns vårklippning av gräset där efterhand hade uppnådd den i Norge betydande längd av +åtta centimeter…
  Så långt så gott, maskinen från helvete puttrade, smattrade och fjärtade som nu bara en Briggs och Stratton kan göra och Ola så början Kjempe Glad ut.
  Då kom det, detta ingen hade förutsett, inte ens vår nu avdöda svenska sierska Saida hade kunnat förutspå detta; Ola stannade rakt av, gasade sin Briggs % Stratton, drog lite fram och tillbaka och tittade åter igen!
  ”Peer” ropade Ole, du må komme det syns mig den klipper dårligt! Och visst hade inget gräs blivit kortare under Oles exercis med sin maskin från helvete.
  Då jag efter att ha släckt min hjemmerullade cigarett i bottenskvatten i min ölflaska tog mig ned till den ledsna Ole där oförstående vilade över den puttrande manicken, sa jag; Ole stäng av helvetet och jag ska kolla vad som fel det kan vara.
  Detta där nu uppenbarade sig för mig är det nog inte många där tro är sant, men den gode Ole hade i sin iver att hålla efter gräset och glömt tändstiftet, dessutom glömt att montera kniven där hade varit på slipning hos lokala smeden.
  Denna Norgeshistoria står jag vid då den är självupplevd …

 38. 2/11= 0,181

  1-0,181= 0,819

  0,819= 81,9%

  Så enligt dina egna uppgifter så är alltså 81,9% av våldtäktsmännen tydligen invandrare, så jo du har väl rätt när du säger att Åkesson ljuger när han säger att det bara är 75%. Dumma, dumma Åkesson!

 39. Jo, precis den riktiga statistik du hänvisade till ”9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt.”. Säger alltså att 81,9% av våldtäktsmännen är utlänningar.

  Då 2 plus nio är 11 och som jag ju visade med mina uträkningar:

  2/11= 0,181

  1-0,181= 0,819

  0,819= 81,9%

  är alltså SD förfalskade statistik inte lika bra som din egna riktiga statistik, detta pågrund av att din egna riktiga statistik alltså ger mig mer vatten på min kvarn än SD:s föfalskade statistik.

  Stort tack för det Jerlerup!

 40. Det värsta av allt är egentligen att folk av ditt slag skulle kunna ta en debatt mot de såkallade ”rasisterna”, folk av ditt slag kan ju inte ens räkna på procent eller se att siffran nio är oerhört mycket större än siffran två, nio är närmare bestämt faktiskt 450% större än siffran 2.

 41. Alltså jag fattar inte att ni män (det är ni förmodligen) kan diskutera bråktal hit o dit. Om det är 60% eller 75% spelar det någon roll för de våldtagna kvinnorna?

  citat:Av de fem dömda så kommer två från mellanöstern, en från Libyen och två från Sverige.

  Jag anser att inte någon som kommer hit av asylskäl borde våldta, varför är inte siffran 0%???? Att det föds vrickade människor i landet är en sak vi måste ta hand om men att importera ännu fler våldsmän är inte det tämligen onödigt.

  Ja jag är en Sverigedemokrat sen behöver ni inte spekulera över det.

  Maria

 42. Peerpede:

  ” Tänk på en sak jerlerup, här i Göinge är vi stora släkter, vår är på +200 bara inom närområdet och i DK-Göinge (Stevns) kring 100…”

  Typ inavel menar du…

  ”…och merparten har jaktlicens och massor av vapen, många är militärer, hemvärn och friskyttar, det är tradition med militär träning av någon art för de flesta och knappast någon kommer acceptera din utopiska framtid och vi brukar inte anlita polisen faktisk.”

  Oj så rädda alla muslimer blev nu…

 43. FAKTA FÖR ISLAMOFOBER:

  Apropå 3/2004

  Krönika: Invandrare och brott

  När BRÅ 1996 publicerade sin rapport; ”Invandrares och invandrares barns brottslighet” angavs två skäl;

  – dels att bemöta ”förutfattade meningar”,

  – dels att få fram statistik som ”grundval för åtgärder att förbättra situationen”.

  Det intressanta är att samtliga undersökningar har kommit fram till ungefär samma resultat, ett första intryck av att ”invandrarna” är överrepresenterade.

  Kriminologiska institutionen i Stockholm visade till exempel att ”invandrare”, definierat som utlandsfödda, begick ca 20 procent av de anmälda brotten 1993, trots att gruppen då endast utgjorde ca 10 procent av befolkningen.

  Således en överrepresentation på 2 till 1.

  En närmare granskning komplicerar snabbt bilden: Forskarvärlden är överens om att socioekonomiska faktorer, kort sagt klass, spelar en avgörande roll.

  Överrepresentationen mellan arbetare och tjänstemän var samma år 3 till 1, det vill säga markant högre än skillnaderna enligt födelseland, och invandrare är överrepresenterade i de lägre socialgrupperna.

  Påstådda kulturella skillnader lyfts ofta fram som en förklaringsfaktor, men inte heller detta tycks få stöd i statistiken.

  Invandrare födda i Finland, Danmark och Norge är mer överrepresenterade än invandrar-gruppen som helhet.

  Nordiska invandrare stod för nästan 50 procent av de invandrarrelaterade brotten 1993, åren 1985–1989 var siffran
  68 procent.

  http://www.bra.se/extra/pod/?module_instance=12&action=pod_show&id=29

 44. En sak till, om det nu inte är invandrarnas kulturella eller religösa bakgrund som gör att de är överepresenterade i brottsstatistiken utan som en del hävdar att det beror på deras låga utbildning och fattigdom.

  Varför tar vi då emot fattiga och lågutbildade utlänningar i stället för rika och välutbildade?

 45. Johnny. Därför att vi är en värld och vi måste börja hitta sätten att hantera ärldens problem globalt.

  Men brottsligheten beror inte på kulturen utan på underutveckling, fattigdom, utanförskap och liknande. Det är därför jag hela tiden hamrar på det här med USA. Inte för att jag anser de gör rätt i allt, utan för att just deras statistik att I USA HAR UTRIKES FÖDDA OBEROENDE AV SOCIAL STATUS HAR LÄGRE BROTTSLIGHET ÄN INRIKES FÖDDA OBEROENDE AV HUDFÄRG. Detta motbevisar alla galna idéer om att kuluren ligger bakom.

  Alltså är politiken det vi ska titta närmare på.

  Dels den ekonomiska politiken och men även vilka krav man ställer på de som flyttar hit. Att de ska gå nån sorts samhälls utbildning, att de lär sig språket ordentligt, att de inte får vara brottsliga då de söker svenskt medborgarskap, etc. Det är rimliga krav!

  /T

 46. Jag sitter med Australiens statistik nu Mohammad. Logga in på min sida senare idag eller imorgon. jag förbereder ett inlägg sär jag ska jämföra invandring och brottslighet internationellt. Jag lovar dig att det blir förbannat intressant! Australien, kanada, NZ och USA har LÄGRE brottslighet bland utrikes födda medan Europas länder högre!

  Jag tror att det jag skriver och kan belägga med statistik kommer att kunna bli riktigt explosivt

 47. Tack Mohammad,

  Det måste ju vara mycket bättre att ta emot rika och välutbildade människor till Sverige än fattiga och lågutbildade, då får vi ju hit människor med överskottskapital och konsumtionsförmåga som inte behöver kosta en spänn i bidrag. Runt 10 miljoner kronor per skalle borde vara ett okay minimibelopp. Vi behöver ju ingen utländsk arbetskraft eftersom vi redan har 500.000 arbetslösa och mer lär det säkert bli när allt fler företag lägger ner och flyttar till Kina.

  De fattiga och lågutbildade kan ju med fördel bo i tältläger i konfliktens närområde och övervakas av militär och om de mördar, våldtar, misshandlar och rånar varandra där, drabbar ju inga etniska svenskar i Sverige.

  Vilket parti är för denna invandringspolitik?

 48. Som sagt är de flesta invandrare ganska välutbildade. Vill bara ha det sagt! Det gör att om de får jobb är det ett PLUS för Sveriges ekonomi.

  Sen är frågan en annan om vi ska ta emot fattiga flyktingar också. Jag är för det OM VI HAR RÄTT POLITIK.

 49. Jerlerup:

  ”Som sagt är de flesta invandrare ganska välutbildade. Vill bara ha det sagt! Det gör att om de får jobb är det ett PLUS för Sveriges ekonomi.”

  Problemet är ju att det inte finns några jobb, inte ens för universitetsutbildade svenskar som talar flytande svenska och utmärkt engelska och som redan är 100% integrerade. Så länge vi har ett arbetskraftsöverskott skall vi väl inte ta in några utlänningar, mer än de få som har specialist kompetens som inte går att få tag på bland de 500.000 arbetslösa som vi redan har eller?

  Det verkar som alla börjar i fel ända genom att först importera arbetskraft som vi inte behöver och sedan satsa resurser på att utbilda dem i svenska språket, svenska seder och bruk och sedan får de gå arbetslösa resten av livet och vi får betala deras uppehälle till ingen nytta, det är ju totalt meningslöst, kostar ju bara en j-vla massa pengar eller hur?

 50. Det är en diskussion jag gärna tar och du har en poäng.

  Men du ser kanske var min gräns går. Att MINSKA invandringen är en diskussion som är helt ok för mig. Men att generalisera om invandrare är helt förkastigt.

  Problemet politikerna inte accepterar en diskussion om någon av frågeställningarna.

 51. Vad är det ni inte fattar?? Om man får en fristad i Sverige ska man begå noll brott, nada!! Man kan inte säga att det beror på utanförskap eller fattigdom skitsnack. Man ska inte kasta en biff i ansiktet på en svensk tjej och sen gnälla om att det är krig i sitt eget land, tänk på det då alla invandrare ni slipper krig men ändå kommer ni hit och begår brott, är det inte sanslöst!!

 52. @ Mohammed
  14 respektive 17 år gammal statistik.. Tom 25år gammal statistik! Ja ta mig fan, där bevisade du verkligen något.. ALDRIG att något skulle kunna ha förändrat sen dess. 😀

  Vad är det där pratet om en fallen mur nere i gamla goda DDR förresten? Hört något om det?

 53. VX,

  Statistisk analys är finurliga saker som bla visar tendenser.

  Nu är det dock inte jag som står för det statistiska underlaget, din kritik, menar jag, skall i sammanhanget därför rätterligen riktas mot BRÅ och inte mot mig.

  Notera att vid den aktuella tidpunkten för studien så stod de nordiska invandrarna, statistiskt säkerställt, för nästan 50 procent av de invandrarrelaterade brotten.

  Att dessa fakta inte kom på agendan förklaras givetvis av att resultatet inte passade in i den främlingsfientliga propagandan.

  För övrigt, har du andra mer aktuella siffror att presentera så gör det, ingen skulle bli mer glad än analytiker Jerlerup över det.

  Hur murens fall i denna sak skulle påverka de procentuella andelarna har jag svårt att se.

 54. Jonny & Jerlerup,

  En nagelbitare för de obetänksamma…

  Det finns en påtaglig skillnad mellan asylflyktingar och ekonomiska flyktingar, där de förra garanteras flyktingstatus enligt flyktingkonventionen.

  Vad gäller de sistnämnda har Sverige för närvarande ingen sk arbetskraftsinvandring.

  Med ”invandring” avses alltså anhöriginvandring.

  Frågan måste då ställas, vill ni och i vilken utsträckning samt på vilket sätt, göra inskränkningar i

  – asylrätten enligt flyktingkonventionen eller

  – anhöriginvandringen?

 55. @ Mohammed
  Det är inte jag som verkar ha problem med statistisk analys.. jag skulle aldrig komma dragande med 25år gammal lösryckta delar.

  Och skyll inte på BRÅ. DU tog upp statistiken, inte dom, BRÅ har såklart statistik som är ännu äldre. Problemet är att statistik är, såvida den inte används för att följa en utveckling på årsbasis, en färskvara. Du kan liksom inte komma dragande med enbart 14-25år gammal statisitk och hävda att den kan appliceras som sådan på dagsläget..

  Hur många utomeuropeiska invandrare tex fanns 1985 kontra nu? Som sagt..

  Och varför jag tog upp muren begriper du också: För att illustrera att saker och ting FÖRÄNDRAS. Spela inte dum.

 56. Mohammad:

  Först måste Sverige göra klart för sig hur mycket pengar vi har råd att satsa på att hjälpa flyktingar. 10 miljarder per år låter som en mycket generös summa för mig.

  För de pengarna skall vi bedriva flytingläger i närområdet till konflikten. Där skall flyktingar erbjudas skydd, vatten, mat, kläder, tak över huvudet, sanitet, läkarvård, skola, tv, internet, telefon, shack, fotboll, etc.

  Vi skall inte ta emot några flyktingar in till Sverige utan alla hänvisas till flyktingläger i närområdet eftersom det är mest ekonomiskt och vi slipper ha en massa traumatiserade människor springa om kring och mörda, våldta, misshandla, råna, hota och trakassera svenskar i Sverige, det skapar bara hat, främlingsfientlighet och rasism i vårt land.

  Sverige skall enbart ha arbetskraftsinvandring, speciellt av specialistkompetens som inte går att finna bland våra 500.000 arbetslösa, 500.000 förtidspensionärer eller 500.000 överanställda byråkrater. Skriftligt intyg om anställning som givetvis kontrolleras av migrationsverket och uppehållstillstånd under perioden varar. En utlänning som arbetat och betalat skatt i Sverige i säg 10-15-20 år skall kunna erhålla medborgarskap om han svär landet sin lojalitet och klarar av en 9-års grundskoleexamnen med godkända betyg, det kravet ställer vi på våra egna medborgare så samma skall gälla för utlänningar.

  Problemet med invandrinspolitiken är därmed löst. Flyktingar till flyktingläger i konfliktens närområde och arbetskraftsvandring vid behov, rätt enkelt och självklart tycker jag.

 57. VX,

  Vad gäller BRÅ:s siffror är dessa enbart en färskvara i forskarvärlden, för allmänt eller medialt påseende av ”råvaran” föreligger en förvisso beklaglig eftersläpning, därför svårigheterna att presentera aktuella siffror.

  BRÅ har också fått mottaga kraftig kritik för detta, att skälla på mig gör således inte saken bättre.

  Att gå i närmare polemik i saken finns därför ingen möjlighet för mig, jag nöjer mig därför med att konstatera följande utifrån den officiella statistiken.

  – Den totala brottslighetens överepresentation 2:1 av icke-svenskar består till stor del av invandrare från de nordiska länderna.

  – Invandrares överrepresentation i våldtäktsstatistiken synes vara 5:1, i väl överensstämmelse med de siffror som tidigare presenterats i tråden.

  Till andel av våldtäkts statistiken utgörs denna dock inte enbart av utomeuropeer, vilket felaktigt söks göras gällande i den islamofoba diskursen.

 58. Muhammad: Islamofobi betyder ogrundad rädsla för islam.

  Det är ytterst få människor som har en ogrundad rädsla för islam, utan nästan all har en mycket välgrundad äkta rädsla för islam efter alla terrordåd, självmordsbombare, shaira-lagar och islams demografiska expansion i västvärlden.

  Annars skulle ju de kanske miljonen tjänstemän som arbetar inom världens säkerhetstjänst, militär, polis som arbetar dygnet runt med att avlyssna elektronisk trafik, bugga, skugga, utreda, etc potentiella muslimska våldsverkare vara de absolut största islamofoberna. Varför satsa sådana resurser om rädslan för islam vore ogrundad?

  Islamofili är därmed ett ord som syftar på människor som försöker föringa och förneka hotet från islam och det är många idag, trots alla våldsdåd som inträffat.

 59. Jag skulle vilja komplettera flyktingbegreppet:

  – Konventionsflykting

  – Skyddsbehövande

  – Kvotflykting

  – Ensamkommande barn- och ungdomar under arton (18) år

  – Anhöriginvandring

 60. Muhammad, enligt mig så skall Sverige enbart ta emot arbetskraftsinvandring efter behov, idag främst specialister eftersom vi redan har 500.000 arbetslösa.

  Alla flyktingar, inklusive de kategorier du nämner ovan skall anvisas till flyktingläger i konfliktens närområde. Sverige skall inte ta emot några fler flyktingar i landet eftersom det är mycket dyrare. Detta får kosta max 10 miljarder per år.

  Sverige har redan världens högsta skatteförtryck som måste halveras för att Sverige skall kunna utveckla sitt privata näringsliv, vi har helt enkelt inte råd med dagens invandringspolitik som ingen vet vad den kostar, bara skolbränderna uppgår till 60 miljarder per år, det motsvarar dubbla försvarsbudgeten.

 61. Mohammad. Jag vet inte exakt vilka begränsningar man bör göra, eller om man ens ska göra det. Och det är en diskussion man kan ta senare. Det är en legitim diskussion.

  Min personliga inställning är att invandringen bör vara så fri som möjligt och att vi gärna kan ta emot en stor grupp invandrare, lika mycket som idag.

  Sen vet jag att det är Nordiska medborgare som står för det mesta av brotten i brottsstatistiken. Men det finns en större överrepresentation jämfört med antalet invandrade från andra delar av världen. Något som är viktigt att peka ut, och diskutera, för att hitta lösningar på problemen.

  Och problemen har en POLITISK grund, dvs ekonomi, utanförskap, språkproblem, etc…

 62. Jerlerup,

  Sverige har ratificerat FN´s flyktingkonvention i betydelsen att vi påtagit oss att såsom tvingande ge asyl åt personer enligt konventionen, dvs förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön eller sexuell läggning eller samhällsgrupp.

  Utöver konventionen, ger Sverige möjlighet till asyl för sk skyddsbehövande med risk för dödsstraff eller tortyr, yttre/inre väpnad konflikt eller miljökatastrof.

  Härtill ensamkommande barn och ungdomar under arton (18) år.

  Kvotflyktingar enligt avtal med FN, ca tvåtusen (2 000) personer/år, har redan innan ankomsten till Sverige asyl och uppehållstillstånd (PUT).

  Du har således att ta ställning om att bryta avtalet med FN eller begränsa skyddsasyl eller anhöriginvandring innan det går att föra en diskussion i saken, något velande i frågan finns det således inte plats för.

  Jag använder för enkelhetens skull gärna det generaliserande begreppet invandrare, i den meningen att man förstår vad detta innefattar.

 63. Jonny,

  ”Sverige skall enbart ha arbetskraftsinvandring, speciellt av specialistkompetens som inte går att finna bland våra 500.000 arbetslösa, 500.000 förtidspensionärer eller 500.000 överanställda byråkrater.”

  Till detta vill jag lägga alla xenofobiska danskdjävlar som kommit att leva på det svenska socialsystemen…

  Stäng bron!

 64. Politiska beslut är politiska beslut. Jag är för en STOR invandring och anser att vi med en vettig politik klarar av att ha det och att vi ska ta emot flyktingar och anhöriga. ( http://wp.me/pXH4A-xx )

  Men min poäng med att säga att det är en legitim fråga är att det är det. Ingen ska brännmärkas för att de vill att Sverige ska ta emot färre invandrare. DET är inget problem, generaliseringar och demoniseringar om andra människor är däremot ALDRIG ok!

 65. Mohammad, har du svårt för att förstå att 25år gammal statistik inte på något sätt måste gälla idag? Man skulle nästan kunna tro det.. Du kan också sluta mumla konstigheter om BRÅ, forskarvärlden eller vad annat du kan komma på.. Det är faktiskt bara du som kommer dragande med denna uråldriga statistik. Din statistik är totalt föråldrad och bevisar således ingenting. Det är faktiskt just så enkelt. Du får försöka överleva ändå. 🙂

  Och flyktingbegreppet ja.. det är är redan ”kompletterat” det. Bara några ynka % av alla invandrare idag är sanna flyktingar.

  @ Jerlerup
  ”Och problemen har en POLITISK grund, dvs ekonomi, utanförskap, språkproblem, etc…”
  Säg det en gång till så kanske det blir sant eller?

 66. Jerlerup: ”Jag är för en STOR invandring och anser att vi med en vettig politik klarar av att ha det och att vi ska ta emot flyktingar och anhöriga.”

  Jerlerup, du ger intryck av att vara besatt av den ”goda” flyktinginvandrinspolitiken (som så många andra i Sverige), den radikale samhällsingenjören som inte drar sig för att vända upp och ner på samhällsgemenskapen som utvecklats under 14000 år för att få pröva nya intressanta ”samhällslösningar” som kanske fungerar, vilket innebär enorma risker för samhällsutvecklingen.

  Naturligvis måste alla ”lösningar” testas i liten skala först så att vi kan studera resultaten innan vi släpper loss alla hämningar så att ”lösningarna” inte blir gigantiska problem som så ofta när regeringar lägger sig i samhällsutvecklingen.

  Vi ser ju bara hur vårt eget land drabbats av en helt ogenomtänkt flyktinginvandringspolitik som medfört enorma kostnader i alla led i samhällsbudgeten, massarbetslösheten, massbidragsberoende, masskriminalitet, rädsla, hat, rasism (som politiker och media skyller på svenska folket).

  Varför testade vi inte först med att ta in ex 100 muslimska familjer, studerade resultaten under åtminstonde 10-20 år för att se hur denna grupp lyckades i Sverige innan vi startade massimporten?

  I stället för att anvisa flyktingar till flyktingläger i konfliktens närområde så har vi gjort om hela Sverige till ett flyktingläger och skapat massor av enorma problem som vi nu tvingas ägna gigantisk energi och pengar till att lösa, resurser som vi kunde ägnat åt att utveckla vårt näringsliv och faktiskt skapat några riktiga jobb i den privata sektorn (det är den privata sektorn som betalar den offentliga sektorn).

  Om inte dagens flyktinginvandringspolitik inte var ett gigantiskt misstag av aningslösa ”politikst korrekta” politiker så har den ju skapats medvetet för att öka konflikterna i samhället, skapa så stora problem som möjligt, för att skapa en marknad för politiker att leverera nya lösningar på självförvållande problem. Vi har fått en invandringsindustri som betalas av skattebetalarna och som skapar inkomster för byråkrater, advokater, poliser, brandkår, ambulanspersonal, sjukhuspersonal, socialarbetare, väktare, övervakningskamror, elektroniskavlyssning, etc, etc, etc.

 67. #71 Muhammad.

  Tack för komplimangen.

  Genom att enkelt och tydligt särskilja mellan flyktingar och arbetskraft får vi plötsligt en ”invandringspolitik” som inte skapar några problem (arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet) i Sverige, som vi vet exakt vad den kostar, kan rädda livet på fler människor (även de som inte har råd att betala dyra flyktingsmugglare) till en lägre och exakt kostnad.

  Samtliga flyktingar anvisas alltså till flyktingläger i närområdet och all arbetskraft som har den kompetens som företagen efterfrågar erhåller uppehållstillstånd, en politik som företagen i stort sett kan sköta helt själva utan en stor statlig byråkrati.

  Gode Gud vad jag längtar efter en tydlig och enkel politik som löser dagens enorma självförvållade problem innan hela samhällsgemenskapen upplöses och inbördeskrig bryter ut.

 68. @ Jerlerup
  Suck…. JAHA? Är inte vissa samhällsgemenskaper, samhällssystem och samhällsvärderingar bättre än andra?

 69. Spelar det ingen roll om folk INTE VILL att samhällsgemenskapen skall omkullkastas? Är det okej att påtvinga alla detta ändå?

 70. Vi har utvecklats. Och olika kulturer har varit på lite olika samhällsnivåer. Historien är komplicerad.

  Nej, det är inte korrekt att påtvinga folk nåt. Jag medger att det man inte precis frågat folk om vi ska ta emot invandrare, men å andra sidan frågade vi inte USA om vi fick skicka folk dit heller och vi har tagit emot invandrare i 14.000 år.

 71. @ Jerlerup
  Precis, vi har utvecklats. Därför skall vi inte backa från det vi har utvecklat.. Vår demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet och välfärd är hårt vunnen.

  Svåra saker att få, men lätta att förlora.. Och tyvärr argumenterar du ofta för ”tolerans” för ideologier som är emot dessa värden och vill backa utvecklingen. Och välfärden, tja den ryker ju per automatik med dagens oansvariga politik och samhällsattityd..

 72. Just sexualbrottslighet har knappast sin grund i ”fattigdom” eller ”utanförskap” på samma sätt som egendoms- och våldsbrottslighet utan beror i grunden på mentala problem. Har man då dessa mentala problem och kommer från en patriarkal hederskultur där kvinnor betraktas som egendom och en kvinna som rör sig utomhus utan heltäckande klädsel och utan att ledsagas av make eller manliga släktingar är i praktiken fredlös och ”får skylla sig själv” om hon blir våldtagen så är ju risken betydligt högre att man lever ut sina sjukliga fantasier i ett land som Sverige: det är ju då bara en svensk ”hora” som får betala priset för sitt ”lösaktiga” liv och skulden är hennes inte min. Kulturella faktorer som kvinnosyn är därför av central betydelse när det gäller just sexualbrott.

  Statistiken från Gävle kanske är för tunn för att dra några generella slutsatser, men andra undersökningar visar på samma problem. T.ex. begicks alla överfallsvåldtäkter i Oslo under en treårsperiod av icke-västliga invandrare:
  http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

 73. Till Roger

  Jag tycker precis som du. Jag är så trött på att man förklarar brott med fattigdom och utanförskap. OK om man snattar en brödkaka för att man är hungrig då har det ett klart samband men annars skrämmer det mig att man sätter samman precis vad som helst för att försvara människor som begår brott. ALLA som begår brott vet att det är fel, men bryr sig inte kan man förklara det med fattigdom.

  Fortfarande anser jag inte att en enda invandrare ska våldta någon över huvudtaget. Jag vet inte vad statistik jämförandet tjänar till. Menar man i ett jämlikt samhälle så i rättvisans namn så ska invandrare få begå lika många brott som svenskar eller hur tänker man.

 74. Jerlerup!!! När ska du lära dig att förstå.Sverigedemokrater är till sin natur alltid trovärdiga.Att media förnekar att kriminaliteten ökar i relation till invandringen, är ”bara” det ett allvarligt nationellt problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s