82% av Danmark muslimer vill INTE ha shariaråd eller sharialag!

Sharia är ett område som kringvävs av många fördomar. Därför behövs ibland lite information och statistik! I en undersökning 2009 slog en dansk studie fast att 82% av Danmarks muslimer inte vill ha sharialag i landet. Nyheten är gammal men tål att repeteras. I Främlingsfientliga i Danmark och Sverige påstår ibland det motsatta, det gör det intressant.

Ibland behövs lite perspektiv på skrämselkampanjerna om muslimerna. Därför publicerar jag detta blogginlägg.

Undersökningen presenterades i dansk press som att det var hårresande att 18% var för sharia. Men den som vet något om islam och muslimer vet att det inte betyder att 18% vill ha det som Iran (som en del påstår). De flesta som vill ha sharia vill bara ha ett råd i församlingen/moskén för att lösa tvister. Ungefär som de råd för att lösa tvister ganska många kristna frikyrkor har i Sverige.

Det finns fundamentalister som vill ge muslimer särlagstiftning inskriven i lagböckerna i Europa. Dessa är mycket få. Att så lite som 18% vill ha sharia i Danmark betyder att andelen som vill ha sharia LAGSTIFTNING måste vara mycket mindre, eftersom de flesta med ordet sharia tänker på ett råd i moskén.

Undersökningen

Så här skrev DR:

Næsten hver femte muslim i Danmark så gerne sharia-loven indført i Danmark. En undersøgelse foretaget af analyse-instituttet Capacent for DR nyheder viser, at 18 procent af muslimerne i Danmark erklærer sig ”enig” eller ”helt enig” i udsagnet: ”Sharia bør integreres i dansk lov.”

Sharialagar betyder för de flesta rätten att lösa tvister i ett råd i ”församlingen”. Det är lika lite ett hot mot Sverige som Livets Ords eller lokala Pingstkyrkors råd. I Danmark ville så lite som 18% av muslimerna ha sådana råd 2009. Så det är helt säkert ett fåtal som vill ha detta i Sverige också.

Att markera

Det är däremot helt riktigt att ett samhälle måste markera att religion och stat är skilda åt i Sverige. Det FINNS problem med fundamentalism i muslimska församlingar. Religiösa samfund har ingen rätt att kräva påverkan och inflytande på svensk LAG, som sådan. Det är bara ett fåtal fundamentalister som vill ha denna form av Sharia, men ett samhälle måste markera att detta är oacceptabelt för Sverige.

Jag kan till och med tänka mig att församlingar som öppet förespråkar sådan EXTREMISTISK sharia inte ska kunna få statsbidrag! Om man dessutom kopplar ihop statsbidraget med krav att könen ska behandlas lika, kan man markera en gräns till fundamentalisterna och dessutom se till att kvinnor behandlas korrekt. (Det har rapporterats att kvinnor som sökt sig till vissa muslimska församlingar med önskemål om att få skilsmässa har behandlats fel. Det har antagits att mannen är den viktigaste i familjen, och familjens överhuvud.)

Jag är till och med beredd att dra in pengar till ALLA religiösa församlingar som inte respekterar homosexuellas lika rättigheter. Varför ska man inte kunna göra det?

Men det är en annan  sak.

Men som sagt är problemet med dessa extremister ännu ganska litet, när inte ens mer än en bråkdel, enligt denna danska undersökning som borde vara representativ för svenska förhållanden också,  vill ha lokala shariaråd i församlingarna!

Lika rättigheter och lika skyldigheter

Till sist håller jag med Broderskapsrörelsen i det de säger i sitt manifest om islam. Det ska bli kul att läsa den tidning om islam och politik de startat:

Vi anser att muslimer är en del av Sverige och har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra, att uppfylla rikets lagar, att leva med och i respekt för sina medmänniskor.

Vi anser att alla människor ska ha frihet att välja sitt eget liv och rätt till sin religiösa övertygelse och praktik, i enlighet med våra demokratiskt beslutade lagar. Det är bara i respekten för varandras livsval som vi kan få en riktig känsla av frihet och rättfärdighet i samhället.

Nyheter: DN om hur högerextremister hotar journalister, Expressen, BLT, En bra artikel i Sydsvenskan mot islamofobin, SMP, Svd, Expressen, SDS, Expressen om Eurabien idén, Svd, Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om 

———————————–

Reklam!

Köp en toppluva med anti-SD budskap här!

(Mer info här!)

———————————–

PS: För övrigt kan siffran 18% vara lägre. Jag antar att siffran gäller för de som är registrerade muslimer i nåt form av trossamfund och bara 1/2 till 1/3 av Danmarks muslimer är det. Men jag vet inte…

PS 2: Läs även den danska undersökningen som ligger till grund i sin helhet. Läs den här! (51% av de registrerade muslimerna tycker inte att kvinnor ska gå med slöja. Bara 10% besöker moskéer regelbundet. Dvs 25% och 5% i realiteten!)

54 tankar om “82% av Danmark muslimer vill INTE ha shariaråd eller sharialag!

 1. Detta är jo båda upplyftande och skrämmande på många sätt.
  Nu är sysselsättningsfrekvensen bland invandrare i DK rimligt hör, de samma regler gäller för alla och inte som här var”arbetslinjen” inte tillämpas överför invandrare lika konsekvent som gentemot svenskar.
  Dock är det skrämmande att så mycket som 18% inte har demokratisk sinnelag, men föredrar rigida religiösa normer från 600-talet, det är riktig många människor faktisk och hur Danmark skal få dessa integrerat vet jag inte, det är nog inte så enkelt att påverkar människor där får sin andliga stimuli i olika små och rabiata moskéer eller är infångade av det extremistiska Hizb Ut Tahrir, där är i ständig offensiv runt om i landet bland företrädesvis unga i de segregerade områden och på skolor och läroanstalter.

  Det hade varit intressant med en liknande svensk undersökning, såklart gjort på ett seriöst sätt om det nu går.
  Dock tror jag inte en sån undersökning här i landet är möjlig med tanke på hur infekterad och stympad den svenska debatten är och den påtagliga rädsla det finns att ens yttra sig objektivt och konstruktivt och ändå riskera bli stigmatiserat som rasist eller främlingsfientlig.

 2. @jerlerup, jag tror det blir svårt att få trovärdiga svar på en sådan fråga och till vilka ska den ställas?
  Islam är ett ytterst starkt kitt och det krävs nog någon inte bara med kunskap och insyn, men en person med båda fötter inne i värmen, om man vill få fram trovärdiga svar.

 3. Exakt. Det är komplicerade frågor detta. Min poäng är att en hel drös av islam”kritiker” bör fundera över vad muslimerna själva lägger in i ordet sharia. För det skiljer sig enormt mycket!

 4. Så du menar att bara för att det är så få muslimer som vill ha sharialagar så ska de diskrimineras? Jag antar att du själv inte är för parallell lagstiftning?
  Men låt oss problematisera de enkla tankegångarna lite:

  Varför skulle dessa ”få” muslimer som väljer att tolka sin religion så som det bokstavligen står i Koranen diskrimineras? Vem bestämmer vad som är tillåtet att diskriminera i Islam? Varför är en sak tillåten att diskriminera men inte en annan?
  Ponera nu att vi fick som i Storbritannien en parallell lagstiftning för vissa muslimer. Vilken skada skulle det göra? För att vissa saker i islam inte passar ihop med svenska värderingar? Vad är svenska värderingar? blir ju då den politiskt korrekta följdfrågan.

 5. Antar att största delen av befolkningen i Afghanistan inte heller vill ha sharialagar men vilka är det som bestämmer där.
  Jo,den vapenstarka minoriteten som gjort landet till ett veritabelt skräckvälde.

 6. Lustigt i England finns redan en massa Sharia-råd.
  Märkligt med tanke på att dom flesta enligt denna undersökning inte vill ha det.
  Så England har alltså gått med på att lyda en minoritet av muslimer som inte representerar islam?
  Varför har man då genomfört det?

  Detta är skitsnack. Islam är totalitär.
  Läs Koranen i 10min så märker man det.

 7. Siffran 18% är den lägsta jag har sett hitills, frågan är vad den egentligen innebär. Annars är definitionen att en moderat muslim vill leva efter Guds lag (Shaira) och uppnå det utan våld, en radikal muslim vill leva under Guds lag (Shaira) och uppnå det med våld, samma mål olika metoder. Vill man inte leva under Guds lag är man inte muslim, utan något annat. Det medför dock inte att traditionell klankultur med hedersmord, kvinnoförtryck, homofobi, etc har upphört.

  Det allvarligaste är att våldtäckterna i Sverige stigit från 800/år 1975 till 6000/år en utveckling som helt korrelerar med antalet invandrare.

  Jag har läst siffror på att 1/3 av första generationens inflyttade muslimer vill leva under Shaira lag och 3/4 av andra generationen (födda i Sverige) vill leva under Shaira lag.

  Själv tycker jag att den muslimska gruppen invandrare har medfört alldeles för stora problem i samhället med arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet. Vi måste nog inse att Sverige inte är något bra land för religösa muslimer, möjligen för icke religösa, sekulära och demokratiskt sinnade människor. Det finns ju också så många andra muslimska länder muslimer kan flytta till.

  Det finns ju ingen brist på människor i världen. Nu har vi redan 500.000 arbetslösa i Sverige så vi behöver ingen arbetskraftsinvandring, utan skulle behöva exportera vårt arbetskraftsunderskott för att få balans. Skulle det uppstå behov av arbetskraft så finns det miljontals arbetslösa i EU, bara i Tyskland nästan 10 miljoner. Mycket bättre att satsa på ex tyska invandrare som har samma språkgrupp och kristna kultur historia, nära för dem att återvända till Tyskland.

  Varför denna envisa och stora satsning på turkiska, arabiska, arfrikanska muslimer? Det blir ju ingen mångkultur av det utan bara monokultur som är oss helt främmande. Skulle alla arbetslösa i Europa försvinna så finns det fredliga kristna och hinduer i Indien som talar god engelska, fredliga buddister i Thailand och stor mängd kineser. Viktigt att inte någon grupp blir för stor och dominant och det tycker jag att muslimer redan blivit i Sverige (500.000) och Europa (?), problemen med brinnande bilar och skolor samt övrig brottslighet är alldeles för hög idag, därför skall vi satsa på tyskar eller engelskmän nästa gång vi behöver arbetskraft, tills dess ingen invandring alls.

 8. Jag har inget emot att man reglerar antalet invandrare och ställer KRAV på dem juridiskt. Och vi måste kunna prata om de problem som finns. Det jag är mot är GENERALISERINGARNA , för generaliseringar är ren rasism.

  Det behövs nyanser i debatten om sharia. Man måste skija mellan fundamentalister som vill ha en slags sharia och vanliga troende som vill ha en annan och sharia som privata levnadsregler. Man kan inte bara säga att sharia = hedersmord, kvinnoförtryck, homofobi. Så är det INTE!

  För övrigt så är det ganska klart att inte 3/4 av muslimerna i Sverige som är födda här vill ha sharia. man behöver bara prata med dem för att förstå det!

  På samma sätt är debatten om brottsligheten viktig. I USA har de utrikes födda MINDRE brottslighet än infödda i Sverige tvärtom. Det tyder på att POLITIKEN är boven, inte som så många Sverigedemokrater och liknande påstår att invandrarnas kultur är på ett speciellt sätt.

  Nyanser är nåt som saknas mer bland invandrarkritikerna än bland de invandrarpositiva!

  /T

 9. Pingback: Tweets that mention 82% av Danmark muslimer vill INTE ha shariaråd eller sharialag! « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 10. Jerlerup du driver en intressant sida här men språket är ibland så förskräckligt dåligt i dina inlägg att man inte förstår vad du menar. För det andra kommer du ständigt med tvärsäkra påståenden om innebörden av begrepp eller drar absoluta slutsatser utifrån obefintliga analyser.

  T.ex. talar du om utlandsfödda och brottslighet ovan. I fallet USA håller inte dina påståenden. Fram till slutet av 1980-talet låg t.ex. invandringen av Afrikaner till USA på runt 5 % av den totala invandringen. Ca 70 % av den (totala) invandringen utgjordes av Europeer inklusive personer från Sovjet. Sedan många år sitter fler afrikaner/afro-amerikaner i fängelse i USA än antalet som återfinns på college och universitet. Enligt dina slutsats skulle det bero på ”politiken” i bred mening? Låt sociologer, antropologer m.fl göra den analysen i stället.

 11. Jerlerup, generaliseringar är INTE rasism, men kan vara fördomar och det är något helt annat.
  Du där verkar väl bevandrat uti språkets klurigheter bör hålla rent när det kommer till missbruk av laddade ord som ”rasism” och inte devalvera detta potenta verktyg genom att kasta ut det utan omtanke.
  Och detta får du höra från en Dansk där är autodidakt i det svenska!

 12. Om USA… Jag pratar inte om de strukturella problem som finns bland grupper som utsatts för diskriminering under många år, som de färgade och ”mexikaner”. Färgade från Afrika har det funnits i USa sen 1500-talet (Florida) och Spansk-amerikaner sen samma sekel (Texas, Florida, New Mexiko och kalifornien).

  Jag pratar om folk som kommer NU. Bland dessa utländskt födda (av alla etniciteter) är brottsligheten lägre än bland INFÖDDA AMERIKANER av ALLA etniciteter!

  Dvs det säger ett och annat om främmande kulturer som Sd borde ta till sig!

 13. Tragisk historia om kidnappade barn
  Historien jag nu ska berätta är nästan i slutskedet eller kanske i mitten eller i början på nytt, låter konstigt men det är så osannolikt det verkar vara även för er som läst eller hört något om LVU-lagen eller omhändertagande av barn, som kidnapping i samhällets regi kallas. Svenska staten bedriver handel med barn och ordet ”handel” är korrekt och inte överdrivet. Ingenting i denna historia är överdrivet eller förskönat men väl starka känslor av orättvisa, sorg och saknad av barn och människor som inte är värda någonting i detta perfekta, egoistiska, materialistiska och kommunistiska Sverige, så inrotat i svensk mentalitet och ofta förväxlad med rättvisa och till och med demokrati.
  Att välja politik och politiker är numera en egal handling. Det spelar inte så stor roll vad man väljer
  för vänstern är väldigt högerinriktad och högern är väldigt vänsterdragen. De träffas alla i mitten för att värma sig i maktens korridorer. Varför så lång inledning till denna grymma historia?
  För att det skapades av politisk vänster för ungefär 60 år sedan men är egentligen mycket äldre. Historia har en tendens att upprepa sig. Utnyttjande av de svaga i samhället. I ett flygblad som jag skrivit ”skapad av Stalin, välsignad av Hitler, vårdad av STASI och Caucesco” finns i Nordkorea och Kina.
  Politiskt utnyttjande av kidnappade barn för att forma dem till lydiga medborgare. I länder med tydliga diktatorer är lättare att bekämpa ondskan för man vet vem man kämpar mot. I demokratier är det svårare att göra det för här är makten korrumperad, för ”barnens bästa” som det kallas nu för tiden. Det finns många sjuka diktatorer, som med skattebetalarnas pengar, inte bara själva tjänar pengar på att utöva makt över svaga men också visar hur rasistiskt och intolerant Sverige är. Annars vore det som pågår inte möjligt.
  Handel med barn ger makt och pengar åt psykopater och räddar kommunernas ekonomi. Årligen delar staten ut ca 7 miljarder kronor ut att disponeras av socialsekreterare, politiker (både kommunala och rikstäckande), deras bekanta och släktingar, som driver eller är delägare i familjehem. Därför är alla så tysta om detta och mörklägger tusentals fall av omhändertagande varje år. För den som inte tror att detta är sant kan själv gå in på internet och söka sidor skrivna av svenska akademiker, många skrivna för flera år sedan men fortfarande skrämmande aktuella.
  Anita Ancrona beskriver ekonmiska intressen, prof. G Börjesson, prof. B Edvardsson, antropologer, läkare, psykologer, m fl har skrivit och varnat om detta. Firooz Aghdam i Muslimska Komittén för Mänskliga Rättigheter i Sverige MKMR och Nordiska Kommitten för Mänskliga Rättigheter NKMR kan visa hur det går till. Man borde också känna till att Sverige är det land som har flest anmälningar till Europa Kommissionen, EU domstolen i Strasbourg och Haag Domstolen för brott mot Mänskliga Rättigheter av alla länder inom EU.
  Allt detta var viktigt att berätta för att ni skulle förstå de så kallade pilotfallen. Två familjer från olika länder och kulturer med endast en sak gemensamt nämligen att de är svenska medborgare och muslimer.I ett längre perspektiv kommer de alla att bli ”äkta” svenskar men nu talar socialsekreterare om tickande bomber, som måste desarmeras och deras barn försvenskas.
  Det handlar om över tre tusen barn om året som aldrig skulle ha kidnappats. Det handlar om barn som hamnar hos kriminella svenskar, pedofiler, sådana som alltid visat stort intresse för att HJÄLPA BARN.
  Medan staten planerar att betala skadestånd till tusentals äldre som utnyttjades för många år sedan produceras dagligen nya offer. För att socialkontoren skall fungera måste många barn kidnappas. (Läs boken ”En bur sökte sin fågel” Timbros förlag)
  Sida 1 av 3
  Här börjar historien om två familjer som speglar erfarenheter av tusentals liknande familjer
  Den 2 mars 2010 kidnappades fyra barn utan grund. Man kränkte grovt deras mamma. Omkring 20 beväpnade poliser, psykopater till socialsekreterare trängde sig tidigt på morgonen i en villa i Märsta. De hotade och skrämde inte bara barnen utan även vuxna. Tvillingar 5½, 7 år flicka och 10 årig pojke blev så skrämda att några kissade på sig. Allt detta för ”Barnens Bästa”!
  Den 5 mars tränger sig två beväpnade poliser och två psykopater in i en lägenhet i Märsta och tar med sig ett 4 månaders spädbarn och avbryter brutalt amning. Inga kläder eller mat fick följa med och ingen frågade vad babyn behövde. Samma socialsekreterare som i det föregående fallet säger till den förtvivlade mamman ”du kan gråta hur mycket du vill men du kommer inte att få se ditt barn igen”. Familjens två andra flickor 3½ och 4½ år hämtas på liknande sätt från deras dagis.
  Efter två rättegångar i Förvaltningsdomstolen med avslag meddelade Kammarrätten en dom till föräldrarnas favör och barnen var fria att tas hem. Socialnämnden lyckades på något oförklarligt sätt få ett flyttförbud för barnen men de fick ändå åka på ”semester”med sina vaktare. De lyckades även förmå Regeringsrätten att acceptera ett överklagande av Kammarrättens dom. Där står vi idag. Något liknande har advokaterna aldrig varit med om. Slutförhandling i Regeringsrätten är utsatt till efter 16 augusti.
  Det har nu gått 5 månader. Barnen i det första fallet har skilts åt och fördelats på flera olika orter.
  Den 7-åriga flickan sågs av en kvinna för några månader sedan leka på gatan i Järna söder om Södertälje. På kvällen när det började mörkna var flickan fortfarande på gatan. Kvinnan frågade var hon bodde och varför hon var ute så sent. Flickan svarade att hon blivit bortrövad och bodde i huset intill. Hon ville inte gå in för hon var rädd för människorna där. Med flickan namn kunde kvinnan ringa hennes far och efter en råd ringde han polisen som snabbt var på plats och överlämnade flickan till de som försummat tillsynen. Den kvinnan hotade den hjälpsamma dam som brytt sig om den ensamma flickan med ”om du lägger dig i en gång till tar vi dina barn också”. Flickan fick utegångsförbud men flyttades till annan ort nästa dag.
  Det värsta i historien som alla känner till är att Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Maria Larsson,
  Rädda Barnen, BO och de flesta partiledare och ministrar inte vågar agera före valet och det blir nog ingenting gjort efter valet heller.
  Vad vet de om en ”hemlig” plats i Uppsala där tre små flickor är i händerna på en känd pedofil. Socialnämden i Märsta mörklägger fallet som sekretessbelagt. Detta gynnar bara socialsykopater och Sigtunas kommunpolitiker, som saknar empati och fruktar att deras karriär och arbete är på spel.
  De som fortfarande tror på rättvisa i Sverige maila mig, skriv brev, låt oss samarbeta mot den ondska som drabbar oskyldiga barn.
  Föräldrar dömda på förhand utan utredning. Barnen sitter i fängelse och hjärntvättas.
  Till er alla som har ett gott hjärta och inte bara en muskel som slår och håller er vid liv.
  Att kidnappa barn för att de behövs i alla dessa ”familjehem” ni skapat och driver i ekonomiskt intresse, HUR VÅGAR NI ? Kan ni kalla er för människor, är detta för BARNENS BÄSTA?
  Har ni planerat att skaffa änglar som jour- eller fosterföräldrar?
  Sida 2 av 3
  Vem vill bevara LVU lagen ?
  -De som behöver makt dagligen över svagare människor.
  -De som tjänar grova pengar på detta
  -De som gör karriär på dessa barns bekostnad
  -De som inte har någon aning om det som pågår
  Har ni sett lidandet i en mamma som berövats sitt barn, har ni sett henne gråta i det tysta –
  skulle hon gråta på socialtjänstens kontor skulle hon betraktas som labil.
  Hon måste orka visa sig stark för att kunna stå ut med förnedrande möten där.
  Den 16 maj fyllde äldsta dottern 5 år. Socialen hade gått med på att ordna en möjlighet att fira detta, som också skulle bli första mötet föräldrar och barn ca 3 månader efter omhändertagandet. Mötet skulle få bli en timme långt. Man drar barnen från jourhemmet i Uppsala till kommunhuset i Märsta. I rummet sitter flera socialsekreterare och även jourmamman och den pedofilmisstänkte mannen. Födelsedagsbarnets yngre syster, som normalt anses vara blyg kramar och håller sig fast vid mamman och deklarerar fast och tydligt ”jag ska åka hem med dej och inte med den där elaka tanten (pekar ut den) får inte följa med, och inte den och inte den heller. Hon förstår inte att varken hon eller mamma har något att säga till om. Efter bara 30 minuters möte tas barnen med våld till bilarna och förs tillbaka till Uppsala.
  -Barnen har nu redan glömt att tala engelska, deras modersmål, det språk de har lagstadgad rätt till.
  -Babyns namn har ändrats utan att fråga eller meddela föräldrarna.
  -Vilken smärta kan en mor uthärda när hennes lilla baby inte längre känner igen henne.
  Jag vet inte hur hon orkar, jag skulle inte klara av det.
  För ”Barnens Bästa” heter det när de tas med våld, man behandlar dem som kollin med ringa värde, särskilt barn med ”utländsk bakgrund”.
  Barn, även stora, får inte ringa eller besöka föräldrar. När de ringer får de inte tala sitt hemspråk.
  Om de rymmer hem straffas de hårt utan att bli slagna, det är förbjudet i Sverige. Ni som tror att jag använder ordet psykopat som skällsord har fel, så kallas de som gör så där.
  Socialen glömmer hur många barns och föräldrars liv som förstörs när man tar barnen och barn som tar sitt liv när de blir kidnappade. Vill regeringen skapa kriminella så är det bästa sättet.
  Du som vill agera och göra något åt situationen”på riktigt”skriv till oss.
  Rätt och Rättvisa orgE-mail iga@comhem.se
  Claudias to children with loveTel 073 8753807
  Box 303, 124 03 Bandhagen
  Vi bygger något starkt som aldrig funnits i Sverige för Barnens Bästa. Du är välkommen att vara med. Skicka en personlig anmälan i ett enkelt brev och berätta varför du vill kämpa mot det som pågår.
  Hälsningar
  Helena
  Sida 3 av 3

 14. Problemet med dessa undersökningar stavas Taqqiya.. det går inte att lita på dom. Se tex undercover mosque eller Evin Rubars dokumentär om muslimska friskolor.

  Samma sak här. Då det är inget problem inom Islam att ljuga i dessa frågor (tvärtom) så blir det svårt att lita på dessa undersökningar..

  Bättre att gå efter vad man gör och de åsikter man ger uttryck för i mindre offentliga sammanhang.. Ta Islamiska förbundet som exempel, ordföranden är densamme Abdirisak Waberi, Moderaternas nr. 5, som förbundsordförande stödjer han införandet av sharialag i Sverige och att det tex är okej att slå sin fru. SMU, Sveriges Unga Muslimer har bjudit in talare som uppmanar till dödsstraff för bland annat homosexualitet.. de verkar för sharia i allt utom uttalat syfte. TUFF, Troende Unga Framtida Förebilder, hyllar Usama bin Ladin och verkar för sharialag.. Muslimska Förbundets ordförande krävde införandet av sharialagar i Sverige i ett officiellt brev till regeringen, först efter visst rabalder i pressen backade han.. och förbundet hävdade helt plötsligt att det var hans egna initiativ.. ingen av alla sjuttiotusen medlemmar visste att han var islamist.. (troligt eller hur?) av NÅGON anledning slapp han dock avgå.. och så håller det på!

  Så nä visst.. muslimer vill inte alls utföra det som är plikt inom Islam: Spridandet av sharia.
  Visst. Och jultomten finns på riktigt…

 15. *omg* Så muslimer ljuger om allt. Bra argument. Då kan ju ingen någonsin motbevisa det nån påstår om muslimer, det är lätt att bara säga ”de ljuger ändå”…

 16. Frågan är väl snarare varför du tror att muslimer inte kan ljuga och går enbart efter vad de säger i vissa undersökningar, istället för vad dom gör och koranen säger?

 17. Fiffel med statistik – är det inte det ”antirasister” brukar anklaga sd för? Nu är du inte bättre själv.

  Att 18% procent svarar ”ja” betyder inte att 82% svarar ”nej”, det kan vara en stor andel som svarar ”vet inte”, ”vill inte ta ställning” o.s.v.
  (Se. tex. Euro-frågan, senast var, om jag minns rätt, andelen ”ja” och andelen ”vet ej” ungefär jämstora.)

  Dessutom, om andelen muslimer ökar till t.ex. 55% av befolkningen och 18% av dessa vill ha sharia så kan ett sharia-positivt parti få 10% av rösterna och bli en maktfaktor som tvingar fram sådan lagstiftning.

  Det islamkritiska klimatet i Danmark (som svenska multikultiivrare ofta beklagar sig över) kan leda till att folk drar sig för att svara sanningsenligt – på samma sätt som folk i Sverige drar sig för att säga att de ska rösta på sd.

  Det finns undersökningar som visar att andra och tredje generationens muslimer är mer religiösa än första generationens, så siffran 18 % kan mycket väl öka i framtiden.

  Här är några fler resultat:
  55 % av Danmarks muslimer tycker religionskritik ska förbjudas
  64 % av dem vill begränsa yttrandefriheten
  18 % stödjer islamisk Jihad

  Kommer du nu att jubla över att 82% tar avstånd från terrorism? Är det verkligen tillräckligt många? Öppna ögonen, tack!
  http://islamineurope.blogspot.com/2009/05/denmark-muslim-attitudes-towards.html

 18. Hej,

  Tänkte skriva om undersökningen jag med.. men nu har du fått flertalet frågor redan bla av Niklas.

  Ser fram emot ett svar, du brukar ju vara öppen när du får mer fakta..

  Ett tillägg.. Om en grupp om 10 muslimer visar sig ha en muslimskledare vilkens åsikt är det då troligt att de andra 9 kommer följa? Vilka är det som i huvudsak motsätter sig sharia? Är det ledarna eller de relativt oengagerade muslimerna?

  Vilka för deras talan? Deras gruppdynamik gör att de i många fall inte har samma möjlighet till individtänkande som vi i västerlandet. Vi föses runt som en skock får vi med men vi har inte detta skikt av bättre vetande som styr våra liv.

  Är de inte så att de ju mer troende du är desto mer tid spenderas i moskeén tillsammans med de ledare som står för den hårdföra synen på kvinnor, kufars, jihad, homosexuella etc?

  Vad tycker du Torbjörn?

  mvh Ceasar

 19. 51% tycker inte att kvinnor ska gå med slöja. 60% går inte till moskéer… 6% kan se något positivt i terror och 7% i burka (där har vi fundamentalisterna). 50-60% vill begränsa rätten att kritisera religioner men bara 4% (fundamentalisterna igen) anser att Jyllandspostens redaktörer ska i straffas.

  Intressant statistik.

  Som du sa beror allt på exakt VAD man säger och HUR muslimerna tänker om det som frågas. Ingen av de siffror som presenteras är exakt. Du själv, Niklas, pekar ut en viktig sak med sharia-undersökningen.

  Men man kan använda dem som en riktlinje. Och uppgifterna talar MOT Sd.S idéer om att muslimerna är ett HOT. Men uppgifterna talar också mot riksdagspartiernas inställning att problemen som finns är försvinnande små. PROBLEMEN EXISTERAR!

  /T

 20. It should be forbidden to criticize religion:

  Completely agree: 27% Muslims, 2% Danes
  Agree: 28% Muslims, 8% Danes
  Neither agree nor disagree: 8% Muslims, 11% Danes
  Disagree: 23% Muslims, 32% Danes
  Completely disagree: 11% Muslims, 46% Danes
  Don’t know: 2% Muslims, 1% Danes
  won’t say: 1% Muslims, 0% Danes

  Freedom of speech should be curtailed in such cases:

  Completely agree: 25% Muslims, 1% Danes
  Agree: 39% Muslims, 9% Danes
  Neither agree nor disagree: 10% Muslims, 10% Danes
  Disagree: 11% Muslims, 29% Danes
  Completely disagree: 3% Muslims, 50% Danes
  Don’t know: 11% Muslims, 0% Danes
  won’t say: 2% Muslims, 0% Danes

  men frågan är ju EXAKT VAD de tänker på…

 21. ”I USA har de utrikes födda MINDRE brottslighet än infödda i Sverige tvärtom. Det tyder på att POLITIKEN är boven, inte … invandrarnas kultur”

  Nej. Svarta är starkt överrepresenterade i statistiken[1] så det driver upp siffrorna, och invandringen är selektiv medan Sverige tagit emot mest problemgrupper som är svåra att assimilera.

  [1] Professor Rushdon har en kontroversiell men rätt övertygande förklaring till varför det är så: http://www.charlesdarwinresearch.org/Race_Evolution_Behavior.pdf

  Även i Sverige är det stor skillnad på invandrargrupper. Personer från MENA, Sydamerika, Afrika, samt romer är kraftigt överrepresenterade, personer från t.ex. Östasien är underrepresenterade. Och vita västerlänningar är ej heller något problem. Varför denna stora skillnad? Det tyder ju på att kultur/etnicitet spelar stor roll.

  Jag tror inte att sd har något emot invandring av lättassimilerade folkgrupper. Det är det stora antalet mycket svårassimilerade som Sverige envist inriktat sig på som sd kritiserar. Det går inte att säga att USA:s mottagningspolitik skulle fungera här eftersom den aldrig testasts på en sådan extrem invandring som den Sverige haft och har. Södertälje tog emot fler irakier än hela USA!

 22. @ Niklas
  Svarta i USA är överrepresenterade pga ghettokulturen i de områden de ofta bor.. (det finns också utbredda kulturella ideér om hur svarta ”ska vara” oavset samhällsskikt) så även med latinos. (Vilka ju är vita – så vad är din ursäkten där?)

  Rushdon är en PSYKOLOG, inte biolog… vilka skulle kunna förklara för dig att ras baserat på hudfärg är nonsens. Hudfärg bestäms av ungefär en enda gen..

 23. VX, gettokulturen är säkerligen också en bidragande orsak, den diskussionen är hursomhelst off topic. Huvudpoängen jag hade var att olika invandrargrupper i Sverige klarar sig väldigt olika bra, beroende på ursprung, om invandrarnas kultur/etnicitet var ovidkommande så skulle det inte vara på detta sätt.

 24. Visst spelar etniciteter roll i hur man hanterar de förhållanden de hamnat i i Sverige, men ekonomisk kris, språksvårigheter och utanförskap och en mottagning som inte är världens bästa. Men som sagt ALLA etniciteter uppvisar samma mönster. Och alla kulturer från ALLA länder. Den färgade överrepresentationen är stor, men inte så stor att det ändrar detta faktum.

  Svenskar klarade sig sämre än engelsmän i USA på 1800-talet. Det berodde inte på rasen utan på språkproblem och fattigdom!

 25. Når der kaldes til fredagsbøn i de danske moskeer, så er det omkring hver tiende muslim, der deltager.
  Derfor er det forkert at bruge immamer som talsmænd for muslimer bosiddende i Danmark, mener Lene Kühle, lektor ved Arhus Universitet.
  – En lille gruppe imamer er ikke og har aldrig været talsmænd for muslimer i Danmark. Dertil er muslimer i Danmark alt for forskellige, siger hun.
  De fleste kommer kun til højtider
  Specielt efter Muhammedkrisen er imamer ofte blevet brugt som repræsentanter for danske muslimer i medier, måske især den nu afdøde Imam Abu Laban.
  I følge DRs undersøgelse, Din muslimske nabo, som Capacent har foretaget, kommer 60 procent af muslimerne i Danmark aldrig eller kun ved højtider ved i moskeen. Derfor er der brug for et mere nuanceret billede af muslimerne i Danmark end det der kommer fra imamerne, fastslår Lene Kühle.
  – Det er jo altid problematisk, hvis man kun spørger en lille gruppe. Det er klart, at danske imamer ikke er, og aldrig har været, repræsentanter for alle danske muslimer. Så jeg synes det vil være en god ide, hvis journalister vil sprøge bredt ud, siger hun.

  Alltså en av tio muslimer deltar i fredagsbön regelbundet. 60% besöker moskéer regelbundet eller för högtider. MYCKET INTRESSANT STATISTIK:

  Tala om sekulariserad trend.

  Och detta gäller de muslimer som är registrerade vilket är 1/2 av alla muslimer!

  🙂

  Där sprack Sd:s argument så det skallrar högt i alla Svea rikes fönster!

 26. VX din mening ”… ras baserat på hudfärg” är fullständigt nonsens. Menar du att definiera ras utifrån hudfärg eller t.ex. att olika hudfärger utmärker olika raser? I vilket fall som helst är det korrekta uttrycket, om jag försöker tolka vad du menar, ”fenotyper” och inte ”ras”. Vidare är det små skillnaderna mellan olika fenotyper men med konkreta konsekvenser i positiv och negativ mening. Genetiskt delar homo sapiens 80 % av generna med en vanlig gurka (grönsak). Kanske värt att betänka i sammanhanget.

 27. Jerlerup vad menar du, egentligen med ”Visst spelar etniciteter roll i hur man hanterar de förhållanden de hamnat i i Sverige, men ekonomisk kris, språksvårigheter och utanförskap och en mottagning som inte är världens bästa. Men som sagt ALLA etniciteter uppvisar samma mönster. Och alla kulturer från ALLA länder. Den färgade överrepresentationen är stor, men inte så stor att det ändrar detta faktum.”

  – Vilka mönster talar du om?

  – Varför skiljer du inte mellan ”etnicitet” i (fr.a. ett antropologiskt begrepp) och ”kultur”? Det är två olika saker!

  – Vilka är man i ”man hanterar de förhållanden…” ovan?

  – Vilket ansvar tillskriver du de som kommer hit för det förhållande de hamnar i. Egen vilja och förmåga räknas kanske inte i ditt samhälle?

 28. Samma mönster i USA, dvs det om brottsligheten.

  Och ja, eget ansvar spelar en huvudroll. Men ska man titta på varför hela grupper hamnar i en sån här sits får man nog se hur den ”fria viljan” formas, och efter vilka mönster.

 29. JC; du kanske ska ta och se över ditt eget språk. Det inte är vidare bättre än någon annan. Din meningsbyggnad och hur du applicerar stycken, samt presentation är vidrig. Som kvalificerad till att undervisa i Svenska språket ger jag dig knappt godkänt.

  Klarar du inte av att förstå vad Jerlerup menar, behöver oberoende inte felsöka längre än hos din person för att hitta orsaken.

  Att ni Sverigedemokrater inte förstår vad statistik är, än mindre samla och skapa statistik har varit uppenbart sedan länge. Det börjar framträda i media nu också:

  http://gd.se/nyheter/gavle/1.2262068–statistiken-ar-falsk

  Det är enkelt och bekymmerslöst att sitta bakom sin skärm och sprida fördomar, felaktigheter, ofullständig statistik och rena lögner. En annan att gå ut offentligt och på plats bli 100 procent sågad och en gång för alla lära sig en läxa att se till att ha ordentligt korrekt på fötterna.

 30. Jag tycker att det som är viktigt i detta för den svenska debatten är att undersökningen ändå entydigt visar på det som ofta förnekas av invandringsmotståndarna, att det även inom islam finns olika inriktningar och att många muslimer är klart och tydligt sekulariserade på samma sätt som t.ex katoliker i Italien är från den katolska kyrkan. Jag läste en svensk muslim som uttryckte det så här: ”Jag är lacto-muslim, det vill säga jag dricker vin och äter fläsk.” (Ozan Sunar)

  Den militanta islamismen är ett hot på samma sätt som t.e x IRA under lång tid varit ett ständigt bombsprängande hot på Nordirland och med det avser jag då enbart det praktiska fysiska hotet.

  Det där är rätt intressant egentligen. Jag är född -57 och var alltså myndig 1975 och har under hela min uppväxt levt i ett Sverige och Europa som på 70 och 80 talen var oerhört mycket mer utsatt för terrorattacker än vad vi idag har ens varit i närheten av.

  Terrorgrupper på den tiden var sådana som Baader-Meinhof, Rote Arme Fraktione RAF, Ustasja, Röda brigaderna i Italien, ETA i Spanien, IRA på Irland som sagt och ytterligare ett antal aktiva sådana grupper.

  Jag måste säga att trots de då frekvent utlösta bomberna, kapningen av ett plan på Bulltofta och dödsskjutningen av Jugoslaviens dåvarande ambassadör i Stockholm, terror som alltså även drabbade lilla Sverige, så var vi inte tillnärmelsevis lika rädda och skrämda som vi påstås vara idag..

  1984 var jag själv minuter från att kliva rätt in i en bombexplosion vid Harrods i London. 12/12 var datumet har jag för mig.

  Det blev en lång parentes men det jag vill ha sagt är att vad gäller den extrema islamismens förmåga att genomföra sådana dåd så är den idag kraftigt begränsad och västliga bedömare som t.ex den brittiska säkerhetstjänsten sänkte redan för en rätt lång tid sedan sin klassificering av Al Qaidas förmåga.

  Islam kommer aldrig att utgöra något hot mot vår demokrati. De enda som kan ta vår demokrati ifrån oss är vi själva. Låt mig ge bara ett litet exempel på att människor som kommer till ett fritt och öppet samhälle som vårt påverkas alldeles oavsett om de bor för sig själva eller ej.

  SD varnar ju t.ex för att invandrarkvinnor från vissa områden föder så många barn att de kommer att gå om svenskarna på kort tid. Här är den senaste undersökningen kring detta från SCB: ”Kvinnor födda i Sverige, med föräldrar födda utomlands, föder färre barn. Inte bara jämfört med sina mödrar, som har hög fruktsamhet, utan också jämfört med kvinnor med föräldrar födda i Sverige. Uppgifterna presenteras i det nya numret av SCB:s tidskrift Välfärd.”

  Jag tycker att migrationspolitiken måste diskuteras, att de problem som finns måste upp på bordet och ventileras.

  Jag tycker inte att bästa sättet att göra det är att sprida ett budskap som inte kan åstadkomma annat än ökad polarisering och ökade spänningar. Den elake skulle här kunna hävda att eftersom SD inser att den politik man går till val på inte har möjlighet att få en majoritet bakom sig så kan man lika gärna ösa på, skapa ett hårdnande klimat och skörda frukterna av detta till nästa val. Men det vore oerhört cyniskt eftersom det kommer att drabba många enskilda människor.

  När man gör som Åkesson nu gjort i två utspel, det ena om höjd polisberedskap under Ramadan och det andra om att 75% av de dömda för våldtäkt i Gävle tingsrätt kommer från Mellanöstern så agerar man som intrigmakaren på en arbetsplats som ständigt finner nya subtila sätt att sprida en dålig stämning. Dessutom så har det nu visats att Åkesson inte bara hade fel, det statistiska underlaget på fem domar är ju enbart löjligt att använda sig av.

  Jag vill också upprepa att jag är mer än villig att diskutera problemen som finns. Det har jag sagt vid många olika tillfällen. Problemet är att i min blogg så har i stort sett ingen av de som kommenterat kunnat hålla sig till sakfrågan i inlägget utan det har varit en lång parad av olika invektivkastande personligheter som dykt upp.

  Här finns fler som faktiskt vill ha en dialog mer än en konfrontation. Det som igår skrevs i Mopsens blogg och som Jerlerup länkat till är även det ett hoppfullt tecken på att det finns mer moderata SD sympatisörer.

 31. @JC

  ”Genetiskt delar homo sapiens 80 % av generna med en vanlig gurka (grönsak). Kanske värt att betänka i sammanhanget.”

  Värt att betänka i sammanhanget är att du häver ur dig saker du inte tagit reda på;
  Det är 30% gener av vilka är likadana med en gurka.

  Även om det hade varit 80% måste man förstå vad gener är för något och att enbart 0.01% skillnad kan innebära att organismen du betraktar är en snigel och inte en människa.

  En gen är en funktion. Men det betyder inte att genen är aktiv och har en funktion i sammanhanget därtill.

  Kanske värt att betänka i sammanhanget.

 32. Jerlerup: ”Visst spelar etniciteter roll i hur man hanterar de förhållanden de hamnat i i Sverige, men ekonomisk kris, språksvårigheter och utanförskap och en mottagning som inte är världens bästa. Men som sagt ALLA etniciteter uppvisar samma mönster.”

  Det är ju det de inte gör. Östasiater har lägre våldsbrottslighet än genomsnittet, andra grupper många gånger högre.

  Visst kan man kritisera svensk invandringsdpolitik på många plan, men det går inte att bortse ifrån att en viktig orsak är att vi tagit emot för många från svårassimilerade grupper.

  Andra europeiska länder som gjort samma misstag har också binnande förorter, skolor, bilar, våldtäkts- och rånstegringar. Så antingen har alla gjort fel, eller så är det helt enkelt en omöjlig uppgift. Jag tycker i vart fall att det är oansvarigt att chansa. Gör en paus i mottagningen från de länder som har varit problematiska tills man kommit på ett sätt som fungerar. Största partiet som står för den linjen är sd, så jag röstar på dem även om jag inte håller med om allt. (Och mina åsikter står för mig, inte för sverigedemokraterna.)

  Natrium, ”svenska språket” skrivs med litet s.

 33. Alla grupper visar mönstret att de utlandsfödda i mindre utsträckning är brottsliga än de som fötts i Amerika. ALLA etniciteter följer det mönstret, enligt statistiken. Och brottsligheten är mindre än för infödda vita amerikaner.

  Att brottsligheten är större generellt sett bland färgade och latinos är en annan femma.

  Se här: http://wp.me/pXH4A-sW

  Vad orsaken är till skillnaden mellan USa och Sverige vet jag inte helt ännu. Men helt klartväljer USA bort de som är brottsliga eller begår brott i USA. De kastas ut ur landet.

  Jag kommer att skriva mer om detta i helgen.

 34. @ JC
  Jag säger bara att hudfärg beror på en enda gen, och således är det ovetenskapligt nonsens att basera idéer om raser på hudfärg som man klassiskt gör, och det var också denna rasdefinition vi diskuterade. Det kan möjligtvis finnas ”raser” bland människor, men någon vetenskaplig definition av sådana finns så vet jag vet inte idag, och det som beror på en enda gen kan knappast användas som grund för en sådan definition. (Det skiljer långt mer mellan syskon än en gen)

  Vidare tror jag nog vi kan lämna etnicitet därhän när det gäller brottslighet, som påvisats här kan det inte handla om etnicitet.. och klass kan vi också utesluta vid det här laget.

  Allt pekar således mot kultur.

 35. @Niklas

  ”Natrium, ”svenska språket” skrivs med litet s.”

  Det gör det. Det var ett tekniskt fel i ordvalet och dålig uppmärksamhet från min sida då Android föreslog ”Svenska” genom extended X9 istället för ”svenska”. Mitt fel hur som helst.

 36. Förresten, min sambo är TheFifthColon ifall någon får för sig något. Lånade hans laptop och det blev lite fel.

 37. Kung Hassan av Marocko säger: “a Muslim can not be secular”

  King Hassan II of Morocco in which he briefly explains why it is an illusion to think there ever can be a “secular” Islam (sometimes called a “European Islam”). In short, Islam is incompatible with Western secular rule of law. Indeed, Hassan II, King of Morocco from 1961-1999, suggests that a secular Muslim is not a Muslim simply because “a Muslim can not be secular”.

  Jag tycker det är säkrast att ta de muslimska ledarnas uttalande på allvar och sluta drömma om att vi svenskar skall omvända muslimer till sekulära, demokratiska varelser. Vad har vi för bevis att vi skall lyckas med det? Våra politiska ledare spelar rysk roulette med våra liv och vår frihet.

 38. Ska vi sprätta dynga på varandra kan vi ju ta fram alla kristna knäppgökar som genom tiderna sagt att en kristen inte kan vara nåt som liknar sekulär!

  Men jag ställer istället frågan varför du anser att en sekulär muslim har mindre rätt än Hassan II. Dvs varför anser du att hassan har rätt och den sekulära muslimen (som i vårt samhälle är majoriteten av muslimerna) har fel?

 39. @ Natrium

  Först upplevde jag det som tråkigt att läsa dina anklagelser mot mig om att jag skulle vara SD sympatisör och att jag skulle medverka i att sprida fördomar, med mera. Sedan insåg jag det komiska och väntade i dina kommentarer.

  Många inlägg som publicerades långt före mitt vill jag påstå tydligare karaktäriserades av ideologi och utifrån det politiska ställningstaganden. Mina inlägg har jag i stället försökt hålla rena från ideologi och framför allt eget tyckande. Din reaktion blev den typiska panikartade. När någon dyker upp och vill tala sakfrågor, diskutera orsakssamband eller bara är nyfiken på vilka argument som ligger bakom en viss ståndpunkt då är det fara och färde, den personen skall omedelbart svartmålas. På det sättet har liberaler och fr.a. vänstern reagerat och agerat åtminstone det senaste decenniet.

  Personer som du var ett av skälen till att jag kandiderade i förra riksdagsvalet inom den borgerliga sfären och lyckades rätt väl.

 40. @Michael Gajditza
  Ja, det tror jag. Precis som SD också gör.. Problemet är att det är mycket svårt att påverka dessa kulturer och att det inte kan göras genom kravlöshet och undfallenhet som för närvarande här i Sverige..

  @Jerlerup
  Det är väl Islam vi diskuterar? Kanske dags att sluta gömma sig bakom kristendomen någon gång även om det i Sverige är högsta pk-mode att gnälla på kristendomen.. Kasta sig över varenda stycke i Bibeln som kan tolkas illa, men avfärda Koranpassager som kräver massmord och utrotning med ett axelryck.. Testa att använda samma standard för religioner istället?

  Och allt detta tjäbbel om sekulära muslimer.. Om religionen Islam inte är ett problem, varför påpekar ni då så ofta att det finns sekulära muslimer?

 41. @JC

  ”Frågan om gener och procentsatser är egentligen irrelevant i diskussionen ovan men jag hade inte yttrat mig om jag inte hade ett visst grepp om ämnet. Faktum är att vi människor delar minst 75 % (enligt vissa upp till 95 %) av generna med gurkan. En populärvetenskaplig referens kan du hitta på t.ex.”

  Pratar du om faktum, ska du inte använda referens till en artikel vilket handlar om att sammanfatta en forskningskonferens där öppningsanföraren säger 92-93% och inte en enda referens till det påståendet syns till. Första felkällan ligger hos den som lagt upp informationen på HRF. Existerar det en felmarginal där det från början handlad om sjögurka exempelvis?
  Det vet du inte.

  Däremot kan vi kika på lite mer fördjupad information utifrån karläggningen av just Cucumis sativus L.

  http://www.biomedcentral.com/1471-2164/11/384

  Och då kommer vi till slut till denna del:

  1000 bp), and those having incomplete coverage by the genome. It has been reported that even in Arabidopsis around 13% of the 454 ESTs can’t be aligned to the predicted genes [32] and in human only 64% of the 454 reads can be mapped to the RefSeq database of well annotated human genes [33]. All the mapping results were provided in the Cucurbit Genomics Database [24]

  Out of 26,682 genes predicted from the cucumber genome [14], approximately 64% (17,087) were represented by this EST collection. In addition, based on the transcript assembly described above, we found that cucumber ESTs generated in this study covered ~70% (2,625/3,772, Table 2) of genes derived from GenBank ESTs and mRNAs which were generated from various different tissues including flower, fruit and leaf. Furthermore, we compared the Arabidopsis protein sequences against cucumber unigenes using the blast program with an e-value cutoff of 1e-10 and found that ~67% of all the Arabidopsis protein sequences had at least one matching cucumber unigene. Microarray analysis in Arabidopsis indicates that 55-67% genes are expressed in a single sample [34] and studies in human and mouse also indicate that around 60-70% genes are expressed in a specific tissue [35]. All the above results indicated that the ESTs generated under the present study captured the majority of genes expressed in cucumber flower buds. These ESTs represented a significant addition to the existing cucurbit genomic resources.”>

  Utifrån specifik information vilket handlar om kinesisk forskning angående genetisk kartläggningen – specifikt angående gurkan i fråga. Nu kan vi peka på 60-70%, men då ska man notera att de pratar om att det är uttryck i och mellan specifik vävnad.

  Det är däremot rätt att frågan om gener och procentsatser är egentligen irrelevant (och det sa jag ovan), därför att det räcker att DNA avviker minsta lilla tusendels promille för att gener som finns där inte ska ha någon funktion. Det är kod vi pratar om trots allt med en hel del styrmekanismer.

  ”Först upplevde jag det som tråkigt att läsa dina anklagelser mot mig om att jag skulle vara SD sympatisör och att jag skulle medverka i att sprida fördomar, med mera. Sedan insåg jag det komiska och väntade i dina kommentarer.”

  Du beter dig som en SD sympatisör, med mera. Tanken har slagit mig att kandidera också för att motverka slarvpellar som dig, men jag är för ärlig för att kunna bli politiker.

  Jag reagerade på att du började blanda in genetik med en gurka i det hela som att det skulle ha någon som helst relevans till att börja med – eller konkret kunskap eller grund. Och sedan kallar du det vidare faktum. Som naturvetare och har spenderat ett antal år i biokemlab och mikroskåp har jag en annan syn på vad som är fakta, statistik och ett vad som utgör konceptet ”faktum”.

 42. Den före detta popstjär nan Cat Stevens, numera känd som Yousef Islam, har sagt:

  Det är fel att döma islam i ljuset av avvikande muslimers beteende, som alltid kan ses i media. Det är som att säga att en bil är dålig om föraren är rattonykter…

 43. @ Natrium

  Vad trevligt att vara både kvalificerad att undervisa i svenska språket (humanist) och att ha mångårig erfarenhet från biokemlab (naturvetare). Misstänker att du är gymnasielärare. Tungt.

  Du inser att det är en sammanfattning från en konferens, vad bra. Då borde du med lite större erfarenhet också insett att de flesta sammanfattningar inte publicerar några vidare referenser, i det här fallet är det professorn själv som är källan. I vilket fall som helst är det upp till mig att använda vilka trovärdiga referenser som helst, det tror jag att du vet. Att den sedan på inget sätt visar något felaktigt tycks inte slå dig. Men visst jag ser ingen anledning till en långdragen gurkdebatt.

  Men att du fortsätter sätta stämplar på mig stärker bara mitt argument om liberalers och fr.a. vänsterns panik och taktik i känsliga frågor. Tack.

 44. @ Jerlerup
  Avvikande från vad? Inte koranen iaf.
  Rimligtvis är det heller inte Cat Stevens som talar för Islam utan Koranen och ”profeten”.

 45. Som Salman Rushdie sa, löst citerad: Om Islam nu är kapad av extremister varför skriker inte muslimerna? Varför är de inte upprörda? Var är protesterna?..

  När muslimer dödar folk på löpande band i diverse terrordåd så händer ju inte ett dugg.. Muslimer tiger still. Men när någon målar Muhammed, eller ”förolämpar” Islam så reser sig hela den islamska världen. Då blir det massprotester, hot om krig, flaggbränningar, terrordåd och kravaller som kan vara i dagar.. Så var vänlig – skippa skitsnacket!

 46. Pingback: När säger Sverigedemokraterna att USA är nazistiskt? « Sverige är inte världens navel!

 47. Jag är så glad att du publicerade detta. Jag har tyvärr haft lite fördomar om Islam när det gäller just Sharia. Tack för att du hjälpte mig att öppna ögonen lite mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s