Integrationsprojektet del 3: mer om USA

Jag fortsätter att samla material om brottsligheten i USA för att jämföra med Sverige. Hittills tyder allt på att myten om att invandrare är brottsliga pga kulturen inte stämmer. Jag vill dela med mig denna lilla godbit från Catoinstitutet som försöker ge tre förklaringar till varför brottsligheten är så låg bland invandrare i USA.

Data show immigrants are less likely to commit crimes than the native-born, a pattern confirmed by a 2008 study of data from California: “When we consider all institutionalization (not only prisons but also jails, halfway houses,and the like) and focus on the population that is most likely to be in institutions because of criminal activity (men 18-40),we find that, in California, U.S.-born men have an institutionalization rate that is 10 times higher than that of foreign-born men (4.2 percent vs. 0.42 percent).

And when we compare foreign-born men to U.S.-born men with similar age and education levels, these difference become even greater,” according to research by economists Kristin F. Butcher (Federal Reserve Bank of Chicago)and Anne Morrison Piehl (Rutgers University and the National Bureau of Economic Research).

Looking only at prisons, the researchers found, “U.S.-born adult men are incarcerated at a rate two-and-a-half times greater than that of foreignborn men.” National studies have reached the conclusion that foreignborn (both legal and illegal immigrants) are less likely to commit crimes than the native-born. “Among men age 18-39 (who comprise the vast majority of the prison population), the 3.5 percent incarceration rate of the native-born in 2000 was 5 times higher than the 0.7 percent incarceration rate of the foreign-born,” according to the Immigration Policy Center.

Those studying the issue point to logical explanations as to why the crime rate of immigrants is low. “Currently U.S. immigration policy provides several mechanisms that are likely to reduce the criminal activity of immigrants,” write Butcher and Piehl. “Legal immigrants are screened with regard to their criminal backgrounds. In addition, all noncitizens, even those in the U.S. legally, are subject to deportation if convicted of a criminal offense that is punishable by a prison sentence of a year or more, even if that is suspended. Furthermore, those in the country illegally have an additional incentive to avoid contact with law enforcement—even for minor offenses—since such contact is likely to increase the chances that their illegal status will be revealed.”

Dvs 4,2% av de amerikafödda männen i åldern 18-40 har fängslats, mot 0,42% av de utlandsfödda INKLUSIVE DE ILLEGALA INVANDRARNA! Som jag redan dokumenterat med hjälp av studierna från BRÅ är det annorlunda i Sverige. I Sverige är motsvarande siffra okänd eftersom statistik inte finns men det finns statistik som är tio år gammal om andelen misstänkta (BRÅ:s rapport från 2005).

Personer födda i utlandet: 12% misstänkta för brott. Personer med båda föräldrarna födda i utlandet 10% misstänkta för brott. Personer med en föräldre född i utlandet, 7.1% misstänkta för brott. Personer med två föräldrar födda i Sverige 5% misstänkta för brott.

Statistiken på sidan 63 i rapporten visar dessutom att 25% av folk födda i Afrika misstänkts för brott (!). Och 8,7% av folk födda i Norden och ca 7,5% för de födda i EU…

Den som vill läsa mer om detta kan följa min serie artiklar om integrationsprojektet med länkar till artiklar. Artiklarna hittar ni här!

Nu får vi se vad Nyamko Sabunis bok och debatten inom FP kan leda till. Diskussionen om integrationsproblemen behövs. Speciellt om man vill stoppa Sverigedemokraterna.

——————————-

Nyheter: Sabuni DN, Alliansfritt Sverige, SVD, Expressen, UNT, AB, GP, HD, Svd, Politikerbloggen, Medborgarperspektiv, Skånskan, Skånskan, DN

——————————-

I övrigt tycker jag ni ska köpa en toppluva med anti-SD budskap!

——————————–

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

11 tankar om “Integrationsprojektet del 3: mer om USA

 1. Pingback: Integrationsprojektet « Sverige är inte världens navel!

 2. Så sådan här statistik duger alltså bra när den stödjer det DU tycker.. men inte när den motsäger det? För DÅ dillar du om klass och fattigdom trots att den isf borde skapa brottsligheten bland invandrarna till USA också.

  I ditt desperata korståg mot SD kan du visst inte ens ens se de totala motsägelserna du så ofta lägger fram..

  Men tack för att du påvisar (även om det inte var tänkt så) att kultur och integration, både värdlandets och invandrarnas, och inte ”klass” är en ytterst viktig faktor vad gäller brottslighet som inte kan ignoreras.

 3. Brottsligheten bland folk i USA skulle bero på etnicitet om brottsligheten var högre bland invandrare OCH bland samma etniciteter senare. men nu är det inte så. ALltså får man hitta andra orsaker till att kriminaliteten ökar med andra generationens invandrare.

 4. Det finns ett klart samband med att tillhoera socialgrupp tre och kriminalitet.

  Det betyder att om man har en politik som Olof Palme hade med tullmur och laag arbetsloeshet typ 2-3%, typ delar paa jobben solidariskt, ex. 6 timmars arbetsdag, saa upphoer i princip socialgrupp 3 att existera och kriminaliteten sjunker daa sannolikt.

  Nu aer det ju dock saa att LO och Socialdemokraterna aer foer EU och emot tanken paa solidaritet, Precis som Alliansen och MP.

  Det innebaer att V aer det enda alternativet…men de sitter ju aa andra sidan tyst i baaten har inget uttraedeskrav ur EU och vill samtidigt ha mer mass-invandring…saa jag har inget val jag faar leta utanfoer de etablerade partierna…

  … SD hade givetvis varit intressant om jag hade gaatt paa gammal hederlig nazistretorik och varit kristen …men det goer jag inte foer jag har laest historien. Dessutom toppstyrs SD av F.d. moderater vilket kommer ge mer Allianspolitik om naagonting alls.

  …Nu kommer vi djupare. PP saeger ingenting om naagonting av detta kommer sannolikt innebaera mer invandring eftersom sammarbete lutar aat vaenster om man jaemfoer nivaaerna av oevervakning meddla Roedgroena och Allianzen.

  Fi har inget uttraedeskrav ur EU och lutar retoriskt aat mer av det vi inte vill ha.

  …Kommunisterna som jag hittar paa skp.se har jag mycket gemensamt med men hur i helvete ska de kunna komma in i riksdagen om de inte valsamverkar och de aer ocksaa foer mass-invandringen.

  Soeker paa ”valsamverkan valet 2010 demokrati” finner http://sv.wordpress.com/tag/aktiv-demokrati/

  Aktiv Demokrati ett parti som insett vad det handlar om. Demokrati till folket OCH valsamverkan foer att komma in.

  I deras enkaet paa deras FAQ ser jag att partiet aer balanserat och verkligen lyssna paa vad folket vill.

  Daer kan jag roesta foer uttraede ur EU, foer piratfraagor, vara foer kvinnors raett i samhaellet, vara emot mer mass-invandring, vara pastafarian och vara foer jaemlikhet samtidigt utan att svaerta ner mig med ismer som Allians-media och Sosse-media dragit i smutsen.

  Det enda vi behoever aer mer demokrati. Det enda vi behoever aer Aktiv Demokrati

 5. @Jerlerup
  Nej, det är bara DU som stoppar in etnicitet i saken. Ingen annan pratar ens om det. 😀
  Vi vet alla att brott inte beror på etnicitet. (du är väl inte nazist?) Och du har just påvisat att klass och fattigdom verkligen inte har att göra med detta heller.

  Således har det att göra med kultur och integration, både i USA och här, inte etnictiet eller klass/fattigdom. Precis som vi säger.

 6. Hej Torbjörn,

  Är det inte väldigt intressant att läsa, även i texten du klippte in, om de rigorösa regler för screening? Är det inte också intressant att läsa om konsekvensen i att utvisa vid minsta fel felsteg?

  När det gäller vilken typ av invandring Sverige och USA har så skiljer sig de markant åt, samt att de infödda som står för merparten av alla brott är definitivt inte medelamerikanen.

  USA har skapat sina ghetton för väldigt länge sedan. Ghettokulturen har en avsevärd påverkan på dessa personers kriminella gärningar.

  Vilken koppling söker du mellan USA:s invandring och Sveriges? Vilka skillnader finns i mottagningssystem? Vilka skillnader finns för utvisning?

  Kulturella skillnader i USA är fruktansvärda..

  Har själv bott i USA

  mvh Ceasar

 7. fakta är att det finns 15 gånger flera svarta i USA fängelse, straffanstalter etc. än vita.

  många av USA’s svarta har samma handicaps som många invadrare i S. det vill säga passar helt enkelt inte i den delen av samhället som håller i jobben (bra jobben) pengar, kontakter etc. Detta är trisst men efter 10 år i USA förstör jag ursaken….

  det västa i usa’s samhället är en svart som blit något, han kommer gärna visa den vitta jäveln vad som gäller, om han får chansen

 8. Ja. men skilj mellan vad som gäller för utländskt födda och vad som gäller för födda i Amerika. http://wp.me/pXH4A-sW

  Sen finns det många orsaker till problemen i USA. Jag har varit där en hel del och har följt med aktivister och hjälparbetare i ghettona, där annars ingen vit brukar sätta sin fot. Det man ser där är djupt tragiskt. Men att alla skulle vilja sätta de vita på plats gäller de som lider av ”omvänd rasism”. De finns också. De som hatar vita. Men de är ganska få!

  De flesta andra lider bara!

 9. Om man ser till vilka som invandrar till USA så är inte ett enda av topp-tolv-länderna ett muslimskt land. Så om USA ska vara en förebild så talar det väl för att sätta stopp för muslimsk invandring.

  År 2006 togs endast 202 irakier emot, vad jag läst så har Södertälje tagit emot fler än hela USA! Sveriges politik är extrem.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_the_United_States

  Lite utanför ämnet men bra text om segregationen i USA av den sympatiske John Derbyshire:
  http://old.nationalreview.com/derbyshire/derbyshire082802.asp

 10. The key: Liberty, Equality, Brotherhood (between all people in a community/society) = Enlightened democracy, real democracy, direct democracy mixed with free and good non-programming education and oneness training. Training of feeling for other people and nature.

  MrPerfect72
  Member of Aktiv Demokrati

 11. Pingback: Absurd twitterdebatt om brottslighet och invandring! « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s