Sverigedemokraterna vill stoppa moskébygge i Eskilstuna

Islamofobi är lik antisemitism!

Eskilstunakuriren skriver idag att Sd i Eskilstuna vill stoppa bygge av moské i Eskilstuna. Detta kan verka vara en lokal fråga. Men frågan bör ställas till jimmie Åkesson om han stödjer sina lokala medarbetare i Eskilstuna!

Sverigedemokraterna försöker nämligen säga att de inte är rasister, de drar inte alla muslimer över en kam minsann… En bloggare från Sd i Eskilstuna, Therese Borg, har ofta gjort en stor poäng av att hon minsann inte säger att ALLA muslimer är fundamentalister eller terrorister. Så här skriver hon:

Med detta konstaterat tycker jag att det är dags att återigen ta en titt på definitionen av främlingsfientlighet: ”…ett uttryck för avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar, grundat på kulturella skäl,…” eller ”…människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i.”

Som framgår av definitionen handlar inte främlingsfientlighet om att ta avstånd från en kultur, utan om att ta avstånd från människor som hör till den kulturen. I samma sekund som man kallar mig främlingsfientlig gör man alltså ett felaktigt antagande. Man för över min kritiska inställning mot en kultur, på var och en av de individer som kommer från denna kultur. Kanske är det väldigt lätt att göra ett sådant antagande. Det beror kanske på vilken människosyn man själv har. Men jag anser att man aldrig kan resonera som så att alla människor som kommer från en islamistisk kultur därmed ska ses som mindre lämpade för det svenska samhället, eller ska bemötas med fientlighet.

Jag tror att många av de människor som kommer hit till Sverige från islamistiska kulturer är mycket väl lämpade för det svenska samhället, just för att de levt under förtryck i sitt hemland och slipper det förtrycket här. Dessa människor kommer med tiden att lyckas bra med att bli en del av det svenska samhället, för att våra svenska demokratiska värderingar välkomnas av dem. Detta gäller dock inte för alla som kommer hit från islamistiska kulturer. Det finns de som vill och ibland också kräver att det svenska samhället ska anpassas till ett islamistiskt levnadssätt. Men det får stå för dem. Det handlar som alltid om att göra skillnad på individer och att inte dra alla över en kam. Och framför allt handlar det enligt mitt sätt att se på detta om att inte ge efter för krav på islamistiska anpassningar av det svenska samhället, då detta går stick i stäv med våra grundlagar och alla människors lika värde.

Jaha… men samtidigt skriver Sd i Eskilstuna så här, och det citerar Therese Borg:

Inga fullskaliga moskéer ska byggas i Eskilstuna.

Hur går det ihop?

Therese Borg säger sig inte ha nåt emot hela kulturen och säger sig inte alls vara kritisk till alla muslimer. Men varför är hon då mot moskéer. Hon låter lite som fundamentalisterna i en del arabiska länder. Ni vet de som påstår att de inte har nåt emot kristna och att de har religionsfrihet i landet , men som samtidigt förbjuder bygget av kyrkor!

Så, Jimmie… Stöder du eller stöder du inte Sd i Eskilstuna? Stöder du eller stöder du inte Therese Borg? Är du mot eller är du för bygget av moskéer? Tänk efter ordentligt eftersom ditt svar avgör om du drar alla muslimer över en kam eller inte.

Det är lätt att säga att man inte diskriminerar folk. Som den släkting jag hade som sa att hon inte har fördomar mot muslimer, hon äter ju pizza och kinamat. *asg* Det är när frågan om människors och grupper av människors LIKA RÄTT avhandlas som man kan se om en en person är ärlig när hon säger sig vara fördomsfri!

Nyheter, SVD, SVD, Tvångsäktenskap är svensk kultur.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

45 tankar om “Sverigedemokraterna vill stoppa moskébygge i Eskilstuna

 1. Det där svaret påminner mig om vad Iransk regering sa om liberalerna. Hörde du det? ”man får tänka och tycka vad man vill här. Att vi inte tillåter det liberala partiet att bygga egna samlingslokaler eller att få äga egen tidning betyder inte att vi diskriminerar dem. Man behöver väl ingen egen lokal för att vara liberal?”

  Nazzarna sa nåt liknande till USA:s judar. ”Vad då, man behöver väl ingen synagoga för att vara jude?”

 2. Men Borg säger ju att hon är emot den muslimska kulturen. Och det är väl det SD gör också, eller hur? Självklart tar dom avstånd från alla terrorister och extremister inom islam, men det gör nog i stort sett alla i Sverige. Men dom är ju också emot en allmän islamisering. Och bara för att man är emot islam som kultur så är man ju inte emot dom enskilda muslimerna som människor.

  Osökt kommer jag att tänka på Obama som just nu trasslar med att han tycker man ska få bygga moskéer men inte vill säga att han tycker att dom ska få finnas vid Ground Zero. Jag tror inte det skulle vara några problem att bygga en synagoga eller kyrka bredvid Ground Zero, så det är bara att inse att alla kulturer och religioner inte bedöms lika.

 3. va dum jag e klart dom behöver en plats att utföra sina tvångs äktenskap,hedersmord, könsstympningar osv,, allt med godkännade av den svenska pk eliten,,

  ny bygger vi bränner,,

 4. Vmm… faktum kvarstår att stoppar man moskéer slår man mot ALLA som kallar sig muslimer!

  —-

  För övrigt ber jag läsarna notera att Adis först frågade om muslimerna behöver en lokal för att utöva sin religion. Dvs Adis låtsades att Adis inte var mot alla muslimer. Adis blev bemött och svarade som ovan: ”va dum jag e klart dom behöver en plats att utföra sina tvångs äktenskap,hedersmord, könsstympningar osv,, allt med godkännade av den svenska pk eliten”… Dvs Adis antyder att alla muslimer könsstympar.

  Typiskt, retoriskt och fult Adis! Och kan lätt bemötas med att ett fikstivt saudiskt argument att alla kristna våldtar eftersom det säkert finns nån kristen som våldtagit någon någon gång i Saudi Arabien!

 5. Torbjörn Jerlerup – vill du att muslimerna ska ta över det offentliga rummet i Sverige?
  Det muslimerna vill ha det får dom, det muslimerna inte vill ha det slipper dom.
  Det kallas undfallenhet när man inte vågar stå på sig.
  När majoriteten av svenskarna vill ha färre invandring (jodå, det finns undersökningar på detta) samt religionsfrihet (att religion inte ska påverka eller styra det offentliga rummet) – då ska du häckla SD och försöka göra billiga poänger.
  Jag har inte mycket till övers för dig, du förstår inte orsak och konsekvens av muslimers och Islams utbredning och av majoriteten inte önskar detta scenario. Så sluta med att hoppa på SD och gör något vettigt av denna blogg. Var konstruktiv!

 6. Förresten Jerlerup, du tror att du kan lägga beslag på epitetet humanist. Du är en sann humanist du! För hos dig är alla välkomna. Så storstilat, så grandiost av dig.
  Jag säger dig bara, att klä inte på mig dina kläder. Tvinga mig inte. Behåll dina storstilade visioner för dig själv och klanka inte på andra.
  För mig är du en tragisk figur som fått på hjärnan att SD är nazister/rasister/facister/främlingshatare och att de ska bekämpas som ohyra. Sant? För mig är du en naiv besserwiser som vill pracka på andra dina värderingar. Tack för ordet!

 7. Jag kan väl säga detta; inte vill jag vara granne till en sådan och det med tanke på alla inbördes strider muslimer har drivit i 1600 år.
  Jag kanske ändrar mig den dagen man fårbygga kyrkor i Saudiarabien, landet där jo gärna finansiärer
  moskebyggen i den kristna värld.
  Fördomsfull? vist så och med god grund.

 8. SD borde rimligen vara emot fler moskéer, det vet du också. Du förstår också att fler moskéer ger konsekvenser. Det är ju de extrema krafterna bakom Islam som man inte ska främja, och de verkar i moskéer. Du kan läsa om detta i Norge, England och nu senast om motsättningarna i Kirgizistan.
  Detta är vårt land, här bestämmer majoriteten. Majoriteten vill inte ha fler moskéer och säkert inte fler muslimer heller för den delen.
  Var står du i frågan? Vill du ha fler moskéer i Sverige? Vill du ha fler muslimer?
  Vill du att den svenska skolan nu ska anpassa sig efter religion?
  Utveckla ditt svar.
  Du kan ju passa på och läsa http://www.islamiska.org/s/sverige.htm och http://www.jihadwatch.org

 9. Sen är det jo det där med ”rasism” i frågan.
  Där ramlar jerlerup rakt i PK-helvetet då Islam inte är en ”ras” med en ideologi förklädd till religion och med anhängare av alla folkslag.
  Amatöraktigt jerlerup, dock tror jag du vet det, men låter den släppa med för effektens skuld, din beräknande Islamofil 🙂

 10. Therese skriver:
  ”Som framgår av definitionen handlar inte främlingsfientlighet om att ta avstånd från en kultur, utan om att ta avstånd från människor som hör till den kulturen.”
  Jag tror att hon gjort samma fel som jag ofta gör när jag skriver långa texter och redigerar efteråt – Syftningsfel, missar att skriva vissa ord eller kastar om meningar, eller kanske är det helt enkelt en freudiansk felskrivning vad vet jag… 😉 Hon skriver ju några rader ner som visar att den första raden är ett misstag:
  Men jag anser att man aldrig kan resonera som så att alla människor som kommer från en islamistisk kultur därmed ska ses som mindre lämpade för det svenska samhället, eller ska bemötas med fientlighet.

  Jag tror att hon menar att hon är emot just kulturen, inte alla individer som råkar komma från den. Alltså kulturen som de extremaste muslimerna vill berika västvärlden med. Det torde stå ganska klart att de allra flesta muslimer inte vill tvinga på någon deras synsätt om det inte är välkommet, på det sätt som extremisterna får god hjälp med att göra. De allra flesta muslimer kräver inte att moskéer eller minareter ska byggas, de klarar sig med befintliga byggnader då de vet att en moské inte är ett mått på hur troende de är.

 11. Varg. Jag såg inte ens att hon gjort syftningsfel. 🙂

  Min poäng var faktiskt att visa att hon säger att hon är mot kulturen men genom att hon är mot moskéer blir det i praktiken alla muslimer hon riktar sig mot.

  Svein: Jag vill ha mer moskéer i Sverige. Hur ska man annars kunna stoppa fundamentalisterna? Fundamentalisterna är de enda som kommer att vinna på ett förbud mot moskéer!

 12. Torbjörn! I Eskilstuna finns redan en moské, i vilken kommunens muslimer kan samlas för att utöva sin tro. Vi i SD Eskilstuna framför inte några invändningar mot denna moské. Det vi säger är att vi motsätter oss byggandet av en fullskalig moské med minaret. Kommunens muslimer är i sin fulla rätt att utöva sin tro precis som alla andra, och den rätten har de redan. Så förklara för mig VARFÖR det behövs en ny moské, med minaret.

  //Therese

 13. Varg. Något syftningsfel finns inte.
  ”Som framgår av definitionen handlar inte främlingsfientlighet om att ta avstånd från en kultur, utan om att ta avstånd från människor som hör till den kulturen.” Här skriver jag alltså om hur främlingsfientlighet definieras, inte vad jag själv anser. Enligt definitionen innebär främlingsfientlighet att ta avstånd från människor på grund av deras kultur.

  Min egna åsikt är denna: ”Men jag anser att man aldrig kan resonera som så att alla människor som kommer från en islamistisk kultur därmed ska ses som mindre lämpade för det svenska samhället, eller ska bemötas med fientlighet.” Jag visar här att min åsikt inte stämmer överens med vad som avses med att vara främlingsfientlig, alltså att jag inte tar avstånd från människor på grund av deras kultur. Är du med nu?

  //Therese

 14. Det är jo en himla verbal soppa; att inte ta avstånd från människor pga deras kultur, skriver Therese, det är jo precis vad det rör sig om när människor tar till sig en kultur där anses farlig, går det knappast skilja i sak och person!
  Det finns en klar tendens till ”flueknepperi” när olika debattörer med olika åsikter inte når fram och då letar flugskit (ord) att debattera om.
  Jag antar att detta är det bränsle där håller de bildades värld varm.
  Jag länkar för en ordnings skuld:
  http://da.wikipedia.org/wiki/Flueknepperi

  Förövrigt bör frågan om storskalig Moské ut på remiss, dvs folkomröstning så man vet vad väljarna tycker! (jo jag vet demokrati är ett elände)

 15. Antingen har vi religionsfrihet och följer grundlagen i det avseendet (och de förordningar som gäller störande av ordning i kommunen). Det blir liksom bara lite effektsökeri att kräva folkomröstning om frågor som dessa.

  Man kan inte bryta ut delar av kakan grundlag och tro att den kan folkomröstas bara lite av godtycklighet och beroende på vem det gäller (vilket är rätt utpekande i detta fall).

  För inte vill väl SD ändra religionsfriheten? Inte är väl SD så….?

 16. Jag är SD-man och kan nog för egen del svälja inskränkning i religionsfriheten överför Islam jag anser för en fascistoid *ism på linje med en del annat i den skolan.
  Förövrigt D, vet du varför det inte finns svarta efterkommare i några Arabisk/Turkisk områden var miljontals neger hälls som slavar?
  Avkomman avlivades löpande då svarta anses vara underlägsna av muslimer.

 17. Therese Borg svarar inte på vilken rätt ett samfund har att bygga en ny församlingslokal. Då antar jag att Sd är MOT att religiösa samfund bygger nya samlingslokaler.

  I Skogstorp bygger Svenska Kyrkan nytt. Kan du redovisa vad Sd gjort för att stoppa det projektet Therese? http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.98156

  Dessutom finns det en ny frikyrka. http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.198721

  Eller är det så att bara muslimers rätt att bygga sig en religiös samlingslokal ifrågasätts?

  Vad säger icke-kristna om det?

 18. Hölls eller hålls?
  Avlivades eller avlivas?
  Ansågs eller anses?

  Pratar du dåtid eller nutid?

  (Ingen nedvärderande ton utan en ärlig fundering på ditt inlägg)

 19. @jerlerup, från wiki:

  ….Det osmanske system byggede for en stor del på slaveri. Eunukker, haremsdamer, janissarer og almindelige slaver var en del af riget. Der blev solgt kvindelige slaver i Istanbul så sent som 1908. Ca en fjerdedel af Istanbuls befolkning bestod af slaver, først sent i 1800-tallet begyndte slavehandlen langsomt at aftage. Slaverne blev købt af arabere, taget fra de kristne befolkninger, købt af Krim-khanatet (Krim Tatarer) der tog dem (i dag russere, ukrainere, rumænere og polakker) som krigsbytte på steppen, eller købt af Barbar kystens pirater. Denne slavehandel havde en voldsom indflydelse på de lande, der blev udsat for den, og har fastholdt det ottomanske rige i en ineffektiv økonomi. Krim-khanatet og det osmanske riges nedgang er da også nærmest parallel, Krim-khanatet ender i 1783, da Rusland erobrer det. Krim-khanatet var en slags vasal af osmannerne, men blev mere behandlet som en allieret. Khanatets historie er en vigtig del af den osmanniske historie,da de som sagt stod for en stor del af slaveleverancen, men typisk også deltog sammen med dem i osmannernes krige. Ruslands opstigning til magten og krige mod Khanatet (og osmannerne) kan til dels ses som en reaktion på Khanatets plyndringer og slavetogter……

  Vad som är signigfikant är bristen på ”mulatter” i dagens Turkiet med tanke på att det hölls 100000-tals negerslaver i det osmanniska rike i århundraden till in i förre seklet, många välhavande hade ett antal svarta kvinnor (nöje).
  Jag kan nog leta fram källa till det faktum att avkomman avlivades, bristen på mulatter är yttersta beviset.
  http://da.wikipedia.org/wiki/Osmanniske_Rige

  Det är förövrigt samma ”rasrena” bild överallt i Mena-området och att det drällade med svarta slavinnor är ett faktum!
  Muslimer ser ned på svarta!
  Du får tänka på att den i Mena saknade ”blandras” finns överallt i världen var negerslavar har funnits, bara inte i de muslimska områden.

 20. Förövrigt arbetade jag i 1973 med en muslimsk nigerian i DK, han var ”prins” i någon större stam och väl bildad.
  Han hade varit i Mecka två gångar på pilgrimsfärd eller vad det hettar, en gång som barn med familjen och en gång ensam då han var 23-år gammal, antagligen sextiotalets mitt och särskilt hans sista resa var präglad av arabisk rasism och jag minns han berättade hur han hade blivit spottat på och hur svårt han hade att få bra inkvartering på hotell och det var ingen fattig kille, familjen hans var mycket rika och pengar var inte frågan.
  Nu är inte detta något ”bevis” men bara ett exempel och man bör nog skänka Islam och rasism en tanke om man har öppna fönster.

 21. Hmm. Vad jag vet hölls de flesta slavarna i andra delar av ottomanska riket än själva centrala Turkiet.

  Men de som hamnade i Turkiet bör vara blandade, precis som de som hamnade i Spanien och Sicilien. De assimilerades och efter nån generation saknas spår.

 22. Vist jerlerup, många danskar har genom tiden tagits som slavar, båda genom regelrätta bortrövade från dansk mark (DK Island och Färöarna) och som ”byte” på skepp där togs av muslimska sjörövare.
  Det finns en del litteratur i ämnet och man hade faktisk en ”slavkassa” i de danska kyrkor så man kunna samla in till friköp i de fall man kunna spåra de danska slavar.
  Såklart konverterade många, antagligen av den enkla orsaken att det öppnade för bättre positioner i samhället och vissa som Hark Oluf uppnådde som konvertit båda hög ställning, frihet och rikedom, plus han kom hem till Danmark till sist.
  http://danskmuslim.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=58

 23. Det pratas jo ofta om ”white guilt” kring slavhanteringen och vist har vi vita handlat grymt under flera sekler, Danmark hade jo kolonier, Virgin Islands som det nu kallas och den ekonomin vilade på slavar, dessutom handlade DK från den egna besittningen i Afrika, Tranqubar var det väl och med tanke på sjömannaskapet och det danska sinne för handel, har nog många stackare passerad genom danska händer.
  Däremot finns ingen debatt om ”Arab guilt” och ämnet är tabubelagd icke bara i Mena-området, men också i västen, man vill jo inte stöta sig med Islam (de bränner flaggan eller värre).

  Jag pratar inte om ”massmord”, men om oviljan att tillåta blandat avkomma leva och det är inget jag hittar på, bevisligen finns det långt färre mulatter i dessa områden än det borde.
  Jag hittar nog något om det på ett tidspunkt.
  I länder som Brasilien, de olika stater i nu USA syns inte detta förhållande och där var slaveriet inte så långvarigt.

 24. Oavsett måste ändå slaveri vara den ultimata förnedringen och alla samhällen där har byggd på det systemet har dukat under mycket snabbare än man annars i förhållande till ekonomi, styrka och kultur kunna förvänta.
  Slaveri existerar idag i olika former, allt från traffiking över låneslavar (bönder i Asien)till egendomsslavar där ägs som i gamla tider.
  Det är jo konstigt att den internationella muslimska organisation där håller samman i FN och genom det ärpå väg att haverera FN (Durban-II)och inför världstäckande religiös censur, inte har tagit tag i detta, eller kanske inte så konstigt ändå, vad vet jag?
  http://europenews.dk/en/node/13092

 25. Jag har sett en massa diskussion om detta. I arabvärlden.

  Det finns en skillnad mellan USA/Europa och slavarna i exempelvis Saudi Arabien. De som frigavs i Arabländer dömdes aldrig ut pga ”ras”. Muslimer av alla ranger har alltid, liksom slavar, varit av alla atniciteter och hudfärget.

  Det försvarar inte det faktum att slaveriet pågick i det öppna i Saudi och Kuweit fram till mitten av förra seklet. men det förklarar ett och annat om skillnaderna.

 26. Förövrigt har man i DK på två veckor bara lyckats samla in ett par hundra tusen till Pakistan.
  Danskarna är högst ovilliga att hjälpa ett land där hatar Danmark, urtför attentat mot vår ambassad och bränner vår flagga på grund av en teckning.
  Kan man producera A-vapen, kan man ta hand om di sina, så säger vi danskar.

 27. Jag får erkänna att jag har svårt att tro detta är borta i omtalade länder, kanske officiellt men verkligheten jerlerup, vem kan kolla och överleva att berätta om det?

 28. Tänk på jerlerup; jag har en del personlig erfarenhet med muslimer av den mer obskyra sorten.
  Mitt barnbarns nästkusin fick hämtas av ”agenter” (gangsters antagligen) i Algir för 30 år sedan efter exmannen stack med barnen, jag har bott och levd i ett muslimsk land och sett hur det (kan) gå för sig, jag åt inte ägg i flera år efter den erfarenheten, badhusen ”Hamam” var överlag promiskuösa horhus (män/pojkar)och jag varken hetsar eller ljuger, har ingen orsak att göra så, sanningen räcker långt och inte mycket slår egen erfarenhet.
  Så min vän; jag är inte för Islam i Sverige, eller något annat civiliserat land för den delen.
  Vad muslimer vill hålla på med söder om medelhavet är deras sak, men så länge man inte kan producera ett tändstift till den bilen (Mazda) man står på, men en rysk Kalasnikov på ryggen och skriande i en (japansk) megafon; Allahu Akbar, då får det vara…

 29. Peerpede. När Irak anföll Kuweit hävdade Irak att de befriade slavar i palatsen i Kuweit. Det visade sig vara en halvsanning. Det var lågbetald arbetskraft av samma typ som finns i Europa och USA, men i en arabisk form.

  Slaveri i nån ursprunglig sägs ju finnas i Sudan. Annars är det nog lågbetald arbetskraft och varianter av traffiking som gäller globalt sett.

  Annars har jag ägt en bok av en dansk som besökte Saudi 1960 ca och som beskrev att det fanns slavar kvar.

  Annars är det ju Tibet under Dalai Lama som är det sista landet på jorden som officiellt sett förbjöd slaveriet.

 30. Det Lamaistiska Tibet med überlaman Dalai Lama i spetsen i exil, var jo en religiös slavstat, inget att hänga hatten i faktisk och jag har lite svårt att få ihop Tibetansk Buddism med vad jag annars har lästgenom åren om denna egentliga fridsamma religion.
  Nu var jo inte detta en rasfråga, men ett system där genom den reinkarnationsläran förmådde att hålla människor på plats.
  Islam har inbyggda rasistiska element, bara det faktum att ingen där inte kan Arabisk kan eller får tolka Koranen, säger en hel del om detta.
  Öppna fönstren jerlerup…

 31. Kan ju bara flika in här efterhand att det återigen argumenteras från Peer som om islam vore monolitisk och oföränderlig. Nu råkar det ju vara så att t ex Mali, Senegal och Gambia är ungefär till 90% muslimska länder, befolkade av en överväldigande majoritet svarta afrikaner. Tror inte att de håller med om den där svepande rasistanklagelsen även om den kan vara sann på andra håll. De länderna råkar vara bland Afrikas mer hoppfulla demokratier också, för att rucka på ännu en fördom om vad muslimer kan och inte kan göra enligt diverse tyckare.

 32. Ingen som inte kunde latin fick tolka bibeln innan 1500-talet, och bland katoliker till 1800-talet. Ja, det är ett intressant fenomen detta med att knyta ett språk till en text på det sättet. Men knappast nåt unikt för islam.

 33. Ok för att detta är en gammal diskussion men…måste i alla fall kommentera. Missar du inte målet lite, Torbjörn? Anledningen till att SD är emot islamiseringen är inte rasism, utan just att det de facto sker en islamisering i större utsträckning en vad gäller andra religioner. Varför är det inte så att det byggs buddhistiska tempel? Nog för att många invandrargrupper är muslimer, men ändå, i en demokrati är det alltid en avvägning för eller emot, och då blir det ju märkligt om det ska vara en svensk angelägenhet att det upprättas fullskaliga moskéer i religionsfrihetens namn?
  Dessutom har det väl framkommit att det inte bara är privat tro som utövas där. Vi har all anlendning att förhålla oss lite avvaktande emot islamiseringen med tanke på terrordåd. Vore terroristerna i väst en aktiv hinduist, vore det på sin plats med samma avvaktande skepsis till uppförande av religiösa byggnader. Men det är ingen tillfä’llighet att vi ska ha lite sund skepsis emot just islam, för terrroristerna heter ju abdul wahab och inte chang liu, t.e.x. Ingen islamofobi, utan helt enkelt bara sund logik.

 34. jag är svensk muslim och jag tycker att ni borde forska lite mer om islam.. jag tyckte samma sak som er, blev hjärntvättad av median. synd att dom inte visar den riktiga sidan av islam. muslim och islam är 2 helt olika saker. det en del av muslimerna sysslar med har INGENTING med islam att göra! Jag är en praktiserande muslim, jag och mina andra praktiserande bröder och systrar här i världen är mer kristen än vad ni är (om ni nu är kristna). vi tex dricker inte alkohol (som kristna gör i kyrkan). äter inte gris, ljuger inte osv.. vi följer 1 och samma budskap som ALLA profeter kom med. islam är den ända religionen som inte dyrkar nåt mänskligt, vi dyrkar Allah den ENDA guden, vår enda skapare!. tex kristna dyrkar jesus som själv sa att inte dyrka honom utan att man ska dyrka Herren. och ni kan inte säga att muslimerna är terrorister. ni kan inte dra alla över en kant! det är som att jag skulle säga att alla kristna är som ku klux klan? dom är ju kristna. eller säga att alla kristna är terrorister för det Brejvik gjorde?

  Islam är inte bara en religion utan också ett sett att leva på! innan jag blev muslim så var jag kriminell. knarka drack massa sprit bråkade med folk och polisen osv! är det bra tycker ni?
  Islam rädda mig från allt det där! Alhamdulillah (all pris tillkommer gud). och jag kommer alltid vara på den raka vägen InshaAllah (om gud vill).
  om ni vill forska lite om islam så finns denna sida! islam.nu
  där finns föreläsningar om ALLT i islam.. lyssna på denna föreläsning!
  må gud vägleda er till den raka vägen, Amin InshaAllah<3 Asalamaleykom (frid vare med dig/er)

  Det är helt enkelt av den anledningen att Gud en gång i tiden förklarade ett antal djur som "orena" och därför otjänliga som föda, till exempel apor, sniglar, ormar, hundar, ostron, katter, kaniner, ålar, svin, råttor, krabbor, hästar, spindlar etc. I 5 Mosebok 14:3-20 finns en redogörelse för vilka djur som Gud klassade som "rena" respektive "orena".

  Du skall inte äta något avskyvärt. Detta är de fyrfotadjur ni får äta: oxe, får och get, dovhjort, gasell och rådjur, stenbock, vildoxe, antilop, vildfår och alla andra djur som har helt tvekluvna klövar och som idisslar – de djuren får ni äta.
  Men dessa får ni inte äta… : kamelen, haren och klippgrävlingen, ty de idisslar men har inga klövar… samt svinet, ty det har visserligen helt kluvna klövar men idisslar inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s