Slaget om svenskheten

Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborg gjorde en bra bok om Sverigedemokraterna förra året, Slaget om Svenskheten – ta debatten med Sverigedemokraterna. Enbart titeln visar värdet av boken. ”Ta debatten med Sverigdemokraterna”…

I dagens politiska debatt är väl deras lite som att svära i kyrkan. Sverigedemokraterna och de som stöder dem ska ju tigas ihjäl eller bemötas med nyckelskrammel.

Jag kommer att återkomma till boken senare. Boken är ett steg i rätt riktning.

Men jag håller med Sverigedemokraterna i det paradoxala i att i debatten om en bok om att ta debatten med Sd lät man aldrig Sd komma till tals..

– Vi har inget problem med att meningsmotståndare kritiserar Sverigedemokraterna i media. Det är i grunden positivt att människor har åsikter om vårt parti och skriver böcker om partiet. Det visar att vi är ett parti som väcker intresse och engagerar människor. Det är positivt och borde också kunna öppna för intressant debatt. Debatten har dock helt uteblivit i detta fall till förmån för ensidigt rapporterande om författarnas åsikter. När public service systematiskt möjliggör denna ensidiga och mycket grova rapportering med frånvaro av kritiska programledare och utan att vi ges möjlighet att bemöta kritiken, så måste vi protestera. Från pressekretariatets sida har vi därför beslutat att anmäla inslagen i Sveriges Radio och Sveriges Television till Granskningsnämnden för radio och TV.

Där förlorade man ett underbart tillfälle att ge Sverigedemokraterna en näsbränna. Censur är en idiotisk metod.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 tankar om “Slaget om svenskheten

  1. Anna-Lena Lodenius måtte jo ta priset som den person i Sverige där i nyare tid har pantat sin akademiska heder och objektivitet och sålt ut till högst bjudande av orsakar jag inte kan klura ut.
    Hon rangerar idag på samma nivå som det ökända professortrollet uti brott, Jerzy Sarnecki, där i tid och otid dras ur sin grotta för att styrka allehanda hel eller halvt vansinniga förklaringsmodeller i frågor kring invandrarrelaterade brott, ett massivt akademisk haveri också det, men dock nådd först efter många årsakademiska irrfärder på sank mark.

    I sammanhangen får det anses som ett underbetyg av klass att ens omtala någon av de båda, Lodenius eller Sarnecki i något seriöst sammanhang då akademisk fusk kletar av sig och kastar ett löjets skimmer över hela stycket.

  2. Märkligt att Lodenius inte såg det knäppa i att skriva en bok om debatt och att tillåta att den presenterades utan debatt.

    Du har rätt Michael. Detta är ett stöd till Sd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s