Ramadan Karim!

Ramadan har inletts och nu duggar artiklarna tätt på islamofobiska webbsidor. Årets islamofobiska argument är att fasta är dåligt för kroppen och hotar den allmänna säkerheten i Sverige och dessutom gnälls det som vanligt på buller efter att solen gått ner.

Ramadan har precis som den kristna julen budskapet att man ska vara givmild mot de fattiga. En del ser det inte bara som att man ska vara givmild mot de som är fattiga rent ekonomiskt utan även de som är ”fattiga i anden”, dvs de som inte riktigt förstår, de okunniga… De som har fördomar…

Islamofobernas artiklar om Ramadan är fördomsfulla. I jakten på anledningar att hetsa mot muslimerna drar sig en del nästan inte för att påstå nästan vad som helst. Men det är gammal skåpmat…

För om man läser tidingar, böcker och pamfletter från 1950-talet ser man ofta samma slags argument som mot ramadan men då var det den katolska fastan som ansågs vara så ”farlig”.

Faktum är att jag tror att ALLA argument som används mot muslimerna idag användes mot katolikerna på 1950-talet. De sades ha en fundamentalistisk kulturer, ett odemokratiskt system som färgade av sig i kulturen, kvinnoförtryck… Det påstods att katoliker var våldsbenägna, lata, ville utnyttja det svenska systemet, ett hot mot svensk kultur, att de brottsligheten var högre bland dem, ja kort och gott ALLT som man hör idag från islamofoberna.

Och givetvis var då också fastan ett hot, ansåg en del…

Ramadan Karim, God Ramadan. Förlåt Sverigedemokraterna, ty de veta icke vad de göra…

Nyheter: AB DN DN DN, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 tankar om “Ramadan Karim!

 1. Nu i samband med månfastan Ramadan, verkar det ganska lands apologetiska tidningsredaktioner och Islamofila bloggare har gått helt i självsväng och i nästintill Islamopatisk yra hyllar Islam och såklart trycker till de otrogna där inte stämmer upp i hyllningskören.
  Det är med vämjelse jag ser hur dessa fanatiker dag för dag verkar komma längre och längre ut i sin underkastelse inför Islam, vart skal detta sluta?

 2. Så här kunde det låta 1950:

  ”Nu i samband med fastan, verkar det ganska lands apologetiska tidningsredaktioner och katolikkramande skribenter har gått helt i självsväng och i nästintill jesuitisk yra hyllar katolska kyrkan och såklart trycker till de otrogna där inte stämmer upp i hyllningskören.
  Det är med vämjelse jag ser hur dessa fanatiker dag för dag verkar komma längre och längre ut i sin underkastelse inför påven, vart skal detta sluta?”

 3. Wow jerlerup, jag är imponerad även jag vet att du knappast var påtänkt då.
  Sen är ditt exempel rent patetisk då det inte går att visa upp, men enbart är en lek med ord på samma nivå som när Islamofiler kommer med gamla testamentet som försvar för deras svärmen för Sharia.

 4. Sharia om något är ”svart/vit” och västens apologeter, konvertiter och Islamofiler kör jo på med Gamla testamentet i sammanhangen, väl vetande att inget land anammar GTs straffnorm, men massor av länder har Sharia som norm.
  Detta barbari hör jag aldrig invändningar emot, men såklart borde man jo vara så begåvat att inte visa öppen homosexualitet i Iran, de får skylla sig själv i multitikulturens heliga namn.
  Ibland undrar jag vad du egentligen vet om Islam, ummah och Kalifatet?

 5. Men jisses Jerlerup. Påstår du på fullt allvar att katolikernas fasta får samma propaganda från de politiskt korrekta som muslimernas? Dåligt argument att leka med ord så. Du låter antyda att katolikerna får vara i fred medans muslimerna ”förföljs” för sin religion. Då har du en väldigt selektiv informationsinhämtning. Du är intelligentare än så… när du lägger manken till 😉

 6. Tänk, under mina 21 år som svensk är detta första gången som en icke-muslims svensk önskar mig ramadan kareem, till skillnad från alla gratulationer jag alltid önskat omgivningen på helgdagar och firanden som jag inte firar. Det värmde Jerlerup, tack!

 7. Varg i veum. Nej inte nu, men DÅ! Inte idag, men DÅ! Och jag antyder inget, mer än att IDAG ses fastan som ok, för 60 år sen hetsade många mot den som man hetsar mot ramadan idag!

 8. Pingback: Tweets that mention Ramadan Karim! « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s