Jimmie Åkesson om Ramadan. Dagens skämt!

Bengtssons frestelser har verkligen slagit huvudet på spiken idag. Sverigedemokraternas fobi för Ramadan och muslimer har gjort att Jimmie Åkesson gjort ett av sina mest galna uttalanden hittills och varnar för ungdomars festande under ramadan. Detta galna uttalande slaktas effektivt av Bengtssons frestelser:

– Den ökade våldsamheten under midsommarhelgen, som kan tänkas ha sin grund i det faktum att fler rotlösa svenska ungdomar än vanligt rör sig ute sent på kvällarna, har utvecklats till en ny och ovälkommen tradition. Samhället måste förbereda sig på att stävja eventuella oroligheter. Inte minst genom att införa skärpt polisberedskap under den kommande helgen, sa Jimmie Åkesson.

Nej, så sa han ju inte alls. Inför midommarhelgen, helgen som är mer ursvensk än barbariet, tog Åkesson det cool. Han var måhända lite besvärad. I en intervju med SD-televsion berättade han att de som anordnade festen han skulle på inte brukade ha en midsommarstång. Men han skulle fixa det. Jimmie är ju lika händig som Per Gessle. Och skulle det bli dåligt väder hade broilern från Sölvesborg försäkrat sig om att det minsann fanns en midsommarstång i närheten av festen.

Inför midsommar kom inget pressmeddelande om höjd polisberedskap. Nu är beredskapen förvisso hög inför denna helg men skulle man följa SD-logiken och gnällspiksretoriken så skulle pressmeddelandena, blogginläggen och twitterattackerna stå som spön i backen. SD skulle förfasas över fylleriet, skadegörelserna, misshandlarna, våldtäkterna, rattfylleriet, urineringen på offentliga platser, tidelagen och så vidare.

Men Åkesson var tyst. Han besvärades över en midsommarstång och åkte upp för att gulla med svärmor i Gävle istället.

Inför ramadan som inleddes idag så dundrade däremot Åkesson ut med ett pressmeddelande.

– Den ökade våldsamheten under ramadan, som kan tänkas ha sin grund i det faktum att fler rotlösa muslimska ungdomar än vanligt rör sig ute sent på kvällarna, har utvecklats till en ny och ovälkommen tradition. Samhället måste förbereda sig på att stävja eventuella oroligheter. Inte minst genom att införa skärpt polisberedskap under de kommande veckorna, säger han.

I pressmeddelandet står det också att ”fastemånaden också kommit att präglas av vandalism, bilbränder, våld och upplopp i de svenska förorterna”. Och på Twitter skriver Åkesson att ”Från förra året minns vi Alby, Gottsunda, Rosengård etc. Jag tkr mönstret är tydligt”.

Det hänvisas inte till någon forskning. Utan det slås lite på volley. Lite kollektivt skuldbeläggande och generalisering har väl ingen dött av?

Och just med den här bakgrunden så vore det inte mer än rätt att SD dundrade ut och krävde polispiketer vid varenda midsommarstång, övervakningskameror i varje busskur på landsbygden och nationella insatsstyrkan på plats vid varenda liten campling inför nästa års midsommarfirande?. Och varför inte inför nyårshelgen, Valborg och Lucia med?

För trots hög beredskap från polisen så beter ju ändå svenskarna och framförallt den svenska ungdomen som drägg vid just dessa högtider.

Fast hur hade det sett ut om Jimmie Åkesson gick ut med något sådant?

Det hade väl varit svenskfientligt…

En av kommentarerna på bloggen var så bra att jag klistrar in den också:

Anonym sa…
Vad fan snackar killen om? Så lugnt som muslimer tar det under ramadan tar de väl aldrig annars. Jag bor i ett område med mycket muslimer, och det blir lite julaftonstämning i trapphuset under ramadan tycker jag. Grannarna håller upp hissdörren, ler lite extra och viker ens tvätt när man är försenad till tvättstugan…

Expressen, SVd, DN, Svd, Expressen, Svd, Gp, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

13 tankar om “Jimmie Åkesson om Ramadan. Dagens skämt!

 1. Jag är om man nu måste säga det ”ärkesvensk” med en lång släkthistoria i landet och bor i ett slitet flerfamiljshus med blandad kompott även muslimer och de är hur lugna som helst men verkar speciellt glada under ramadan.

  Känner jag mig hotad, ”förnedrad som svensk”, rädd eller allmänt otrygg?

  Nix.

  Tror jag Sverigedemokraterna överdriver?

  Japp…

 2. Jag hade för mig att den orsak som anges till att det kan bli lite stökigt i augusti är att skolorna börjar igen och att ungdomar festar till rejält så att säga en sista gång när de har chansen. Så har det varit i många år men Åkesson tycks ha missat detta för inte kan han väl vara sån att han liksom passar på att skylla även detta på invandringen…….?

 3. Jag håller med om att det är ett märkligt uttalande om att ramadan skulle vara nån speciell tid på året då vissa ramadantäta bostadsområden utbrister i kravaller speciellt. Det är varken bättre eller sämre då. Det pågår ganska konstant året om vad jag kunnat se, det poppar upp då och då när ligisterna känner att deras samhällshat uppmärksammas tillräckligt. Och inte är det bara en del muslimer i dessa områden som utmärker sig. V har även medelklassbratsen i AFA också som inte vill hamna i glömska.

 4. Om man menar att våldsamheten ökar hos en person som genomför Ramadan är man rätt okunnig om Ramadans innebörd alternativt vill sprida osanningar om den.

  Pinsamt Åkesson. Bättre kan du.

 5. Åkesson är en hycklare, alternativ, psykisjuk, kan hända, en blandning av både och.

  Jag kan påpeka att under ramadan tiden var konfrontationer där folk kastade stenar mot gatobelyssning, poliser och affärer i Alameda, Santiago. Och att folk protesterade i Buenos Aires under samma tid. Samtidigt som i Copacabana blev folk som satt i stranden bestulen av massorna som gick ner från Fabelas.
  Det hände just när Ramadan, så bör det vara det som är skulden eller hur?
  Så korkad kan man vara, eller så korkad tror SD att folket är.
  De kommer ändå att få stöd av deras nazist vänner och av folk som är lika förvirrade som dem.
  Flera av dem anser att det finns en muslimsk komplott där musslimer planerar för att ta över världen. Samma sak sade man om judarna förut. Så de har inte ändra sig så mycket i deras sätt att se på verkligheten. Men även om de är löjliga i sin sätt att bevisa sina argument, är de destå inte mindre fårliga. Se man vad som hände i Tyskland under en ekonomisk dåligt period, det är ingenting som säkert förhindrar mot att det händer under ekonomiska ”liknande” situationer, någon annan stans i världen. Tyvärr.
  Informationen är bästa vaccin mot nazismen, men de är som virus, som försöker alltid finna nya former, för att lyckas ändå. Och vi vet inte vad deras nya yttre kan ge för resultat.

 6. Här ute i periferin är Sverigedemokraterna världens navelsträng. Vi hjälper ofta invandrare från andra breddgrader med bostad och näringsrik kost.

 7. Blir min nybadade och rena hund som lyssnar till namnet jerlerumpa, dömd att dö om islam får bestämma. En som undrar.

 8. Pingback: Anonym

 9. föreslår att man läser de man argumenterar emot eller för,, och inte bara
  dömer hur folk beter sig.

  exp : en svensk kan råna en bank, behöver inte betyda att det det står
  i bibeln : ”Du skall stjäla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s