Argument 2: ”Sverigedemokraterna vill inte kasta ut invandrare”

Sverigedemokraterna påstår att de vill att de invandrare som finns här i landet ska ”assimileras”. Det är korrekt, men först vill de kasta ut ganska många av dem. Repatriering, kallas det på nationalistiskt fikonspråk. Återvandring på Sverigedemokratiska.

”En förutsättning för att få återvandringsstöd är dock att man avsäger sig sitt svenska uppehållstillstånd och eventuella medborgarskap för all framtid. En återvandringsmyndighet, med syfte att stödja och hjälpa återvandrare och att samla kunskap om frivillig återvandring, skall inrättas”. (Återfinns som sista stycke under rubriken ”Återvandring och bistånd (cache)”.)

Men detta ska ju göras frivilligt säger kanske Sverigedemokraten då. Om man inte vill assimilera sig får man väl åka hem.

Jo… Men Sverigedemokraterna glömmer att om man inte bestämmer sig för att stanna definitivt, och kanske har idén om att åka tillbaka,  så rotar man sig sämre i den nya landet. Skulle ett sånt bidrag för återvandring leda till att fler eller färre invandrare vill rota sig här, ”assimileras”?

Och för övrigt:

En fråga: om någon är beredd att ge dig en skaplig slant för att lämna festen och säger att du får slanten enbart om du lämnar tillbaka det VIP-kort du tidigare fått, skulle du tolka det som att den som ger dig erbjudandet vill att du ska stanna? Är situationen sådan att du skulle känna dig välkommen, tror du?” (Tack Michael Gajditza för den formuleringen.)

Min argumentsamling mot Sd hittar ni här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 tankar om “Argument 2: ”Sverigedemokraterna vill inte kasta ut invandrare”

 1. Pingback: Argumenten mot Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna « Sverige är inte världens navel!

 2. Pingback: Tweets that mention Argument 2: ”Sverigedemokraterna vill inte kasta ut invandrarna” « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 3. Jag tycker det här med återvandringsbidrag är en lysande idé (det finns ju redan men borde utvecklas ännu mer). Det är inte bra för integrationen om man bor här men egentligen vill flytta tillbaka till sitt ursprungsland men ser sig tvungen att stanna i Sverige av ekonomiska skäl. Då blir man en evighetsturist och då kommer man aldrig att finna sig tillrätta i Sverige.

  Vissa KAN inte flytta tillbaka av säkerhetsskäl och då måste man inse att Sverige kommer att bli ens nya hemland, och vissa VILL stanna och fine då är Sverige ens nya hemland. Det är gruppen som INTE vill stanna men saknar ekonomiska förutsättningar att återvandra som det här återvandringsbidraget är en alldeles lysande möjlighet för. Det är bra för den enskilde invandraren och det är bra för Sverige som samhälle om vi kan hjälpa till med ett återvandringsbidrag.

 4. SD vill inte kasta ut mig i varje fall, men så är jag varken kriminell eller på annat sätt obekväm och om jag anser svensk tradition och kultur stöter mig, kan jag jo bara lämna Sverige.

 5. Så med andra ord: Du menar att om SD inte tycker att varenda person som kommer hit måste stanna per automatik så ”vill man kasta ut invandrare”.. (där har du ju verkligen en generalisering, NOLL nyanser!) Varenda person som korsar gränsen måste stanna? Ens om han/hon själv bara vill stanna ett tag och sen åka hem, så skall han per automatik ges medborgarskap?..

  Argumentet haltar.. avsevärt. (Som brukligt när det är Gajditza som skrivit dom) Om det ens kan kallas ett argument och inte bara en förvridning av fakta / lögn.

 6. Så med detta totalt onyanserade ”resonemang” i detta blogginlägg så kan du lika gärna säga ”SD vill låsa in människor i burar” därför att SD tycker (som de flesta människor) att somliga brott förtjänar/behövs fängelsestraff..

  Riktigt låg nivå.

 7. Självklart ska man assimileras i sitt nya hemland om man planerar att bo där resten av sitt liv! Att lära sig språket och informera sig om landets lagar, regler och normer för att lättare kunna smälta in i samhället borde vara en självklarhet för varje migrant. Att man är välintegrerad eller assimilerad i de nya landet betyder inte att man för den sakens skull tar avstånd från varken sitt etniska ursprung eller identitet. Däremot måste man respektera att regler, normer och lagar och normer kanske inte är desamma som i det gamla hemlandet och respektera både dessa och sina nya landsmän. Gör man det får man (eller iaf ska man få) respekt tillbaka.

  Om man söker asyl i ett land pgra tillfälliga oroligheter i sitt eget i avsikt att återvända så fort som möjligt är det givetvis inte lika viktigt att integreras eller assimileras, tvärtom, det kan tom försvåra repatrieringen för hela familjen. Däremot är det lika viktigt att respektera allt som tidigare nämnts medan man uppehåller sig där.

  Till din fråga angående fest, pengar och vipkort.

  1. Om jag nu bestämmer mig för att inte ta pengarna, stanna på festen och behålla VIP-kortet skulle jag vilja lära känna så många festdeltagare som möjligt och försöka anpassa mig efter den anda och stämning som var på festen, om inte för något annat så för att hövligt ära och tacka min generösa och gästfria värd. Jag skulle däremot INTE kräva att alla festdeltagare anpassade sig efter mig på något sätt och definitivt varken springa och klaga på de övriga festdeltagarna, varken hos värden eller dennes bästa kompis. Inte heller skulle jag kasta sten på festvakterna, sparka ner övriga gäster, spotta på värden/värdinnan eller bränna ner festlokalen.

  2. Om jag bestämmer mig för att ta pengarna och gå därifrån beror det troligtvis på att festen inte verkar så rolig, de andra gästerna inte verkar som några jag kommer att ha kul tillsammans med och jag inte verkar passa in i sällskapet. Jag skulle då med glädje lämna tillbaka vipkortet, varför skulle jag vilja ha ett vipkort till en fest jag inte vill vara på? Dessutom skulle jag vara enorm tacksam mot värden som gett mig pengar utan att vara tvungen.

 8. Pingback: Argument mot Sverigedemokraterna!!! « Sverige är inte världens navel!

 9. Det här bidraget för återvandring existerar redan. Betyder det att alla riksdagspartier ”vill kasta ut invandrare”??

 10. Hittade inte punkten återvandring och bidrag när jag tryckte på din länk? Den fanns inte med i programmet. Kan de månne ha ändrat detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s