Rick Falkvinge och Piratpartiet bluddrar på…

Jag har trott på Piratpartiet men nu med valmanifestet och Rick Falkvinges blunder om Barnporr slutar jag tro på PP. Därför serverar jag följande groda från Piratpartiets forum. Rick skrev förslaget till ”sjökort” (valmanifest) för frågor som rör myndigheter och fick med denna groda. Så vitt jag vet godkändes detta sjökort (suck!).

”I fallet med offentliganställda som gravt ifarosätter tilltron till Sverige som rättsstat eller förvaltningens opartiskhet, så har fem riksdagsledamöter i förening rätt att avskeda vilken myndighetsanställd som helst. Nämnda värden är viktigare än anställningstryggheten för en enskild tjänsteman och detta är ett sätt för lagstiftarna att direkt påverka förvaltningens kvalitet.”

Varje offentliganställd skulle kunna sparkas om fem riksdagsmän vill det. Räkna med att det skulle bli ANARKI!

Inledningen av sjökortet ifråga

Dessutom är själva inledningen av detta sjökort Rick skrivit, om PP:s politikgentemot myndigheterna, VÄLDIGT entusiasmerande. ”Stängd programvara”:

Dagens myndigheter dras med framför allt fyra problem, som alla är förankrade i bristande transparens och en misstänkliggörande människosyn: 1. De använder så gott som alltid stängd programvara, som omöjliggör demokratisk kontroll av att myndighetens förvaltning sker som beslutat.

I mitt stilla sinne undrar jag ibland om inte nån har köpt Rick för att förstöra partiet inifrån.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

PP, PP,  Om Valmanifestet, Var står PP, Peter Andersson, Deepedition, SVT, AB

9 tankar om “Rick Falkvinge och Piratpartiet bluddrar på…

 1. Tack för lilla länken 🙂 Ju mer konkret politiken sträcks ut från kärnan i integritetspolitiken desto märkligare förslag. Såg en kommentar från en PP-kandidat till riksdagen som hade hittat något han inte gillade om förbud att kolla fusk i olika ersättningssystem? Har inte sett det själv dock..

  pa

 2. He he jerlerup, nu äntligen visar Rick Falkvinge nivån.
  Pedofilnärmandet är jo inget bytt för PP där anser allt bör vara fritt och gratis.
  Det är bara att invänta den slutliga implosionen av detta nichparti.

 3. Som jag sa på annan blogg: Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är skadeglad över att PP trampat i skiten.. igen.. på tiden att detta usla parti försvinner så jag hoppas det gör det.
  Tycker snarare dom dragit smuts över hela kampen mot ett övervakningssamhälle (framförallt med detta sista) än tvärtom.

  Självklart fattar jag dock att det inte kan vara så kul att ha suttit och arbetat för och trott på ett parti som sedan visar sig vara skit.. Så även om vi kanske inte delar åsikt i mycket, jerlerup: My sympathies.

  Nu kanske du vill gå över till oss som röstar Sverigedemokraterna istället? Vi har ju sett att du inte kan slå oss så.. 😛 hehe

 4. Klart att Sverigedemokrater tycker att Piratpatiet är skit.
  Men det tar jag som en komplimang.
  Den dagen Sverigedemokrater börjar gilla oss i Piratpartiet, då kommer jag att bli orolig…

  Jag är fortfarande en stolt pirat.

 5. Gulligt.
  Själv tar jag det snarare som en komplimang att inte vara omtyckt av en ”man” (i termens lösaste mening) som du, som sitter och skriver om ”de sexuella barnen”, att vi ”måste uppmärksamma deras sexualitet” och hur de ”gillar att leka med sina kön” som försvar för Falkvinges uttalande om innehav av barnporr. Fy fan helt enkelt.. man fattar ju vad som troligtvis finns i dina porrsamlingar. Sjuke jävel.

 6. Vx. Skärpning! Det där är förtal! Det är på gränsen att jag tar bort det.

  Barn har en sexualitet och det är tabubelagt. Att barn och ungdomar har en sexualitet är inte samma som pedofili. Pedofili är när vuxna förgriper sig på barn!

 7. Vad snabbt den goda stämmningen försvann..

  Okej jerlerup, så att ta upp ”barns sexualitet” som försvar för att vuxna innehar barnporr? Du menar att det är relevant i sammanhanget? Påpeka hur? Seriöst..!

  Visst har barn en sexuell utveckling osv.. men det behöver nog inte påtalas. FRAMFÖRALLT inte när man diskuterar BARNPORR HOS VUXNA? Och varför skulle vuxna lägga sig i och intressa sig så ingående för denna såvida det nu inte vore ens egna barn och man tänkt ”diskutera blommor och bin”? Var inte naiv..

  Jag kan inte säga om han verkligen är pedofil och har heller inte sagt.. Men om jag anser han sjuk när han börjar prata så – JA. Om jag anser att han mycket väl kan ha barnporr i samlingen – JA.

  Så nej, det är inte förtal. Vilket du dessutom inte bör snacka om: Du kallar oss SDare här rasiter/nazister utan någon som helst tvekan.. Men visst, ta du bort det om du vill.

 8. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-06

 9. WTF?

  ÄR DE INTE KLOKA I PP?
  Det var det sjukaste jag hört någon politiker säga.
  Jag undrar om inte Pedofilerna kapat partiet och det är dags att lägga ner det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s