Humanisterna säger nej till Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna och islamisterna går hand i hand, skriver Humanisternas ordförande Christer Sturmark på Newsmill. Det går överhuvudtaget inte att tala om muslimer som en definierad grupp. Sverigedemokraternas enögda syn på muslimer bygger på missuppfattningen att religion är en egenskap – som hudfärg eller kön – snarare än ett självständigt ställningstagande som kan diskuteras, ifrågasättas och potentiellt förändras.”

Sverigedemokraternas intellektuella haveri bygger också på missuppfattningen att muslimer är en folkgrupp, men så är inte fallet. Muslimer kan vara indier, indoneser, afrikaner, araber eller konverterade ursvenskar. De behöver inte ha något mera gemensamt än att de betecknar sitt religiösa ställningstagande och sina trossatser som ”muslimska”.

En muslim kan vara vit, svart, lesbisk (som den muslimska författaren Irshad Manji), feminist, konservativ, radikal, sekulär, from, rättrogen, socialistisk, liberal, jazzälskare, schackspelare, badmintonproffs eller doktor i teoretisk fysik.

Sverigedemokraternas desperata försök att formulera en antites till islam lyckas inte dölja det faktum att de ideologiskt går hand i hand med islamisterna.

Liksom islamisterna vill Sverigedemokraterna se ett monokulturellt samhälle byggd på religiös etik och värdegrund. I islamisternas fall bygger det på islam, i Sverigedemokraternas fall på kristendom. Båda ideologierna menar att tron ska ligga till grund för samhällets politiska spelregler. Sverigedemokraterna vill förbjuda samkönade äktenskap.

De vill neka samkönade par att adoptera barn. Kvinnan har en annan roll i samhället än mannen i Sverigedemokraternas värld, en religiöst grundad föreställning som finns inom kristendomen likväl som islam.

De mer högerextrema inom Sverigedemokraterna möter också de mer extrema islamisterna i en annan brännpunkt: Antisemitismen. Hatet mot judarna kommer som klarast till uttryck när nynazister vandrar i samma demonstrationståg som Mohamed Omars antisemitiska följeslagare.

Sverigedemokraternas och islamisternas motsats är istället den sekulära humanismen. I humanisternas sekulära samhälle är både kristna och muslimer välkomna. I ett sådant samhälle har de mänskliga rättigheterna och den mänskliga friheten alltid företräde framför religiösa dogmer eller kulturella traditioner. Ingen människa ska behöva underkasta sig andra människors uppfattning om Guds vilja, om valet inte är självständigt och fritt.”

Läs Humanistbloggen här.

Min artikel om likheten mellan SD:s Kent Ekeroth och Talibanerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 tankar om “Humanisterna säger nej till Sverigedemokraterna

 1. Vad är detta för svammel från Christer Sturmark? Tydligen skall man jämställa demokrater som förespråkar kristna moraluppfattningar med islamister som vill införa teokratisk sharia-diktatur! Inte nog med det, nu är tydligen Sveriges mest Israel-vänliga parti med judar i ledande positioner också antisemiter …

 2. Ja att Humanisternas ledning också vill vara politiskt korrekta förvånar väl ingen? Vad deras medlemmar tycker är dock givetvis en annan sak – tro mig, jag vet.

  Sedan är det ju väldigt lätt att se det Christer Sturmark påstår om SD helt enkelt inte stämmer. Är det okunskap eller lögn – endast Gud vet.

 3. Om man vill bevara Sverige som en ickereligiös demokrati går man väl inte hand o hand med dem som vill förvandla Sverige till en islamisk diktatur?
  Försök förstå att muslimerna inte är ”onda” människor. Men i våra västerländska ögon är deras sharialagar ”onda” eftersom vi anser att det är grymt att halshugga sina meningsmotståndare.
  Men även den allra godaste och snällaste och barmhärtigaste muslimen försvarar sharia med: Det drabbar ingen oskyldig! Att ogifta mödrar stenas försvaras med: Det drabbar ingen oskyldig! Och sen tillägger man: Allah vet vad som är bäst för oss! Allah är barmhärtig!
  Som lilla 17-åriga Dooa (Allahs martyr i Expressen, 20 feb. 09) som en sann muslim uttrycker det: Al-Qaida dödar inga oskyldiga. Bara amerikaner och judar. Ibland européer som till exempel gör narr av profeten Muhammed.
  Självklart har hon hela sin muslimska församling bakom sig, föräldrar, släkt, klan, imamer. Hon, lilla tösen, har ju inte hittat på det här. Hon är ju ingen ensam vettvilling som ville gå bärsärkagång. Hon har ISLAM bakom sig. Och muslimer, även de i Sverige, även de ”godaste”. För i deras ögon ÄR ju ISLAM det godaste, bara de som förtjänar att dö dödas och självmordsbombarna ses som de godaste av alla – martyrer – som kommer direkt till paradiset.

 4. SD säger att islamisterna har rätt eftersom de menar att islam ÄR som fundamentalisterna säger att islam är. Samma gäller dig Feminix! Bekymrar det inte dig att din bild av islam är samma som fundamentalisternas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s