Bra artikel om Sverigedemokraternas anonyma mobb

Martin Ezpeleta har en mycket träffsäker beskrivning av Sverigedemokraterna i Aftonbladet: ”På nätet kan Sverigedemokraterna ta av sig sin demokratiska mask”. Ezpeleta säger att SD:s respektabla image försvinner när partiets representanter argumenterar på nätet. Partiets representanter sprider hat och partiets sympatisörer tillåts säga nästan vad som helst i deras bloggar.

Partiets hatfyllda mobb behöver man inte leta länge efter. Det är bara att kika på denna hemsidas debatter för att hitta folk som säger nästan vad som helst om muslimer, Expo eller andra av partiets fiendebilder.

I aftonbladet skriver författaren:

I bloggar och debattforum, som Politisk Inkorrekt och Flashback, kan de ta av sig sin demokratiska maskering och visa upp sitt verkliga tryne. De är hycklare.

De säger sig avsky den politiska korrektheten, den som får folk att säga vad som förväntas och är socialt gångbart. Samtidigt är de själva mer politiskt korrekta än några andra. I offentlighetens ljus är de ju aldrig främlingsfientliga. De är bara nationalister.

Jag vet inte vad Jimmie Åkesson kallar invandrare när han sitter hemma och kollar på nyheterna eller sjunger snapsvisor med sina polare.

Däremot är det säkert att han behöver rösterna från alla rasister som ännu inte kommit ut ur garderoben. Därför spelar partiet hela tiden dubbelt: å ena sidan lugna etablissemanget och visa upp sig som ett demokratiskt nationalistiskt alternativ, samtidigt som man uppviglar och flörtar med de högerextrema krafterna.

För journalisterna som vill granska Sverigedemokraterna uppstår ett dilemma: åt vilket håll ska man rikta mikrofonerna? Personligen tror jag att om man vill förstå lejonets beteende, ska man inte gå på zoo. Man måste till savannen och se hur djuret beter sig i sin naturliga miljö.

Jag säger som bloggaren viisverige: ”Alla bör läsa Martin Ezpeletas beskrivning av SD och inför valet tänka efter om man vill vara en av dessa.”


Läs även andra bloggares åsikter om

40 tankar om “Bra artikel om Sverigedemokraternas anonyma mobb

 1. Kan bara instämma. En av de bästa krönikor jag har läst i ämnet sedan SD-anhängare började ta över delar av webben.

  Och till dig läsare:

  Det är naturligtvis din fulla rätt att rösta på SD eftersom vi lever i en demokrati.

  Tänk dock efter vad som skulle hända om SD fick mandat att styra Sverige. Vill du leva i det samhället? Vill du att konspirationsanhängare, med lätt fascistiskt drag och en ton av främlingsfientlighet ska styra detta land eller är det ”bra om de kommer in i riksdagen”?

  Tänk efter noga om du vill bidra till att vi i en framtid lever i ett sådant samhälle innan du röstar.

  Rätt som det är kan det vara för sent.

 2. Tänk dock efter vad som skulle hända om V fick mandat att styra Sverige. Vill du leva i det samhället? Vill du att kommissarier, med lätt fascistiskt drag och ett hot om att hamna i ett ”Gulag” ska styra detta land eller är det ”bra om de kommer in i regeringen”?

  Förövrigt anser jag Martin Ezpeleta vara en tvättäkta rasist med ett utpräglad hat mot Sverige och landets invånare, men i hetsen mot SD duger tillsyns antisemiter som Gising och rasister som Ezpeleta utmärkt.
  Det ser inte för bra ut efterhand jerlerup.

 3. Jaså, det finns hat på nätet…

  Kommer du ihåg den våldtagna skolflickan som mobbades i Bjästa?
  Om det har fallit lite i glömska så är här en artikel så att du inte behöver googla.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hat-och-hot-vands-mot-bjasta_4483855.svd

  Nå, hur stor andel SD-are tror du att det finns i Bjälsta?

  Och apropå Jimmy Åkesson och snapsvisor, snapsvisan ”Olof Palme gick på” som han sjöng med i
  på Tallin-färjan är en snapsvisa populär i MUF i början på 90-talet. Den tid då kvällstidningslöp med Kurdspår i Palmemordet gick tretton på dussinet.

  Här är lite mer info:
  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.8530609

 4. Härligt att du inser att SD är en politisk ytterlighet peerpede.
  Jag vill varken ha den ena eller andra ytterligheten.

 5. Det är för genomskinligt jerlerup, vad driver dig egentligen att driva denna hets mot SD och sverigedemokrater i allmänhet? För hetsande så det förslår är det…

 6. @D… Vad yrar du om egentligen, jag drog din radäng lätt omskrivet för att illustrera orimligheten i eländet och du har inte en susning vad jag ser eller icke ser.

 7. Peerpede. Anledningen? Ok, du ska få den. Den är här:

  Om en ”svensk” stjäl, så är det personen som stjäl. Om en ”arab” stjäl anser Sverigedemokraterna i praktiken att det varenda djäkla arab eller muslim som stjäl.

  Om en ”svensk” våldtar är det individen som gör det. Våldtar en ”muslim” får varenda djäkla muslim och arab skulden för det denne gör.

  Det är rasism!

  An individual has not started living until he can rise above the narrow confines of his individualistic concerns to the broader concerns of all humanity.

  Martin Luther King, Jr.

 8. Jag tycker att samtliga partier skall sluta bry sig så mycket om andra partier och istället berätta vad ni själva vill och står för.
  Det är nästan så man tycker att årets val kan bli det sämsta någonsin när det gäller att förklara sin egen politik i respektive parti. Alla pratar om nån annan.

 9. Peerpede. Du såg inte själv att då du gjorde travesti av en kommentar använde du (omedvetet?) den andra ytterligheten på den politiska skalan. Jag tyckte det var uppenbart att du sett ljuset.

  Bo. SD är väldigt måna om att tala om (gärna på torgmöten) vad andra politiker gör/inte gör. Det är en hel del av deras valstrategi. Antingen vet de inte hur de skulle göra om de skulle styra Sverige eller som mörkar de som en ren valstrategi.

 10. VX. Hela tiden. Se hur man antar att MUSLIMERNA och ISLAM är så elaka.

  Men om du inte tror mig kan vi göra ett test. Är SD för eller mot att bygga moskéer, stora och minst lika fina som de kyrkor som byggs med minareter????

  Är de mot det? Ja, du då anser de att ALLA muslimer och HELA islam är nåt skadligt.

  Eller är de för det Vx?

 11. Pingback: Argumenten mot Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna « Sverige är inte världens navel!

 12. @ Jerlerup
  Ännu en gång.. bara kastar ur dig.. Om de säger detta ”hela tiden” borde det ju vara lätt att länka till ett enda tillfälle.

  Och ännu en gång:
  Lär dig skillnaden mellan ideologi/religion och etnicitet/ras någon gång! Det är skillnad på dessa som på natt och dag. Det är tillåtet att vara kritisk och skeptisk mot en religion, och försöka hindra att denna brer ut sig på bekostnad av alla andra är bara sunt, och det har inget med rasism att göra.

  SD har inte sagt nåt av det du säger, rakt av..
  Man har varit emot somliga moskéer, medan man inte ens uttalat sig om andra. Det har ofta att göra med VILKA som ligger bakom bygget.. Fast du kanske inte ser något problem med hur saudiska wahabister bygger en moské här i Göteborg tex? Så ”tolerant” att du tolererar vad som helst..? (förutom SD då)

  Sen är din fråga helt virrig.. skulle en minoritet ha lika stor rätt att ha exakt lika många byggnader som en majoritet? Bör det då också finnas exakt lika många buddhistiska tempel som det finns kyrkor? Varför inte offerlundar? ..Och bör dessa också få byggas exakt var som helst och hur som helst?

  Varför skall just ISLAM särbehandlas? Så kom inte och larva dig som om du är någon sorts försvarare av religionsfriheten. (en mycket förvriden tolkning av den isf dessutom) Detta handlar bara om PK för din del.

  Att ta avstånd från att Islam skulle ha rätt att bre ut sig hur som helst handlar rent generellt mest om värdegrund: Att man uppskattar demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet och religionsfrihet. Just detta som saknas i islamska länder.

  Religionsfrihet är en sak. Men den slutar tvärt när man försöker ta ifrån andra deras rättigheter. Detta råkar just vara Islams mål och är också så det blir i muslimska länder: Det är bara att titta på dessa och se det själv.

  Islam ÄR ondska, så de flesta religioner. Precis som kommunism och nazism.
  De schysta muslimer som finns (och visst, de finns, tyvärr är de alltför få) är det TROTS sin religion.. dessa ”muslimer” är egentligen inte muslimer mer än majoriteten av svenskar är kristna, de är sekulära.

  Det är skillnad på religioner, precis som det är skillnad på ideologier, alla är inte gulliga.. Och tom bortsett det: En väldigt stor skillnad är att den islamska världen har aldrig genomgått en upplysning, islam är inte sekulariserad. Väldigt många muslimer vill fortfarande leva efter koranen.. med allt vad det innebär av sharialagar och upphävande av demokrati.

  Jag skiter i vilken gud någon kan hänvisa till, när man vill vrida tillbaka klockan och arbetar för att samhället, även de icke-troende, skall underkasta sig religionen.. Det är oacceptabelt.
  Ni gynnar ingen religionsfrihet, ni gynnar dess eventuella avskaffande.

  Du är naiv.. om du ens tänker själv dvs och inte bara agerar som man skall under PK-dogman.
  Tycker det är tragiskt att det är just svenskar (utan riktigt erfarenhet av denna ”mångkultur” dessutom) som alltid skall försvara intoleranta & odemokratiska ideologier och beteenden bara för att de flesta som har dessa råkar vara invandrare. Om det finns någon rasism att hitta här så är det där.. White man’s burden: Världsamvetetet i Sverige, som tror sig kunna ställa världen till rätta när man inte ens kan ta hand om egna landet, spökar än..

  Har du aldrig själv undrat VARFÖR du känner en sån oerhörd vilja att försvara denna ideologi maskerad som religion? För det har uppenbarligen inte med en objektiv bedömning av vad den predikar att göra.. dess ideologi påminner nämligen snarast om nazismen (som jag antar att du är emot??) ner till samma drömmar om total utrotning av alla judar..

 13. Vx. ge mig ett exempel på att Sd varit FÖR ett moskébygge!

  Sen noterar jag att du ser på islam precis som nazisterna och de fundamentalistiska muslimerna. För det är de, inte normala muslimer, som vill utrota judar. Bekymrar det inte dig att du delar islamisternas syn på islam?

 14. @ Jerleup

  Korta svar..
  Nej, jag tänker inte leta efter exempel. Såvitt jag kan se har dom inte uttalat sig för så vi kan anta det då.. Men so what? Har dom uttalat sig för byggnationen av någon annan religiös byggnade? Inte? Nej, precis.

  Varför skall NÅGON uttala sig för bygget av en moské? När var senaste gången du uttalade dig för att bygga en synagoga, ett tempel eller någon annan liknande? Än en gång: din särbehandling av Islam gör sig sorgligt påmind.

  För det andra.. Nej, det bekymrar mig inte att jag ser på ”Islam som islamisterna”.. Det bekymrar mig att du tror dig kunna religionen bättre än både muslimerna.. Iran, Saudiarabien osv kan visst inte sin egen religion 😀 – den förstår bara du – och alla oss som faktiskt läst på om den.. (vi kan visst inget heller) när det faktist är tydligt att det är du som inte kan något om den överhuvudtaget. Det hade varit komiskt om det inte vore så tragiskt & arrogant.

  ”Säkert hundra exempel”? Riktiga exempel eller bara förvridna tolkningar som nu?
  Torde hursomhelst vara enkelt att länka till ett då.

 15. PS. Nazister har en tendens att försvara Islam och istället gnälla på judar.. Ta ND som typexempel.

  Du verkar inte riktigt veta vad du pratar om..

 16. PS. igen..
  ”Inte normala muslimer som vill utrota judar”.. Det lät ju betryggande! Normal vet jag inte du.. Vi bör nog säga ”inte alla” och det vill nog inte ALLA nazister heller.

  Du kanske dock borde börja undra vad det är för ideologi som gång på gång lyckas föda fram ett sådant hat? Så mycket terrorism, så mycket våld och så mycket förtryck? Och det är inte bara judar.. det är även mot alla andra otrogna, mot homosexuella, kvinnor osv. (dessas rättigheter väger visst lätt i sammanhanget)

  Men nej det går ju inte.. För du VET ju (för det har du bestämt för dig själv) att Islam är världens trevligaste..

 17. Vx. Har Sd uttalat sig MOT att exempelvis bygga kristna kyrkor? Nej, de har bara uttalat sig mot moskébyggen! Jag kräver inte särbehandling men vill att de behandlas med lika rätt!

  Vilken ideologi som kan framföda så mycket hat. Aha. Menar du ALLA muslimer? Generaliserar Vx?

 18. @ Jerlerup
  Och vilka kyrkor byggs just nu av kristna sekter som vill choppa huvudet av folk och införa gammaltestamentlig lag? Jag måste väl inte upprepa att värderingarna byggarna har kan spela in?
  Om du inte anser att vem som helst skall få bygga vad som helst vart som helst kan du liksom lägga ner..

  Och såklart det typiska vulgärargumentet, att gå efter vad någon inte har sagt..
  Har du uttalat dig MOT.. (vad som helst negativt)? Så du är du för det eller? Sluta larva dig.
  Du börjar bli lite väl desperat nu..

  Med ideologi menar jag ideologi. Och då vi diskuterar Islam så menar jag såklart den islamska ideologin. Svårt att förstå? 🙂 Det är ingen generealisering.

  Sen att du undviker alla egentliga frågor och resonemang man för och istället håller på med detta larv.. Talande.

 19. Vx! ”vilka kyrkor byggs just nu av kristna sekter som vill choppa huvudet av folk ” Inga, men å andra sidan byggs inga moskéer av sådana människor heller!

  Nu antar du att de som finansierar byggena är Osama Bin Ladin typer!

  (Finns riktiga problem så bemöter ett samhälle dem genom att förbjuda finansiering av kyrkor från folk som är terrorister. gränsdragning istället för förbud.)

 20. Så du inser att det finns ett problem med (åtminstone, det är en början) somliga moskéer? Vad bra att du slutat tro att ”moskébygge = positivt” isf.

  Men nej, du kan bara DELVIS dra gränser på det sättet. Utvecklingen har gått för långt, problemet stannar inte vid landsgränsen. Det finns redan här. ”Hemodlat”.

  För ett exempel så har vi redan flera ”radikala” moskéer här i Göteborg. (dvs sådana som faktiskt lär ut den blodiga ideologi som islam de-facto är) De är såkallade källarmoskeér och det är till dessa som nästan alla (som går till moskén alls, dvs de flesta muslimer) går.
  Samma historia upprepas i praktiken överallt över landet. Först radikala källarmoskéer, sen lika radikala riktiga moskéer.. ofta med tillhörande ”islamskt kulturcenter” där man lär muslimer att avsky västerländsk kultur. Ofta, men långtifrån alltid är alltihop sponsrat/finansierat med pengar från utlandet.. det finns gott om muslimer i Sverige så pengar är inte ett jätteproblem. Och ibland hjälper tom de naiva myndigheterna till!

  Sveriges diverse muslimska föreningar bedriver dessutom, sen länge, en islamistisk agenda.. tex bjöd Sveriges Unga Muslimer in en talare som tycker att homosexuella skall dödas. http://www.youtube.com/watch?v=xiee2bXeNGs

  NÄR var senaste gången en kyrka gjorde detta? (Och säg inte ”Åke green”, det är en STOR skillnad på allmänt hetsgnäll och vilja döda..)

  Man har även framfört små men med tiden alltmer påträngande (och ”normaliserade”) krav om särlagstiftning, sharialagar, könsuppdelad undervisning, halal-slakt utan bedövning.. Man bedriver även extrema friskolor.. Det finns islamister i riksdagen: Mehmet Kaplan tex, och snart kommer troligtvis Moderaternas nr. 5, Abdisirak Waberi (som tycker att man skall kunna slå sin fru.. alla fyra av dom.) in i riksdagen. I Malmö verkar redan shariadomstolar, om än inte fullt ut.. Ännu.

  Och hur har du tänkt stoppa detta? Framförallt när du bara gnäller på det enda parti som uppmärksammar dessa problem? Tänker du bara fortsätta framhärda att Islam inte är ett problem som vanligt, alltmedan Sverige går käpprätt åt helvete?

  Att du framhärdar kanske beror på att du inte märker mycket av detta där DU bor, men tro mig, det kommer dit en dag också.. Förhoppningsvis har du vaknat från din PK-trans och börjat tänka själv innan dess.

 21. Nu ska jag egentligen inte svara åt någon annan men det troliga svaret ligger väl i att se skillnad på islam och islamister?

  Era generaliserande konspirationsteorier fungerar inte på de som lever och arbetar med muslimer dagarna i ända, ser hur de fungerar i skolan, samhället, idrottslivet, gårdsdagar, m.m., m.m.

  Att hävda att de kommer att ”vakna till liv och visa sin rätta identitet” då allt ställs på sin spets (vilket det aldrig kommer att göra) är bara fånigt. Ledsen. Mig övertygar du inte. Inte heller 94% av den övriga röstbara befolkningen.

  Däremot finns det utmärkande fundamentalister men de har inte en reell makt på ”vardagens muslimer”. De jag träffar tar däremot avstånd från dem eftersom de har tagit sig från de regimerna.

 22. @ D
  Och här kommer förnekelsen, inte ett enda bemötande av ett enda argument, bara förnekelse rakt av. Tröttsamt. Jag skulle kunna gå på om hur fel du har.. framförallt när du låtsas ha upplevt mer av detta än oss. (det är enkelt konstaterat att mångkulturens och Islams största försvare är svenskar som aldrig riktigt upplevt den) men jag citerar hellre bara vad jag sa innan för att visa hur komiskt dina invändningar framstår:

  Iran, Saudiarabien osv kan visst inte sin egen religion – den förstår bara du 🙂 – och alla oss som faktiskt läst på om den.. kan ingenting heller. (Och såfort muslimer sen beträder svensk mark så.. POOF!.. är de helt annorlunda: sekulära helt plötsligt. Ja, väldigt troligt)

  Att jag skulle övertyga dig förväntade jag mig inte.. Alltför många tror inte på något förrän de själva upplevt det… och vi vet ju hur det ligger till med det…

 23. Näe jag kan bara det jag ser och upplever i mitt jobb och liv, säkerligen mindre än några och mer än andra. Vad annat skulle jag säga?

  ….det är SD som hävdar att de kan Islam in i minsta detalj och att detta är allmängiltigt för alla muslimer i hela världen. SD … och du förstås.

 24. @ D
  Vad du skulle säga vet jag inte..? Det finns liksom inget du egentligen kan säga som förändrar fakta. Om du vill ha min åsikt: Tror eftertanke innan du pratar igen vore bättre?

  Således kanske du skulle bredda dina perspektiv och sluta tro att för att du mött några sekulärar muslimer så är Islam en mindre galen ideologi?

  Du kanske skulle titta på hur det faktiskt ser ut i de islamska länderna, jämföra med koranen och se att man faktiskt gör vad där står att man ska? Du kanske skulle undra varför ingen annan religion frambringar i närheten så mycket hat och våld?

  Det går inte att kalla ”islamister” för en extrem minoritet eftersom de inte är det. Jag kan inte Islam in i minsta detalj, men jag har pluggat religion och drar också mina slutsatser utifrån hur det faktiskt ser ut därute i världen.. istället för att bara bestämma mig i förväg för att något är bra eller dåligt.

  Om Islam vore en helt annan ideologi/religion.. om det vore säg kristendomen, och utövades av svenskar: Hade ni försvarat den då? Knappast, allt detta beror på PK. Ni är tex väldigt snabba med att upphäva varje ensklid galning ni kan hitta som röstar SD till norm.. Medan ni låtsas som alla miljoner ”radikala” muslimer istället vore en liten obetydlig minoritet och att det faktum att det finns sekulära muslimer skulle göra ideologin i sig mindre vidrig.

  Jag har träffat trevliga nazister och jag har träffat trevliga islamister. Det gör dock inte deras ideologi mindre vidrig.

 25. Jag är lärare sedan åtta år (SO) i en större stad i Sverige. Åtskilligt med invandrare har jag träffat genom åren i mitt yrke. Däribland en hel del muslimer. Barn, vuxna och ungdomar. Detta i en stadsdel som har stor andel invandrare. Flera av mina kollegor är (har varit) invandrare, en del från den muslimska delen av världen.

  Den bästa diskussion jag haft med en kollega i ämnet fundamentalism var då han (muslim) bad mig läsa en artikel om Wahhabism som visade vilken tokig inriktning det är. Han fördömde inriktningen rätt rejält och påvisade mig om hur viktigt det egna förhållandet till Allah/Muhammed är och att man agerar rätt mot människor med ett gott hjärta. Lite av vad vi svenskar skulle kalla ”sunt förnuft”. Jag har svårt att föreställa mig att det mötet var unikt (vilket andra möten/samtal också visat).

  Jag höjer gärna min röst mot varje form av fundamentalism eller extremism, oavsett bakgrund till den. Det är min skyldighet som människa och lärare.

  Min bedömning av SD gör jag genom officiella SD-bloggare och deras officiella politiska åsikter; däribland deras partiprogram och officiella debattinlägg i större tidningar. Min bedömning av Islam gör jag genom mina möten med människor. Mina erfarenheter av religiös extremism får jag genom media. Ser den faktiskt inte någonstans i det samhälle jag möter.

  Jag bedömer människor utifrån möten och erfarenheter. Jag tillskriver dem inte något i förväg.

  Om du vill rösta på SD av de orsaker du anger ovan ska du naturligtvis göra det. Det är din fulla rätt. Själv skulle jag aldrig kasta bort min röst på dessa konspiratoriska politiker. Jag röstar hellre på någon som har kunskap/förmåga att driva det här landet utifrån andra premisser.

 26. Kort svar till vx. Saudiers moskéfinansiering är en sak. Att moskéer behövs en annan. Islam är en sak islamisk fundamentalism en annan,

  Och… Faktum kvarstår att om det är ett problem att Saudier finansierar en religiös lokal är det också problem att påven gör det, eller kungen i thailand.

 27. Varför svarar ni aldrig på argument och frågor? (Som sagt: Förnekelse. Anklagelse.)
  För att summera problemet här och er virriga atttityd: Om religionen Islam inte är ett problem, varför påpekar ni då så ofta att det finns sekulära muslimer? Snacka om att säga emot sig själva..

  @ D
  Ohh.. skrytdags är det? Jag har bott i Bergsjön och gick på invandrardominerade skolor.
  Jag har studerat religion på universitetsnivå, jag kan Islamsk teologi, jag har läst Koranen. (pärm till pärm) så även Bibeln.. Jag har läst mycket av haditherna, framförallt al-Bukhari.

  MEN.. tillskillnad från vad du själv erkänner: Jag utgår ändå inte enbart från mig själv och mina egna upplevelser. När man gör det ger det inte mycket till helhetsbild. Jag tittar på hur det faktiskt ser ut där Islam är dominerande.. (och jämför gärna med vad jag kan av religionens påbud) något ni hela tiden inte ens bemött.

  Så trots era anklagelser om motsatsen, det är ju jag som bestämt mig i förväg.. det är ni. Vi diskuterar ju ändå religion så ett citat kanske vore passande? ”huru kan du säga till din broder: ‘Låt mig taga ut grandet ur ditt öga’, du som har en bjälke i ditt eget öga?” (Jesus)
  Du baserar dig alltså på lite annat än att du träffat några trevliga muslimer.. stort underlag.

  @ Jerlerup
  Du fortsätter hävda det. Men problemet är att Islamsk ”fundamentalism” är just majoritetsislam.

 28. PS.
  1) ursäkta mina stavfel och diverse glömda ord. skall tex vara: ”Så trots era anklagelser om motsatsen, det är ju INTE jag som bestämt mig i förväg.. det är ni.”

  2) @ D.. Uppge gärna vilken ”större stad” du talar om..

 29. *suck*

  Sorry. Då jag inte litar ett dugg på SD:s svans håller jag min stad för mig själv. Dessutom är jag som sagt lärare och då vill jag hålla lite på officiella politiska åsikter.

  Det var du som bagatelliserade att det var ”några muslimer” jag träffat, därav beskrivningen i vilka situationer jag träffar invandrare/muslimer och varför jag inte tycker din beskrivning stämmer.

  Du tror mindre om människan i samhället, jag tror mer. Det skiljer i grundläggande människosyn.

 30. @ D
  ”Du tror mindre om människan i samhället, jag tror mer. Det skiljer i grundläggande människosyn.”

  En anklagelse till ser jag.. när sa jag detta? Vad jag ”tror” mindre om är somliga ideologier därför att de ÄR mindre värda: Kvinnoförtryck, intolerans, dragoniska straff för allt och inget.. det är värdelöst. Att jag sen vill påstå att folk som följer en ideologi tenderar att faktiskt just följa den. (och att majoritetsislam är just ”fundamentalistisk”) Det kallas realism det, inte människosyn.

 31. Du tror uppenbarligen att människor kommer hit för att ta över vårt land i Islams namn, jag tror att människan bara vill överleva, göra rätt för sig och ha det bra för sig och sin familj. Oavsett vilken anledning de kommer hit för. Så tolkar jag de jag har mött. Det finns säkerligen undantag hos de ca 4-500 000 muslimer som bor här men jag är övertygad om att de är i minoritet.

  Där skiljer vår människosyn.

 32. Pingback: Argument mot Sverigedemokraterna!!! « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s