Om Sverigedemokraterna: censurera inte SD, ta debatten och striden istället!

Sluta använd antidemokratiska metoder!

Sluta censurera SD!

När Staffan Gising igår hoppade av från Sverigedemokraterna visade han hur man kan ta debatten med Sverigedemokraterna. Istället för att censurera SD kan man ta debatten mot Sverigedemokraternas idéer och retorik. Man kan bemöta dem. Man kan kalla en spade en spade, som Gising. Man kan dessutom medge att fel begåtts i integrationspolitiken, som låter allt politikerna säger genast så mycket trovärdigare!

När Pridefestivalen bjöd in till debatt sa partiledarna att om SD kommer, så kommer inte vi. RFSL gav sig och uteslöt SD, men tillät Piratpartiet och Gudrun Schymans Feministiska initiativ att komma dit.

Partiledarna bekräftade därmed partiets status som ”utanför systemet” och ”censurerat”. Och, big surprise, det har de gjort en poäng av! I lite varstans i media kan man nu läsa att SD är ett baktalat och censurerat HBT-vänligt parti. Och det de säger kan stå relativt oemotsagt eftersom ingen debatt mot dem äger rum på Pride. Där hade man ju lätt kunnat punktera deras argument.

Men inte alla gillar beslutet att censurera SD. I Svd läste jag på torsdagen:

Men inte alla inom Prideorganisationen tycker att det är rätt att SD stängs ute. Christoffer Jönsson, ledamot i Folkpartiets ungdomsförbunds styrelse, satt med i ledningsgruppen för Pridehouse i vintras. ”Jag kan förstå att det skulle skapa en konstig stämning om vi bjöd in SD, men demokratiargumentet väger tyngre. Det är ett olyckligt beslut, det är på grund av att de utestängs överallt som SD har vuxit sig starka.”

En liknande intressant artikel finns på Newmill, av Philip Wendhl, om det orättvisa i att PP bjuds in men inte SD.

Exakt! Men jag tror också att det helt enkelt är så att partiledarna inte KAN debattera mot SD. De vet inte hur de ska göra, och då är det väl lättare att dra svansen in mellan benen och fega ur! Denna ständiga vilja att censurera SD, denna oförmåga att bemöta deras argument och deras ovilja att bekänna riktiga problem vi har med integrationspolitiken gör att Sverigedemokraterna faktiskt vinner terräng.

Att en spade kallades en spade igår är ett stort kliv framåt. Fegar de andra politikerna ut nu, eller tar de debatten och striden?

Länkar

Länkar om Staffan Gisings avhopp!

http://staffangising.blogspot.com

P. Jonsson om avhoppet: SD inifrån

Länksamling angående valdebatten i Pride, Pride och Sverigedemokraterna och liknande:

Peter Andersson om Sverigedemokraternas hyckleri

Helds HBT-nyheter om att SD accepterar en könsneutral äktenskapslagstiftning.

SVD om Sverigedemokraterna och HBT-frågorna

Judar och minoritetsproblem

Dagen om Pridefestivalen

SvD om att SD portats från Pride

Gud finns på Pride.

Och Robstens blogg som är mindre Pridepositiv.

Artikel på Newmill av Philip Wendhl om det orättvisa i att PP bjuds in men inte SD.

Avslutningsvis

Det kan avslutningsvis vara på sin plats att påminna sig om att Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder sa så här så sent som 2008:

Det är kanske dithän samhället håller på att gå? Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?

Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare. Och mig veterligen är detta något som sker mellan en vuxen man och en vuxen kvinna – inte mellan två män eller mellan två kvinnor eller mellan några andra konstellationer.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 tankar om “Om Sverigedemokraterna: censurera inte SD, ta debatten och striden istället!

 1. Huvudsakligen bra skrivet. Några synpukter. Gisings avhoppskommentarer handlar e.m.m. inte så mycket om att ”ta debatten” som om att försöka ”tvätta av sig” den svartmålning som alla sd-representanter utsätts för. Genom att ta offentligt avstånd från sd hoppas han distansera sig. Rätt förutsägbart, om än inte särskilt hedervärt. Det är notervärt att Gisings avhopp leder till mycket mer publicitet än de politiker som hoppat av från andra partier till sd…

  Jönssons försvar för debattens betydelse för demokratin är hedervärd, men hans analys att utstängningen av sd är anledningen till att de växer är ofullständig, vilket du också är inne på. Sd växer e.m.m. huvudsakligen p.g.a. att vissa samhällsproblem växer, problem som sopats under mattan och ej fått kritiseras, varken av sd eller någon annan, p.g.a. samma demokratiskt tvivelaktiga mentalitet som velat frysa sd ute.

  Söder är nog den på sd:s riksdagslista som har den mest hbt-kritiska inställningen. Hans ”intolerans” är ändå mild jämfört med mainstreamuppfattningen i en snabbt växande religion.

 2. Hej!

  Tack för att du länkade till min blogg.

  Och jag gillade din nydanande juridisk. ”Helds HBT-nyheter om att SD accepterar en könsneutral könslagstiftning”

  Könslagstiftning böra vara könsneutral precis som äktenskapslagstifning. 🙂

  Bengt

 3. Har haft tanken att det kan vara så att övriga partier och politiker har den erfarenheten genom Ny Demokrati tidigare på så vis att de helt enkelt anser det inte ger något att debattera med Sverigedemokraterna. När man ser på argumenten från SD och debatter mellan deras politiker och anhängare kommer det om och om igen till fördomar, försök att vinkla statistik och information.
  Jag uppfattade det som så att de övriga partierna har försökt ta debatten vid 2006 bland annat med Sverigedemokraterna i media och här och var, men det har varit dumheter varje gång. Det här avhoppet och vad Staffan säger är inget okänt, men det bekräftar vad exempelvis Mona Sahlin och övriga partiledare sagt hela tiden när det gäller Sverigedemokraterna och varför de aldrig kommer samarbeta med dem.

 4. @Iridium, Då har vi lite olika minnesbilder för som jag minns det så gjorde man på samma sätt då som nu, ingen debatt med Ny demokrati heller. Resultatet av den taktiken vet vi så det förvånar mig att man gör likadant igen. Om nu min minnesbild är rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s