Bloggutmaning inför valet 2010: Bemöt Sverigedemokraterna med humor!

Detta är en bloggutmaning!  Sverigedemokraterna måste bemötas med humor, insikt och argument. I dagens debatt finns det tyvärr för lite av den här varan! För att få igång debatten postar jag en del av mina, och andras alster här och kommer att tillverka nya alster under denna rubrik. Först ut paraodier på Sverigedemokratiska valaffisher plus en sak om hur Sverigedemokrater ”hedrar” den svenska fanan!

Skriv ett inlägg på er blogg, kopiera mina bilder och använd dem och lägg in egna, antingen era eller sånt ni hittar på webben. Och länka hit till denna bloggpost. Alla är välkomna att delta. Jag redovisar alla nya teckningar i nästa bloggpost i ämnet och länkar till era bidrag. Skämt är också välkomna!

Aborter för vem?

Sverigedemokraterna skämtteckning

Förklaring: Sverigedemokraterna är för en politik med restriktiv abort och vill att svenskar föder fler barn. Samtidigt anser de att det föds för många muslimer i Sverige och de stöder olika program för att minska ”överbefolkningen” – i Afrika och i muslimska länder… (Lånad av Piratnik)

Ett svenskt parti…

Förklaring: Det vi borde veta som svenskar är hur beroende vi varit av det ”främmande” och utländska under hela historien. (Bilden gjord av Torbjörn Jerlerup)

Den svenska flaggan

Sverigedemokraterna, "hedrar" den svenska flaggan!

Förklaring: Just genom att nedvärdera det utlänska inflytandet genom årtusendena på den svenska kulturen. Och genom de osvenska hetskampanjerna mot islam och muslimerna som partiet håller på med så trampar SD på det svenska. Det är djupt ovärdigt oss svenskar! (Torbjörn Jerlerup, med hjälp av bild av okänd konstnär)

Förklaring: Bögfobin och hetsen mot HBT-världen tolereras i Sverigedemokraterna som pratar mycket om den heterosexuella normen, mamma, pappa, barn..Denna norm är inskriven i partiets partiprogram! (Tack Piratnik!)

Sverigedemokraterna!

Förklaring: Det är berättigat att peka på Sverigedemokraternas förflutna i den mån de fortsätter med samma politik. Hetsen mot islam och muslimerna kan bara jämföras med antisemitismen eller KKK:s hets mot afroamerikaner. (Montage gjort av Torbjörn Jerlerup)

—————

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

21 tankar om “Bloggutmaning inför valet 2010: Bemöt Sverigedemokraterna med humor!

 1. Pingback: Tweets that mention Bloggutmaningen! Bemöt Sverigedemokraterna med humor! | Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 2. Humor, ja. Men ovan redovisade affischer skjuter över och bortom målet. Består alla ”argument” mot SD i hakkors och KKK står det illa till. Det för tankarna till Goebbels och ”Greulpropaganda”. Påminner faktiskt om demoniseringen av judarna i Julius Streichers ”Der Sturmer”. Men som sagt, humoristiskt och underhållande på sitt sätt.

  Du bekämpar – till skillnad från så många – SD på ett intellektuellt och värdigt sätt. Därför ser jag det meningsfullt att skriva på din blogg. Stort tack förresten att du besökte Mopsen och gav vädrdefulla råd vad gällde kampen mot datorligister!

  Men som måltavla för dagens skott tvingas jag tyvärr signalera bomskott. Siktat mot månen och träffade trädtopparna. Men det är inte där SD grävt ner sig. Sänk elevationen 45 grader och skjut direktriktat på rätt mål. Utan regeringens misslyckade integrationspolitik hade SD inte funnits och inte heller behöva finnas.

  SD är inte problemet. SD är blott ett symptom på problemet. Den läkare som blott behandlar symptom inte bryr sig om den egentliga sjukdomen bör berövas sin legitimation.

  Hälsar dig

  SD-Stellan

 3. Om man kikar på SD, Stellan, måste jag tyvärr dra den jämförelsen. Speciellt jämförelserna mellan SD och anstisemitismen.

  Det är snarast SD som låter som Streicher! Att rada upp brott som invandrare gjort a lá Kent Ekeroth, och olika SD sympatisörer, och sen generalisera om att detta beror på kulturer, tex islam, så att alla som är från denna kulturen blir utpekade, är EXAKT vad Streicher gjorde.

  Jag var egentligen emot att ens antyda jämförelser med nazismen när jag startade denna bloggen men ju mer jag studerade SD:s vanvettiga hetskampanjer mot islam, ju mer kände jag att min ursprungliga åsikt var fel, och att dessa jämförelser måste göras.

  Men som sagt… Vi kan enas i att politikerna bär ansvaret! Men vilken politiker erkänner att de gjort fel mitt i en valrörelse?

 4. Men du sitter i partistyrelsen Stellan. SD kommer kanske in i riksdagen och kommer att få hantera riktiga politiska frågor. Kan du berätta vad Sverigedemokraterna kommer att svara folk från arabiska länder som generaliserar om svenskar? Typ: ”alla svenska män och kvinnor vänsterprasslar och bedrar varandra trots att man är gifta”, eller ”alla kristna är som Livets Ord som tror det kommer att bli kärnvapenkrig i Mellanöstern och sen kommer harmageddon och alla muslimer utrotas” eller ”alla Sverigedemokrater är nazister eftersom Anders K. och en massa andra var med i NRP”…

  Ser ni att dessa tänkta ”araber” ställer frågorna på ett visst sätt? Med generaliseringar?

 5. Varför skall man svara på sådant? Varför skulle inte araber få generalisera om svenskar? Dina exempel är dessutom inte alls osanna.

  Att vissa grupper utlandsfödda är överrepresentaterade vad gäller våldsbrott har inte med islam att göra, utan att de kommer från länder och områden där våld närmast är en normalitet.

 6. Exemplen jag gav om Sverige var väl en osanna. Du måste ha skrivit fel!

  Ja, Stellan. Du säger så ofta här. Vålsbrott har inte med islam att göra, säger du här och nu. Men i din blogg tangerar du ofta Kent Ekeroths hets mot muslimerna själv, och kallar du kallar islam nazistiskt! Och du är med i ett parti som inte bara tolererar, utan STÖDJER de som hävdar att väldsbrott HAR med islam att göra!

  Men… Som du skrev det du skrev här kan jag bara stödja dig. Helt rätt! Fortsätt i den här stilen!

  Den Stellan som ibland säger konstiga saker på sin blogg och jämför islam med nazismen, är inte den Stellan Bojerud som jag hört talas om. Jag har hört talas om en Stellan Bojerud som tydligen ska vara ganska känd för att se sina medmänniskor för vad de är och som inte är snar att döma.

 7. Jag påstår att homosexuella hängs i islams namn. Jag påstår att kvinnor stenas till döds i islams namn. Jag påstår att småtjuvar stympas med handens avhuggning i islams namn. Jag påstår att Stormuftin av Jerusalem Haj Amin Husseini – då den muslimska världens högste ledare – drev en koranskola i Berlin för att utbilda muslimska SS-soldater i likheten mellan Koranen och naziideologin.

  Däremot påstår jag inte att något sådant är ett omedelbart hot mot svenskarna och ej heller att ovannämnda avarter skulle spegla islams grundbudskap. Islam är inte nazism, men tyvärr är många extrema islamister lika med nazister.

 8. Rent allmänt är ju just ”politisk humor” av den här typen något för de redan frälsta som TROR de är roliga. Ärligt talat nu jelerup, tycker du själv det här var kul? Tror du några kommer och sitta och skratta åt dina taffliga alster?

  (Har för övrigt ett förslag på en liten ”kul” valaffisch till de kulturradikala partierna så här i Pride-tider! Varför inte en ha en affisch med en skäggig muslim i kaftan som tungkysser en jude med skruvlockar och kippa under en rubrik av typen ”För mångfaldens och toleransen Sverige”. Skulle nog bli en riktigt valvinnare i våra invandrartäta förorter som Rosengård …)

 9. Jag välkomnar politisk satir mot SD (och mot andra partier också, för den delen)! Gillar den typen av humor. Men… det här är faktiskt inte särskilt roligt. Är det något krav jag ställer på humor så är det att den är rolig.

  Får jag gissa så beror den här trista humorn på att folk inte är vana vid SD. Gemene man känner inte SD tillräckligt för att kunna göra träffsäker satir. Man utgår bara från den nidbild av SD som gemene man har och ritar den. Ett annat problem för satirmakarna är att den inte bara kan vara elak. Är man bara elak och hatisk mot SD kan man inte göra något roligt av det. Men försök gärna! Jag ser fram emot den första roliga satiren med SD!

 10. Schysst initiativ. SD består oss med så mycket skrattretande humor att det verkligen är dags att vi bjuder dem på lite grand i retur.

  Jag jobbar vidare på temat ”avskaffa religionsfriheten (yttrandefriheten och mötesfriheten)” som är en helt logisk följd av just Kent Ekeroths hetsande mot islam. Text och bild kommer.

 11. Stellan! Om du menar islamsk fundamentalism och inte islam SÅ SKA DU SKRIVA ISLAMISM/islamsk fundamentalism/fundamentalister eller något annat. Just nu skriver du islam och då kan man bara tolka det som ISLAM.

  ”De fyra heliga ”kristnas” upprop om kärlek till islam (se tidigare artikel om kyrkans självmordslängtan) manade mig att plocka fram lite bildbevis. Dessa ”heliga människor” söker främja nazismen! Det finns gott om bildbevis. Döm själv… ”

  Och OM du vet att det finns en skillnad mellan fundamentalism och islam, då ska du inte påstå att det som jag citerar här nedan är det enda man kan lära av islam:

  ”Bejakande av den andres erfarenheter och ta till sig? Det finns många erfarenheter att ta till sig från andra religioner. En erfarenhet kan exempelvis vara att en hängd tjuv kan inte längre stjäla och en annan är att en stenad kvinna kan inte begå äktenskapsbrott. Det finns mycket annat som kyrkan kan ta till sig, såsom omskärelse och sharialagar. ”

  Om du menar att islam inte är ett hot så visar du inte bilder på hängda och stenade och frågar om det är våra barns framtid?

  Jag förstår mig inte på dig. När man pratar med dig tar du avstånd från att generalisera om islam men sen publicerar du sånt som nästan är i stil med Kent ”Streicher” Ekeroths hatpropaganda! Det är därför jag TROR att du egentligen vet om vad som pågår i Sverigedemokraterna, och att du egentligen ÄR annorlunda än islamhetsarna, men att du inte vill stå upp och protestera mot skiten just nu när det är valkampanj, så du väljer istället att följa med och göra som alla andra.

  Men det är detta Sverigedemokraterna, med Kent ”Streicher” Ekeroths propaganda, som du får leva med efter valet. Glöm inte det!

  /T

 12. Pingback: Det var en gång… « Piratpartist

 13. ”Sverigedemokraterna måste bemötas med humor, insikt och argument”.

  Ja du Jerlerup, det kommer man kanske ganska långt med om man bor i Gnesta, men för att nå ända fram i sitt bemötande behöver man också bli lite seriös om en Sverigedemokrat ska tycka det är riktigt kul, så det finns en del att jobba på.

  När jag tänker efter så var väl heller inte ditt syfte med ”Sverigedemokraterna måste bemötas…” att debattera med/mot, utan snarare att roa sig själv på SD:s bekostnad.

  Eller vad säger blogginnehavaren…?

 14. Pingback: Nikkelin – 2010-07-29 | nikkelin lifestream

 15. Kul humorbild om SD: Åkesson är på väg ut genom dörren och säger till sin fru: ”Älskling, jag ska ska gå ut och mecka med bilen. Alltså… inte Mecka… jag menade inte… Jag menade jag ska gå ut och mekanisera med bilen… fasen, vad heter det… inte mekanisera… Mekanomisera! Meckamera! Meckera!” ”Med mera…” så går han ut. Han gör alltså allt för att inte säga mecka (Mecka) och då bara trasslar han in sig mer och mer ju mer han försöker att INTE säga mecka. Det vore kul, tycker jag. Det är lite bitskt mot SD som ju vägrar ta i Islam med tång men också en knivsudd betska mot fanatiska islamister som ju förmodligen tycker det är en skymf mot Islam att säga att man ska gå ut och mecka med bilen. Udden är alltså riktad åt två håll: både åt SD och fanatiska islamister eftersom dom vägrar använda ordet mecka. Jag tycker i alla fall den humoridén är mycket roligare och intressantare än något av det jag sett här.

 16. Pingback: Bloggutmaningen: Bemöt Sverigedemokraterna med humor (del 2)! « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s