Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna & Pridefestivalen.

Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna, Pridefestivalen

Nu lagom till Pridefestivalen  kan det vara bra att påminna sig om vad de olika politiska partierna anser om homosexualitet och HBT-frågor. Bengt Held har skrivit en serie bra artiklar där han bl.a. visar Sverigedemokraternas och Nationaldemokraternas syn på HBT-frågorna.

I den första artikeln citeras detta från Sverigedemokraternas partiprogram som visar att heterosexualiteten är normen:

I dagens Sverige kan vi se en samhällsutveckling där den traditionella familjens betydelse och familjelivets värden i allt högre utsträckning har kommit att ifrågasättas och nedvärderas…. Det höga antalet skilsmässor och ett allt starkare ifrågasättande av varje barns rätt till en mor och en far riskerar att förstärka känslan av otrygghet och rotlöshet hos många av våra barn.

Held har haft en serie mycket bra artiklar om SD:s HBT-politik. Här är en artikel om ett brev till SD-politikerHär är en annan artikel från i juni i år om svaren på det brevet. I en DN-intervju inför Pride gör Jimmie en poäng av SD är ett HBT-vänligt parti genom att hetsa mot islam:

På så sätt att vi har ensamrätt på att kritisera islam som är det största hotet mot den homosexuella minoriteten.

I den andra artikeln citeras detta från Nationaldemokraternas hemsida:

Det är viktigt att den traditionella familjen utgör en odiskutabel norm för samhället… Till skillnad från normala familjer (mamma, pappa, barn) är homosexuella relationer onormala och ger uttryck för en defekt…  Att vara homosexuell är ett dolt handikapp som inte syns utanpå….

Själva ordet perversion betyder ”förvrängd” eller ”kastad över ända” och inkluderar också ett moraliskt fördömande. För att samhället ska bevara och stärka den heterogena friska normen är det viktigt att kärnfamiljen moraliskt upphöjs över homosexualitet. Annars riskerar man det som sker idag, nämligen att homosexuella luras att vara ”stolta” över sitt handikapp.

Falstaff Fakir skaldade: Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur! Så rätt! Så rätt!!

—–

Mer läsning. DN, DN:s intervju med Jimmie åkesson, en artikel från en medlem i SD om HBT-frågor. Veckans bloggdebatt hos Kent Persson. SD:s Tommy Hansson om de ”svängande löskukarna”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

18 tankar om “Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna & Pridefestivalen.

 1. Erik Held? Aldrig hört talas om. Däremot Bengt Held. Kanske en bror? Bengt har jag bytt många mail med. Min uppfattning är att vare sig politiker eller andra skall lägga sig i människors sexualliv. Undantag dock för sexualbrott såsom våldtäkt och pedofili samt därmed jämförbart.

  Hälsar

  Stellan

 2. Nåja nu är ju just HBT-politik ett område som borde få rejält lägre prioritet, börjar bli rejält less på detta! Tycker personligen att politiska frågor som ”ombyggnad av ishallen i Gagnef” är betydligt viktigare, och säkert berör betydligt fler, än perifera ”HBT-frågor” som ”transsexuella rätt att spara könsceller”, och då bor jag inte ens i Gagnef eller brukar besöka ishallen …

  Men skall man nu prata om ”HBT-vänlighet” så är knappast hos de muslimska samfunden man skall leta. Finns det t.ex. ett enda muslimskt samfund som är för homosexuella vigslar? Men det finns flera kristna (t.ex. Svenska kyrkan) som stöder detta, men det är ändå kristenheten som brukar kritiseras för sin ”inskränkthet”! Skall man hitta den riktigt grova homofobin är det också på en del muslimska bloggar och forum man skall leta, Åke Green framstår snarast som en flumliberal hippie i jämförelse med vad som skrivs där. Men då är de ”HBT-vänliga” kämparna som bortblåsta, här måste man ju i första han visa ”kulturell hänsyn” …

 3. Oj. Stellan. Tack för att du påpekade detta. Det är givetvis Bengt Held. Jag skrev fel förnamn. Sen vet jag att det finns MÅNGA som har en mycket bra syn på HBT-frågorna inom SD. Som i islam-frågan är det extremisternas poitik som tyvärr får råda.

  Sen Roger kan jag inte annat än hålla med. Min inställning är i och för sig att de olika religiösa samfunden ska ha viss frihet att bestämma hur de vill ha det med partnerskap och giftemål och exakt hur liberala de ska vara. Men just nu daltas det nåt förskräckligt med en del muslimska fundamentalister som har en fruktansvärd syn på homosexuella och som sprider hat i sina bloggar. Det påminner mig om hatet mot Lars Vilks som får spridas ganska fritt. Givetvis måste man dra en gräns där.

  helt rätt!

  Men jag kan hålla flera frågor i huvudet samtidigt!

 4. I en DN-intervju inför Pride gör Jimmie en poäng av SD är ett HBT-vänligt parti genom att hetsa mot islam:
  På så sätt att vi har ensamrätt på att kritisera islam som är det största hotet mot den homosexuella minoriteten……………

  Ser ut som kritik av Islam blir ”hets” i din värld jerlerup…
  Varför hetsar du mot SD med sådana medel? Du sållar dig till ett rimligt oseriöst sällskap när du vrider till citat i eget syfte…

  Sen har SD och ND inte ett skvatt med varandra att göra, ungefär som om jag skulle peka ut Piratpartiet för att vara sammankopplad med ”scenen” där bedriver kriminell verksamhet i stor stil.
  Kanske jag borde göra detta lite överallt på nätet…

 5. Islam är en sak, islamsk fundamentalism en annan.

  SD och ND kommer jag att betrakta som ideologiska kusiner så länge SD tillåter hetsen mot muslimerna och islam!

 6. Ok då jerlerup, då får jag anse Piratpartiet, PRQ och Scenen som ideologiska kusiner, jag antar du är såpass digital att du vet vad ”Scenen” är, annars kan du jo slå en signal till Pontén på Antipiratbyrån.

  Jag kan det där, jag kan skriva, jag vet om vad jag skriver om och tro mig jerlerup, jag kommer att kasta klister i debattburken att Piratpartiet ytterst är i samröre med PRQ, nynazisten Carl Lundstrom och scenen.
  Det lär bli mycket intressant vad jag kan få till av olika ”halmgubbar” och hur mycket skit det hänger kvar på PP efter seancen.

 7. Hej!

  Bra du ändrade mitt namn. 🙂

  Till er som kritiserar Jerlerup vill jag säga att jag tycker inte har gör en nyanserad och bra beskrivning av sd och nd.

  Bengt

 8. Rättelse

  Till er som kritiserar Jerlerup vill jag säga att jag tycker han gör en nyanserad och bra beskrivning av sd och nd.

  Bengt (ett ”inte” som som inte ska vara i meningen kan få ödesdigra konsekvenser) 🙂

 9. Ok, gärna peerpede. Det har jag inga problem med. Carl Lundström är skit och det är definitivt skit att han fått så mycket stöd från folk pga sitt engagemang i Pirate Bay. Nu är inte Pirate Bay samma sak som Piratpartiet men du har rätt i sak.

  Men jag anser inte att partier eller personer ska dömas pga de kopplingar de haft. SD ska inte dömas för att deras fd partiledare Anders Kl… var med i NRP eller för att de fick pengar av Carl Lundström. Jo, det vet jag! En del anonymt (han brukade skicka pengar anonymt) och en så att mottagarna visste vem som gett det.

  SD ska bedömas för vad de har för politik, och för vilka deras drivande och ledande aktivister är och för att dessa får stöd från partiledningen. Så ska alla partier och personer bedömas!

 10. Jerlerup, det är nu så att startas en ”kampanj” (inget problem för mig att starta) och det finns en underliggande agenda att koppla ihop PP, PRQ, Lundström och lite annat godis jag har på lagar i den mera delikata lådan, då behövs varken sanning, bevis eller liknande, bara man håller grytan i kok med frågeställningar där ger svaret i sig själv, resten tar opinionen hand om.
  Ungefär som du gör i ditt något krystade korståg mot SD.

  OT. Sen ser jag du har en dekal från sverigedemokraterna.de liggande på din sida, det är jo egentligen båda varumärkesintrång och olagligt, men oavsett detta; rent åt helvete moralisk att hänga på det tåget, det säger en del om din moral; det du kritiserar andra för, gör du gärna själv.

  Jag vet inte varför, men det är min tydliga uppfattning att de där gärna sätter sig högst på moralens höga häst, de där kräver debatten, är de första att vika ned sig, använda samma metodik som de anklagar andra för och dessutom verkar lida av selektiv historieskrivning, det blandas friskt med hel, halv och osanningar, allt i den goda sakens namn, målet helgar så att säga medlen.

  Så vad kan hindra mig att starta världens vidrigsta politiska smutskastning, alltså annat än min egen moral?

 11. Ok, gör så, men det är en metod jag ogillar.Jag skulle aldrig göra så.

  Däremot är det så som jag sagt MÅNGA gånger. Så länge SD:s extremister får stöd från ledningen av partiet, och partiprogrammet är tvetydligt, är det helt korrekt att kalla SD främlingsfientligt. Du VET att jag är helt emot alla försök att koppla ihop SD med läskiga typer.

  Kent Ekeroth är SD:s internationella sekreteterare, han är ingen person från ett avlägset förflutet. Och han får STÖD från partiledningen. DET är en annan sak.

 12. Jag drar mig med att anamma sådana metoder, alltså om jag inte tvingas av olika orsakar.
  Överlag bör man jo hålla sig på verklighetens mark och inte med strawmanargument (som du ibland kör) sammankoppla element där inte hör ihop.
  Även jag är med i SD är det inte samma som att jag är 100% överens i alla frågor, vem är väl det inom politiken?
  Dock har jag inga problem att peka på Islam som ett hot mot Europas sekulära samhällen, det körs de små stegs tyranni dagligen och reagerar man står hela ”gutmench” flocken klar med rasiststämpeln.

  Sen är det kanske en formuleringsfråga hur man uttrycker sig, dock fattar jag att det ibland blir lite fyrkantigt i stundens hetta.
  Du får ta i beaktning att jag har erfarenheter som bara få har och det genom mina år i ”förorten”, som vi flyttade till med ett öppet sinne och mod på att engargera oss i områdets och skolarbetet.
  Där var dessa problem till att känna på överallt, värst i skolan var 75% av all planeringstid gick åt att lösa koloni, kläd, mat, uppförande (kvinnor = skit) -problem, plus det inte var säkert för mina barn att röra sig ute utan eskort, du vet; oplanerade möten mellan människor.
  Jag kan utan att ljuga säga att de enda människor det var problem med, var farliga och där krävde särbehandlingialla förhållanden, ja det var muslimer, inte en enda asiat, inte någon ryss, polak, några från det Afrikanska kontinent (bortsett från Somalier) ställde krav på särbehandling.
  Är jag ”Islamofob” nu när jag skriver om verkligheten?
  Du kan jo prata med mina barn där dagligen fick kämpa i motvind och vad minstingens angår; utsattes för ett kvalificerat sexuellt övergrepp av en muslim då hon var 11 år gammal!
  Vilka erfarenheter har du jerlerup? eller är det du kan något du har läst dig till?

  Flertalet tyckare om Islam och integration bor i områden var araber har fyra ben och en sadel på ryggen, flertalet där talar sig värme för integrerade och multikulturella skolor, sätter sina barn i etnisk svenska/danska skolor och min respekt för dessa personers åsikter får du själv räkna ut.

 13. Jag har mitt jobb i Norsborg och Rågsved även om jag bor i Gnesta, och har bott i Tyresö, Granängsringen, på den tiden det var ett ghetto där. Jag har dessutom en massa erarenhet förutom det. Men jag ska faktiskt erkänna att jag letar efter boende lite smått på annat håll än där jag bor, och tre av de ställen jag skulle kunna tänka mig bo på är Norsborg, Hallunda eller Fittja! Faktiskt!

  Kan inte vi stanna vid den här diskussionen ett tag: Den är viktig.

  Jag kan också ge skräckexempel från ghettot, men jag kan kontrastera dem med andra exempel:

  * Det brinner en bil nästan varannanvecka på parkeringsplatsen 50 meter från arbetsplatsen och ett närköp brändes ner för någon vecka sen… Men å andra sidan har en granne med tomt haft sin TV stående utomhus tre år i rad utan larm eller fastlåsning.
  * Ungdomarna stökar en hel del utanför ungdomsgården. Inte så konstigt, de samarbetar ju med ungdomsgården i Fittja där det var skottlossning i vintras och där kriminella arbetat… Men å andra sidan får en funktionshindrad hjälp där av ungdomar. pensionärer möts med respekt…
  * Å ena sidan hedrades en kriminell som körde ihjäl sig när han körde för fort där med klotter och konstiga minnesyttringar och det finns många yreskriminella men å andra sidan finns det folk med otroligt engagemang i Norsborg som försöker komma till rätta med problemen. Idrottsklubbarna främst. Och det finns vuxna som säger till om någon idiot förstör eller sätter fötterna på sätet.

  Men beror detta på invandrarna, eller på att idioter till politiker skapat ghetton av arbetslösa, som får sämsta vården, sämsta utbildningen och som behandlas som nån slags mindervärdiga idioter av myndigheter som inte vågar SÄTTA GRÄNSER mot galenskapen OCH ge dem lika rättigheter samtidigt? De dumma djäklarna i Botkyrka kommun utredde ju till och med om man skulle ge varje invandrare från Afrika en get, för inte så länge sen.

  Jag mötte en f.d. chef för ett statligt bolag, en akadmiker från ett Afrikanskt land, en gång som av sin kommun förväntades vara intresserad av hönor och skickades på besök hos bondgårdar. Han förväntades dessutom vara kvinnofientlig så handläggaren, som var kvinna, inte tog honom inte i hand. Under de första tre åren han var i Sverige ville han lära sig svenska (han kunde flera språk) och fick kurslitteratur som gjorts för folk som nästan var analfabeter,;och han ville jobba och fick erbjudanden, men FICK INTE DET eftersom han sökte asyl och då fick man inte jobba. Han erbjöds studiebesök bland höns och i på kebab-ställe istället för jobb på lokal TV.

  Möter man sånt ska man inte vara förundrad att det skapar problem och kriminalitet. Lägg därtill ghettopolitiken.

  Så, jo, jag vet en hel del. Och inget jag säger ska tolkas som att jag anser att saker är bra idag. Men min poäng är att ilskan över detta vänds fel. Många invandrare skyller på ”svennarna” och säger att de skapat helvetet de bor i. Å andra sidan säger många anhängare av SD och ND som skyller på invandrarna. DET ENDA JAG SÄGER ÄR: RIKTA ILSKAN MOT POLITIKERNA OCH DE POLITISKA PARTIER SOM STYRT SVERIGE ISTÄLLET! Politikerna är PERSONLIGEN ansvariga för soppan, om de inte försökt göra nåt radikalt åt det!

  /T

  Det är verkligen hemskt att höra om minstingen och jag förstår din ilska, men bortom ilskan så vet du att även svenskar gör sånt.

 14. Jag arbetade tillsammans med mina första muslimer redan i 1968, Kurdiska flyktingar från trakten kring Diabakyr och då var det minsann inte frågan om någon särbehandling, varken i skolan för Akifs barn eller kring annat det idag kommer som ett brev på posten i dessa sammanhang. Akif jag ibland har mött och där idag har folkpension och har flyttat hem efter alla år i DK, ser med fasa på hur muslimska invandrare för sig fram, hur de uppför sig och anser Danmark har varit rent av korkad att släppa till i den milda graden och att DK på sikt kommer att få demokratiska problem på grund av Islamisk extremism, Hizb Ut Tahrir, Wahhabister och gud vet allt där härjar lite överallt med staten och de välmenande politikers goda minne.
  Det kommer att sluta i en katastrof, det är inte fråga om, men när det på allvar skär sig.
  Det område jag bodde i för 10 år sedan med familjen, går det inte att röra sig i utan skyddsväst idag om man har livhanken kär, området styrs av olika arabiska gäng och de är beväpnade till tänderna, tungt beväpnade får jag säga och även på dagen kan du riskera att bli kroppsvisiterad av något gängmedlem med ett automatvapen i byxlinningen.
  Det är ett ”No-Go” område för vita danskar!

  Jag ska inte säga hur detta ska lösas, men om endera DK eller Sverige inte har full kontroll över delar av sitt land, då är läget allvarligt och tiden var man pratar integration eller skilda badtider för längst passé.
  Så som det ser ut idag med massiva problem i de flesta ytterområden kring alla städer, går det inte att fylla på med kanske 100000 fler invandrare om året, det finns varken arbete eller bostäder och de där genom arbete (realvärdeskapande som jag) betalar för allt, de drar åt helvete med sin skatt, sina starka familjer och då är katastrofen ett faktum.

  ”White Flight” har du väl hört om? De starka familjor de med jobb och skatteförmåga, de flyr kommuner som Malmö och var ska då pengarna till alla bidragstagare komma ifrån, var skal Reepalu hämta kapital när företagen flyr(flyttar redan då det är för farligt för anställda) och de samlade inkomster inte matcher utgifterna.
  Då kan vi inte ens hjälpa oss själva och vad då?

  Att i detta pussel börja tupp-fäkta om något politisk parti är mer eller mindre rumsrent, om någon politiker har uttryckt sig mindre lyckat och liknande, är jo rent åt h*vete, varför ser ingen inom de sju riksdagspartier problemet?
  Att rikta ilskan mot etablissemanget inom politiken är fullständigt utsiktslöst, de har alla haft fingrarna i syltburken och bästa beviset är ändå hur rädda man är för SD kommer ini riksdagen och pallar med i riksdagens utredningstjänst och begär ut lite info på hur ekonomin kring invandringen har skötts, ingen vet jo idag om det är 20, 50 eller 200 miljard om året, ingen hade accepterat om försvarsbudgeten hade varit hemlig och dessutom kan man inte finslipa en verksamhet om ingen vet om ekonomin, man kastar bara goda pengar efter dåliga för att behålla lugnet.
  Du som röster Pirat vet val om att man sista dagen innan lovet i riksdagen röstade genom första omgången av grundlagsändringen, mycket bråttom och nu hoppas man jo att det går att spika detta direkt efter valet och då kan jo våra politiker efter behag hemligstämpla delar av riksdagens beslut kring invandringens ekonomi som viktig för statens säkerhet.
  Det ser inte för lo9vande ut med demokratin här i Sverige faktisk.
  Varför är det tabu att beröra dessa frågor och varför är den socioekonomiska biten hemlig och så tabubelagd att det inte ens har nämnts med ett enda ord under alla mina år i Sverige av någon politiker i Sveriges Riksdag?
  Det är orsaken att jag kommer att rösta på SD och jag sk*ter högaktningsfullt i att SD är anor i BSS eller vad det nu hette, jag lever här och nu, mina tre barn och fem barnbarn ska inte kunna säga till mig; varför gjorde ni inget!

 15. Svenskar anser att när utlänningar kommer till Sverige, det orsakar att kvinnor våldtas, organiserad kriminalitet ökar, barn blir sexuellt utnyttjade, drogmissbruk sprider sig, osv. Dessa saker upprepar svenskar om och om igen. Sverigedemokraterna när utlänningar är män, och socialdemokraterna, när utlänningar är kvinnor. Våldtäckt, pedofili, kriminalitet – Sveriges kollektiv undermedvetna uppfattning av utlänningar. Du kan välja, är du mot invandring av män, rösta sverigedemokrater, om mot invandring av kvinnor, rösta socialdemokrater.

 16. ”Varför är det tabu att beröra dessa frågor och varför är den socioekonomiska biten hemlig och så tabubelagd att det inte ens har nämnts med ett enda ord under alla mina år i Sverige av någon politiker i Sveriges Riksdag?
  Det är orsaken att jag kommer att rösta på SD och jag sk*ter högaktningsfullt i att SD är anor i BSS eller vad det nu hette, jag lever här och nu, mina tre barn och fem barnbarn ska inte kunna säga till mig; varför gjorde ni inget!”

  Alla har inte barn. Det kan vara en del av den moraliska språkförbistring som råder här inne.

 17. Jerlerup. Vet du inte att så gott som alla muslimer är HBT-fientliga? Koranen har ett solklart förbud mot homosexualitet! Istället för att inbilla dig vad muslimerna tycker. Läs på deras bloggar etc vad dom tycker om homosexuella! FÖRUTSÄTT INTE att dom är toleranta! För det gör du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s