Kent Ekeroth – en stilla kvällsfundering om Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth?

Sverigedemokraterna...

När jag sitter och funderar över Sverigedemokraterna och deras två islamofoba aktivister Kent Ekeroth och Ted Ekeroth tänker jag på Stockholmssyndromet.  Stockholmssyndromet kallar man det. När man blivit så fascinerad av sina fiender att man anammar deras språkbruk och tänkesätt.

Frågan som jag undrat mycket över idag är om inte de båda bröderna Ekeroth, med judiskt påbrå, drabbats av detta. Det som kommer ur deras antiislamska propagandabyrå bär så många likheter med antisemitismen att jag inte kan säga något annat.

Jag har bläddrat igenom gamla nummer av nazistiska böcker och tidningar på internet. Der Sturmer var ett av de främsta nazistiska propagandaorganen och den som mest hetsade mot judarna. Det påfallande är att Der Sturmer var full av generaliseringar om judar, judisk kultur och judisk religion där hela gruppen antogs fungera på samma sätt som brottslingarna inom gruppen. Judendomen var en samhällsfarlig ideologi som ville erövra världen och bedriva terrorverksamhet för att underminiera Europa, sa man.

Generaliseringar är utan tvekan ett vidrigt gissel för politiken. Och det är skrämmande att se hur man kan skapa panik och hysteri i en befolkning genom att sprida lögner och halvlögner.

Vi ska kika lite hastigt på två exempel på likheterna…

Antisemitism = islamofobi = antisemitism!

För att bevisa ”judefaran”, och hetsa mot judarna, la man in notiser och artiklar om brott som judar påstods ha gjort i tidningen Der Sturmer.  Och det är här likheterna mellan Der Sturmer och Kent Ekeroth blir hemska och påtagliga. Våldtäkter beskrivs, rasskändning, ficktjuvar, skattebrott, judar som tappat (!) tyska flaggor på marken, judar som mördat. Allt passerade i revy så att det riktigt skulle gnuggas in i medvetandet hur vidriga ALLA judar var. Och alla ”brottslingar” namngavs med adress och fördelsedata. Precis så gör bröderna Ekeroth med brott som de anser bevisar hur hemskt islam är.

En annan likhet mellan bröderna Ekeroth och antisemiterna är att man varvade artiklarna om alla ”hemska” judiska brott med citat från talmud, den judiska religiösa samlingen av visdomsord, historier och sägner. Lösryckta citat om att ”alla ickejudar ska dödas” varvades med information om brotten, liksom för att bevisa att judisk religion var alltigenom ond. Så gör bröderna Ekeroth idag också. De varvar ”islamska brott” med citat från koranen och haditherna med syftet att bevisa vilken ”ond”, och med västerländska värderingar inkompatibel religion muslimerna har.

Jag återkommer med artikel om likheterna mellan Sverigedemokraterna, i synnerhet Kent Ekeroth och hans bror Ted, och antisemitismen.

Läs även gärna artikeln jag skrivit om Kent Ekeroth, islamofoberna de militanta islamisterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 tankar om “Kent Ekeroth – en stilla kvällsfundering om Sverigedemokraterna

  1. Nu går det väl att hitta en mer värdig arvtagare till Der Stürmer på närmare håll …

    ”För att bevisa ”nationalistfaran”, och hetsa mot nationalister, lägger man in notiser och artiklar om brott som dessa påstås ha gjort i tidningen Expo. Och det är här likheterna mellan Der Stürmer och Expo blir hemska och påtagliga. Våldtäkter beskrivs, ficktjuvar, skattebrott, sverigedemokrater som snattat öl och beställt ”otillåtna” böcker(!), nationalister som mördat. Allt passerar i revy så att det riktigt skall gnuggas in i medvetandet hur vidriga ALLA nationalister är. Och alla ”brottslingar” namnges.”

  2. Det är en skillnad mellan att hetsa mot en folkgrupp och ett parti. EN STOR SKILLNAD. Men jag håller med om din poäng. Expo använder det som enstaka personer gör för att driva sin tes om gruppen som helhet.

  3. Pingback: Samma retorik mot islam, som Nazityskland mot judarna (4) | Sverige är inte världens navel!

  4. Pingback: Sverigedemokraternas islamofobi liknar antisemitismen « Sverige är inte världens navel!

  5. Pingback: Varför jag gästbloggar på Politiskt Inkorrekt? « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s