Samma argument som mot judarna (3): ett experiment!

Idag ska vi ändra lite i Sverigedemokraternas texter för att se hur det låter om ordet muslim byts ut till ordet jude…

Vi ska först kika på ett berömt inlägg i Aftonbladet av Jimmie Åkesson om islam och sen en text av Erik Almqvist, ordförande för ungdomsförbundet.

Först ut Åkesson. Det enda jag ändrar på är att jag byter ut orden islam mot judendomen, islamisering mot judendomens utbredning och muslim mot jude samt islamsk lag mot mosaisk lag. Låt oss se hur det låter nu!

En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den… tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med judendomen och judendomens utbredande. Man utgår från att judar inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att judendomen i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att judarna har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja judendomen på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.


Judendomen skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Judendomen har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att judendomen och den judiska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan judendomen och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att judendomen har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat judendomen. Massinvandringen från judiska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den judiska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas judar inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet….

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska judarna att de skulle föredra Moses lagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från judendomen skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att judendomen skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med judendomen skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal judiska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande judiska företrädare skulle framföra krav på införandet av Mosasiaka lagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att judiska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på hannukah samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten…

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Erik Almqvist – SDU

Erik Almqvists artikel ska också synas ”Judarna hotar europeisk yttrandefrihet” ändrar vi rubriken till istället för att islam och muslimerna hotar yttrandefriheten. Sen fortsätter vi att läsa artikeln:

[Artikeln börjar med citat från Jimmie Åkessons artikel.]

Citaten kommer ur den omdiskuterade debattartikel som Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet för några månader sedan…

Att judendomen skulle utgöra ett hot mot västerländska och svenska värderingar är att betrakta som närmast konspiratorisk galenskap om man ska tro det politiska och mediala etablissemanget i Sverige. Jag undrar om den holländske konstnären Theo Van Gogh hade instämt i det fall han inte blivit kallblodigt mördad av en radikal jude med anledning av att han porträtterat den judiska religionen på ett ”kränkande vis” i sina konstverk.

Om inte judendomen har påverkat det svenska och de europeiska samhällena så bör man fråga sig varför även den svenske konstnären Lars Vilks under lång tid fått leva med polisbevakning och skyddad identitet efter att ha skapat rondellsuggor inspirerade av Moses. Man bör också ställa sig frågan varför svenska UD 2006 stängde ned Sverigedemokraternas hemsida i syfte att censurera avbildningar av samme judiska religionsinstiftare.

Om det inte vore för påverkan av judendomen, varför ber nu den danska tidningen Politiken den judiskavärlden om ursäkt för gestaltningar av Moses i tidningen, som en följd av mordförsök mot danska illustratörer och politiker som tecknat Moses och försvarat rätten att göra så?

En av Europaparlamentsvalets stora skrällar förra året var det holländska Frihetspartiets stora framgång. Med 16 % etablerade sig Frihetspartiet och dess ledare Geert Wilders på allvar i holländsk politik…. Wilders försvarar och bejakar klassiskt frihetliga och liberala värden. I denna strävan har Wilders pekat ut judarna som ett hot. Judendomen, en religiös ideologi som haft livet av såväl Wilders föregångare – den judekritiske politikern Pim Fortuyn – som av tidigare nämnde Van Gogh och, genom historien, hundratusentals andra människor som vägrat underkuva sig judendomen.

Givetvis lär inte alla hålla med Wilders och den traditionellt västerländska ordningen har då varit att Wilders åsikter blivit föremål för motargument och debatt. Men i det mångkulturella Europa, i det allt mer judeanpassade Europa, är det inte ordet som är kritikernas främsta vapen. Tvärtom är det tystandet av ordet som den holländska vänsteroppositionen, i allians med judiska grupper, försöker sig på. Wilders är nämligen indragen i en mycket långdragen rättsprocess med syfte att döma honom för att han vågat uttrycka felaktiga åsikter om judarna.

Jag menar att rättsprocessen mot Wilders är av internationellt intresse och kan komma att få konsekvenser för yttrandefriheten i hela Europa. Ska Europa vara en världsdel där yttrandefrihet råder och argument möts med argument? Eller ska framtidens Europa ta efter den judiska världen och endast tillåta åsikter som är i paritet med Torah och Tamud?

Hittills är trenden oroväckande tydlig. De mosaiska lagarna har införts i delar av Storbritannien, i Sverige anpassar vi skolavslutningar och skolmat, badhusregler och lovdagar. Det är inte längre självklart att en man ska förväntas nedstå sig skaka hand med en kvinna och medan svenska flickors frihet gör dem till ”horor” så bestraffas frihetssökande judiska flickor med en knuff från balkongen eller ett försvinnande på semestern i hemlandet. I Danmark riskerar judekritiker livet. I Holland dör de redan och de som ännu överlevt dras inför rätta.

Jag tror inte att Jimmie Åkesson hade så fel trots allt. I en sak är jag dock inte överens med min partiordförande: Jag ser inte bara undfallenheten för judendomen som det största hotet sedan andra världskriget. Jag ser judendomen som det största hotet. Sedan Hedenhös.

Så långt dessa två herrar. Gör gärna samma försök själv. Plocka nån Sverigedemokratisk blogg som hetsar mot muslimer, som Kent Ekeroths blogg, och byt ut ordet muslim mot jude.

Ser ni nu hur generaliseringarna fungerar? Det mesta av antisemitismen funkade på detta sätt. Man generaliserade om religion och kultur och blandade berättelser om RIKTIGA SKURKAR (som idag islamska terrorister) med vanliga troende, så det verkade som om den vanlige troende och brottslingen hörde ihop.

Indignerad kanske du anser att det ÄR skillnad mellan antisemitism och s.k. islamofobi: ”Jamen muslimerna ÄR ett hot, det finns terrorister, och de har stor makt idag, judarna var ju inget hot och var i underläge…” Jo, exakt! Men poängen är att antisemiterna på 20-talet och 30-talet i sitt hat såg  judarna som ett hot, som ansåg sig kunna bevisa att det fanns en massa judiska terrorister, och som ansåg att judarna styrde världen!

Islamofobi och antisemitism sitter i hjärnan! Det är betraktarens rädslor som skapar alla de monster betraktaren tror sig se.

Som Goya skulle sagt: ”När förnuftet sover skapas monster”…


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

22 tankar om “Samma argument som mot judarna (3): ett experiment!

 1. Ja, det er AKKURAT det samme, fordi på 1920 og 30-tallet var tusenvis av jødiske terrorister i full sving med å sprenge seg selv og andre i luften i Guds navn? Jødegjenger sprang rundt i Malmø og jaget kristne ut av sine hus? Jødene samlet seg i synagogene og snakket om hvordan de best skulle omvende med vold eller drepe alle som ikke var jøde?Hvordan de bare skulle følge sine egne jødelover og gi faen i lovene i de landene de hadde invadert?

  Skjønner ikke hvor du vil med dette. Sammenligningen er latterlig. Mer enn 15 000 dødelige terroratakk i islams navn siden 2001, og du våger å sammenligne det med tidligere generasjoners jødefrykt?

 2. Alla konstnärer och författare som lever gömda med livvakter 24/7, varav en del misshandlats eller mördats, för att ha hädat en viss religion eller hetsat mot en död profet. I Europa. Det är en växande grupp som förmodligen bara har fel på hjärnan och därför inbillar sig hoten.

 3. Återigen. Ni generaliserar och visar vad problemet är. Jag pratar om att hetsen mot ISLAM och MUSLIMER är som hetsen mot judar och ni svarar med att prata om talibaner och islamska terrorister. Därför att i ER värld är det samma sak. Och tro mig… På 20-talet var det en del som var MOT antisemitismen som försökte säga att det var fel att hetsa mot judarna och judendomen. Gissa vad de fick för svar: ”Jomen, tänk på alla judiska våldtsäktsmän som våldtar germare/arier/svenskar, tänk på alla judiska brottslinar, judiska maffian och sexindustrin som styrs av judar”…

 4. jerlerup:
  ”På 20-talet var det en del som var MOT antisemitismen som försökte säga att det var fel att hetsa mot judarna och judendomen.”

  Men det visar ju bara att 20-talets antisemitism inte har några likheter alls med idag. Idag är hela det politiska och kulturella etablissemanget, inkl politiker, opinionsbildare och s k intellektuella, MOT det du kallar ”islamofobi”. De få som kritiserar Islam råkar riktigt illa ut. Antingen är de Sverigedemokrater och blir därför utmobbade i media, medlemmar förlorar sina jobb och en del blir misshandlade. Eller så är de konstnärer och författare och blir bespottade i medier och rentav misshandlade.
  PGA åsikter om Islam. I Sverige.

  Det visar att det inte finns ens ytliga likheter mellan fenomenet judarna på 20-talet och muslimer på 2000-talet. Det enda du åstadkommer med jämförelsen är att nedvärdera judeförföljelserna.

 5. Jerlerup! Vi som kritiserar islam och islamismen är lika kritiska mot nazismen och alla andra totalitära ismer. Kan du förstå det? Nu är det inte nazismen som breder ut sig i Europa utan islamismen. Därför fokuserar vi på islamismen. Detta är så enkelt. Varför vägrar du att förstå detta?

 6. Du gör det igen feminix, du placerar islam och islamismen i samma fack och du jämför båda med nazismen!

  —————————–

  Markus!” Nu säger jag det för sista gången, för du lyssnar inte eller förstår inte. I ANTISEMITERNAS ÖGON ÄR JUDARNA ETT HOT; TERRORISTER; BROTTSLINGAR; HAR STÖD FRÅN MEDIA OCH KULTURELIT OCH MAKTELIT! Precis som i DINA ögon det är islam som utför terrorattacker, inte islamistiska, fundamentalistiska galningar! Likheten sitter i hjärnspökena och i generaliseringen !

 7. jerlerup: ”i DINA ögon det är islam som utför terrorattacker, inte islamistiska, fundamentalistiska galningar! ”

  Nej, det är våldsinriktade fundamentalistiska muslimer som utför attackerna. De är inga hjärnspöken. De uppfattar sig som lika mycket muslimer som alla andra muslimer. Deras inflytande inom islam och den muslimska världen är dessutom stort.

 8. feminix, hur du kan jämföra Islam med Nazismen är ett tecken på att du inte är riktigt frisk i huvudet, eller extremt ointresserad och obildad i världshistoria, religion med mera.

 9. Pingback: Sverigedemokraterna vecka 29 | Sverigedemokraterna.de

 10. Pingback: Samma retorik mot islam, som Nazityskland mot judarna (4) | Sverige är inte världens navel!

 11. Pingback: Samma retorik mot islam, som Nazityskland mot judarna (4) | Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: Sverigedemokraternas islamofobi liknar antisemitismen « Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: När säger Sverigedemokraterna att USA är nazistiskt? « Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: Vill verkligen Jimmie vara en Adolf? « Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: Kent Ekeroth (SD) står bakom Politiskt Inkorrekt « Sverige är inte världens navel!

 16. Jerlerup, vad har du själv för existensiell uppfattning? Alltså är du renodlad materialist, eller tror på en andlig verklighet bakom? Jag tror det har rätt stor betydelse för hur man tänker, även om strikta materialister kan anamma vitt skilda ideologier som nazism, stalinism, antirasism osv. Jag tror ju att de flesta resonerar utifrån strikt materialism, och det är då väldigt intressant hur olika ståndpunkter man kan inta utifrån det. Tex ”vi är här pga av en slump utifrån de stora talen, och en gång var vi alla apliknande, och innan dess…”

  Om detta är utgångspunkten, man kan då egentligen inte säga att något är mer anständigt än något annat, inte rent filosofiskt. Känslomässigt för flertalet skulle man nog kunna hitta vissa grundläggande gemensamma nämnare, men det går inte att bevisa det som mer eller mindre ”rätt”. Det verkar bara finnas godtycke och makt. Det är rent av frestande att säga att ”det finns bara krig”, men det stämmer inte, det finns mer än krig, men det är helt klart en del av mänsklighetens villkor. Något som jag inte tror kommer att ändras, pga av majoriteten alltid kommmer att värdesätta andra, mer egotrippade saker, än viljan att närma sig en så objektiv sanning som möjligt. Det här skådespelet är upplagt för konflikter.

 17. Pingback: Kända hatspridare: Kent Ekeroth (Sd) « Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Varför jag gästbloggar på Politiskt Inkorrekt? « Sverige är inte världens navel!

 19. Pingback: Sd:s likheter med NSDAP | Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s