Dialog med Sverigedemokraterna?

Jag fick ett mail med denna fråga: ”Jag har sett att du har försvarat en Sverigedemokrat på Facebook. Är det inte inkonsekvent. På vilka villkor är du beredd att samarbeta med Sverigedemokraterna”.

Aha. Det måste ha varit den Sverigedemokrat jag är s.k. ”vän” med på facebook, som attackerades av en del andra Sverigedemokrater och Nationaldemokrater för att han inte var beredd att delta i deras hets mot islam. Trevligt att ha en läsare av den debatten här också. Jo, jag försvarade honom.

Personer, liksom partier ska bedömas för vad de ÄR och vad de GÖR. Precis som människor ska också för övrigt. Att Sverigedemokraterna kommer ur en nazistisk och fascistisk miljö ska i sig lika lite ligga dem i fatet som det ska göra att Vänsterpartiet varit kommunistiskt, att Moderaterna varit ärkekonservativt eller att alla partier varit för rasbiologin.

Däremot finns det anledningar att påminna om det förflutna ett parti har haft om de fortfarande står för de åsikter de hade förr. Samma med människor. Det finns en svensk skådis, jag har glömt hans namn. Men han satt i finkan för brott för några år sen. Han säger sig ha släppt sitt galna förflutna, men umgås fortfarande med maffian i Sverige och delar deras människosyn. I det fallet är det fullt berättigat att visa att personen ännu är vad han var!

Därför, och endast därför, kan det vara rätt att påpeka varifrån partier som Nationaldemokraterna, och Sverigedemokraterna har sina rötter… Men det gör det ändå inte rätt att generalisera om personer.

Detta blogginlägg handlar om det galna att inte se vad som döljer sig i en människas hjärta, innan man generaliserar om den andra människan på grund av tro eller annat.

Min kritik!

Partiet generaliserar om andra folkgrupper. Och så länge de gör det är allt samarbete med partiet omöjligt och en styggelse, anser jag. Däremot tar jag gärna en dialog med enskilda medlemmar som inte generaliserar. Däremot menar jag inte att partiet ska censureras, som de stora partierna idag gör. Ta dialogen, visa hur de har fel, med utgångspunkt i deras idéer och skilj mellan de som generaliserar och de som inte gör det!

Piratpartiet, och piratpartister som Sagor från Livbåten, har ofta en ganska vettig syn på detta med skillnaden mellan att stödja och censurera, mellan att visa att någon har fel och att censurera. Jag håller helt med om detta. Det är en av anledningarna till att jag stöder dem i årets val. Censur är fel, även om man arbetar mot något partis männsikosyn!

Sverigedemokraterna har försökt säga att de inte längre fördömer folkgrupper, att de bara kritiserar invandringspolitiken. Artikeln om islam i Aftonbladet förra året som Jimmie Åkesson skrev och som fördömer en hel religion som ett hot mot Sverige, visar att det inte stämmer. Att SD tillåter att deras sympatisörer och aktivister hetsar mot hela islam och ganska direkt mot alla muslimer, som tex ordföranden i SDU gör, visar att detta inte stämmer. Faktum är att om man kikar på partiets bloggar är det varningar mot islam och hets mot islam och länkar till de mest galna islamofobiska och rasistiska sidor som finns i Sverige överallt.Det finns bara ett fåtal Sverigedemokratiska röster i debatten som är annorlunda.

Så länge partiet och deras företrädare generaliserar är partiet en fara för Sverige!

Men ja, jag håller det öppet för att det kan bli annorlunda om det byter politik. Men det har en lång väg att gå tills det omvärderat sin bakgrund helt!

Integrationspolitiken

Det ironiska är att om ett parti skulle komma fram som vore invandrarvänligt och samtidigt attackerade integrationspolitiken skulle det få massivt stöd från invandrare. De lever för tusan mitt i den skit som sossarna och de borgerliga skapat. Inte fan tycker de om att bo i ghetton med arbetslöshet och brottslighet!

Det lustiga är att det finns en egendomlig idé i debatten att man antingen måste assimileras helt som invandrare, dvs släppa sin bakgrund helt, eller att man måste tillåta att invandrare på multikulturellt vis segregeras och helt behåller sin egen kultur och inte tar till sig något svenskt.

Filmen och boken Ett öga Rött visar problemet med detta på ett talande sätt. Ni som inte sett den bör se den! Pappan som överger allt som hade med hemlandet att göra och den unge sonen som blir radikal på grund av detta. Förnekar man helt det man varit, eller lever man helt kvar i det man varit så skapar man problem för sig och de sina.

Till sist!

Jag bryr mig inte om etiketter på folk. Stämplar och sånt. Därför försvarar jag islam och muslimerna just nu. Islamofoberna, som tyvärr majoriteten av de aktiva och ledande Sverigedemokraterna är, sätter etiketter och stämplar på folk. De säger att ”alla muslimer är” och ”islam är” och därmed vill de stoppa moskéer, invandring och religionens och kulturens utbredning i Sverige, nåt som slår mot alla muslimer.

Jag vet att islam inte ”ÄR” en våldsreligion, inte mer än judendom eller kristendom eller ateism är det, eftersom det finns så många olika tolkningar av vad som är muslimskt. Man måste de till vad som finns i människors hjärtan och hjärnor, inte till det yttre bara!

Men gäller inte detta också för SD då?

Nej! När det gäller SD har partiet en OFFICIELL  och generaliserande politik, som stöds av deras ledare, och en generaliserande och rasistisk bakgrund, men när jag bedömer olika människor inom partiet ser jag skillnader. Det finns Sverigedemokrater med hjärta och hjärna som insett att man inte kan generalisera om alla muslimer eller ens om islam.

Och det ger hopp. För det är människor som inte generaliserar om anda människor som kan bygga en bättre värld i framtiden!

Så mitt svar till dig som skrev till mig  är att endast en dåre struntar i vad som döljer sig i hjärtat på en människa. Detta gäller såväl för islamofoben som attackerar muslimerna och behandlar hela islam som om det var en galen våldsreligion, och de motståndare till Sverigedemokraterna som attackerar alla Sverigedemokrater på samma sätt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s