Snurrigheter i Östersund

Expo skickade ut en notis på facebook, om nåt som de skrivit. Nyfiken som jag är tittade jag in på det och… är förbluffad.

Det hela gäller en utställning Folkpartiet gjorde där de kombinerade dekaler om att de är för en ökad invandring, med budskapet ”Nej till hederskultur och kvinnoförtryck”. Det hela illustrerades med en skyltdocka med burka på. En insändare i Östersundsposten om detta hittar ni här.

Så långt, så väl. men varför tar Expo upp detta och antyder att Folkpartiet gjort något rasistiskt genom att citera en styrelseledamot i Sveriges Unga Muslimer?

Mohamed Ibrahim Benmakhlouf, styrelseledamot i Sveriges unga muslimer, är kritisk till Lennart Ledins burkaklädda skyltdocka. Han menar att Folkpartiets lokalavdelning i Östersund har påverkats av Sverigedemokraterna.

– Folkpartiet har bevisat i de inte bryr sig om våld kvinnoförtryck i allmänhet utan bara lägger tonvikt vid hedersvåld och kvinnoförtryck och kopplar det till islam.

Har Expo sommartorka eller har de fått solsting? Att vara mot burkor är väl ingen islamofobi? Majoriteten av alla muslimer är ju STARKT mot burkor. Alla muslimer jag verkligen lärt känna hatar burkorna! Är de islamofober då? Eller vad antyder Expo med sitt inlägg?

Att vara mot burka och ändå vilja försvara muslimerna mot den galna islamofobin är ingen motsatsställning. Tvärtom så är det omöjligt att stoppa främlingsfientligheten och islamofobin, utan en lika stark vilja att stoppa den militanta och människofientliga islamismen!

På samma sätt hör man ofta kritik mot begrepp som hederskultur och hedersvåld. Hedersfrågor jämställs med rasism. Det är inte ok. Hedersförtryck FINNS och är ett gigantiskt problem.

Kan vi få ett Expo som punkterar Sverigedemokraternas idéer i samma stil som bloggarna Sagor från livbåten eller Migrationsinfo istället, tack!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 tankar om “Snurrigheter i Östersund

 1. Hrmmm jag kan nog tycka att Expo vidrör något som ni tydligen missat. Nämligen faran med att öka islamofobin. jag fattar grundtanken men hela upplägget öppnar upp för många negativa uttryck.

 2. Michael. Islamofobin och invandrarhatet kommer inte bara ur det som är negativt, utan också av det faktum att integrationspolitiken håller på att kollapsa i Sverige. Ska man bekämpa rasism och islamofobi måste man alltså även gå emot det som politikerna gjort som varit fel.

  Dessutom måste man måste kunna dra en gräns mot det oönskade. Det fanns en hel del rasism i Danmark mot svenskar som utvandrat dit för 120-140 år sen. Rasisterna i Damnark sa att svenskarna söp mycket och var korkade och var tjuvar. OM någon svensk verkligen var tjuv, hade det varit tillåtet, enligt Expologiken att peka ut denne som tjuv eller inte? Det hade ju kunnat öka rasismen!

  Islamistisk terror, Vänsterterror a la Afa rasism och högerextremism måste man kunna dra en KNIVSKARP gräns mot!

  Om vi har ett samhälle som tillåter Sverigedemokrater att generalisera om alla muslimer, och hetsa mot dem å är det lika illa som att ha ett samhälle som utan minsta problem accepterar burkan.

  Muslimer måste få LIKA RÄTT och LIKA ANSVAR som tex kristna, PUNKT SLUT!

 3. Ja, Jerlerup, om du anser att en person inte får utöva islam så som den personen väljer att utöva den, då är du per definition en islamofob. Tror du på fullaste allvar att de kvinnor som bär burka gör det för att de tvingas av sina män trots att de själv inte vill? Själv skulle jag vilja se några som helst belägg för det.

  En burka är en vidareutveckling av det som står i koranen och helt i enlighet med den (jag förutsätter att du vet varför koranen anser att en kvinna ska täcka sig, och det är inte för att slippa sand i håret).

  Eftersom en religion, av utomstående, ska tolkas i enlighet med den enskilde troendes tolkning så kan inte utomstående komma och säga vad som är rätt värderingar eller inte. Vad säger att ”de flesta muslimer”, som du ofta hänvisar till, har rätt i sin tolkning? Det faktum att deras tolkning råkar passa oss här i västerlandet?

 4. *brasklapp – Frågan om frivilligheten av burka/slöjbärande gäller då naturligtvis de islamister som väljer att bosätta sig i de världsdelar som går tvärt emot deras sätt att se på människan.

 5. ja, du. Det är exakt så som islamofober och islamister ser på saken. Och en hel drös liberaler och sossar också givetvis. Att burka är synonymt med islam. Men burka är synonymt med kvinnoförtryck INTE islam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s