Nationaldemokraterna stöder talibanerna!

Nationaldemokraterna har uttryckt sitt stöd till islamska fundamentalister och terrorister, och dessutom har de fräckheten att påstå att den inhemska kultur som är värd att skyddas i Afganistan är talibansk! Nationaldemokraternas stöd till talibanerna är avskyvärt och partiet bör behandlas såsom alla vettiga människor skulle behandla en taliban i Sverige!

Artikeln kan läsas här, jag citerar:

Talibanernas sätt att ordna samhället verkar avskyvärt för de flesta européer. Detsamma kan sägas om många andra av kulturerna i Mellanöstern, Afrika och andra avlägsna regioner. Jag har själv skrivit här på ledarplats om hur främmande deras mentalitet kan verka för oss västerlänningar, hur rent ut sagt barbariskt intryck de gör på oss ned sitt skrikiga, hetsiga och konliktladdade sätt att umgås.

Det betyder dock inte att de ska förlora sina rättigheter som folk. Det spelar ingen roll om ett folk tror på häxdoktorer eller inte klarat att bygga en enda järnväg i sitt land. Det är ändå ingen som har rätten att ta deras land, och de har all rätt att försvara det…

Vissa verkar tycka att man borde utplåna hela Mellanöstern, man stödjer Israels utrotningspolitik mot palestinierna och önskar att USA gör en stor parkeringsplats över hela Irak och gärna också Iran.

Detta är rasism. Dessa folk har all rätt i världen att leva på det sätt de önskar – hur skulle vi annars kunna begära att få leva i fred på vårt sätt? Vi har moralisk rätt att kräva folkhem i Sverige och Europa, om vi erkänner deras motsvarande rätt.

Problemet är att dessa kulturer invaderat vår kontinent och vårt land. Men det har USA inget emot, tvärtom. Det skulle inte vara något problem att köra ut både jihadister och häxdoktorer ur Sverige om det fanns en politisk vilja i Rosenbad…

Avslutningsvis. Muslimerna i helhet jämförs med talibanerna och extremisterna, därför ska de inte få invandra hit, säger ND, och inga moskéer få byggas. Jag citerar från deras hemsida.

Det som är intressant i sammanhanget är att en del kulturer hävdar att de är en religion, medan de i själva verket står för en politisk och samhällsomdanande ideologi. Vi vill inte ha moskéer i Sverige just för att de i högsta grad är en del av en främmande kultur. De moralprinciper som leder till kvinnoförtryck, hedersmord m m och som följer med islamiseringen av Sverige är något vi inte kan acceptera.

Nationaldemokraterna visar hur knasigt det kan bli när man generaliserar om andra kulturer. Istället för stödja de som är demokrater och humanister och som är mot talibanerna, stöder de talibanernas rätt.Själv skulle jag anse att jag har mer gemensamt med en muslim som älskar förnuft och frihet och som behandlar medmänniskorna väl, än med en taliban. Nationaldemokraternas ställningstagande för talibanerna säger mer om ND än om muslimerna!

Vi som ogillar talibaner och islamsk fundamentalism får nog se upp med ND!

Läs gärna Expos valblogg om antimuslimsk retorik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

10 tankar om “Nationaldemokraterna stöder talibanerna!

 1. Oavsett om du har rätt eller inte så kan jag inte annat än konstatera att du i inlägg efter inlägg bedriver hets mot ND och SD.

  Tror du själv att du inte generaliserar, förresten?

 2. Att ND stöder talibanerna är inte så konstigt. De Geer, Oskarei och Motpolarna stöder ju galne Omar med sin antisemitism och sitt förintelseförnekande.

 3. Jo, jag förstår alla kopplingar till USA, etc… men faktum kvarstår att NS säger att talibanernas kultur är den ursprungliga i Afghanistan och att de har samma rätt till sin kultur som svenskar till sin. (Och detta trots att ND i artikeln även visar vilka som skapade talibanerna, nämligen bland annat USA.)

 4. På sätt och vis stödjer väl många inom vänstern talibanerna. Drar man bort alla trupper därifrån kommer ju talibanerna att få makten.

 5. Jerlerup. Jag uttryckte en gång en farhåga inför att börja dryfta politiska frågor med dig. Jag sa att det nog ligger en hel del visdom i den gamla umgängesregeln att undvika religion och politik. Du kontrade käckt att ”man måste kunna diskutera politik vänner emellan”.

  Jag ville tro dig och gav mig in i vad jag hoppades skulle bli ett civiliserat samtal av den typ vi tidigare haft. Om annat än politik. Efter att nu ha blivit bemött med SÅ mycken arrogans, polemik och manipulativ retorik, och SÅ lite LYSSNANDE så måste jag till min bedrövelse konstatera att min farhåga har besannats. Jag har tappat lusten att försöka samtala med dig.

  Det har gått för långt. Gång på gång har du fått chansen att bemöta mina frågor, korrigera mina utsagor, fråga när du inte förstår osv och allt du har gjort är att lomhört ånga på i ett i förväg utstakat spår som om ingen dialog var intressant för dig.

  Alla de TIMMAR jag har ödslat på att läsa och skriva på denna blogg känns nu helt bortkastade. Och jag beklagar dem.

  Och visst, du behöver inte ta åt dig. Det har du inte gjort hittills så det är inget jag längre räknar med från din sida.

  Det var trevligt att göra din bekantskap. Ha ett bra liv. Du kommer inte att sakna mig. Adjö.

 6. Jag har bemött, men du uppfattar inte det som att bemöta. Och sen noterar jag att det enligt dig visst är jag som skulle korrigera mig och fråga när jag inte förstod, aha…

  Ja, jag har svarat mer kortfattat den sista tiden, för att jag tröttnat på att DU ångar på och komemr med hårresande uttalanden utan vilja att ta dialog.

  Beklagar detta!

 7. Pingback: Argumenten mot Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna « Sverige är inte världens navel!

 8. Pingback: Argument mot Sverigedemokraterna!!! « Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: Är Nationaldemokraternas eller Afghanistans sak vår? « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s