Flyktingmotståndare överrepresenterade i brottsstatistiken

sidobild

Våld och terror är alltid fel, vare sig det kommer från höger eller vänster. Men det finns skillnader mellan våldet hos extremvänstern och extremhögern. Ur Michael Gajditzas blogg svensk myndighetskontroll saxar vi detta ur en artikel om en SÄPO-rapport:

Det… finns en väldigt stor skillnad mellan Vit Makt och de autonoma vad gäller den icke politiskt motiverade brottsligheten som är drygt tre gånger större hos Vit Makt gruppen. Det är naturligtvis svårt att tolka innebörden av detta men spontant får ändå sägas att siffran indikerar att det hos Vit Makt rörelsen finns många som vid sidan av den brottsgenererande politiska verksamheten även är kriminella i sitt civila levnadssätt.

En mycket stor och väsentlig skillnad finner vi också då man granskar vilken typ av brottslighet det är man ägnar sig åt och den skillnaden finns bland de brott vi benämner som brott mot liv och hälsa. Rapporten visar att under den senaste 10-årsperioden så har Vit Maktmiljön till skillnad från den autonoma vänstern även varit beredd att döda.

Inte bara beredd, man har också genomfört totalt 14 mord eller dråp varav fyra varit direkt politiska och riktat sig mot meningsmotståndare! (…)

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga så här. Rapporten visar med all tydlighet att farorna med inhemsk terrorism, vilket jag betraktar 14 mord knutna till Vit Maktsfären som, är väsentligen större än vad den terrorism vi alltid talar om utgör. Enkelt uttryckt så är den politiskt grundade brottslighet vi har i landet i stort fördelad på de nämnda grupperna och av dessa utgör Vit Makt grupperingen ett större akut hot mot bakgrund av grövre brottslighet, större brottslighet utanför den politiska och även, vilket framgår av rapporten, en större vilja och benägenhet att beväpna sig….

Läs mer här!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

15 tankar om “Flyktingmotståndare överrepresenterade i brottsstatistiken

 1. Det är bra att du belyser denna skam för Sverige och patriotismen. Nu över till frågan: Hur många har hittills dött till följd av så kallat hedersrelaterat våld? Här kanske man borde räkna in de flickor som från Sverige bortförs till sina forna hemländer för att tas av daga.

 2. Detta var det larvigaste jag har läst på en stund, vad löjligt att sammanblanda nazister med invandringskritiker. Men det är väl i brist på argument gissar jag.

 3. Hm, i rubriken talas det om ”flyktingmotståndare” men läser man inlägget så rör det ju sig specifikt om ”vit makt”-rörelser. Hur var det nu med generaliseringar?

 4. Ok. Pappan. det är en bra fråga. Ska Vi leta efter de uppgifterna. Men sen vill jag jämföra det med de svenska sederna. För den svenska traditionen är att döda sin fru pga nåt som liknar heder, inte sina barn pga heder. Låt oss gräva efter dessa uppgifter. jag ska!

 5. Nu ska vi se. detta var intressant!

  Jag är mot att sammanblanda SD och flyktingmotståndare, med de Vit makt rörelser som nämns här. Författaren till inlägget gör det, men jag håller inte med om den sammanblandningen. Jag tänkte först ändra rubriken, men behöll den för jag ville kolla en sak.

  Ni ogillade detta. Aha!

  Se er själva i spegeln mina herrar! Som ni just nu upprördes av att bli sammanblandade med nazister. SÅ UPPRÖRS MUSLIMER AV ATT BLI SAMMANBLANDADE MED ISLAMSKA TERRORISTER! Och kom inte med koranen som argument. Ska vi citera de som grundade SD och ND, från BSS och Sverigepartiet. Leif Zeilon kanske?

  Som ni nu upprördes så upprörs muslimerna av SD:s påstående om ISLAM som en våldsam religion och om påståenden om att muslimer är fast i ett medeltida tänkande!

  /T

 6. Socialister är överrepresenterade i brottsstatistiken, åtminstone om man ser det internationellt och över tid.
  Stalins mord på 10tals miljoner är svåröverträffat.

  Ang. din sista kommentar menar du alltså att det är Ok att blanda ihop muslimer med terrorister på samma sätt som du blandar ihop sverigedemokrater med nazister?

 7. Nej. Men de som hetsar mot muslimerna och anser att de förtalas av t.ex Expo och andra borde ta sig en funderare på hur muslimerna ser på det som de säger!

 8. Om det blir någon funderare alls av detta, så är det väl isåfall att eftersom hets mot en grupp uppenbarligen är tillåten och legitim, så är hets mot alla grupper tillåtet och legitimt. För ingen grupp, religiös eller politisk, ska väl stå över en annan? Varför skulle t.ex. muslimsk övertygelse vara mer värd än sverigedemokratisk?

  Men man kan ju också sluta kalla allt för ”hets” så fort nån lättkränkt stackare känner sig trampad på tårna. Oftast är ”kritik” ett bättre ord, sedan må den vara berättigad eller inte, det beror ju på om argumenten håller.

 9. Ja, Pappan. För du nämnde hedersmord. Vill du med det antyda att det finns invandrarkulturer där det är en del av gen/kultur/etnicitet att döda pga heder? Isåfall är det lika mycket en del av svensk kultur att slå eller döda sin fru!

  Även svenska kulturen har sina baksidor.

 10. Men det stämmer ju inte. Det finns kulturer där män (bröder, fäder) förväntas mörda sin dotter, t ex, om dottern betett sig på ett sätt som hotar släktens heder. Alternativt döda den man som vanhedrat familjen genom att vara tillsammans med dottern. Mannen pressas då av släktingar att utföra mordet. Läs Nisha Dervish om detta t ex. I Sverige har flera såna fall förekommit bland invandrare som tagit med sig den seden från sin hederskultur: Fadime är ett fall (brott: tillsammans med en svensk), men jag kommer direkt på ett till där föräldrarna förmådde sin son att mörda dotterns pojkvän, eftersom denne vanhedrat dottern genom att vara av fel etnicitet. Kommer även på ett lokalt fall där mannen mördade hustrun av liknande skäl (hon blev väl lite för västerländsk), och svenska myndigheter såg till att han blev en fri man efter nåt år i fängelse/vård.

  Något sådant finns ö h t inte i Svensk kultur, normen existerar inte. Svenska fäder och bröder uppfattar det inte som sin plikt att mörda systrar eller deras pojkvänner om de ”vanhedrat” släkten. De kallar heller inte in farbröder för att utföra dådet. De pressas inte heller av övriga släkten till det. Och de män som mördar systrar/fruar/döttrar/släktingar accepteras inte för det av omgivande samhället – tvärtom uppfattas de som monster som sätts i fängelse.

  Skärpning, jerlerud, du drar ner kunskapsnivån rejält nu, en bra bit under SD-standard.

 11. Det finns kulturer med problem. Men att generalisera om kulturer ogillar jag, det är min poäng. Istället för att hävda att de som hedersmördar gör det för att de tillhör en kultur eller religion, kan man välja att fokusera på de som INTE gör det i den kulturen och religionen och därmed visa att det finns ett alternativ, en väg ut, för den kulturen!

  Sen har du helt rätt att hedersmördar-traditioner ska pekas ut och stoppas. Det är enormt viktigt att ta den diskussionen.

 12. Det där är dagispedagogik, jerlerup. Det funkar inte på vuxna att man försöker lulla bort det problematiska och bara kvittra om det positiva så blir allting snart bra. Det må vara behjärtansvärt men är så naivt att det motverkar sig själv. Gör inte så.

  Antingen talar man om och belyser HELA bilden, eller så tiger man. Du har valt att tala, så tala så.

 13. Exakt varför de som hedersmördar gör så får man diskutera fall för fall. Ett rimligt svar är att de gör så för att normen i deras kultur säger att så gör man, och eftersom normen är stark förväntar sig omgivningen detta osv osv. Frågan är hur den här typen av kulturella normer kan utrotas. Jag blir spyfärdig av de svenska debattörer som tror att svaret består i att förneka att problemet finns och att osynliggöra alla de unga flickor med invandrarbakgrund som utsätts för tvångsgifte, hot, misshandel och mord, bara för att deras kultur har sexualskräck. Om man inte får nämna eller tala om problemet kommer man aldrig att kunna ta itu med det. Extra äcklad blir jag över ”feminister” som skriker i högan sky över lättklädda kvinnor på reklampelare, men som korvar sig in absurdum för att inte beöva kritisera hedeskulturer. Kulturmarxism som resulterar i att förtryckande kulturer försvaras, allt för att inte råka antyda att den egna kulturen är bra eller bättre. JAg blir också äcklad när Gudrun Schyman (Fi) kräver fler slöjor till Sverige. Hon borde veta att efter revolutionen i Iran där radikalvänstern hjälpte islamisterna, så var det just vänsteranhängarna som blev ayatollans första offer, med råge. Nyttiga idioter.

  Här är en intressant intervju:

  Jag är stolt över att kallas kulturförrädare”
  FÖR HAIDEH DARAGAHI ÄR det självklart att de fasansfulla hedersmorden är kulturellt betingade; hon ser dem som den mest extrema följden av de kvinnofientliga värderingar som fortfarande råder inom de kulturer som dominerar i Mellanöstern och i delar av Afrika och Sydamerika. – Både Pela Atroshi och Fadime Sahindal dog därför att de vägrade att acceptera att männen i deras familjer tog sig rätten att kontrollera deras kroppar och deras sexualitet, säger Haideh Daragahi. Och jag tycker att de svenska feminister är fega som av rädsla för att bli kallade rasister låter bli att höja rösten och fördöma den kulturella röta som årligen dödar tusentals och dagligen plågar miljontals unga kvinnor i världen.

  Klicka för att komma åt haideh_dnartikel.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s