11 juli, internationell dag mot stening!

’’Bland de finns det helt visst de som lindar sina tungor om Skriften för att ni skall tro att (deras förvrängda ord) är hämtade ur Skriften…)” Koranen 3:78 ’’Olyckliga de som med sina händer skriver ned (vad de säger vara ur) Skriften och påstår att det är från Gud..’’ Koranen 2:79

För att visa stöd för Sakine i Iran har flera grupper internationellt förklarat den 11 juli vara den Internationella dagen mot Stening. Den elfte juli vill de att så många som möjligt tar med stora stenar in till städerna och lägger dem överallt till stöd för Sakine. Det stöder jag!

Det bör dock påpekas, med tanke på alla islamofobiska Sverigedemokrater och Nationaldemokrater i vårt avlånga land, att i princip alla muslimer tar avstånd från denna galenskap. Det är lätt att ta reda på detta bara man vågar prata med muslimer och använda google!

Islamska jurister och religiösa anser allmänt att stening är att förvrida och förvränga religionen. Det bör påtalas att även i Sverige har människor dödats på grund av äktenskapsbrott med hänvisningar till bibeln. Det bruket försvann när samma process skedde i Sverige, när det stora flertalet folk och jurister och lärda tog avstånd från galenskapen. Längst ner i detta inlägg bifogar jag länkar till islamska hemsidor MOT stening!

Richard Dawkins webbsida hittade jag denna pressrelease om den internationella dagen mot stening, och mot att sharia blir lag i Storbritannien:

Stop Stoning and Sharia Laws!

11 July is the International Day against Stoning – a day we would do well to mark especially given that Sakine Mohammadi Ashtiani faces imminent death by stoning for adultery.

Appealing on her behalf, her two children have said: “Today we reach out to the people of the world. It is now five years that we have lived in fear and in horror, deprived of motherly love. Is the world so cruel that it can watch this catastrophe and do nothing?”

Don’t stand by and watch. Let’s end this once and for all.

To show your condemnation against stoning and support for Sakine, during the week of 5-11 July, take stones to your city centres, universities, media outlets, workplaces… and put them in a public place, with a message in support of Sakine and against stoning and executions (http://iransolidarity.blogspot.com/2010/07/on-11-july-place-stones-in-public.html). Send letters of protest and sign a petition opposing stoning: http://iransolidarity.blogspot.com/2010/06/please-help-our-mother-return-home-stop.html.

With daily reports of such brutality, some will still not stop asserting that Sharia law is misunderstood and wrongly associated with medieval punishments – yet this is what Sharia’s penal code demands. The image of Sharia law is draconian because the reality is such.

But what of its civil code – that which is being widely implemented in Britain? A new report Sharia Law in Britain: A Threat to One Law for All and Equal Rights reveals the shocking effects of Sharia law on women and children in particular. To read Spokesperson Maryam Namazie’s piece on the new report in the Guardian’s law website, click here: http://www.guardian.co.uk/law/2010/jul/05/sharia-law-religious-courts. You can also read the report here: http://www.onelawforall.org.uk/wp-content/uploads/New-Report-Sharia-Law-in-Britain.pdf.

One Law for All will be sending the report to MPs, the Archbishop of Canterbury and others but needs your support to do this, particularly since media coverage on the report has been appalling. If you can, please purchase a copy or more of the new report so we can send it on to the Government and others free of charge. To purchase the report at £5.00 plus £2.00 Shipping and Handling each or to donate to the work of One Law for All, you may either send a cheque to our address below or pay via Paypal by visiting: http://www.onelawforall.org.uk/donate/.

Thank you for your support.

For further information contact:
Maryam Namazie
Spokesperson
One Law for All
BM Box 2387
London WC1N 3XX, UK
Tel: +44 (0) 7719166731
onelawforall@gmail.com
http://www.onelawforall.org.uk

Läs vad andra skriver här:

Politiskt inkorrekt, Gurgin, DN, MxP, Klartexten, Stoppa Stening, Vass Penna, SvD , Amnesty

Läs vad muslimerna själva skriver:

Stop StoningProgressive muslims, quranic path, Koranen och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, Sharazad, Appeal against stoning från Sisters in islam, Global muslimsk kampanj mot stening, Women living under muslim laws against stoning,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

15 tankar om “11 juli, internationell dag mot stening!

 1. Det som är mest upprörande är att FN istället för att sätta tryck på iran valde in dem i FN:s kvinnokommission. FN har ruttnat inifrån och är numera bara en tärande blindtarm. Några fler exempel är att Libyen är ordförande i FN:s råd för mänskliga rättigheter. Sudan , Kuba, Zimbabwe, Kina är medlem i olika organ som ska övervaka och värna mänskliga rättigheter. Tyvärr kommer inte Svensk media ta upp det eftersom FN är heligt.

 2. Visst kan vi ondgöra oss över stening och andra officiellt santionerade mordmetoder i MENA-länder. Men kanske det är att likna vid en avledningsmanöver. Som om den brännande frågan inte var vårt ansvar för den kultur och den historiska process det faller på vår lott som svenskar att vörda, vårda och vakta, kort sagt att förvalta.

  Ty kära medborgare — det finns EN MILJARD människor i Världen just nu som enligt W.H.O. kvalificerar för flyktingstatus. En miljard. Tusen miljoner. Inte bara i MENA utan globalt.

  De må vara lika mycket ”värda” (enligt vilken måttstock?) som svenskar — men betyder det att de alla har ”rätt” att bo i Sverige? En miljard människor, utöver oss som redan bor här?

  Och om vi INTE skall ta in en miljard människor, hur många skall vi då ta in? Var går gränsen och varför just där? Och vilka av denna miljard människor med flyktingstatus skall vi ta in och vilka skall vi avvisa? Enligt vilka kriterier?

  Och VAD SKULLE BLI BÄTTRE om vi tog in en miljard människor i Sverige? Sverige skulle ju långt innan dess ha blivit ett av de fattigaste u-länderna! Och då skulle vi säkerligen inte kunna stoppa stening som avrättningsmetod även här. Men nu är det inte ens en aktuell fråga. En aktuellare fråga är den om att trakassera och svartmåla och generalisera och förvanska den politik och de perspektiv som idag företräds av SD.

  Att skrika rasist och högerextremist och droppa kodord som ”obehagligt” och ”brunt” är inte bara oförskämt och ovärdigt en svensk debatt, det är dessutom osakligt och djupt missvisande.

  De som drabbas först och värst av konceptet med mångkultur och massinvandring är nämligen invandrarna själva. Alltså de många skötsamma, flitiga ASSIMILERADE invandrare som faktiskt bemödat sig om att lära känna, uppskatta och anpassa sig sitt värdlands kultur, seder och bruk (och vilken anständig människa skulle inte göra det vid en emigration?). Ser jerlerup detta själv eller blundar han för det?

  Vad SD säger är: Invandring behövs och ÄR berikande. MEN inte om man tar in för många för snabbt och från för främmande kulturer. Därför skall vi givetvis inte göra det, utan anpassa oss till en ansvarsfull nivå som vårt grannland Finlands och vårt grannland Danmarks.

  Vad är det som är så svårt att smälta med det egentligen?

  Pappan, http://murslev.blogspot.com

 3. Favorit i repris pappan… Du föredrar att attackera kulturen, värdegrunden. Jag bryr mig om värderingarna! Och typiskt nog pratar du om invandring och ”främmande kulturer” här, istället för att bry dig om den galna värderingen, dvs kvinnoförtrycket hos många religiösa fanatiker och fundamentalister.

  ”Visst kan vi ondgöra oss över fulla svenskar och den officiellt sanktionerade spritkulturen i Sverige. Men kanske det är att likna vid en avledningsmanöver. Som om den brännande frågan inte var vårt ansvar för den kultur och den historiska process det faller på vår lott som danskar att vörda, vårda och vakta, kort sagt att förvalta.”

  Det tragiska är att du inte ser att det är samma sorts argument!

  Sen som jag sagt. Det finns mycket att säga om svensk galen integrationspolitik och invandringspolitik. Men är det det du vill diskutera egentligen?

  /T

 4. Vad ville jag ha sagt med att jag vände på ditt argument

  Det vet du Pappan… Jag vill åt ditt galna resonemang om ”för oss främmande kulturer” som dyker upp överallt. För det är DET som irriterar dig mest. Invandring eller en galen svensk integrationspolitik upplever jag att du bryr dig mindre om.

  Och om en dansk i mötet med svenskar säger att det är svenskarna det är fel på, inte på de som super sig fulla i Danmark så är det nåt som är FEL!

  Och kom inte med dina miljard invandrare igen. Det är ju EGENTLIGEN de ”för oss främmande kulturerna” du är rädd för! Eller hur!

 5. Fred! Där har du en klar poäng. FN är heligt i Sverige och om FN väljer in Iran kvinnokommissionen är det helgalet! Det är dubbelheten och paradoxen med FN. Som FN är konstruerat MÅSTE de välja in Iran. Som medlem i FN har man svårare i och med det att ryta till. Suck!

 6. Iran i FN är som Turkiet i EU.

  Har jag sagt att jag räds främmande kulturer?

  Om jag inte tror att det är en bra idé att ha dem i knät, betyder det då att jag räds dem??

  Bättre kan du.

  Och smit inte från frågan om den där miljarden människor i nöd. Den kommer i repris tills den blir bemött.

 7. Nej det ska vi inte. Och för övrigt ställdes den redan av amerikaner, danskar och tyskar på 1800-talet. ”Ska vi ta emot alla 6 miljoner svenskarna i nöd?” Studera det svar svenskarna gav då Pappan!

 8. Hur många av den där faktiska miljarden nödställda människor (och deras oräkneliga ANHÖRIGA) anser du då att vi skall ta emot här i Sverige, jerlerup? Och i vilken takt, och på vilket sätt? Hundratusen per år? Jag räknar med ett rakt svar.

  Pappan

 9. Anna! Ja fundamentalisterna måste vi klart markera avstånd från. En fundamentalist ska veta att denne inte är välkommen med sina idéer i Sverige och det ska göras klart och tydligt.

  Men jag hoppas att du inte tilhör dem som tror att ALLA beter sig så här. När svenskarna utvandrade på 1800-talet fanns det de amerikaner, danskar och tyskar som inte ville ta emot svenskarna. De drack så mycket sprit och dessutom var många religiösa, en del riktiga fanatiker. Lika lite som alla är som extremisterna nu, var det så då!

 10. ”Det vet jag inte! Får vi fart på ekonomin som på 60talet behöver vi iallafall 50.000 till 100.000 per år!”

  TACK — äntligen ett rakt svar! Tror du vi får fart på ekonomin GENOM att ta in ”50.000 till 100.000 per år”?

  Ty i annat fall kanske vi borde ta en liten paus i det där vilda inflödet eller?

  Och få ”fart på ekonomin” först.

  Låter som en vid det här laget bekant politisk tes. Som brukar skällas för att vara ”högerextrem” och ”rasistisk” och jag vet inte vad. Men som givetvis bara är sunt förnuft.

  Ett problem är att vår goda ekonomi på 1950- och -60 talen till stor del berodde på det försprång vi fick genom att vår industri och vår infrastruktur INTE vad sönderslagen och utpumpad av världskriget, som Tysklands och Englands. Och det är väl knappast förenligt med svensk humanitet att hoppas på en liknande situation i framtiden.

 11. Då borde vi redan ha fart, eftersom vi tagit in 100 000 per år under en längre tid nu. Så det stämmer inte alls.

  Svara gärna på resten av inlägget också. Vi lever ju inte på 1950-talet.

 12. Pingback: Hon ska stenas « Press Enter News Agency

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s