Min röst går till Piratpartiet!

Jag kommer att rösta på Piratpartiet i höst. Delvis i brist på bättre alternativ, men även för att jag håller med PP i deras grundfrågor.

Annars är jag extremt tvärpolitisk. Jag hittar massor av viktiga utspel i de flesta läger, från Vänsterpartiet till Moderaterna, även om jag nog lutar mer åt vänster än åt höger. Men de etablerade partierna saknar en vision om hur världen ska, bör och kommer att se ut om 50-100 år och det kan jag inte ställa upp på! En politik för idag som inte förklarar och visar vad dagens politik kommer att betyda för världen hundra år framåt kan jag inte acceptera.

PP saknar det globala rättviseperspektiv som jag annars brinner för, dvs ekonomi, utveckling, etc… Men i sina frågor gör de iallafall klart att det som skett med internet och datarevolutionen är framtiden och att ett stopp för internets frihet, och godtyckliga begränsningar i yttrandefriheten, skulle påverka världen negativt i framtiden. Det håller jag med om och därför får de rösten!

Sen känner jag en del av piratpartisterna och vet att de behövs i Riksdagen, som Carl Johan Rehbinder, en bra person som jag litar på! Han får min personröst!

Sen anser jag det vara bra att partiets kandidater är mot Sverigedemokraterna, se artiklar om detta av Rehbinder och Henrik Alexandersson. En annan bild som förklarar mycket kan ni se om ni klickar på läs vidare…

Denna bild, som jag tror att riksdagskandidaten Rehbinder skapade (om jag minns rätt), säger allt!

pp-sd.jpg

4 tankar om “Min röst går till Piratpartiet!

 1. Hej och tack för stöd och länk!

  Ja, det är jag som har gjort den här bilden med jämförelsen mellan PPp och Sd.
  Den har hamnat på väldigt många bloggar, och det är ju kul.

  Du skriver ”PP saknar det globala rättviseperspektiv som jag annars brinner för, dvs ekonomi, utveckling, etc…”
  Och ja, vi skippar de fördelningspolitiska frågorna, så långt har du rätt.

  Men… många av våra frågor har direkta konsekvenser på just global rättvisa, demokratiutveckling, miljöfrågor m.m.

  Vår informationspolitiska ståndpunkt är att öppna upp ett fritt Internet över hela världen, vilket förstås får enorma konsekvenser på demokratiutvecklingen över hela världen. Pirater bidrar redan aktivt med krypterade kanaler för politiska dissidenter i flera länder.

  Våra ståndpunkter kring patent har omedelbara effekter på både hälsa och miljö.
  Idag dör miljoner människor för att de nte får mediciner som de skulle kunna få om deras egna länder fick tillverka dem.
  Men multinationella läkemedelsföretag sätter käppar i hjulen med sina patent.
  Kina ville gärna satsa på snabbtåg, men det blev så extremt dyrt med licenser från Siemens (det tyska företag som har patentet på den miljövänliga tekniken), att man nu istället har byggt ut flyget.

  Det finns många fler exempel på hur piratpolitik får direkta och indirekta konsekvenser för frågor som rör mänskliga rättigheter, hälsa, miljö, ekonomi m.m., så det fördelningspolitiska perspektivet kan vi gärna hoppa över.
  Det finns så många andra som snöar in på det, så vi behöver inte lägga oss i det vi också.

  Ja, HAX lilla affisch är verkligen helt underbar… 🙂
  Sd i ett nötskal!

 2. Ja, utan tvekan har Piratpartiet påverkan på det mesta och ser FRAMÅT därför har det mitt stöd. Världsmedborgarskapet finns som en idé i partiet och det är unikt och viktigt! Det bestämde jag för länge sen. Sen har jag mina egna anledningar att tycka att det är begränsat. Det är ändå ett par ordentliga steg på vägen mot det jag ser som idealet!

  Det citatet Yamipanda klistrade in på sin sida är talande:

  ” Internet har gjort att jag inte har en nationell kultur. Jag är lika uppväxt med svenska värderingar som värderingar från andra länder med internet. Jag får mina värderingar från de världsomspännande servrar jag närvarar på. Jag får min kultur från trackers och sidor som prioriterar Mikael Wiehe lika lågt som Carlos Santana. När internetinvandrare talar mångkulturellt lever internetinfödda redan i där.”

  http://yamipanda.blogspot.com/

 3. Ingen bra idé för en muslim-fjäskare som dig.
  Mångfald i piratpartiets program står mer för många egna ideér och induvdualism, inte religiöst grupptryck.
  De vill utveckla kreativiteten inte hämma den med medeltidstänk som religion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s