Jerlerup rekommenderar: Betnér om SD

Jag rekommenderar del 5 i Magnus Betnérs serie om Sverigedemokraterna.

”Ni som läser det här och överväger att rösta på SD, snälla ta er tid att kolla upp siffror och påståenden från SD och deras sympatisörer. Det är ganska enkelt och deras siffror stämmer helt enkelt inte. Så fort man visar på det så kommer nya fantasi-siffror. Därför att de “politiskt inkorrekta” inte bryr sig om vad som är sant eller inte. De vill inte ha hit några invandrare. Punkt. Visar man att massinvandringen i själva verket inte är någon massinvandring så börjar de hävda att problemet är att 80% av de som kommer hit är män (varför det nu skulle vara ett problem om det vore så, vilket det inte är. Det är ungefär 50/50). Visar man att det inte stämmer så är problemet att de inte kan läsa eller skriva och någon enstaka gång lyckas någon av rasisterna försäga sig och börja svamla om hudfärg och intelligens.

Det vanligaste argumentet mot invandring är nog att det kostar pengar. Det är inte ovanligt att siffror upp emot 300 miljarder om året nämns, även om Sverigedemokraterna själva har skärpt sig ett snäpp (därför att de också fattar att de siffrorna inte stämmer) och oftast talar om “tiotals miljarder…””

Läs vidare här!

Läs också de andra delarna om Sverigedemokraterna där en hel del bakgrund och siffror finns: Del 1del 2del 3 och del 4.

Läs även andra bloggares åsikter om Magnus Betnér,ekonomi

6 tankar om “Jerlerup rekommenderar: Betnér om SD

 1. Det vore roligt att läsa en lite mer nyanserad reflektion över det faktum att det nu plötsligt finns ett ”invandrarfientligt” parti på menyn. Själv har jag grubblat och grubblat över detta sedan någon gång förra våren, då jag bestämde mig för att försöka gå till botten med vad detta med SD är.

  Det första jag märkte var att jag blev lite rädd. Att det kändes som att det var lite förbjudet att ta reda på t ex hur SD beskriver sig själva, sin historia och sina mål. Att det var som att bryta mot ett tabu att gå in på youtube och kolla upp alla intervjuer och debatter med Åkesson.

  Och såhär efteråt förstår jag varför jag tvekade. Jag har hamnat i en obekväm sits. Jag har behövt påbörja en jobbig process i mig själv, av att omvärdera fördomar jag har haft, nästan utan att veta om det . Sånt är väl alltid jobbigt, men när det rör politik kanske det är extra känsligt. För att politik rör oss alla, vare sig vi vet om det eller inte.

  Jag var länge inte färdig med min slutvärdering av SD. Matchen var inte avgjord på länge. Men min preliminära slutsats var att jag, liksom de flesta i min bekantskapskrets, har haft fel om SD.

  SD har anhängare som är klart främlingsfientliga, absolut, men jag har av partiledningen hittills inte kunnat se annat än motsatsen. Detta förvånade mig storligen. Min preliminära slutsats lät så absurd att jag knappt kunde tro att jag sade detta – och jag kanske kan ha fel – men här är den:

  SD är det enda verkligt invandrarvänliga alternativet i svensk politik.

  Det hade jag inte väntat mig att komma fram till. Men det gjorde jag. Och det är egentligen rätt enkelt: Genom att lyssna och ta på allvar vad de själva säger i partiprogrammet och i debatterna (och inte ideligen envisas med att läsa in dolda agendor) så kan man förstå att allt fler svenskar kommer att bli allt mer frustrerade med invandrarproblematik så länge de påtvingas massinvandring och mångkultur de inte har bett om. Och att det enda som kan rädda den ömsesidiga respekten svenskar och invandrare emellan är ett nödstopp för all invandring utom de 5% som är ren flyktinghjälp, till dess att de som redan är här har assimilerats.

  Detta är *vänligt* mot de invandrare som redan är här. Även om det kan te sig ovänligt mot den miljard fattiga som kanske gärna skulle vilja bo här, men som vi på betydligt effektivare sätt kan hjälpa i närområden till där de redan bor och känner sig hemma.

  Den 19 februari i år bestämde jag mig. SD är det mest ansvarsfulla alternativet. Vore jag svensk medeborgare så finge de min röst i riksdagsvalet.

  Pappan

 2. Vad anser du om islam och Sverige då bäste Pappa? ‘

  Och vad anser du om Sverigedemokraterna som jämt hetsar mot muslimerna och jämställer sekulariserade muslimer, vanliga moskébesökare och islamska terroister med varandra?

 3. Hög nivå på den repliken Tobbe ”Det har jag svarat många gånger!”…

  Du är välkommen till SD ”Pappan”. Alla har vi till en början brottats med de fördomar som finns om partiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s