Ungdomsgårdar eller maffiagårdar?

Invandrarhatet är ett problem och det finns problem som uppstått i samband med invandringen.Båda sidorna av myntet måste visas upp.

Jag läser Mitt i Huddinge just nu om att en Kung Fu klubb som hållit till i Vårbyskolan tvingas stänga. Det är alla ungdomarna i ungdomsgården intill som stökar och hotar Kung fu utövarna, samtidigt som ungdomsledarna tittar på.

Jag har redan noterat att ungdomsgården i Fittja, där det var skottlossning för några månader sen, är en plats där många kriminella jobbat. Bland annat en som var med i det s.k helikopterrånet.

Tensta och Rinkeby – samma sak. Det är nåt ruttet i de svenska förorterna. Integrationspolitiken stinker!

Men skyll inte detta på invandrarna. Samma slapphet fanns på 50-talet i många förorters ungdomsgårdar gentemot kriminella ungdomsgäng av raggare och liknande. (Se tex filmen Raggare, med Christina Scholin, från 50-talet, som utspelas på en ungdomsgård.)

Men problemet måste ut i ljuset och det måste sägas att de som går på dess aungdomsgårdar och hotas att dras in i kriminaliteten nog till 100% är invandrar-ungdomar! man kan vara mot Sverigedemokraterna och de nationella, och vara för invandring, men ändå med konsekvens säga nej till galenskap!

3 tankar om “Ungdomsgårdar eller maffiagårdar?

 1. hmm, intressant tanke att ungdomskriminaliteten odlas och frodas på ungdomsgårdar i förorten…
  när du skriver att alla ungdomar på ungdomsgården i vårby stökar och att ungdomsledarna bara tittar på så antar jag att du stod mitt i detta när detta hände för att veta att verkligen alla deltar i stöket, och att faktiskt ingen ledare gjorde något åt saken? varför gjorde inte du något om du stod mitt i stöket?

  det är farligt att generalisera människor utifrån etiketter, ungdomar är verkligen ingen homogen grupp som är likadana bara för att de är födda ett visst år.

  och tro mig, det finns fullt fungerande, blomstrande och positiva ungdomsverksamheter i förorten,
  det läser du bara inte om i tidningen.

 2. Jag har inte varit i Vårby. Jag läste en artikel där en idrottsklubb (ledd av invandrare) sa att de fått nog och måste lägga ner på grund av allt stök från ungdomara på ungdomsgården. Jag har sett flera notiser om personer som fängslats och DÖMTS där det noterats att de arbetat på ungdomsgårde i Fittja (i de fallen har det bekräftats av ungdomsgården). Det var där det var skottlossning.

  Sen noterar jag att det alltid är förbaskat stökigt utanför ungdomsgården i Norsborg och att 100 meter därifrån brinner en bil ca en gång i veckan..

  Jag skyller inte på ALLA ungdomsgårdar. I inlägget skriver jag ”MÅNGA ungdomsgårdar”.

  Tensta och Rinkeby vet jag minst om men OM informationen jag har stämmer har många av de som startat kravallerna härjat ganska fritt på en del ungdomsgårdar där också.

  Det här måste ut i det öppna och diskuteras. Framför allt så att alla de som verkligen försöker göra något för ungdomarna får stöd och hjälp. Och så de ungdomsgårdar där problem finns kan få stöd.

  Vad vet du om detta i Rinkeby och Tensta, och vad kan man göra?

 3. Du ser, bäste jerlerup! Så fort man ifrågasätter eller kritiserar något så beskylls man av ängsligt defensiva människor för att ”generalisera”, vilket är ”farligt”.

  Sanningssökande står inte högt i kurs. Ty sanningssökande är vetenskaplighet (inte de vedertagna vetenskapliga disciplinerna som sådana, utan själva vetenskapligheten) och vetenskaplighet förutsätter en förfinad förmåga att just generalisera, dvs finna gemensamma nämnare i skenbart olika fenomen. Det vet du väl?

  Pappan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s