Gud är inte religiös!

(Från 2006)

Gud finns, Gud har en bra humor och skrattar gott åt människans dårskaper. Guds skratt är dock ofta blandat med en viss mängd sorg vid allt förtal som riktas mot honom. Då han ser hur han förtalats av generationer av människor på jorden. I synnerhet av präster, heliga män, imamer, påvar och tempeltjänare av olika slag.

Gud finns. Han är inte religiöst lagd alls och går inte ofta i kyrkan även om han respekterar de människor som finner vägen till honom lättast där, bara de respekterar Gud i sin tur, och inte tillskriver honom samma egenskaper som djävulen, eller nåt… Gud gillar nämligen inte när man påstår att han älskar att se odöpta barn eller de som inte är anslutna till det egna samfundet brinna i helvetet, eller när man säger att homosexuella kommer at straffas ”i himlen”, eller när Gud tillskrivs egenskaper som ”grym”, ”hämnade”, ”arg”.

Forts…


Gud finns visst! Man han brys sig inte så mycket om du kallar honom Allah, Brahman, Gud, jahve, eller Oden. Inte heller reagerar han nämnvärt om du är ateist och säger att slumpen styr allt, eftersom slumpen bara är ett annat namn för Gud.

Gud finns, och älskar att föra dialoger med ateister, satanister och hedonister, lika väl som muslimer, hinduer, kristna eller andra. Ok, ateisten och satanisten kanske inte alltid riktigt förstår att det är den högste himself som han eller hon pratar med, men det bryr sig inte Gud så mycket om.

Gud finns och tittar in i ditt hjärta. Det är vad Gud bryr sig om. Sen om du kallar dig transa, homosexuell, pingstvän, pingstlilja, katolik, islamsk sufist, buddhist, socialdemokrat eller ateist, det bryr han sig mindre om. Det viktiga är ändå vilken kärlek, vördnad och respekt för medmänniskan du hyser i ditt hjärta.

Gud finns… Och kanske finns ett liv efter detta i någon form. Vem vet? Jag tror vi på något sätt uppgår i kosmos och alltet efter döden och kanske återföds eller så… men jag vet att Gud inte kommer att fråga hur många psalmer du lyssnat på under ditt liv, om du drack nattvardsvinet utan syndiga tankar, om du bett dina böner vänd mot Mecca varje dag och bekämpat ”elaka” tecknare från. han kommer bara att bry sig om vad du känt för och gjort för din nästa! Och Gud är god. Även om du begått något verkligt snedsteg, typ ett folkmord eller så tror jag Gud ger alla fler chanser…

Gud finns… Lidanden och prövningar är inte kul. Men i det stora hela kan vi människor utvecklas och vinna mer djup och livsefarenheter genom prövningar. Allt har ett syfte, även lidandet. utan det skulle ingen utveckling ske på jorden, och vi människor skulle upphöra att vara människor…

Gud finns… Problemet är bara attså många kyrkor och religiösa personer gör sitt bästa för att döda Gud, eller för att utmåla honom till sin motsats, den där figuren med horn, röd dräkt och grillgaffel…

Min syn på människan grundar sig inte i hur en människa verkar vara, eller vilken etikett han eller hon, ELLER ANDRA, satt på denna människa. Jag bryr mig om det inre, om djupet! Och jag tror på en Gud som gör samma sak… Och som skrattar åt Åke Greens predikningar!

Och… Gud är ingen man, inte en kvinna heller, inte könsneutral heller. Men han bryr sig inte mycket om han av språkliga och lingvistiska skäl kallas han, hon, den det eller banangurka… :0)

/Torbjörn

PS

Än idag älskar många kristna Jonathan Edwards, den gamle stofilen som babblade om den vredgade guden som ser människan som ett avskyvärt, ondskefullt litet syndigt kräk… Läs vad han skrev och häpna!

”Den Gud som håller dig över helvetesgropen – ungefär som man håller en spindel eller en vämjelig insekt över elden – avskyr dig och är fruktansvärt förbittrad. Hans vrede mot dig brinner likt eld, han ser på dig som om du inte är värd något annat än att kastas i elden. Hans ögon är alltför rena för att stå ut med dig inför sin blick, du är tiotusen gånger mer vidrig i hans ögon än den mest avskyvärda giftorm är i vår. Du har kränkt och förtörnat honom oändligt mycket mer än någon trotsig upprorsmakare någonsin gjort mot en härskare, och ändå är det inget annat än Hans hand som bevarar dig under varje stund från att falla i elden – ingen annan orsak finns till varför du inte kom till helvetet nu i natt utan i stället fick utstå ännu en dag i denna värld efter att du igår slöt dina ögon för sömn. Och ingen annan orsak finns heller till varför du inte har släppts ner i helvetet sedan du i morse vaknade, annat än Guds bevarande hand. Det finns ingen annan orsak till varför du inte har kommit till helvetet alltsedan du satte dig här i Guds hus och förbittrat hans rena ögon genom ditt syndfulla och gudlösa sätt vid deltagandet i hans högtidliga gudstjänst. Det finns inga andra skäl att ge till varför du inte i just denna stund slungas till helvetet.”

Hmmm… George Bush går regelbundet i kyrkor som beundrar Edwards och som babblar om synden… vad ska man säga om det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s