Förintelseförnekelse & annat svammel…

Jag hörde just en expert på radion säga att nazisterna utrotade 6 miljoner människor, ”judar och zigenare”, det är ”det exakta antalet”, sa han… Så fel! Är inte ryssar, ukrainare, funktionshindrade och polacker och homosexuella människor också? Varför glömmer man bort dem?

Faktum är att både de som påstår att nazisterna inte utrotade någon och de som lögnaktigt påstår att bara sex miljoner judar och zigenare utrotades, har lika fel och är lika mycket förintelseförnekare!

Forts…

Varje gång jag ser någon som påstår att bara sex miljoner människor utrotades under Hitlers utrotningspolitik, blir jag arg. De som försöker begränsa definitionen av ”genocide” och folkmord till att bara handla om nazisternas utrotning av judar, och kanske på sin höjd zigenarna också, är lika mycket revisionister som någonsin Achmed Rami, SSPX, Nationaldemokraterna och David Irving är…

Faktum är att mellan tjugo och tjugofem miljoner oskyldiga mördades under nazisternas blodsregim.

Ca elva miljoner dog i koncentrationsläger eller genom dödshjälpprogrammen eller genom att de arbetade ihjäl sig i nazisternas arbetsläger. Exakt hur många som var judar av dessa vet jag inte. Troligen runt fem miljoner.

Resten dog genom en medveten svält- och undernäringspolitik. över en miljon judar dog på detta sätt i ghettona i östeuropa. Det var genom en medveten svältpolitik som polacker, ukrainare och ryssar mördades i massmordet på de slaviska folken.

FN räknade på det för några år sen. Det här kom de fram till… De första offren var de funktionshindrade. 173.500 funktionshindrade mördades i dödshjälpsprogrammen. Näst på tur stod zigenarna och de homosexuella. 250.000 zigenare och ca 200.000 homosexuella mördades. Sen kom tyskarna. Flera hundratusen tyskar utrotades, dvs de politiska motståndarna och de som vägrade gå ut i krig. Sen efter alla dessa var det judarnas tur. 6 till 6,5 miljoner utrotades under nazisternas våldsregim. Efter judarna stod slaverna i tur. Ca 2,5 miljoner polacker utrotades (varav många hundra tusen i regelrätta koncentrationsläger). 3 miljoner ukrainare mördades och 1,5 miljoner vitryssar ochlika många ryssar.

Hur många som utrotats under förra seklet vet man väl inte riktigt. man brukar säga att Sovjet och kommunistkina ligger i topp med upp emot 50 miljoner utrotade. Men ett folkmord är ett folkmord.

Ska man undvika att upprepa historiens misstag måste man ta upp allt i ljuset, och inte bråka om vad som ska räknas som folkmord eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s